marți, 5 februarie 2019

BIBLIA ESTE O CONSTRUCȚIE UMANĂ, DUPĂ CONCEPȚIA ATEILOR, ÎNTRE CARE SE AFLĂ ȘI GRETTA VOSPER, PASTOR ÎN CANADA, DECLARATĂ ATEE ÎN ANUL 2013, RĂMASĂ TOTUȘI ÎN FUNCȚIE, ÎN URMA UNEI ÎNȚELEGERI CONFIDENȚIALE LA CARE A AJUNS ÎN NOIEMBRIE 2018 CU SUPERIORII EI (articole în engleză din 2 și din 1 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




 Pr. prof. Ion Ciungu



Faptul că Biblia sau Sfânta Scriptură este o construcție divino-umană, nu doar umană, îl înțelegem din A Doua Epistolă a Sfântului Apostol Pavel către Timotei, capitolul 3, versetele 16-17:

„16. Toată Scriptura este insuflată 11 de Dumnezeu și de folos spre dare de învătătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre deprinderea 12 cea întru dreptate,
Rm 15:4, 2Tim 4:2, 2Ptr 1:21, 2Ptr 2:2

17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit 13 pentru tot lucrul bun.
Ef 4:12, 2Tim 2:21







Prima Biblie tipărită se numește Biblia Gutenberg și era o ediție în limba latină, cunoscută sub numele de Vulgata. A fost tipărită în orașul german Mainz, de Johann Gutenberg, probabil în anul 1455. E posibil să fi fost produse 180 de copii, din care mai există 48.




În Biblie găsim Legea dată de Dumnezeu pentru oameni. Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne rezumă Legea lui Dumnezeu în două porunci:

“37. Iar El i-a răspuns: « Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău.
Dt 6:5, Dt 10:12, Ios 22:5, Mi 6:8, Mc 12:28-31, Lc 10:25-27, 1In 4:21

38. Aceasta este marea și întâia poruncă.
Mc 12:28-31, Lc 10:25-27, 1In 4:21

39. Iar a doua, asemenea acesteia: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.
Lv 19:18, Mt 5:43, Mt 19:19, Mc 12:28-31, Lc 10:25-27, Lc 19:18, In 15:12, Rm 13:9, Ga 5:14, Iac 2:8, 1In 4:21


...........


Influența Bibliei asupra istoriei lumii este fără egal și nu arată semne de scădere. Este cea mai influentă și mai bine vândută carte din toate timpurile, estimându-se că în total s-au vândut peste 5 miliarde de exemplare. Începând din anul 2000 se vând aproximativ 100 de milioane de exemplare anual. Aceste informații le-am luat din Enciclopedia liberă, Wikipedia, varianta engleză, de la articolul Bible.




...................................................






Despre concepția greșită cu privire la Biblie pe care o are Gretta Vosper, pastor care aparține de cea mai mare denominațiune protestantă din Canada, United Church of Canada, și despre faptul că Gretta Vosper este pastor care nu crede în existența lui Dumnezeu, am aflat din articolul Atheist minister says not allowing her to continue in church ministry would be a 'betrayal', publicat în data de 2 februarie 2019 pe site-ul nondenominațional de știri creștine din Londra, Christian Today, de staff writer.



Acest articol a fost scris pe baza articolului Atheist minister Gretta Vosper hopes to stay at Canadian church for the long haul”, publicat pe site-ul american din Washington DC, Religion News Service, în data de 1 februarie 2019, de John Longhurst.



Gretta consideră că dacă nu i s-ar fi permis să fie pastor în continuare ar fi fost un act de trădare din partea Bisericii de care aparține, căci tot ceea ce predă ea este în concordanță cu pregătirea teologică pe care ea a primit-o, potrivit căreia Biblia este o construcție umană.



Moderatorul Bisericii Unite din Canada (persoană oficială aleasă, având cel mai înalt grad în această Biserică), Right Reverendul Richard Bott, citându-l pe moderatorul anterior, a zis că există o varietate de sentimente cu privire la slujirea Grettei Vosper, însă la decizia care s-a luat s-au avut în vedere două valori esențiale pentru identitatea Bisericii lor, și anume, citez din Richard Bott: 1) “credința noastră în Dumnezeu”  și 2) “angajamentul nostru de a fi o Biserică deschisă și inclusivă.”



Gretta Vosper are vârsta de 60 de ani și este pastor la West Hill United Church în Toronto din 1997. În 2013 ea a declarat că este atee. În 2015 ea a publicat o scrisoare despre ateismul ei. În 2016 Conferința din Toronto, de care aparține Biserica ei, în urma unei examinări, a constatat că Vosper nu mai corespunde pentru a continua ca slujitoare, căci nu mai este în acord esențial cu declarația de doctrină a denominațiunii. Conferința a mai constatat că Gretta nu vrea și nu poate să reafirme promisiunile pe care le-a făcut când a fost hirotonită în 1993. Conferința a cerut Consiliului General să facă o audiere cu privire la statutul Grettei Vosper. Însă, înainte de a avea loc această audiere, pe 7 noiembrie 2018 Conferința și Vosper au ajuns la o înțelegere confidențială în urma căreia Gretta rămâne pastor în continuare.

…………………………………………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



Ne amintim că în 2017, preotul român Ilie Toader, în vârstă de 37 de ani, s-a declarat ateu și și-a dat demisia.

“Ilie Toader, care timp de 11 ani a slujit la mai multe parohii din județele Buzău și Vrancea, a renunțat la preoție în luna aprilie a acestui an.

 VIDEO. Întâia predică a unui preot ateu: „Dumnezeul pe care a trebuit să-l slujesc nu există” https://recorder.ro/video-intaia-predica-a-unui-preot-ateu-dumnezeul-pe-care-a-trebuit-sa-l-slujesc-nu-exista/  



Reacția Patriarhiei la predica lui Ilie Toader: „E rezultatul unei crize personale. Aceste cazuri sunt extrem de rare”


..................



.............................................................................................................



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:














Despre erezia de a micșora valoarea Bibliei putem afla și din articolul de la următorul link :






Despre puncte de vedere ale americanilor referitoare la Biblie putem afla și din articolul de la următorul link :











Despre evreii care L-au scos pe Iisus din societatea franceză și s-au afirmat pe ei înșiși, contribuind la descreștinarea Franței, putem afla și din articolul de la următorul link: „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)





Despre evreii atei care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul despre Muzeul Ateismului, de la următorul link:








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA LUI LAZĂR, în A ȘASEA SÂMBĂTĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, iar mâine este DUMINICA FLORIILOR. Ne amintim, sau aflăm acum, că LAZĂR ERA PRIETEN AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS și LOCUIA ÎN localitatea BETANIA, împreună cu surorile lui, MARTA și MARIA. Betania era un sat din Iudeea, la două mile romane distanță de Ierusalim. Potrivit unei tradiții vechi, se spune că Lazăr era de 30 de ani când Domnul l-a înviat. Apoi, Lazăr a mai trăit încă 30 de ani, în Cipru, în localitatea Kition, unde fugise de frica șefilor religioși ai iudeilor care voiau să-l omoare, invidioși că tot mai mulți oameni credeau în dumnezeirea lui Iisus. PE LAZĂR, CARE ERA MORT ȘI PUS ÎN MORMÂNT DE PATRU ZILE, L-A ÎNVIAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. ELITA IUDAICĂ, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, A DECIS, din invidie, SĂ-L OMOARE PE IISUS și SĂ-L OMOARE ȘI PE LAZĂR. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ. Actualmente, pe locul anticului sat BETANIA este orașul AL-EIZARIYA, numit și AL-AIZARIYA, care în limba arabă înseamnă (LOCUL) LUI LAZĂR. Acest oraș, cu o populație de peste 22.000 de locuitori, aparține de Palestina. Acolo este MORMÂNTUL LUI LAZĂR, loc de pelerinaj de-a lungul secolelor, până în ziua de azi. În apropiere sunt două biserici, o BISERICĂ ROMANO-CATOLICĂ și o BISERICĂ ORTODOXĂ GREACĂ. ... De asemenea, loc de pelerinaj este și MORMÂNTUL LUI LAZĂR în orașul LARNACA, din CIPRU, unde este BISERICA SFÂNTULUI LAZĂR. ... Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru Sfântul Tău Prieten Lazăr și pentru toate valorile culturale lăsate prin el moștenire spre mântuirea lumii! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2455754974625034

Pr. prof. Ion Ciungu  … Iisus a strigat cu glas mare: « Lazăre, vino afară! » Și a ieșit mortul, legat la picioare și la mâini cu fâșii ...