marți, 26 februarie 2019

„NIMIC SFÂNT” ÎN „SECURITATE”; CONCURSUL HUMANITAS ÎN LICEE, ANUL 2019, EDIȚIA A VIII-A, ETAPA A II-A, NE AMINTEȘTE DESPRE ACEASTA. SÂMBĂTĂ, 16 FEBRUARIE 2019, ORA 14, LICEUL TEORETIC „CONSTANTIN NOICA” DIN SIBIU A FOST GAZDA CONCURSULUI ÎNTRE ELEVII ACESTUI LICEU ȘI CEI DE LA COLEGIUL NAȚIONAL „OCTAVIAN GOGA” DIN SIBIU, TEMA FIIND „SECURITATEA”. BIBLIOGRAFIE: 1) „DRAGUL MEU TURNĂTOR”, DE GABRIEL LIICEANU; 2) „VIAȚA MEA CA SPIOANĂ”, DE KATHERINE VERDERY. (scurtă anunțare a știrii și alte conexiuni)




Pr. prof. Ion Ciungu



Iisus, Învățătorul și Mântuitorul și Judecătorul lumii, i-a învățat pe apostoli, și ne învață și pe noi, să sfințim numele Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, în sensul de a-L respecta în gradul cel mai înalt posibil, în gândirea noastră, în vorbirea noastră, în comportarea noastră.



1. Si a fost ca pe cand era El rugandu-Se intr'un loc, dupa ce a incetat I-a zis unul din ucenicii Sai: "Doamne, invata-ne sa ne rugam, asa cum si Ioan i-a invatat pe ucenicii lui".
Lc 5:33

2. Si le-a zis: "Cand va rugati, ziceti: Tatal nostru Carele esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau. Vina imparatia Ta. Faca-se voia Ta precum in cer asa si pe pamant.
Ps 110:9, Mt 6:9-13, 1Ptr 1:17

3. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua'n fiecare zi.
Pr 30:8, Mt 6:9-13, In 6:34

4. Si ne iarta noua pacatele noastre, caci si noi iertam oricui ne-o datoreaza noua. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de Cel-Rau".
Mt 6:9-13, Mt 26:14, Mc 14:38, 1Co 10:13, Ef 4:32, 2Ptr 2:9


…………………………………………………………………………………………………………………………….





Despre concursul cu tema SECURITATEA, care a avut loc între o echipă de elevi de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu și altă echipă de elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, sâmbătă, 16 februarie 2019, am aflat dintr-un afiș rămas încă lipit pe geam, lângă ușa de la intrarea în Colegiul Octavian Goga.



Am observat că echipa din cinci elevi de la Liceul C. Noica a fost coordonată de doamna profesoară Petrina Dobrotă, iar echipa din cinci elevi de la Colegiul O. Goga a fost coordonată de doamna profesoară Andra Tischer.



Moderator: Bogdan Federeac de la Librăria Humanitas Sibiu.



Întrebările au fost concepute de Mirela Nagâț și Gabriel Liiceanu.

[Am căutat pe site-ul Liceului C. Noica, însă, nu au postat încă Etapa a II-a, ci numai Etapa I, a Ediției a VIII-a a Concursului Humanitas în Licee.  http://ltcn.ro/concursul-humanitas-in-licee ]

.....................



Când am văzut afișul și tema, am zis: Buuun ... Căci tinerii de liceu nu știu aceste aspecte ... Și sunt și tineri care au absolvit și studii universitare, de mulți ani, și tot nu știu ...



Cu acestă ocazie, să vedem un pic cărțile recomandate la Bibliografie, așa cum sunt prezentate pe site-urile indicate mai jos:






Cartea Dragul meu turnător este un răspuns la întrebarea „De ce arată România aşa cum arată în ultimii 23 de ani?“ O poveste despre un viol istoric, realizat prin complicitatea tuturor celor care scăpaseră de povara conştiinţei.

„Mie mi se pare că nimeni dintre cei care s-au întâlnit cu imaginea lor pusă pe masa de disecţie a Securităţii n-ar trebui să tacă. Fiecare bucăţică din această experienţă satanică, oricât de măruntă ar fi ea, ar trebui adusă în conştiinţa celorlalţi, împreună cu cei care, pierzându-şi calitatea de «seamăn», au făcut-o cu putinţă.“

„«De ce arată România altfel?» nu este o întrebare deloc complicată, de fapt. [...] România arată altfel pentru că vremurile noi au fost făcute de oameni vechi, cu tehnicile vechi adaptate la o situaţie nouă; de oameni crescuţi în cultul lui «nimic sfânt» şi cu o psihologie generalizată de câini pitbull: apuci, şi ce-ai apucat nu mai laşi să-ţi scape din gură. De fapt nu e nevoie de o mare forţă analitică pentru a înţelege că «România tranziţiei» s-a construit pe clanurile fostei Securităţi, adaptate rapid la o nouă conjunctură politică şi economică. A profita de incognito-ul în care lucraseră şi a ocupa în mod paşnic centrele de putere ale societăţii, mimând formele lor de funcţionare democratică şi deturnându-le fondul, iată formula simplă şi eficace adoptată de cei care, până în 1990, trăiseră în culisele puterii.“ (Gabriel LIICEANU)

........

Această carte a apărut în anul 2013.

.................................



Cartea Viața mea ca spioană




Prezentare

Cartea este o relatare a efectelor traiului sub supraveghere, experienta care incepe sa devina familiara tuturor, chiar daca in alte forme. Acum suntem cu totii supravegheati, dar cei mai multi dintre noi nici nu au idee ce inseamna asta cu adevarat. Cum te simti sa fii spionat, sub banuiala ca esti tu insuti un fel de spion sau tradator? Cum e sa fii inconjurat de secrete despre care afli cu mult dupa ce faptele s-au produs ? secrete care includ numele prietenilor care au raportat despre tine la Securitate si actiunile pe care le-a intreprins aceasta politie pentru a interveni in viata ta? Care este efectul acestei experiente asupra identitatii tale si a relatiilor de incredere pe care credeai ca le-ai construit, in momentul in care amploarea ei devine cunoscuta? Speranta mea este ca aceasta carte va face vizibile un anumit set de practici de supraveghere si efectele lor, intr-o lume in care noi forme de supraveghere prolifereaza in fiecare zi.



Katherine Verdery

Produs publicat in 2018 de Vremea
Data aparitiei: Mai 2018
Tip coperta: Brosata
ISBN: 9789736458880

………………………………………………………………………………………………..



Să ne amintim ce a spus fostul Președinte al României, Emil Constantinescu, în anul trecut, 2018, la Bookfest, cu ocazia lansării cărții "Moștenitorii Securității", scrisă de Marius Oprea:

Emil Constantinescu acuză: Principalele ziare și rețelele de socializare sunt controlate de Securitate (articol publicat în 5 iunie 2018, pe newsactive.ro, de Cosmin Țînță)



"Toate televiziunile care s-au format în România au fost conduse de Securitate! Principalele ziare și rețelele de socializare sunt încă controlate de acele persoane și de colaboratorii lor” acuză fostul președinte al țării, Emil Constantinescu. Afirmațiile fără echivoc  au fost făcute la Bookfest, unde Constantinescu a participat la lansarea cărții "Moștenitorii Securității" , scrisă de Marius Oprea. Și seria de acuzații nu s-a oprit aici. 



"Rezidenții Securității sunt cei ce au fost adevărații proprietari sau chiar cu acte, lucruri știute…  Asta face să ne aflăm în situația tragică aș spune, că adevărul despre Revoluție, despre mineriade, să îl așteptăm de la Procuratură și de la Tribunal, dacă el va apărea și în această situație? Unde au fost istoricii, unde au fost comentatorii, unde au fost jurnaliștii? A fost o uriașă campanie de manipulare, permanentă, eu v-o spun fiindcă am simțit-o. Am fost învins de cei care s-au dus în presă, de presa Securității, presa securității pe care am avut-o atunci, presa Securității pe care o avem și acum. Acum însă s-au extins și pe rețelele de socializare și pot manipula orice. Aceasta este marea problemă a României.", a explicat Constantinescu.



Potrivit fostului președinte, problema nu este că în România nu se știe adevărul.



"Ceea ce auziți de aproape 3 decenii este Nu știm adevărul. Nu este adevărat! Adevărul există, este la îndemână, ceea ce lipsește este curajul nu de a-l afla, că asta e foarte ușor, ci de a ți-l asuma. (...)  Puterea serviciilor secrete apare numai din slăbiciunea noastră, din slăbiciunea celor care pot să fie șantajați. (...) Soluția este ca tinerii să-și construiască viață respectând legea și morala, astfel încât să nu poată fi șantajați. ", a spus Constantinescu, preluat de www.epochtimes-romania.com .  

