duminică, 5 mai 2019

ÎN SUA, CREȘTINII AU MAI OBȚINUT DREPTURI, ÎNCEPÂND DIN 2 MAI 2019: AGENȚIILE DE ADOPȚIE AU DREPTUL, PE MOTIVE DE CONȘTIINȚĂ, SĂ REFUZE PLASAREA COPIILOR ÎN FAMILII LGBT; PERSOANELE CARE LUCREAZĂ ÎN DOMENIUL ÎNGRIJIRII SĂNĂTĂȚII AU DREPTUL SĂ REFUZE AVORTUL, ETC (articol în engleză din 3 mai 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN PERIOADA LUI OBAMA CREȘTINII ERAU PERSECUTAȚI. OBSERVĂM CĂ TRUMP SE ȚINE DE CUVÂNT ÎN CE PRIVEȘTE ACORDAREA DE DREPTURI CREȘTINILOR CARE LUPTĂ PRO-VIAȚĂ.




de pr.prof Ion Ciungu







Referitor la dreptate, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în Predica de pe Munte, ne învață astfel:“Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 5, versetul 6). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-Matei/Predica-de-pe-Munte-Fericirile-Apostolii-sunt-sarea-pamantului-si-lumina-lumii-Plinirea-legii-Iubirea-de-vrajmasi/

.....................



Ne amintim că Trump a câștigat alegerile în SUA, în 2016, datorită creștinilor care l-au votat, căci el a promis că-i va ajuta pe creștini.



Ne amintim de unii creștini care au avut de suferit din cauza credinței în timpul președinției lui Obama.



Despre drepturile pe care le-au mai câștigat creștinii în SUA, în 2 mai 2019, cu ocazia Zilei Naționale de Rugăciune, am aflat din articolul Trump admin. issues rule protecting conscience rights of pro-life health care workers, publicat în data de 3 mai 2019, pe site-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Michael Gryboski.



Din acest articol observăm, printre altele, că o agenție creștină de adopție a copiilor, din Michigan, care refuzase să plaseze copii în familii LGBT, a fost dată în judecată de persoane LGBT, apoi a promis că va plasa copii în familii LGBT. Însă, angajații acestei agenții, care nu voiau să-și trădeze credința, s-au hotărât să plece din agenție.



Acum, mulți creștini văd decizia dată de administrația Trump ca o victorie a bunului simț.

…………………………………………………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.





S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole :











UNITATE ÎNTRE CREȘTINII DIN SUA (UNITATE NEMAIÎNTÂLNITĂ ÎNTRE CREȘTINII DIN SUA PENTRU ALEGEREA LUI TRUMP CA PREȘEDINTE AL SUA, în 8 noiembrie 2016)



LIBERTATEA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU, NU DE LA GUVERN (Președintele  SUA, Donald Trump, Ordinul Executiv de Libertate Religioasă, 4 mai 2017)



GUVERNATORUL STATULUI OHIO, MIKE DEWINE, A PROMULGAT, ÎN 11 APRILIE 2019, LEGEA CARE INTERZICE AVORTUL DIN MOMENT CE A FOST DETECTAT RITMUL CARDIAC AL BEBELUȘULUI. CREȘTINII PARLAMENTARI REPUBLICANI APĂRĂ VIAȚA. (articol în engleză din 12 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ, ÎN 21 MARTIE 2019, GUVERNATORUL STATULUI MISSISSIPPI A APROBAT DEJA O ASTFEL DE LEGE. ÎN ROMÂNIA „CREȘTINĂ”, UCIDERILE BEBELUȘILOR CONTINUĂ FĂRĂ NICI O OPRELIȘTE LEGISLATIVĂ!!! INFLUENȚA ATEILOR SATANIȘTI ÎN ROMÂNIA ESTE MAI PUTERNICĂ DECÂT A CREȘTINILOR!!!






























PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)

















STAREA BISERICII ÎN SUA, PE ANUL 2016 (Analiză publicată, în 15 septembrie, de Grupul Barna, din Ventura, California, SUA);







Despre Dumnezeu și rai, americanii exprimă opinii foarte variate (On God and heaven, Americans are all over the map, By Emily McFarlan Miller  | September 28, 2016).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Într-adevăr, “NOUL TESTAMENT ESTE CHIAR CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME.” Aceste cuvinte ale scriitorului englez Charles Dickens se cuvine să le amintim de fiecare dată când ne referim la NOUL TESTAMENT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Azi, 24 aprilie, avem motiv să ne referim la PRIMA PUBLICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ A NOULUI TESTAMENT, în anul 1648, la Alba Iulia (Bălgrad), în timpul mitropolitului Simion Ștefan. Acest mitropolit este sărbătorit azi, 24 aprilie. ATUNCI, la 1648, NOUL TESTAMENT a fost tipărit în română, dar cu litere chirilice. În 1988, NOUL TESTAMENT DE LA BĂLGRAD a fost editat și cu litere latine, în timpul episcopului Emilian. ACUM se cuvine să observăm cel puțin titlul Noului Testament de la Bălgrad: “NOUL TESTAMENT SAU ÎNPĂCAREA, SAU LEGEA NOAO A LUI IISUS HRISTOS DOMNULUI NOSTRU”. Înțelegem că NOUL TESTAMENT este NOUA LEGE PE CARE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A ADUS-O LUMII. Respectând această Lege putem obține ÎMPĂCAREA (pacea, reconcilierea) CU DUMNEZEU, CU NOI ÎNȘINE și CU OAMENII. Cu alte cuvinte, NOUL TESTAMENT NE ESTE DAT NU NUMAI SĂ NE INFORMĂM, CI SĂ NE TRANSFORMĂM. Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru NOUL TESTAMENT și pentru oamenii Tăi care au făcut să ajungă la noi CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME!

Pr. prof. Ion Ciungu   https://www.facebook.com/photo/?fbid=2927397050734119&set=a.711891222284724   https://www.azquotes.com/quote/...