marți, 19 februarie 2019

EXISTENȚA FRUMUSEȚILOR ÎN NATURĂ SFIDEAZĂ TEORIA DARWINISTĂ DESPRE SUPRAVIEȚUIREA CELUI MAI PUTERNIC. UN GRUP MIC, DAR ÎN CREȘTERE, DE OAMENI DE ȘTIINȚĂ ARGUMENTEAZĂ CĂ TEORIA DESPRE SELECȚIA NATURALĂ NU POATE EXPLICA IMPRESIONANTA CAPACITATE CREATOARE PE CARE O VEDEM ÎN NATURĂ. BIOMIMETICA, PROIECTELE NATURALE ȘI PROIECTANTUL. (articole în engleză din 15 februarie 2019; din 9 ianuarie 2019; etc; scurtă anunțare a știrii)






Pr. prof. Ion Ciungu











“Minunată este ştiinţa Ta, mai presus de mine; este înaltă şi n-o pot ajunge.” (Psalmul 138, versetul 6 ; în Biblia Ortodoxă. Psalmul 139 în Biblia Catolică; Psalmul 139 în Biblia Protestantă.) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=138 https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/139


............................................................................................................





„Aripile unei păsări, culorile unui fluture și modelele de pe o scoică de mare sfidează teoria evoluției darwiniste. Mulți dintre noi intuim, pur și simplu privind la splendoarea care este răspândită prin lumea naturală, că trebuie să existe neapărat un oarecare agent implicat, altul decât mutațiile oarbe sau simplele mecanisme de supraviețuire a celui mai apt. Și acum, se pare că, unii oameni de știință încep să accepte acea intuiție, recunoscând în cele din urmă că frumusețea nu poate fi explicată prin teoria evoluției, cel puțin după cum o cunoaștem noi.”



„Într-un surprinzător articol din The New York Times, article in The New York Times, [publicat în data de 9 ianuarie 2019], Ferris Jabr scrie despre un mic grup, dar care crește tot mai mult, de oameni de știință care argumentează că selecția naturală singură nu poate explica impresionanta capacitate creatoare pe care o vedem în natură. El citează din ornitologul Richard Prum, de la Universitatea din Yale, care argumentează în cartea sa „The Evolution of Beauty” (Evoluția Frumuseții) că penajul cu multe părți sau detalii aranjate cu grijă și spectacolele extraordinare din perioada împerecherii multor păsări nu conferă nici un avantaj evident de supraviețuire. În schimb, aceste păsări sunt în dezavantaj, [ținând cont de felul lor de a fi], ele irosind energie prețioasă și atrăgând repede atenția prădătorilor.”



Așa am aflat din articolul Could This Beauty Be for Us?: Natural Artistry Defies Darwinism, publicat în data de 15 februarie 2019, pe site-ul American de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de John Stonestreet și G. Shane Morris.



Din acest articol mai observăm că oamenii de știință spanioli (Evolution News reported) sugerează că simpla vedere a “proiectelor ” naturale îmbunătățește creativitatea inginerilor umani. “Cercetătorii au creat un program care « îi ajută pe proiectanții industriali să găsească forme naturale care sunt atât funcționale cât și plăcute din punct de vedere estetic », arătându-le caracteristicile plantelor și animalelor.” Această știre este de dată recentă într-un domeniu care este în curs de dezvoltare și care se numește biomimetica, adică, imitarea sau copierea vieții. Se folosește de foarte multe ori cuvântul „proiect ”, adică modelele din care se inspiră inginerii umani (plante, animale) sunt considerate „proiecte”.  

Fumusețile și ingineria din lumea naturală nu s-au creat singure, ci ele Îl arată pe Proiectantul lor, pe Creatorul lor, pe Inginerul lor, pe Artistul perfect al lor.

.......................................................................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în A ȘASEA DUMINICĂ din POSTUL NAȘTERII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Această Duminică este DUMINICA ÎNAINTE DE SĂRBĂTOAREA NAȘTERII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Textul evanghelic stabilit să fie citit la Sfânta Liturghie astăzi ne prezintă GENEALOGIA LUI IISUS HRISTOS sau CARTEA NEAMULUI LUI IISUS HRISTOS, MÂNTUITORUL LUMII. Este vorba despre ȘIRURI DE NUME, din tată în fiu, începând de la patriarhul biblic Avraam până la Domnul nostru Iisus Hristos. Această genealogie o găsim în Noul Testament, în Sfânta Evanghelie scrisă de Sfântul Matei. În Noul Testament mai există o genealogie a Mântuitorului, scrisă de Sfântul Luca, în această genealogie numele mergând din fiu în tată, de la Domnul nostru Iisus Hristos până la Adam, primul om creat de Dumnezeu. SĂ REȚINEM din ARBORELE GENEALOGIC AL MÂNTUITORULUI faptul că VECHIUL ARBORE GENEALOGIC UMAN, care pornește din Adam, A FOST VINDECAT, ÎMBUNĂTĂȚIT ȘI SFINȚIT, începând cu SFÂNTA FECIOARĂ MARIA. Ea s-a învoit total și definitiv să colaboreze cu DIVINITATEA, prin DUHUL SFÂNT și prin puterea TATĂLUI CERESC PREAÎNALT, în așa fel încât L-A NĂSCUT în mod supranatural PE MÂNTUITORUL LUMII, PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. ÎN PERSOANA LUI SUNT UNITE PENTRU ETERNITATE NATURA DIVINĂ CU NATURA UMANĂ. Astfel, ÎN PERSOANA LUI S-A INAUGURAT VINDECAREA, ÎMBUNĂTĂȚIREA ȘI SFINȚIREA PENTRU ETERNITATE A NATURII UMANE, care fusese decăzută și stricată prin învoirea cu Diavolul, începând de la Eva și Adam. ... ASTĂZI ESTE O BUNĂ OCAZIE să ne amintim, sau să aflăm, că transumaniștii atei și sataniști în timpurile noastre au furat tehnica editării genomului uman, ei vrând să transforme natura umană (prin inginerie genetică, inteligență artificială, nanotehnologie), făcând tot felul de experiențe sataniste pe oameni, în numele „științei”. Ei repetă greșeala Evei și a lui Adam, refuzându-L pe Dumnezeu și ascultându-l pe Diavolul. SE CUVINE CA NOI, în calitate de creștini inspirați de Duhul Sfânt, SĂ REFUZĂM CONSECVENT OFERTELE TRANSUMANIȘTILOR, NOI FIIND CONȘTIENȚI CĂ GENOMUL UMAN ESTE EDITAT DEJA SPRE ÎMBUNĂTĂȚIRE ETERNĂ PRIN FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Duminica de azi se numește Duminica Sfinților Părinți După Trup ai Domnului nostru Iisus Hristos, când îi cinstim pe toți părinții care au plăcut lui Dumnezeu, începând de la primul om, Adam, până la Iosif, logodnicul Preasfintei Fecioare Maria.

Pr. prof. Ion Ciungu   “Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fi...