vineri, 1 februarie 2019

AVORTUL ÎN SUA ESTE NUMIT “AL DOILEA RĂZBOI CIVIL AL AMERICII”. CEA MAI  RIDICATĂ RATĂ A AVORTULUI ÎN SUA ESTE ÎN STATUL NEW YORK. CURTEA SUPREMĂ DIN SUA AR PUTEA DESFIINȚA LEGEA CARE DIN 1973 PERMITE INDUSTRIA AVORTULUI. DINTR-O REACȚIE DE FRICĂ FAȚĂ DE ACEASTĂ POSIBILITATE, STATUL NEW YORK A EXTINS PRIN LEGE DREPTURILE LA AVORT, SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ. (articol în engleză din 31 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




Pr.prof. Ion Ciungu





“Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor.” [Psalm 138, 13-17 ; (în unele Biblii, Psalm 139)].
Psalm 138, versetele 13-17, Biblia Ortodoxă, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=138


Psalm 139, în Biblia Protestantă, https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/139

…………………………………………….






……………………………………………….






Despre statele din SUA care au adoptat recent legislație foarte permisivă cu privire la avort (New York, Massachusetts, Dalaware și Washington), precum și despre statele care au adoptat legislație care interzice avortul sau impune restricții (Iowa, Ohio, Alabama, Arkansas, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, Texas și Virginia de Vest), am aflat din articolul States’ move toward abortion extremism heats up ‘cold civil war’, publicat în data de 31 ianuarie 2019, pe site-ul american din Washington D.C., Religion News Service, de Charles C. Camosy.



Traduc un pic din acest articol:



“Statul Iowa, de exemplu, a adoptat recent o lege care interzice avortul după ce ritmul cardiac al bebelușului poate fi detectat, adică la aproximativ șase săptămâni de gestație.

Ohio a adoptat peste 20 de restricții cu privire la avort din 2011, inclusiv o interdicție referitoare la dezmembrarea prenatală a copilului, procedura de avort cea mai obișnuită după 14 săptămâni.

Și Ohio nu este singur. Lui i s-au alăturat Alabama, Arkansas, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, Texas și Virginia de Vest.”



Observăm că uciderile prin avort sunt considerate a fi Al Doilea Război Civil al Americii, iar dezbaterile, luptele, pe tema avortului, sunt numite Războiul Civil Rece care are capacitatea de a dezbina republica.

.................



Observăm că împotriva legii care extinde drepturile la avort în statul New York, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA a publicat în 31 ianuarie 2018 “Statement on the Sanctity of Life” (Declarație cu privire la Sfințenia Vieții). Despre această Declarație am aflat din articolul Assembly of Orthodox bishops in America issues statement against NY abortion law, publicat pe site-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY, în data de 1 februarie 2019.

Acești episcopi ortodocși afirmă sfințenia vieții, bazați pe convingerea fermă că viața începe în momentul concepției. Ei amintesc credincioșilor că Hristos este un far de speranță în această lume dificilă. Prin urmare, ei amintesc faptul că Biserica lor este întotdeauna pregătită și dispusă să lucreze pentru a se evita avortul, pentru a sprijini femeile care se gândesc la avort să găsească căi alternative, Biserica lor oferindu-se pentru a ușura orice povară, fizică și spirituală.  
............................................................................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:















PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)























Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei :












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu