marți, 19 februarie 2019

EXISTENȚA FRUMUSEȚILOR ÎN NATURĂ SFIDEAZĂ TEORIA DARWINISTĂ DESPRE SUPRAVIEȚUIREA CELUI MAI PUTERNIC. UN GRUP MIC, DAR ÎN CREȘTERE, DE OAMENI DE ȘTIINȚĂ ARGUMENTEAZĂ CĂ TEORIA DESPRE SELECȚIA NATURALĂ NU POATE EXPLICA IMPRESIONANTA CAPACITATE CREATOARE PE CARE O VEDEM ÎN NATURĂ. BIOMIMETICA, PROIECTELE NATURALE ȘI PROIECTANTUL. (articole în engleză din 15 februarie 2019; din 9 ianuarie 2019; etc; scurtă anunțare a știrii)






Pr. prof. Ion Ciungu











“Minunată este ştiinţa Ta, mai presus de mine; este înaltă şi n-o pot ajunge.” (Psalmul 138, versetul 6 ; în Biblia Ortodoxă. Psalmul 139 în Biblia Catolică; Psalmul 139 în Biblia Protestantă.) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=138 https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/139


............................................................................................................





„Aripile unei păsări, culorile unui fluture și modelele de pe o scoică de mare sfidează teoria evoluției darwiniste. Mulți dintre noi intuim, pur și simplu privind la splendoarea care este răspândită prin lumea naturală, că trebuie să existe neapărat un oarecare agent implicat, altul decât mutațiile oarbe sau simplele mecanisme de supraviețuire a celui mai apt. Și acum, se pare că, unii oameni de știință încep să accepte acea intuiție, recunoscând în cele din urmă că frumusețea nu poate fi explicată prin teoria evoluției, cel puțin după cum o cunoaștem noi.”



„Într-un surprinzător articol din The New York Times, article in The New York Times, [publicat în data de 9 ianuarie 2019], Ferris Jabr scrie despre un mic grup, dar care crește tot mai mult, de oameni de știință care argumentează că selecția naturală singură nu poate explica impresionanta capacitate creatoare pe care o vedem în natură. El citează din ornitologul Richard Prum, de la Universitatea din Yale, care argumentează în cartea sa „The Evolution of Beauty” (Evoluția Frumuseții) că penajul cu multe părți sau detalii aranjate cu grijă și spectacolele extraordinare din perioada împerecherii multor păsări nu conferă nici un avantaj evident de supraviețuire. În schimb, aceste păsări sunt în dezavantaj, [ținând cont de felul lor de a fi], ele irosind energie prețioasă și atrăgând repede atenția prădătorilor.”



Așa am aflat din articolul Could This Beauty Be for Us?: Natural Artistry Defies Darwinism, publicat în data de 15 februarie 2019, pe site-ul American de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de John Stonestreet și G. Shane Morris.



Din acest articol mai observăm că oamenii de știință spanioli (Evolution News reported) sugerează că simpla vedere a “proiectelor ” naturale îmbunătățește creativitatea inginerilor umani. “Cercetătorii au creat un program care « îi ajută pe proiectanții industriali să găsească forme naturale care sunt atât funcționale cât și plăcute din punct de vedere estetic », arătându-le caracteristicile plantelor și animalelor.” Această știre este de dată recentă într-un domeniu care este în curs de dezvoltare și care se numește biomimetica, adică, imitarea sau copierea vieții. Se folosește de foarte multe ori cuvântul „proiect ”, adică modelele din care se inspiră inginerii umani (plante, animale) sunt considerate „proiecte”.  

Fumusețile și ingineria din lumea naturală nu s-au creat singure, ci ele Îl arată pe Proiectantul lor, pe Creatorul lor, pe Inginerul lor, pe Artistul perfect al lor.

.......................................................................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cât ține BUCURIA? Se pare că DIN GENERAȚIE ÎN GENERAȚIE, după cum a arătat Germania duminică, 6 iulie 2025, în orașul Recklinghausen, unde CEA MAI MARE ORCHESTRĂ CU COARDE DIN LUME, formată din 1.353 de muzicieni, a cântat “ODĂ BUCURIEI”. Poetul german Schiller a scris în 1785 poezia An die Freude (Spre Bucurie, Odă Bucuriei), care mai târziu a fost pusă pe muzică de compozitorul german Beethoven. Melodia a fost adoptată ca IMN AL EUROPEI în 1972 de către Consiliul Europei, apoi de către Uniunea Europeană. ... Bineînțeles că BUCURIA ADEVĂRATĂ NE-O DĂ NUMAI DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. EL A ZIS ȘI ZICE: ... “BUCURAȚI-VĂ ȘI VĂ VESELIȚI CĂ PLATA VOASTRĂ MULTĂ ESTE ÎN CERURI!” Să urmărim câteva referințe la “ODĂ BUCURIEI” și la CEA MAI MARE ORCHESTRĂ CU COARDE DIN LUME: Germania a doborât recordul mondial pentru cea mai mare orchestră de coarde, cu 1.353 de muzicieni interpretând „Oda bucuriei” de Beethoven, depășind recordul din 2018 stabilit la Hong Kong: https://www.facebook.com/watch/?v=1046766850857065 ... 1.353 de muzicieni interpretează „Oda bucuriei”. Beethoven unește generații în Germania. Susan Tehrani vă spune mai multe: https://www.facebook.com/watch/?v=1829524804285645 ... Peste o mie de muzicieni s-au adunat în piața primăriei din Recklinghausen, Germania, pentru a forma cea mai mare orchestră de coarde din lume, interpretând „Oda bucuriei” de Beethoven. Generații se unesc pentru o orchestră de coarde record: https://www.facebook.com/watch/?v=3916973525186993

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=3365171096956710&set=a.711891222284724       Germany broke the...