joi, 7 februarie 2019

“TOȚI COPIII, NĂSCUȚI ȘI NENĂSCUȚI, SUNT FĂCUȚI DUPĂ CHIPUL SFÂNT AL LUI DUMNEZEU”. AȘA A DECLARAT PREȘEDINTELE SUA, DONALD TRUMP, CRITICÂNDU-I TĂIOS PE SUSȚINĂTORII AVORTURILOR, ȘI AMINTIND CĂ “NOI AVEM OBLIGAȚIA DE A CONSTRUI O CULTURĂ CARE PROTEJEAZĂ ȘI SE ÎNGRIJEȘTE DE DEMNITATEA ȘI SFINȚENIA VIEȚII UMANE INOCENTE”. DIN “DISCURSUL CU PRIVIRE LA STAREA UNIUNII” (DIN 5 FEBRUARIE 2019) ȘI DIN DISCURSUL DE LA “MICUL DEJUN NAȚIONAL CU RUGĂCIUNE” (DIN 7 FEBRUARIE 2019). (articole în engleză din 7 și 6 februarie 2019; și din 30 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




Pr. prof. Ion Ciungu




“Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor.” [Psalm 138, 13-17 ; (în unele Biblii, Psalm 139)].
Psalm 138, versetele 13-17, Biblia Ortodoxă, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=138


Psalm 139, în Biblia Protestantă, https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/139

…………………………………………….




………………


Dumnezeu a zis către profetul Ieremia astfel:

"Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut, şi înainte de a ieşi din pântece, te-am sfinţit şi te-am rânduit prooroc pentru popoare". (Ieremia, capitolul 1, versetul 5) https://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/31/Ieremia

..................................................................................................







Atât în Discursul cu privire la Starea Uniunii, cât și în cel de la Micul Dejun Național cu Rugăciune, Donald Trump a fost ovaționat de către persoanele care s-au ridicat în picioare pentru a-l susține în promovarea demnității și sfințeniei vieții copiilor născuți și nenăscuți.



Traduc câteva rânduri din ceea ce a spus Trump:



“Toți copiii, născuți și nenăscuți, sunt făcuți după chipul sfânt al lui Dumnezeu.”


“Fiecare viață este sacră și fiecare suflet este un dar prețios din Cer. După cum Domnul zice în [cartea profetului] Ieremia, `Înainte ca Eu să te fi format în pântece[le] [mamei tale], Eu te cunoșteam, înainte ca tu să te fi născut, Eu te-am ales.`



„Ca parte a angajamentului nostru de a construi o societate justă și iubitoare, noi avem obligația de a construi o cultură care protejează și se îngrijește de demnitatea și de sfințenia vieții umane inocente”.


Cuvintele lui vin în contextul în care tot mai multe state americane prezintă acum proiecte de lege care ar vrea să permită avortul fără limite, indiferent de stadiul de dezvoltare a bebelușului, chiar și înainte de naștere. Statul New York a adoptat o astfel de lege luna trecută, spre groaza persoanelor care se opun avortului și eutanasiei, și spre groaza comunității credincioșilor.

Așa am aflat din articolul Trump to faith leaders at National Prayer Breakfast: 'I will never let you down' , publicat în data de 7 februarie 2019 pe site-ul ziarului creștin evanghelic nondenominațional din Washington D.C., The Christian Post, de Sheryl Lynn.

De asemenea, din articolul President Trump Quotes Jeremiah 1:5 in Defending Unborn Life at National Prayer Breakfast, publicat în data de 7 februarie 2019, pe site-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Michael Foust.



Despre cele opt state americane în care avortul este permis până la naștere, Alaska, Colorado, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon și Vermont, precum și Washington, D.C., am aflat din articolul 10 Christian reactions to Trump's State of the Union address , publicat în data de 6 februarie 2019, pe The Christian Post, de Samuel Smith.

De asemenea, din articolul 7 states already allow abortion up to birth — not just New York , publicat în data de 30 ianuarie 2019, pe The Christian Post, de Melissa Barnhart.



Ne amintim și de statele care au adoptat legislație care interzice avortul sau impune restricții: Iowa, Ohio, Alabama, Arkansas, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, Texas și Virginia de Vest.



Ne amintim că în 2016 Trump a câștigat alegerile datorită faptului că a fost susținut de creștinii evanghelici care luptă contra avortului.



El vrea să candideze pentru un nou mandat.



Trump și-a început discursul la Micul Dejun Național cu Rugăciune adresându-se liderilor credincioși astfel : “I will never let you down … Never.” (Nu vă voi dezamăgi niciodată … Niciodată.)



………………



Din Discursul cu privire la Starea Uniunii putem afla unele aspecte referitoare la mustrarea de către Trump adresată guvernatorului statului New York și guvernatorului statului Virginia, în articolul President Trump rebukes late-term abortion in SOTU, draws praise from pro-life groups, publicat în data de 6 februarie 2019, pe The Christian Post, de Leonardo Blair.

……………


…………………………………………………………………………………………………………..



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:


















PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)























Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei :

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu