vineri, 14 iunie 2019

LA 10 ANI DE ÎNCHISOARE A FOST CONDAMNAT LUNI FOSTUL PASTOR BAPTIST AMERICAN, JARRELL ALTIC, DIN CAUZĂ CĂ A FURAT CAM 800.000 DE DOLARI, PE PARCURSUL A 6 ANI, DE LA PRIMA BISERICĂ BAPTISTĂ DIN HOUSTON (TEXAS). (articole în engleză din 13 iunie 2019 și din 12 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)



Pr.prof. Ion Ciungu

Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne îndeamnă astfel: "Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi judecată dreaptă." (Ioan 7,24)


Referindu-se la modul în care e posibil ca omul să se spurce, Iisus  explică astfel: "Căci dinăuntru, din inima omului, ies cugetele cele rele, desfrânările, hoţiile, uciderile, Adulterul, lăcomiile, vicleniile, înşelăciunea, neruşinarea, ochiul pizmaş, hula, trufia, uşurătatea." (Marcu 7,21-22).
În spatele gândurilor rele sunt duhurile necurate. Mântuitorul ne spune că un duh necurat, după ce a ieșit dintr-un om, e posibil să se întoarcă cu alte șapte duhuri necurate mai rele decât el, și să intre iarăși în acel om, iar starea lui să devină mult mai rea decât a fost prima dată: “Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieşit. Şi, venind, o află măturată şi împodobită. Atunci merge şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, locuieşte acolo; şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi.” (Luca 11,24-26).
Iarăși, Iisus zice: “Iar dacă Eu cu Duhul lui Dumnezeu îi scot pe demoni, iată a ajuns la voi împărăţia lui Dumnezeu.” (Matei 12,28).
Iisus a zis: "Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieşi, decât numai cu rugăciune şi cu post." (Marcu 9, 29; Matei 17,21).

……………………….



Despre recenta condamnare a fostului pastor Jarrell Altic, care a furat în perioada 2011-2017, am aflat din articolul Ex-pastor sentenced to 10 years in prison for stealing $800,000 from Texas megachurch, publicat în data de 13 iunie 2019, pe site-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Michael Gryboski.


Alte aspecte în legătură cu acest subiect sunt prezentate în articolul Ex-minister stole $800K from Houston megachurch; church explains silence publicat în data de 12 decembrie 2018, pe site-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Stoian Zaimov.


.................................................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.
S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:




În închisoare se poate ajunge și pe motive de credință:

ÎN RUSIA, LA ȘASE ANI DE ÎNCHISOARE A FOST CONDAMNAT DENNIS CHRISTENSEN, MARTOR AL LUI IEHOVA, ÎN 6 FEBRUARIE 2019, DE CĂTRE UN TRIBUNAL RUS, PE MOTIV CĂ ESTE VINOVAT DE EXTREMISM. DENOMINAȚIUNEA CREȘTINĂ „MARTORII LUI IEHOVA” A FOST DECLARATĂ A FI „ORGANIZAȚIE EXTREMISTĂ” DE CĂTRE CURTEA SUPREMĂ A RUSIEI ÎN 2017. TOTUȘI, PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN, A DECLARAT ÎN DECEMBRIE 2018 CĂ EL NU ÎNȚELEGE DE CE SUNT PERSECUTAȚI MARTORII LUI IEHOVA, CĂCI ȘI EI SUNT CREȘTINI. PROTOPOPUL RUS VYACESLAV A DECLARAT CĂ MARTORII LUI IEHOVA AU FOST IDENTIFICAȚI PE MOTIVE FOARTE NECLARE CA FIIND „ORGANIZAȚIE EXTREMISTĂ” (articol în engleză din 8 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...