sâmbătă, 8 iunie 2019

PENTRU IISUS, CREŞTINI DIN SUA ŞI AUSTRALIA, DISCRIMINAŢI DE AUTORITĂŢI, ÎŞI CAUTĂ CU GREU ÎN JUSTIŢIE DREPTURILE CREDINŢEI ATACATE DE HOMOSEXUALI. (BARRONELLE STUTZMAN; ISRAEL FOLAU). Articole în engleză din 7 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirilor.



pr.prof Ion Ciungu







Referitor la dreptate, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în Predica de pe Munte, ne învață astfel: “Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 5, versetul 6).

.........................................



Ne amintim că, în mai 2017, preşedintele SUA, Donald Trump, a dat un Ordin Executiv de Libertate Religioasă în SUA, prin care unii creştini, care suferiseră persecuţii în timpul preşedinţiei lui Obama, sperau să câştige unele drepturi. Şi, într-adevăr, unii au obţinut. De exemplu, cofetarul creştin Jack Phillips, dat în judecată în 2012 de un cuplu gay, pentru că a refuzat să le facă un tort pentru nuntă, a pierdut în instanţele inferioare în mod repetat, pierzând şi bani, şi angajaţi, până când a câştigat în Curtea Supremă a SUA, în 2018.


În schimb, creştina Barronelle Stutzman continuă să piardă, chiar şi în 2019, pentru că în 2012 a refuzat să facă un aranjament floral pentru un cuplu gay. Dată în judecată de cuplul gay, Barronelle a pierdut în repetate rânduri. Recent, Curtea Supremă a statului Washington a decis ca ea să plătească cheltuieli juridice exorbitante.

Totuşi, apărătorii ei vor să ajungă a doua oară cu acest caz la Curtea Supremă a SUA, căci, prima dată, anul trecut, Curtea Supremă a SUA a anulat cazul, trimiţându-l pentru reconsiderare la nivelul statului Washington. Aşa am aflat din articolul  Washington State Supreme Court Rules against Florist Who Refused to Provide Flowers for Same-Sex Weddingpublicat în data de 7 iunie 2019, pe site-ul american de ştiri creştine CHRISTIAN HEADLINES, de Will Maule.



Despre cel mai bun jucător australian de rugby, Israel Folau, ne amintim că în mai 2019 a fost dat afară din echipa Rugby Australia, care i-a anulat contractul de 4 milioane de dolari, din cauză că în aprilie 2019 a postat pe reţeaua de socializare Instagram un text prin care îşi afirma credinţa creştină, iar de acest text s-a simţit insultat sponsorul homosexual al echipei. În acel text Folau a scris că pe păcătoşii care nu se întorc la Iisus îi aşteaptă iadul, iar în lista de păcătoşi erau puşi şi homosexualii.



Deşi la început Folau nu avea de gând să acţioneze în justiţie echipa care l-a nedreptăţit, totuşi acum el, susţinut de mulţi creştini, s-a hotărât să apere juridic drepturile religioase, ale lui şi ale altora, spunând că nici un australian, de nici o credinţă, nu ar trebui să fie concediat pentru motivul că îşi practică credinţa religioasă.



Aşa am aflat din articolul
 Israel Folau sues Rugby Australia over dismissal after 'hell awaits' Instagram postpublicat în data de 7 iunie 2019, pe site-ul londonez de ştiri creştine CHRISTIAN TODAY, de staff writer.

ACTUALIZARE, 21 iunie 2019: Folau cere donații pentru a plăti cheltuielile juridice: Israel Folau asks for donations to fund $3m legal fees for religious discrimination case

ACTUALIZARE, 24 IUNIE 2019: Campania de discriminare contra lui Folau continuă: Website-ul GoFundMe, pe care Folau și-a deschis o pagină pentru a aduna bani din donații cu scopul de a plăti cheltuielile juridice, i-a desființat pagina, pe motiv că Folau încalcă termenii de serviciu ai companiei care susține persoanele LGBTIQ+: Israel Folau's crowd funding page taken down by website


ACTUALIZARE, 25 IUNIE 2019: Un grup de creștini australieni, The Australian Christian Lobby (ACL), a deschis site pentru cei care vor să doneze cu scopul de a se aduna cei 3 milioane de dolari necesari lui Folau în justiție contra Rugby Australia. În nici 24 de ore s-au adunat 1,5 milioane de dolari. Așa am aflat din articolul Christian group sets up new donation site for Israel Folau after GoFundMe axes crowdfunding page, publicat în data de 25 iunie 2019, pe site-ul londonez de știri creștine CHRISTIAN TODAY, de staff writer. De asemenea, din articolul Australian Christian Lobby donates $100K to help rugby star Israel Folau fight for religious freedom, publicat pe site-ul American de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Leonardo Blair.


ACTUALIZARE, 27 iunie 2019: În mai puțin de două zile s-au strâns peste 2 milioane de dolari, de la 20.000 de donatori. S-a luat decizia ca deocamdată să se oprească adunarea de bani, iar dacă va fi nevoie se va continua. De asemenea, dacă nu vor fi necesari toți banii pentru cheltuielile juridice, atunci se vor restitui proporțional donatorilor banii rămași. Așa am aflat din articolul Folau pauses fundraising after receiving millions, publicat în 27 iunie 2019, pe site-ul britanic de știri creștine Premier., de Heather Preston.

…………………………………………………………………………………………………..

Aici am terminat de anunțat știrile respective.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

LIBERTATEA DE A-L ONORA PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS IMPLICĂ PUTEREA DE A REFUZA PĂCATELE. CREȘTINUL AMERICAN JACK PHILLIPS, COFETARUL CARE ÎN 2012 A REFUZAT SĂ FACĂ UN TORT PENTRU UN CUPLU GAY, A FOST DAT ÎN JUDECATĂ DE CUPLUL GAY CARE S-A SIMȚIT DISCRIMINAT, IAR JACK A PIERDUT ÎN FIECARE ETAPĂ A PROCESULUI DE APEL LEGAL PÂNĂ CÂND ÎN SFÂRȘIT CURTEA SUPREMĂ A SUA A DECIS LUNI 4 IUNIE 2018 CĂ, ÎN BAZA LIBERTĂȚII RELIGIOASE, EL AVEA DREPTUL SĂ-ȘI REFUZE CLIENȚII (articole în engleză din 5 decembrie 2017 și din 4 și 5 iunie 2018; și în română din 4 iunie 2018; spicuire)


CONTRA LUI IISUS ESTE PERMIS SĂ TE EXPRIMI ȘI EȘTI PLĂTIT BINE, DAR PENTRU IISUS NU ESTE PERMIS ȘI EȘTI CONCEDIAT: CEL MAI BUN JUCĂTOR DE RUGBY DIN AUSTRALIA, PE NUME ISRAEL FOLAU, A FOST DAT AFARĂ DIN ECHIPA NAȚIONALĂ PENTRU CĂ, ÎN 10 APRILIE 2019, A SCRIS PE INSTAGRAM ASTFEL: „ATENȚIE! ALCOOLICILOR, HOMOSEXUALILOR, ADULTERILOR, MINCINOȘILOR, CURVARILOR, HOȚILOR, ATEILOR, IDOLATRILOR, INFERNUL VĂ AȘTEAPTĂ. POCĂIȚI-VĂ! NUMAI IISUS VĂ SALVEAZĂ.” (articol în franceză din 11 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii)


SFÂNTA ÎMPĂRTĂŞANIE, ÎN DIOCEZA CATOLICĂ DE SPRINGFIELD (SUA), NU VA FI DATĂ PARLAMENTARILOR CARE AU PROMOVAT SAU AU VOTAT LEGISLAŢIA PRO AVORT ÎN STATUL ILLINOIS. AŞA A COMUNICAT EPISCOPUL DE SPRINGFIELD, THOMAS PAPROCKI. PARLAMENTARILOR LI S-A TRIMIS O SCRISOARE ŞI DECRETUL DIN PARTEA ACESTUI EPISCOP, CARE MULŢUMEŞTE CELOR CARE S-AU ÎMPOTRIVIT LEGISLAŢIEI PRO AVORT ŞI ÎI CHEAMĂ LA POCĂINŢĂ PE CEI CARE SUSŢIN AVORTUL. (articol în engleză din 6 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirii.) ÎN ROMÂNIA A PUS VREUN EPISCOP ASTFEL PROBLEMA ? ÎN ROMÂNIA ÎS DAŢI DRACULUI SENATORII ŞI DEPUTAŢII ŞI DOCTORII CARE SUSŢIN UCIDEREA A 100.000 DE BEBELUŞI ÎN FIECARE AN!!! NU SUNT CREŞTINI SUFICIENŢI ÎN ROMÂNIA CARE SĂ STRICE LEGILE SATANICE!!!???

 

NUMELE LUI IISUS SĂ FIE ŞTERS DE PE FAŢA PĂMÂNTULUI. ACESTA ESTE SCOPUL PERSECUTORILOR CREŞTINILOR LA NIVEL MONDIAL, FIE CĂ E VORBA DE CHINA, FRANŢA, NIGERIA ETC. “CORECTITUDINEA POLITICĂ” DIN ŢĂRILE OCCIDENTALE LE FACE SĂ FIE COMPLICE LA PERSECUTAREA CREŞTINILOR ÎN TOATĂ LUMEA, MAI ALES ÎN ORIENTUL MIJLOCIU. INTERESUL MASS-MEDIEI ESTE SCĂZUT ÎN PROBLEMA PERSECUTĂRII CREŞTINILOR!!! (articol în engleză din 4 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirii.)

 

 

IISUS, ÎN CENTRUL CUNOAȘTERII, ÎI POATE ELIBERA ȘI TRANSFORMA PE OAMENI ÎN AȘA FEL ÎNCÂT EI AU LĂSAT ÎN URMĂ VIAȚA LGBT ȘI AU FOST ELIBERAȚI DE PĂCATE SEXUALE ȘI DE RĂNI DE TOATE FELURILE. PARTICIPANȚII LA „FREEDOM MARCH”, ADICĂ “MARȘUL LIBERTĂȚII”, DIN WASHINGTON D.C., ÎN 25 MAI 2019, DAU MĂRTURIE CĂ TRANSFORMAREA LOR SE DATOREAZĂ DUHULUI SFÂNT, NU „TERAPIEI DE CONVERSIE”, DESPRE CARE EI NICI NU AU AUZIT. (articol în engleză din 22 mai 2019; scurtă anunțare a știrii).


ÎN SUA, ÎN STATUL LOUISIANA, LEGEA CARE INTERZICE AVORTUL DIN MOMENT CE ESTE DETECTAT RITMUL CARDIAC AL BEBELUŞULUI A FOST SEMNATĂ DE GUVERNATORUL DEMOCRAT JOHN BEL EDWARDS ÎN 30 MAI 2019. LEGEA FUSESE INTRODUSĂ DE SENATORUL DEMOCRAT JOHN MILKOVICH. OBSERVĂM CĂ NU TOŢI DEMOCRAŢII SUNT DAŢI DRACULUI. (articol în engleză din 31 mai 2019; scurtă anunţare a ştirii.) ÎN ROMÂNIA ÎS DAŢI DRACULUI SENATORII ŞI DEPUTAŢII ŞI DOCTORII CARE SUSŢIN UCIDEREA A 100.000 DE BEBELUŞI ÎN FIECARE AN!!! NU SUNT CREŞTINI SUFICIENŢI ÎN ROMÂNIA CARE SĂ STRICE LEGILE SATANICE!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Într-adevăr, “NOUL TESTAMENT ESTE CHIAR CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME.” Aceste cuvinte ale scriitorului englez Charles Dickens se cuvine să le amintim de fiecare dată când ne referim la NOUL TESTAMENT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Azi, 24 aprilie, avem motiv să ne referim la PRIMA PUBLICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ A NOULUI TESTAMENT, în anul 1648, la Alba Iulia (Bălgrad), în timpul mitropolitului Simion Ștefan. Acest mitropolit este sărbătorit azi, 24 aprilie. ATUNCI, la 1648, NOUL TESTAMENT a fost tipărit în română, dar cu litere chirilice. În 1988, NOUL TESTAMENT DE LA BĂLGRAD a fost editat și cu litere latine, în timpul episcopului Emilian. ACUM se cuvine să observăm cel puțin titlul Noului Testament de la Bălgrad: “NOUL TESTAMENT SAU ÎNPĂCAREA, SAU LEGEA NOAO A LUI IISUS HRISTOS DOMNULUI NOSTRU”. Înțelegem că NOUL TESTAMENT este NOUA LEGE PE CARE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A ADUS-O LUMII. Respectând această Lege putem obține ÎMPĂCAREA (pacea, reconcilierea) CU DUMNEZEU, CU NOI ÎNȘINE și CU OAMENII. Cu alte cuvinte, NOUL TESTAMENT NE ESTE DAT NU NUMAI SĂ NE INFORMĂM, CI SĂ NE TRANSFORMĂM. Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru NOUL TESTAMENT și pentru oamenii Tăi care au făcut să ajungă la noi CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME!

Pr. prof. Ion Ciungu   https://www.facebook.com/photo/?fbid=2927397050734119&set=a.711891222284724   https://www.azquotes.com/quote/...