………………………………………………………………………………………….



Să ne amintim și ce a spus Marius Oprea:

„Când te-ai decis să intri în Securitate, l-ai lăsat la ușă pe Dumnezeu“ (articol publicat în România Liberă în 24 ianuarie 2019, de Eugen Pătrașcu.)



“Nu este straniu modul în care domnul Dacian Cioloș, dar și Serviciile au virat de la național-comunism la globalismul actual? Că Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI, a dat de înțeles, într-un interviu, că sărbătorirea modestă a Centenarului Marii Uniri în anul precedent ar fi fost programată la nivel de stat astfel încât să nu trezească prea multe energii „naționaliste“? 

Este un numitor comun aici, o predare de ștafetă, cum am mai spus. Acum foștii securiști au șepci de baseball cu „Red Bull“ și pentru ei moneda curentă nu e leul, ci euro. Sunt primii beneficiari ai acestei lungi și tulburi tranziții și au avut întotdeauna instinctul de a se înclina după cum bate vântul. Ei nu au avut, prin natura meseriei, convingeri morale puternice. Când te-ai decis să intri în Securitate, l-ai lăsat la ușă pe Dumnezeu. Și prin asta, adevărul, binele, dreptatea. Ce să le mai ceri tocmai constanță, lor ori odraslelor, în privința convingerilor politice?”

…………………………………………………………………………..






........................................................................................................................................................................




SĂ-L SFINȚIM PE DOMNUL, PE HRISTOS, ÎN INIMILE NOASTRE!



14. Dar chiar daca veti suferi de dragul dreptatii, fericiti veti fi. De frica lor nu va temeti si nici va tulburati,
Is 8:12-13, Mt 5:10, 1Ptr 2:20, 1Ptr 4:14

15. ci sfintiti-L pe Domnul, pe Hristos, in inimile voastre, si'ntotdeauna fiti gata sa raspundeti oricui va cere socoteala despre nadejdea voastra,
Is 8:12-13, Col 4:6

16. dar cu blandete si teama, avand o constiinta curata, pentru ca in chiar ceea ce sunteti voi defaimati 6 sa se faca de rusine cei ce graiesc de rau purtarea voastra cea buna intru Hristos.
1Ptr 2:12, 1Ptr 2:15

17. Ca-i mai bine sa suferiti pentru facere de bine, daca asa e voia lui Dumnezeu, decat pentru facere de rau.
1Ptr 2:20

(Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru, capitolul 3, versetele 14-17) https://www.crestinortodox.ro/biblia/Epistola-Soborniceasca-intaia-Sfantului-Apostol-Petru/Indemnuri-pentru-soti-A-suferi-de-dragul-dreptatii/

..............................................................................................................................................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:



Despre modul ateist și satanist în care securiștii care nu aveau nimic sfânt făceau reeducarea în închisorile comuniste, și ce ziceau despre NAȘTEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, precum și despre originea iudaică a batjocoririi lui Iisus și a Maicii Domnului, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:
DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?



Ateismul satanist continuă sub forma drepturilor de libertate de exprimare fără limite. Ne amintim despre batjocorirea prin caricaturi a lui Iisus, caricaturizat ca bebeluș care se naște cu nas de porc, și batjocorirea Maicii Domnului, caricaturizată în poziție de naștere, cu nas de scroafă, în anul 2014, de către ateii de la revista Charlie Hebdo din Paris:  2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI








Despre știința unor evrei-derbedei-atei care se pricep foarte bine, pe bază de minciuni și cu scop de furt în formă continuată, să manevreze peste o sută de mii de oameni în anul 2017, și să-i scoată la demonstrații pe străzi, ne putem aminti și din articolul, despre Muzeul Ateismului, de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)



Despre evreul ateu Richard Wurmbrand care s-a convertit la credința în Domnul nostru Iisus Hristos și a suferit din cauza credinței creștine patrusprezece ani de închisoare, putem afla și din articolul de la următorul link: DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare.




Despre evreii care L-au scos pe Iisus din societatea franceză și s-au afirmat pe ei înșiși, contribuind la descreștinarea Franței, putem afla și din articolul de la următorul link: „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)





Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)



Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)



Persecutarea creștinilor în Europa, prin metode sofisticate și rafinate,  este nedreaptă, discriminatorie, dureroasă, dar nu poate fi comparată cu persecutarea brutală, fizică, a creștinilor din Africa și din Orientul Mijlociu: UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu