miercuri, 26 iunie 2019

ÎN UCRAINA, PESTE 200 DE PAROHII AU FOST FORȚATE ILEGAL SĂ TREACĂ DE LA MITROPOLITUL ONUFRIE (DEPENDENT DE MOSCOVA) LA MITROPOLITUL EPIFANIE (DEPENDENT DE CONSTANTINOPOL), ÎNCEPÂND DIN IANUARIE 2019. EPIFANIE A DECLARAT CĂ PAROHIILE AU TRECUT DE BUNĂ VOIE, DIN DRAGOSTE. BISERICA CIPRULUI CONSIDERĂ CĂ ORTODOCȘII DEPENDENȚI DE ONUFRIE SUNT PERSECUTAȚI ȘI AU NEVOIE SĂ FIE APĂRAȚI LA CURTEA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI. ÎN ACEST SCOP BISERICA CIPRULUI ADUNĂ SEMNĂTURI DIN TOATĂ EUROPA PENTRU A INTENTA UN PROCES LA CEDO. (articol în engleză din 26 iunie 2019 ; scurtă anunțare a știrii).



Pr. prof. Ion Ciungu


“Cineva din mulţime a zis către Iisus: « Învăţătorule, zi fratelui meu să împartă cu mine moştenirea. Iar El i-a zis: Omule, cine M-a pus pe Mine judecător sau împărţitor peste voi? Şi a zis către ei: Vedeţi şi păziţi-vă de toată lăcomia, căci viaţa cuiva nu stă în prisosul avuţiilor sale. »” (Luca 12,13-15). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=12

Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Se roagă către Tatăl nostru Sfânt din Ceruri pentru unitatea persoanelor care cred în El, astfel: „Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17, versetele 20-21).
.........
........
........

Mântuitorul îi învață pe cei care cred în El o ierarhie neobișnuită pentru conducătorii lumești:  “Regii neamurilor domnesc peste ele și sunt numiți binefăcători. Dar între voi să nu fie așa, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, și căpetenia ca acela care slujește.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 22, versetele 25-26).

.................................................................





Despre intenția Bisericii Ortodoxe din Cipru de a face apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a-i apăra pe ortodocșii din Ucraina care aparțin de Moscova, precum și alte aspecte în legătură cu acest subiect, am aflat din articolul CHURCH OF CYPRUS TO APPEAL TO EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS ON BEHALF OF UKRAINIAN CHURCH, publicat în data de 26 iunie 2019, pe site-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY.

…………………………………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

SOLIDARITATEA ORTODOXIEI CREȘTINE ESTE RUINATĂ DE RUSIA, CĂCI RUSIA, ȚARĂ ORTODOXĂ, OCUPĂ ȚĂRI ORTODOXE CA GEORGIA, MOLDOVA ȘI UCRAINA. AȘA A DECLARAT PARLAMENTARUL UCRAINEAN VICTOR YELENSKY, LA TBILISI (GEORGIA), ÎN 20 IUNIE 2019, CU OCAZIA ADUNĂRII INTERPARLAMENTARE A ORTODOXIEI. CEL PUȚIN 52 DE PERSOANE AU FOST RĂNITE CU OCAZIA PROTESTELOR SERIOASE CONTRA PARTICIPĂRII REPREZENTANȚILOR RUȘI. (articole în engleză din 20 iunie 2019 ; scurtă anunțare a știrii).



ÎN UCRAINA, ORTODOXIA CREȘTINĂ ESTE DEZBINATĂ ÎN PATRU STRUCTURI: “PATRIARHUL” FILARET, MITROPOLITUL MAKARIE, MITROPOLITUL EPIFANIE (DEPENDENT DE PATRIARHIA CONSTANTINOPOLULUI) ȘI MITROPOLITUL ONUFRIE (DEPENDENT DE PATRIARHIA MOSCOVEI)! “PATRIARHUL” FILARET, NEMULȚUMIT DE SINODUL DE UNIFICARE DIN 15 DECEMBRIE 2018 ȘI DE TOMOSUL DE AUTOCEFALIE ACORDAT BISERICII UCRAINENE DE BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI ÎN 5 IANUARIE 2019, LE-A RESPINS ȘI A RESTAURAT PATRIARHIA KIEVULUI ÎNTR-UN SINOD DIN 20 IUNIE 2019. (articole în engleză din 20 și 18 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii)


ORTODOCȘII UCRAINENI ÎȘI SCHIMBĂ LOIALITATEA DE LA BISERICILE DEPENDENTE DE MOSCOVA LA BISERICILE DEPENDENTE DE KIEV (articol în engleză din 4 aprilie 2018 ; traducere parțială)


BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ NU VA MAI FI CEA MAI MARE BISERICĂ ORTODOXĂ DIN LUME, CĂCI, SCADE PRIN AUTOCEFALIA BISERICII ORTODOXE UCRAINENE PE CARE O VA ACORDA PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI (articol în engleză din 10 septembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)


ÎNCEPUTUL UNEI PERSECUȚII PE SCARĂ LARGĂ DIN PARTEA STATULUI UCRAINEAN CONTRA BISERICII ORTODOXE UCRAINENE CARE APARȚINE DE PATRIARHIA MOSCOVEI A FOST CONSTATAT DE PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI. EL S-A PLÂNS PENTRU ACEASTA CĂTRE PAPA FRANCISC DE LA ROMA, CĂTRE NAȚIUNILE UNITE, CĂTRE BISERICILE ORTODOXE LOCALE, CĂTRE CONDUCĂTORI DE STATE, ETC. (articol în engleză din 14 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii). PENTRU MÂINE, 15 DECEMBRIE 2018, ÎN UCRAINA ESTE PROGRAMAT SĂ AIBĂ LOC SINODUL DE UNIFICARE A CELOR TREI STRUCTURI BISERICEȘTI ORTODOXE DEZBINATE. SINODUL DE UNIFICARE ESTE ORGANIZAT DE PATRIARHIA ECUMENICĂ A CONSTANTINOPOLULUI ÎMPREUNĂ CU STATUL UCRAINEAN, FĂRĂ ACORDUL MOSCOVEI, DEȘI INVITAȚII LA SINOD AU FOST TRIMISE ȘI IERARHILOR UCRAINENI CARE APARȚIN DE PATRIARHIA MOSCOVEI.


SFINȚENIA ȚARULUI RUS NICOLAE AL II-LEA ȘI A FAMILIEI LUI, CARE AU FOST UCIȘI DE BOLȘEVICII ATEI ÎN 1918, NU ESTE RECUNOSCUTĂ DE BISERICILE UCRAINENE DIN DIASPORA CARE APARȚINE DE CONSTANTINOPOL. (articol în engleză din 11 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

PROCESIUNE CREȘTINĂ PE O DISTANȚĂ DE 1.800 DE MILE, PE PARCURSUL A 4 LUNI, ÎN ONOAREA MARTIRILOR REGALI AI RUSIEI, ȚARUL NICOLAE AL II-LEA ȘI FAMILIA LUI, UCIȘI ÎN 1918 DE BOLȘEVICII ATEI (articol în engleză din 16 martie 2018 ; traducere)


UCIDEREA DUPĂ RITUALUL EVREIESC A ȚARULUI NICOLAE AL II-LEA AL RUSIEI ȘI A FAMILIEI LUI (Biserica Ortodoxă Rusă investighează cazul, evreii reacționează cu furie, 29 noiembrie 2017)



Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)



Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 

Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)

Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)



Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)




Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI




Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?




În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:









Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:








ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)













ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 

UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 








ÎN BRAZILIA, LA MARȘUL PENTRU IISUS, TREI MILIOANE DE CREȘTINI EVANGHELICI AU IEȘIT PE STRĂZI ÎN SAO PAULO, ÎN 20 IUNIE 2019. (articol în engleză din 24 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii).





Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )



Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: 
Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu