luni, 11 februarie 2019

ABUZURILE SEXUALE ALE LIDERILOR BAPTIȘTI DIN SUDUL SUA SE EXTIND, CĂCI LIDERII BAPTIȘTI SE ÎMPOTRIVESC REFORMELOR. ÎN 20 DE ANI (1998-2018) SUNT 700 DE VICTIME DIN PARTEA A 380 DE PASTORI ȘI A ALTOR OFICIALI BISERICEȘTI. (articol în engleză din 10 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




Pr. prof. Ion Ciungu




Faptul că bărbații neconștientizați de propriile păcate sunt gata nu numai să insulte, dar chiar să omoare femeile, îl cunoaștem din întâmplarea cu femeia adusă de niște juriști evrei, și de niște farisei, la Iisus spre a fi judecată pentru că a fost surprinsă în adulter.




”Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei. Iarăşi plecându-Se, scria pe pământ. Iar ei auzind aceasta şi mustraţi fiind de cuget, ieşeau unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni şi până la cel din urmă, şi a rămas Iisus singur şi femeia, stând în mijloc. Şi ridicându-Se Iisus şi nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nu te-a osândit nici unul? Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Şi Iisus i-a zis: Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuieşti.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, cap. 8, versetele 7-11). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=8

...............................................






Despre abuzurile sexuale ale liderilor baptiști din sudul SUA am aflat din articolul “20 years, 700 victims: Southern Baptist sexual abuse spreads as leaders resist reforms.”, publicat în data de 10 februarie 2019, pe site-ul ziarului american HOUSTON CHRONICLE, de Robert Downen, Lise Olsen și John Tedesco.



Traduc un pic din partea de început a acestui extins articol:





Prima din trei părți



După treizeci și cinci de ani, vocea Debbiei Vasquez tremura în timp ce ea descria unui grup de lideri baptiști din sud trauma ei.



Ea avea 14 ani, a zis ea, când a fost molestată prima dată de pastorul ei din Sanger, un orășel de prerie, situat la nord de Dallas, la o distanță ce poate fi parcursă într-o oră cu mașina. Aceasta a fost prima din multele agresiuni care i-au distrus anii adolescenței și, la vârsta de 18 ani, a rămas însărcinată de la pastorul baptist din sud, un bărbat căsătorit care era cu mai mult de doisprezece ani mai în vârstă decât ea.



În iunie 2008, ea și-a plătit drumul până în Indianapolis, unde ea și alte persoane au cerut liderilor Convenției Baptiste Sudice și celor 47.000 de Biserici ale acestei Convenții să-i urmărească pe prădătorii sexuali și să ia măsuri împotriva congregațiilor care îi adăpostesc sau îi ascund pe abuzatori. Vasquez, atunci încă nu avea 50 de ani, i-a implorat să aibă în vedere politici de prevenție asemănătoare celor adoptate de alte confesiuni, între care Biserica Catolică.



« Ascultați ceea ce Dumnezeu are de spus », a zis ea, conform înregistrării audio a acelei întâlniri, pe care ea a făcut-o. «… Tot ceea ce este necesar ca răul să se desfășoare este ca binele să nu facă nimic. … Vă rog ajutați-mă pe mine și pe alte persoane care vor fi rănite. »



După câteva zile, liderii baptiști din sud au respins aproape orice reformă propusă.



Abuzatorii nu s-au oprit. Ei au rănit alte sute.”

..............................................................................................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:


























Despre corupții judecători evrei care au șantajat-o și au condamnat-o la moarte pe frumoasa și nevinovata Susana:

Profetul Daniel (17 decembrie ), (aspecte: moral, istoric, mesianic, eshatologic)






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...