sâmbătă, 16 februarie 2019

ÎN CHINA, DESPRE IISUS ESTE INTERZIS A SE TIPĂRI CEVA. CINE ÎNCALCĂ INTERDICȚIA ACEASTA, DATĂ DE GUVERNUL ATEU, ESTE AMENDAT, ATELIERUL DE TIPĂRIT ESTE ÎNCHIS, IAR ÎN UNELE CAZURI, CEL CARE A TIPĂRIT ESTE ARESTAT. (articole în engleză din 13 și 12 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




Pr. prof. Ion Ciungu








Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune celor care Îl urmează astfel: „Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 15, versetele 18-20). https://biblia.resursecrestine.ro/ioan/15



…………………











În această fotografie, făcută în 2 iunie 2018, un cetățean băștinaș merge pe jos pe lângă un panou de afișaj guvernamental care citează valori fundamentale ale Partidului Comunist din apropierea unei biserici din orașul Pingdingshan, provincia Henan, în partea centrală a Chinei. Sub președintele Xi Jinping, liderul cel mai puternic al Chinei de la Mao Zedong, credincioșii văd acum cum li se reduc libertățile în mod dramatic, chiar pe când țara trece printr-o renaștere religioasă.

………………………………………




Despre interdicția de a tipări materiale religioase, impusă de guvernul ateu chinez, am aflat din articolul We’re Not Allowed to Print Anything’ about Jesus, Chinese Print Shop Tells Church, publicat în data de 13 februaie 2019, pe site-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Michael Foust.



Traduc din acest articol:


“Creștinii din provincia Henan a Chinei, sperând să sărbătorească anul nou cu calendare care Îl au în centru pe Hristos au aflat în zilele recente că astfel de articole sunt interzise.” [Este vorba de Anul Nou chinezesc, care a început în 5 februarie 2019 și durează până în 24 ianuarie 2020, numit Anul Mistrețului de pământ; nota trad.]



Un membru al Bisericii De`en din districtul Xigong a spus pentru revista Bitter Winter că congregația sa a pregătit un calendar pentru membrii Bisericii, însă un tipograf local i-a spus că sunt interzise de guvern calendarele bazate pe credință.



Bitter Winter, care urmărește știrile despre Biserica persecutată în China, a vizitat două ateliere de tipărit. Ambele au spus că nu vor tipări material creștin. [Bitter Winter este o revistă online despre libertatea religioasă și drepturile omului în China, publicată începând din mai 2018 în câteva limbi de către centrul italian de cercetare CESNUR. Ea a fost criticată în China pentru presupuse prejudecăți bazate pe anticomunism. În 2018 au fost arestați unii corespondenți din China ai Bitter Winter. https://en.wikipedia.org/wiki/Bitter_Winter Nota trad.]



„Calendar de birou sau imagine de pus pe perete – nu avem voie să tipărim nimic dacă are vreun conținut referitor la Iisus,” așa a spus (told) proprietarul micului atelier de tipărit, pentru Bitter Winter.



Managerul unui atelier de tipărit, de mărime mijlocie, a confirmat interdicția impusă de guvern cu privire la materialele religioase creștine și buddhiste.



Oficiali guvernamentali de la Biroul pentru Industrie și Comerț vizitează adeseori atelierele de tipărit pentru a aplica pedepse în caz de tipărire de material cu conținut religios.

......................................................................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:












































 SUFLETELE CHINEI, REVENIREA RELIGIEI DUPĂ MAO, publicat în data de 19 mai 2017.





 CHINA CREȘTINĂ - O STEA LA RĂSĂRIT, publicat în data de 2 noiembrie 2015.









PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017).










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...