marți, 19 februarie 2019

EXISTENȚA FRUMUSEȚILOR ÎN NATURĂ SFIDEAZĂ TEORIA DARWINISTĂ DESPRE SUPRAVIEȚUIREA CELUI MAI PUTERNIC. UN GRUP MIC, DAR ÎN CREȘTERE, DE OAMENI DE ȘTIINȚĂ ARGUMENTEAZĂ CĂ TEORIA DESPRE SELECȚIA NATURALĂ NU POATE EXPLICA IMPRESIONANTA CAPACITATE CREATOARE PE CARE O VEDEM ÎN NATURĂ. BIOMIMETICA, PROIECTELE NATURALE ȘI PROIECTANTUL. (articole în engleză din 15 februarie 2019; din 9 ianuarie 2019; etc; scurtă anunțare a știrii)






Pr. prof. Ion Ciungu











“Minunată este ştiinţa Ta, mai presus de mine; este înaltă şi n-o pot ajunge.” (Psalmul 138, versetul 6 ; în Biblia Ortodoxă. Psalmul 139 în Biblia Catolică; Psalmul 139 în Biblia Protestantă.) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=138 https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/139


............................................................................................................





„Aripile unei păsări, culorile unui fluture și modelele de pe o scoică de mare sfidează teoria evoluției darwiniste. Mulți dintre noi intuim, pur și simplu privind la splendoarea care este răspândită prin lumea naturală, că trebuie să existe neapărat un oarecare agent implicat, altul decât mutațiile oarbe sau simplele mecanisme de supraviețuire a celui mai apt. Și acum, se pare că, unii oameni de știință încep să accepte acea intuiție, recunoscând în cele din urmă că frumusețea nu poate fi explicată prin teoria evoluției, cel puțin după cum o cunoaștem noi.”



„Într-un surprinzător articol din The New York Times, article in The New York Times, [publicat în data de 9 ianuarie 2019], Ferris Jabr scrie despre un mic grup, dar care crește tot mai mult, de oameni de știință care argumentează că selecția naturală singură nu poate explica impresionanta capacitate creatoare pe care o vedem în natură. El citează din ornitologul Richard Prum, de la Universitatea din Yale, care argumentează în cartea sa „The Evolution of Beauty” (Evoluția Frumuseții) că penajul cu multe părți sau detalii aranjate cu grijă și spectacolele extraordinare din perioada împerecherii multor păsări nu conferă nici un avantaj evident de supraviețuire. În schimb, aceste păsări sunt în dezavantaj, [ținând cont de felul lor de a fi], ele irosind energie prețioasă și atrăgând repede atenția prădătorilor.”



Așa am aflat din articolul Could This Beauty Be for Us?: Natural Artistry Defies Darwinism, publicat în data de 15 februarie 2019, pe site-ul American de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de John Stonestreet și G. Shane Morris.



Din acest articol mai observăm că oamenii de știință spanioli (Evolution News reported) sugerează că simpla vedere a “proiectelor ” naturale îmbunătățește creativitatea inginerilor umani. “Cercetătorii au creat un program care « îi ajută pe proiectanții industriali să găsească forme naturale care sunt atât funcționale cât și plăcute din punct de vedere estetic », arătându-le caracteristicile plantelor și animalelor.” Această știre este de dată recentă într-un domeniu care este în curs de dezvoltare și care se numește biomimetica, adică, imitarea sau copierea vieții. Se folosește de foarte multe ori cuvântul „proiect ”, adică modelele din care se inspiră inginerii umani (plante, animale) sunt considerate „proiecte”.  

Fumusețile și ingineria din lumea naturală nu s-au creat singure, ci ele Îl arată pe Proiectantul lor, pe Creatorul lor, pe Inginerul lor, pe Artistul perfect al lor.

.......................................................................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...