luni, 4 februarie 2019

LECȚIILE DE EDUCAȚIE RELIGIOASĂ AR TREBUI SĂ FIE OBLIGATORII ÎN MAREA BRITANIE, CĂCI ELE DAU POSIBILITATEA TINERILOR SĂ DEZVOLTE ÎNȚELEGERE, TOLERANȚĂ ȘI RESPECT PENTRU CREDINȚE, PRACTICI ȘI PUNCTE DE VEDERE RELIGIOASE ȘI NERELIGIOASE. AȘA A DECLARAT CONSILIERUL POLITIC PRINCIPAL AL UNIUNII DIRECTORILOR DE ȘCOLI DIN MAREA BRITANIE. (articol în engleză din 4 februarie 2019 ; scurtă anunțare a știrii)




 Pr. prof. Ion Ciungu




Iisus zice: ...” învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre.” (Matei 11,29).





Iisus îi răspunde tânărului: “Dacă vrei să intri în viață, păzește poruncile... Să nu ucizi, să nu săvârșești adulter, să nu furi, să nu mărturisești strâmb; Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta și să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Tânărul a răspuns: „Toate acestea le-am păzit din copilăria mea. Ce-mi mai lipsește? ”... (Matei 19,17-22)


…………………………………………………………………………………………….




Necesitatea obligatorie a educației religioase de calitate înaltă în școlile din Marea Britanie este susținută de Sarah Hannafin, consilier politic principal al NAHT (National Association of Head Teachers), după cum putem observa din articolul  article  Children shouldn’t be able to skip RE ”, publicat de ea pe site-ul pentru educație Schools Week, în data de 4 februarie 2019. https://www.christiantoday.com/article/re-lessons-should-be-compulsory-says-head-teachers-union/131646.htm




Despre acest articol am aflat din articolul RE lessons should be compulsory, says head teachers' union, publicat în data de 4 februarie 2019, pe site-ul de știri creștine nondenominațional din Londra, Christian Today, de staff writer.




Unii dintre părinții necreștini își retrag copiii de la orele de Educație Religioasă pe motiv că școala urmărește să-i facă pe toți creștini.



Alți părinți îi retrag pe motiv că e necesar mai mult timp pentru îmbunătățirea notelor copiilor la Engleză și Mate.



În schimb, cerința guvernamentală față de școli este ca acestea să promoveze valorile britanice, inclusiv respectul și toleranța, care sunt absolut necesare pentru viața tinerilor din Britania modernă.  


……………………………………………………………………………………………………….



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:





Este incorectă și injustă jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România:






Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii :

PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)





Persecutarea creștinilor în Europa, prin metode sofisticate și rafinate,  este nedreaptă, discriminatorie, dureroasă, dar nu poate fi comparată cu persecutarea brutală, fizică, a creștinilor din Africa și din Orientul Mijlociu:

UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)





Despre evreii care L-au scos pe Iisus din societatea franceză și s-au afirmat pe ei înșiși, contribuind la descreștinarea Franței, putem afla și din articolul de la următorul link: „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)





Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei:





Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii:





Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine:















ÎNVĂȚĂMÂNTUL E ÎNCĂ CONSTRUIT PE O PLATFORMĂ ATEISTĂ (în Rusia, 2017) (tineretul și educația în Rusia, interviu cu rectorul Universității Ortodoxe din Moscova)



Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul de la următorul link:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu