miercuri, 6 februarie 2019

ÎN NUMELE LUI DUMNEZEU, DOCUMENT DESPRE FRATERNITATEA UMANĂ, SEMNAT DE PAPA FRANCISC ȘI DE MARELE IMAM AHMAD AL-TAYYEB, LA ABU DHABI, ÎN 4 FEBRUARIE 2019. 2019 ESTE "ANUL TOLERANȚEI" ÎN EMIRATELE ARABE UNITE, CU VIZITA PAPEI FRANCISC (3-5 FEBRUARIE 2019) , CU JOCURILE SPECIALE OLIMPICE MONDIALE (14-21 MARTIE 2019) ȘI CU POSIBILA ÎNCHEIERE A RĂZBOIULUI DIN YEMEN. (articole în engleză și română din 4 și 5 februarie 2019; scurtă anunțare a știrilor)




Pr. prof. Ion Ciungu





Dumnezeu, Cel Ce a creat toată lumea, a creat dintr-un sânge tot neamul oamenilor ca să locuiască pe toată fața pământului, așezându-le vremile cele mai înainte rânduite și hotarele lor, pentru ca ei să-L caute pe Dumnezeu, ... așadar noi suntem neamul lui Dumnezeu. (Faptele Apostolilor, capitolul 17, versetele 24-29). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Faptele-Apostolilor/Tulburarea-din-Tesalonic-Pavel-in-Bereea-si-Atena-cuvantarea-din-Areopag/





Crearea lui Adam, pictură de Michelangelo, în Capela Sixtină

.....................................





„Prin credința în Dumnezeu, Care a creat universul, creaturile și toate ființele umane (egale datorită milei Lui), credincioșii sunt chemați să exprime această fraternitate umană prin protejarea creației și a universului întreg și prin sprijinirea tuturor persoanelor, mai ales sprijinirea celor mai sărace și a celor care sunt mai nevoiașe.”


Așa începe Introducerea la DOCUMENTUL CU PRIVIRE LA FRATERNITATEA UMANĂ, PENTRU PACEA MONDIALĂ ȘI VIEȚUIREA ÎMPREUNĂ, semnat de Sanctitatea Sa Papa Francisc și de Marele Imam Ahmad Al-Tayyeb de la Universitatea Al-Azhar din Cairo, în capitala Abu Dhabi a Emiratelor Arabe Unite, în 4 februarie 2019.


Acest DOCUMENT poate fi văzut în întregime, în șapte limbi, pe pagina de la următorul link: http://w2.vatican.va/content/francesco/en/travels/2019/outside/documents/papa-francesco_20190204_documento-fratellanza-umana.html

În română, tradus de pr. Mihai Pătrașcu, îl putem vedea în articolul de la următorul link:




Despre acest DOCUMENT și despre ANUL TOLERANȚEI, precum și alte aspecte referitoare la vizita papei Francisc în EAU am aflat din articolul 180,000 attend first-ever papal mass on the Arabian peninsula in Islamic history , publicat în data de 5 februarie pe site-ul ziarului american creștin evanghelic nondenominațional din Washington DC, The Christian Post, de Samuel Smith.





În Peninsula Arabică sunt aproximativ două milioane de creștini catolici expatriați, dintre care un milion trăiesc în EAU, mulți fiind din Filipine și din India. Cu ocazia vizitei Papei Francisc au fost așteptați creștini catolici din aproximativ 100 de națiuni.



EAU, țară majoritar mahomedană, este una din cele mai puțin restrictive țări din Golful Persic în ceea ce privește cultul creștin, care este permis în incinte bisericești cu autorizații speciale. Există acolo peste 40 de biserici, 9 fiind pentru catolici. Dat fiind numărul mare de catolici, este o nevoie urgentă de mai multe biserici.

Așa am aflat din articolul Tens of thousands pack stadium for first papal mass on Arabian Peninsula, publicat în 5 februarie 2019 pe site-ul de știri creștine nondenominațional din Londra, Christian Today, de Reuters.




Predica Papei Francisc pe stadionul Zayed Sports City din Abu Dhabi, din 5 februarie 2019, referitoare la Fericirile rostite de Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, o putem vedea în articolul Pope Francis in Abu Dhabi: 'In Jesus, we are the Father's beloved children' (În Iisus, noi suntem copiii iubiți ai Tatălui), publicat pe site-ul nondenominațional de știri creștine Christian Today din Londra, de Vatican Press Office.


Tradusă în română, de pr. Mihai Pătrașcu, o putem vedea în articolul de la următorul link: https://www.magisteriu.ro/predica-papei-la-liturghia-din-abu-dhabi-2019/



În 4 februarie 2019, Papa Francisc a ținut un discurs despre pace, pe care îl putrem citi, tradus de pr. Mihai Pătrașcu, în articolul de la următorul link : Discursul Papei adresat la Întâlnire interreligioasă din Abu Dhabi.  


Despre condamnarea Războiului din Yemen, care durează de aproape patru ani, la care participă și EAU, și în care au murit zeci de mii de oameni, iar mulți alții, inclusiv copii, suferă de foame, sete, lipsă de medicamente, fiind în pericol de moarte, război care s-ar putea încheia în 2019, Anul Toleranței, am aflat din articolul Pope arrives in UAE for historic Gulf visit, condemns Yemen war, publicat în data de 4 februarie 2019, pe site-ul nondenominațional de știri creștine din Londra, Christian Today, de Reuters.

………………………………………………………………………………………………………



Aici am terminat de anunțat știrile respective.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu