sâmbătă, 15 iunie 2019

ÎN ISRAEL, CURTEA SUPREMĂ A DECIS RECENT CONTRA BISERICII ORTODOXE GRECEŞTI ÎN CAZUL VÂNZĂRILOR DE PROPRIETĂŢI, CUNOSCUT SUB NUMELE DE „JAFFA GATE”. ACEASTĂ DECIZIE A DEZAMĂGIT BISERICA ORTODOXĂ GREACĂ, CĂCI CURTEA SUPREMĂ NU A ŢINUT CONT CĂ RECLAMANTUL ISRAELIAN A FOLOSIT MIJLOACE ILEGALE, DE MITUIRE. (articol în engleză din 13 şi 14 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirii).

Pr. prof. Ion Ciungu




Cineva din mulţime a zis către Iisus: “Învăţătorule, zi fratelui meu să împartă cu mine moştenirea. Iar El i-a zis: Omule, cine M-a pus pe Mine judecător sau împărţitor peste voi? Şi a zis către ei: Vedeţi şi păziţi-vă de toată lăcomia, căci viaţa cuiva nu stă în prisosul avuţiilor sale.” (Luca 12,13-15).


Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim (Biserica Învierii, Anastasis).  Aici își are sediul Patriarhia Ortodoxă Greacă. Sub cupola mai mare (Rotunda) se află Capela Sfântului Mormânt (capelă numită și Edicula), restaurată în perioada mai 2016 – martie 2017. Sub cupola mai mică este altarul principlal al Bisericii, numit Catoliconul Ortodox Grec, locul Răstignirii și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Crucea din oțel aurit de pe Catolicon, ( în interiorul căreia se află o cruce din aragonit în care sunt 155 de cristale de munte), iluminată în timpul nopții, (5,4m înălțime; 3,3m brațul orizontal; 1.800 kg), a fost sfințită în 1996 de patriarhul Diodoros I. Această cruce este “vrednică de unicitatea locului” și este “un symbol al eforturilor de unitate în comunitatea credinței creștine”, căci a fost donată de creștinii din Germania. Inițiativa de a ridica o cruce nouă aici a avut-o profesorul Gustav Kühnel (1944 – 2009), născut în România, emigrat în Israel în anul 1966, profesor la Universitatea din Tel Aviv.

………………………………………



Curtea Supremă din Israel a decis recent contra Bisericii Ortodoxe Greceşti din Ierusalim, în privinţa unui caz vechi de 14 ani, cunoscut sub numele de Jaffa Gate, în care este vorba despre faptul că un angajat necinstit al Bisericii Ortodoxe Greceşti, pe nume Nicolas Papadimas, mituit de organizaţia israeliană Ateret Cohanim, a vândut acestei organizaţii, la preţul de 2,2 milioane dolari, proprietăţi ale Bisericii Ortodoxe Greceşti, care în realitate valorează 6,7 milioane dolari. Între timp, Papadimas a părăsit ţara.


Curtea Supremă din Israel nu a ţinut cont de dovezile de mituire şi corupţie aduse de Biserica Ortodoxă Greacă contra reclamantului Ateret Cohanim.


Proprietăţile respective se află la poarta de intrare în Cartierul Creştin al Ierusalimului.


Aşa am aflat din articolul publicat în 14 iunie 2019 pe site-ul ortodox rus Pravmir.com, de către Marcus Jones, articol intitulat Future of Jerusalem’s Christian Quarter ‘Under Threat’


 Articolul a fost preluat de pe site-ul britanic Premier, unde a apărut în 13 iunie 2019.

……………………………………………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎN ISRAEL, EVREII MESIANICI, ADICĂ EVREII CARE CRED CĂ IISUS ESTE MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU, SUNT ACUM CAM 30.000. EI SUNT CONSIDERAȚI TRĂDĂTORI DE CĂTRE EVREII ORTODOCȘI, ADICĂ DE EVREII CARE NU CRED CĂ IISUS ESTE MESIA. SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, LA UN CONCERT ORGANIZAT DE EVREII MESIANICI ÎN IERUSALIM, S-AU DUS ȘI EVREI ORTODOCȘI PENTRU A PROTESTA, PENTRU A-ȘI EXPRIMA URA. (articol în engleză din 11 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii)




APEL INTERNAȚIONAL FĂRĂ PRECEDENT PENTRU DREPTURILE, PACEA ȘI LIBERTATEA CREȘTINILOR ÎN ISRAEL (12 august, 2017)


CREȘTINII DIN ȚARA SFÂNTĂ SUNT DISCRIMINAȚI ȘI MARGINALIZAȚI ÎN MOD SISTEMATIC. AȘA S-A ANUNȚAT ÎN COMUNICATUL DIN 17 IANUARIE 2019 AL EPISCOPILOR CATOLICI CARE DE 20 DE ANI ÎI VIZITEAZĂ ANUAL PE CREȘTINII DIN ISRAEL ȘI PALESTINA, PENTRU A STA ÎN SOLIDARITATE CU EI. ACEST GRUP DE PELERINAJ ANUAL AL EPISCOPILOR CATOLICI SE NUMEȘTE “HOLY LAND COORDINATION”. (articole în engleză din 18 și 17 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)





Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 

Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)

PERSECUTAREA SISTEMATICĂ A CREȘTINILOR ESTE O TRAGEDIE INTERNAȚIONALĂ, ADESEORI IGNORATĂ SAU ÎNCURAJATĂ DE GUVERNELE NAȚIONALE (articol în engleză din 21 mai 2018; traducere)


ÎN IRAK, CREŞTINISMUL ESTE APROAPE DE DISPARIŢIE. ÎN ANUL 2003 ERAU 1,5 MILIOANE DE CREŞTINI. ACUM MAI SUNT 250.000, IAR ACEŞTIA AU ÎN PERSPECTIVĂ MARTIRIUL. (articol în engleză din 24 mai 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM DE RĂZBOIUL DE AGRESIUNE AL LUI GEORGE W. BUSH, DIN 2003, CONTRA IRAKULUI, CÂND IRAKUL A FOST INVADAT DE ARMATELE “CREŞTINILOR”AMERICANI ETC, LA COMANDA PRIM MINISTRULUI ISRAELIAN NECREŞTIN NETANYAHU. NE AMINTIM DE APARIŢIA STATULUI ISLAMIC ŞI DE RĂSTIGNIREA CREŞTINILOR ÎN IRAK ŞI SIRIA. DAR ROMÂNILOR LE PASĂ DE AŞA CEVA? EI UCID ÎN FIECARE AN 100.000 DE BEBELUŞI!!!




Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)

Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)




Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)



Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI





Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?




În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:








Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:








ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???




























Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)













ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 

UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 







Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )






Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )











ÎN BURKINA FASO, ÎNCĂ CEL PUȚIN 13 CREȘTINI AU FOST UCIȘI DUMINICĂ, 9 IUNIE 2019, DE CĂTRE JIHADIȘTI, ÎN DISTRICTUL ARBINDA, ÎN NORDUL ȚĂRII. (articole în engleză din 13 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii). CE RĂI SUNT ACEI JIHADIȘTI ÎNAPOIAȚI!!! CREDEM CĂ ROMÂNII SUNT OAMENI MAI EDUCAȚI ȘI MAI MILOȘI??? ÎN ROMÂNIA MEDICII DRACULUI UCID ÎN FIECARE ZI APROXIMATIV 277 DE BEBELUȘI, PE BAZA LEGILOR FĂCUTE DE PARLAMENTARII DAȚI DRACULUI. NU SUNT CREȘTINI SUFICIENȚI CARE SĂ STRICE LEGILE DRACULUI???!!!



PENTRU IISUS, CREŞTINI DIN SUA ŞI AUSTRALIA, DISCRIMINAŢI DE AUTORITĂŢI, ÎŞI CAUTĂ CU GREU ÎN JUSTIŢIE DREPTURILE CREDINŢEI ATACATE DE HOMOSEXUALI. (BARRONELLE STUTZMAN; ISRAEL FOLAU). Articole în engleză din 7 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirilor.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu