luni, 17 iunie 2019

MAI BINE CU IISUS, ȘI SEPARAȚI DE BISERICA EPISCOPALĂ CARE NU ȚINE CONT DE IISUS ȘI DE BIBLIE. PAROHIA ST. SILAS DIN GLASGOW (SCOȚIA) ESTE ACUM A PATRA PAROHIE CARE A PĂRĂSIT BISERICA EPISCOPALĂ SCOȚIANĂ DIN CAUZĂ CĂ ACEASTA INTERPRETEAZĂ LIBERAL BIBLIA. (articol în engleză din 17 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii).



Pr. prof. Ion Ciungu








Mântuitorul și Judecătorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne spune și nouă astfel:
“Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 12, versetul 30). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=12
..................................................




Despre Parohia Sf. Silas din Glasgow, care a votat în proporție de 85% pentru a părăsi Biserica Episcopală a Scoției, am aflat din articolul Glasgow congregation votes to leave Episcopal Church of Scotland, publicat în data de 17 iunie 2019 pe site-ul londonez de știri creștine CHRISTIAN TODAY, de staff writer.


Din declarația pe care parohia a făcut-o cu acea ocazie, amintesc aici doar atât:

“Noi am luat această decizie de a pleca datorită angajamentului nostru față de Iisus și de cuvântul Său.”


La această parohie merg în fiecare duminică 225 de persoane. Acum parohia vrea să intre în altă structură organizatorică, numită GAFCON.

…………

Ne amintim că în Biserica Anglicană sunt mari frământări din cauză că Sfânta Scriptură (Biblia) nu mai este respectată la valoarea ei adevărată, permițându-se interpretări liberale în așa fel încât să se poată justifica și accepta păcatele sexuale, în special homosexualitatea, ca fiind ceva normal. În aceste condiții, o parte din anglicani, cei mai conservatori, cei care țin la ortodoxia anglicană, și-au format o structură organizatorică separată de Biserica Anglicană Oficială, structură  numită GAFCON.

.........................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole :

OBSTACOLELE PUSE EVANGHELIEI ÎN BISERICA ANGLICANĂ CAUZEAZĂ NEPARTICIPAREA EPISCOPILOR CONSERVATORI ANGLICANI LA „CONFERINȚA LAMBETH 2020”. DOUĂ OBSTACOLE SERIOASE: A) AFIRMAȚII CONFUZE DESPRE ÎNVIEREA CU TRUPUL A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, FĂCUTE DE DR. JOHN SHEPHERD; B) CĂSĂTORIA GAY DINTRE EPISCOPUL KEVIN ROBERTSON ȘI MOHAN SHARMA, ÎN 28 DECEMBRIE 2018. (articol în engleză din 7 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

IISUS, ÎN CENTRUL CUNOAȘTERII, ÎI POATE ELIBERA ȘI TRANSFORMA PE OAMENI ÎN AȘA FEL ÎNCÂT EI AU LĂSAT ÎN URMĂ VIAȚA LGBT ȘI AU FOST ELIBERAȚI DE PĂCATE SEXUALE ȘI DE RĂNI DE TOATE FELURILE. PARTICIPANȚII LA „FREEDOM MARCH”, ADICĂ “MARȘUL LIBERTĂȚII”, DIN WASHINGTON D.C., ÎN 25 MAI 2019, DAU MĂRTURIE CĂ TRANSFORMAREA LOR SE DATOREAZĂ DUHULUI SFÂNT, NU „TERAPIEI DE CONVERSIE”, DESPRE CARE EI NICI NU AU AUZIT. (articol în engleză din 22 mai 2019; scurtă anunțare a știrii).

 

 

PAPA FRANCISC VORBEŞTE AMBIGUU, UNEORI, SAU ADESEORI ? JOI, 23 MAI 2019, EL A VORBIT LA MODUL GENERAL CĂ BISERICA TREBUIE SĂ RENUNŢE LA TRADIŢIILE VECHI, LA DORINŢA DE CLARITATE ŞI ORDINE, CĂCI ACEASTĂ DORINŢĂ AR FI O ISPITĂ NUMITĂ EFICIENTISM. PREOTUL CATOLIC CAPUCIN THOMAS WEINANDY, TEOLOG IMPORTANT, A SPUS ÎN 2017 CĂ FRANCISC RISCĂ SĂ PĂCĂTUIASCĂ ÎMPOTRIVA DUHULUI SFÂNT, CARE ESTE DUHUL ADEVĂRULUI. WEINANDY A CARACTERIZAT ÎN CINCI PUNCTE CONFUZIA CRONICĂ A PONTIFICATULUI LUI FRANCISC. (articol în engleză din 23 mai 2019 şi în română din 24 mai 2019; scurtă anunțare a știrii).

 

Despre faptul că Papa emerit Benedict XVI nu este entuziasmat pe deplin de direcția teologică a Papei Francisc ne putem aminti şi din articolul de la următorul link:

 

PAPA FRANCISC ESTE PRECURSOR AL VENIRII LUI ANTICHRIST ȘI AL SFÂRȘITULUI LUMII. AȘA AU SPUS UNII PRELAȚI CATOLICI CONSERVATORI LA O CONFERINȚĂ ÎN APRILIE 2018 REFERINDU-SE LA FAPTUL CĂ FRANCISC ESTE PREA LIBERAL CU HOMOSEXUALII ȘI CU CATOLICII DIVORȚAȚI. DIN GRUPUL ACESTOR CONSERVATORI FACE PARTE ȘI ARHIEPISCOPUL CARLO MARIA VIGANO, CARE A CERUT RECENT (25/26 AUGUST 2018) DEMISIA PAPEI FRANCISC PENTRU CĂ A ACOPERIT DIN 2013 ABUZURILE SEXUALE ALE CARDINALULUI AMERICAN THEODORE MC CARRICK (articol în engleză din 29 august 2018 ; scurtă anunțare a știrii)



2017: PREOȚI ORTODOCȘI ROMÂNI ANTIECUMENIȘTI CATERISIȚI









CUM A ÎNCETAT LUMEA CATOLICĂ DIN FRANȚA DE A FI CREȘTINĂ. ANATOMIA UNEI PRĂBUȘIRI (carte apărută în franceză în luna februarie 2018; o recenzie în franceză din 13 mai 2018; aceeași recenzie a fost tradusă în engleză în 27 mai 2018; spicuire)



IMPORTANȚA DE A RESPECTA SFÂNTA SCRIPTURĂ CA UNICĂ LEGE ȘI MÂNTUIREA PRIN CREDINȚA ÎN IISUS. NU ESTE ȘTIINȚIFIC A RESPINGE NAȘTEREA LUI IISUS DIN SFÂNTA FECIOARĂ MARIA. CREȘTINII DE DIFERITE CONFESIUNI SĂ NU SE CONCENTREZE PE CONTROVERSE DISTRUCTIVE, CĂCI ACEASTA ESTE CAPCANA PE CARE O ÎNTIND ATEII. (din cartea CU DUMNEZEU ÎN SUBTERANĂ, scrisă de un fost ateu, devenit creștin deosebit, pastorul luteran evreu Richard Wurmbrand, închis timp de 14 ani pentru credința creștină. Un episod dintr-o celulă din închisoarea din Gherla, anul 1962.)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...