luni, 24 iunie 2019

SOLIDARITATEA ORTODOXIEI CREȘTINE ESTE RUINATĂ DE RUSIA, CĂCI RUSIA, ȚARĂ ORTODOXĂ, OCUPĂ ȚĂRI ORTODOXE CA GEORGIA, MOLDOVA ȘI UCRAINA. AȘA A DECLARAT PARLAMENTARUL UCRAINEAN VICTOR YELENSKY, LA TBILISI (GEORGIA), ÎN 20 IUNIE 2019, CU OCAZIA ADUNĂRII INTERPARLAMENTARE A ORTODOXIEI. CEL PUȚIN 52 DE PERSOANE AU FOST RĂNITE CU OCAZIA PROTESTELOR SERIOASE CONTRA PARTICIPĂRII REPREZENTANȚILOR RUȘI. (articole în engleză din 20 iunie 2019 ; scurtă anunțare a știrii).



Pr.prof. Ion Ciungu



Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Se roagă către Tatăl nostru Sfânt din Ceruri pentru unitatea persoanelor care cred în El, astfel: „Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17, versetele 20-21).
.........
........
........
Mântuitorul îi învață pe cei care cred în El o ierarhie neobișnuită pentru conducătorii lumești:  “Regii neamurilor domnesc peste ele și sunt numiți binefăcători. Dar între voi să nu fie așa, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, și căpetenia ca acela care slujește.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 22, versetele 25-26).

.................................................................




Despre Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (AIO) care a avut loc la Tbilisi, precum și despre protestele serioase ale parlamentarilor georgieni și ale delegației ucrainene, contra delegației Rusiei, în special contra parlamentarului communist rus Serghei Gavrilov, care în urmă cu un an a fost ales Președinte al AIO, am aflat din articolul Head of Ukrainian delegation to Inter-parliamentary Assembly on Orthodoxy: Russia has ruined Orthodox solidarity, publicat în data de 20 iunie 2019, pe site-ul ucrainean de știri religioase Religious Information Service of Ucraine.


De asemenea, din articolul Russian Communist MP Gavrilov accuses head of Ukrainian delegation to Inter-parliamentary Assembly on Orthodoxy of inciting protesters in Georgia and insulting Putin, publicat în data de 20 iunie 2019, pe site-ul ucrainean de știri religioase Religious Information Service of Ucraine.

……..

Despre Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei, înființată în 1994, putem afla unele aspecte din articolul Interparliamentary Assembly on Orthodoxy, din Enciclopedia liberă, Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Interparliamentary_Assembly_on_Orthodoxy

………………………………………………………………………………………………………..

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :

ÎN UCRAINA, ORTODOXIA CREȘTINĂ ESTE DEZBINATĂ ÎN PATRU STRUCTURI: “PATRIARHUL” FILARET, MITROPOLITUL MAKARIE, MITROPOLITUL EPIFANIE (DEPENDENT DE PATRIARHIA CONSTANTINOPOLULUI) ȘI MITROPOLITUL ONUFRIE (DEPENDENT DE PATRIARHIA MOSCOVEI)! “PATRIARHUL” FILARET, NEMULȚUMIT DE SINODUL DE UNIFICARE DIN 15 DECEMBRIE 2018 ȘI DE TOMOSUL DE AUTOCEFALIE ACORDAT BISERICII UCRAINENE DE BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI ÎN 5 IANUARIE 2019, LE-A RESPINS ȘI A RESTAURAT PATRIARHIA KIEVULUI ÎNTR-UN SINOD DIN 20 IUNIE 2019. (articole în engleză din 20 și 18 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii)


EPIFANIE, MITROPOLITUL PRIMAT AL UCRAINEI, A PRIMIT DE LA PATRIARHUL ECUMENIC, BARTOLOMEU I, TOMOSUL DE AUTOCEFALIE, ÎN MOD OFICIAL ȘI PENTRU TOTDEAUNA, AZI, 6 IANUARIE 2019, ÎN BISERICA PATRIARHALĂ SFÂNTUL GHEORGHE DIN CARTIERUL FANAR DIN CONSTANTINOPOL, TURCIA. MÂINE, TOMOSUL VA FI EXPUS ÎN UCRAINA, ÎN BISERICA SFÂNTA SOFIA DIN KIEV. PE DE ALTĂ PARTE, CONSTANTINOPOLUL SE CONFRUNTĂ CU SARCINA DE A CONVINGE LUMEA ORTODOXĂ SĂ RECUNOASCĂ NOUA BISERICĂ ORTODOXĂ AUTOCEFALĂ A UCRAINEI SEPARATĂ DE RUSIA. RUSIA CONSIDERĂ CĂ ÎN UCRAINA NUMAI MITROPOLITUL ONUFRIE REPREZINTĂ ORTODOXIA CANONICĂ, IAR NOUA BISERICĂ ESTE SCHISMATICĂ. (articole în engleză din 6 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




“NU EXISTĂ BANI ÎN LUME CARE AR PUTEA CUMPĂRA ASTFEL DE OAMENI CUM ESTE SANCTITATEA SA BARTOLOMEU.” AȘA A DECLARAT PREȘEDINTELE UCRAINEI PETRO POROȘENKO, CA RĂSPUNS LA ACUZELE DIN PARTEA MOSCOVEI LA ADRESA PATRIARHULUI ECUMENIC CARE A ACORDAT AUTOCEFALIE UCRAINEI SPRE NEMULȚUMIREA PROFUNDĂ A RUSIEI. (articol în engleză din 6 ianurie 2019; scurtă anunțare a știrii)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...