joi, 2 mai 2019

ÎN SUA, CITIREA BIBLIEI ÎN 90 DE ORE, NEÎNTRERUPT, ÎN PATRU ZILE, ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, CA PRELUDIU LA ZIUA NAȚIONALĂ DE RUGĂCIUNE, CARE ESTE JOI, 2 MAI 2019. (articol în engleză din 30 aprilie 2019 ; scurtă anunțare a știrii)




Pr. prof. Ion Ciungu

Faptul că Biblia sau Sfânta Scriptură este o construcție divino-umană, nu doar umană, îl înțelegem din A Doua Epistolă a Sfântului Apostol Pavel către Timotei, capitolul 3, versetele 16-17:

„16. Toată Scriptura este insuflată 11 de Dumnezeu și de folos spre dare de învătătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre deprinderea 12 cea întru dreptate,
Rm 15:4, 2Tim 4:2, 2Ptr 1:21, 2Ptr 2:2

17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit 13 pentru tot lucrul bun.
Ef 4:12, 2Tim 2:21






Prima Biblie tipărită se numește Biblia Gutenberg și era o ediție în limba latină, cunoscută sub numele de Vulgata. A fost tipărită în orașul german Mainz, de Johann Gutenberg, probabil în anul 1455. E posibil să fi fost produse 180 de copii, din care mai există 48.


.........................................



Despre importanța care se acordă Sfintei Scripturi în SUA, inclusiv prin maratonul anual de citire a ei în 90 de ore la Capitoliul SUA, adică la clădirea care servește ca sediu pentru Congresul SUA, am aflat din articolul  Annual 90-hour 'Bible Reading Marathon' at US Capitol, prelude to National Day of Prayer, publicat în data de 30 aprilie 2019, pe site-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Brandon Showalter.


................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


Ne amintim ce a spus recent despre importanța Bibliei Papa Francisc:



 „«Cuvântul lui Dumnezeu este viu » (Evr 4,12): nu moare și nici nu îmbătrânește, rămâne pentru totdeauna (cf. 1Pt 1,25). Rămâne tânăr în fața a tot ceea ce trece (cf. Mt 24,35) și-l ferește pe cel care îl pune în practică de îmbătrânirea interioară. Este viu și dă viață. Este important de amintit că Duhului Sfânt, dătătorul de viață, îi place să lucreze prin Scriptură. De fapt, Cuvântul duce în lume respirația lui Dumnezeu, revarsă în inimi căldura Domnului.” (din discursul Papei Francisc din 26 aprilie 2019, la Congresul Internațional promovat de Federația Biblică Catolică. https://www.magisteriu.ro/discursul-papei-adresat-participantilor-la-congresul-international-promovat-de-federatia-biblica-catolica-2019/ )



..............................

5,6 MILIARDE DE PERSOANE AU ACUM ACCES LA BIBLIA INTEGRALĂ ÎN LIMBA LOR, ȘI TOTUȘI, MAI MULT DE JUMĂTATE DIN LIMBILE INVENTARIATE ÎN LUME ÎNCĂ NU AU MĂCAR UN SINGUR TEXT BIBLIC (articol în franceză publicat în 3 martie și în 19 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)






.......................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:



GUVERNATORUL STATULUI OHIO, MIKE DEWINE, A PROMULGAT, ÎN 11 APRILIE 2019, LEGEA CARE INTERZICE AVORTUL DIN MOMENT CE A FOST DETECTAT RITMUL CARDIAC AL BEBELUȘULUI. CREȘTINII PARLAMENTARI REPUBLICANI APĂRĂ VIAȚA. (articol în engleză din 12 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ, ÎN 21 MARTIE 2019, GUVERNATORUL STATULUI MISSISSIPPI A APROBAT DEJA O ASTFEL DE LEGE. ÎN ROMÂNIA „CREȘTINĂ”, UCIDERILE BEBELUȘILOR CONTINUĂ FĂRĂ NICI O OPRELIȘTE LEGISLATIVĂ!!! INFLUENȚA ATEILOR SATANIȘTI ÎN ROMÂNIA ESTE MAI PUTERNICĂ DECÂT A CREȘTINILOR!!!


























PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)






















SEMINARII TEOLOGICE SPRE STÂNGA ÎNSEAMNĂ SPRE NECREDINȚA ÎN ÎNVIEREA CU TRUPUL A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, SPRE NECREDINȚA ÎN MIRACOLE, SPRE NECREDINȚA ÎN RAI ȘI IAD ETC. AȘA ESTE “UNION THEOLOGICAL SEMINARY” DIN NEW YORK, A CĂRUI PREȘEDINTĂ, SERENE JONES, A RECUNOSCUT CĂ NU CREDE ÎN ÎNVIEREA CU TRUPUL A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. (articol în engleză din 25 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA LUI LAZĂR, în A ȘASEA SÂMBĂTĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, iar mâine este DUMINICA FLORIILOR. Ne amintim, sau aflăm acum, că LAZĂR ERA PRIETEN AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS și LOCUIA ÎN localitatea BETANIA, împreună cu surorile lui, MARTA și MARIA. Betania era un sat din Iudeea, la două mile romane distanță de Ierusalim. Potrivit unei tradiții vechi, se spune că Lazăr era de 30 de ani când Domnul l-a înviat. Apoi, Lazăr a mai trăit încă 30 de ani, în Cipru, în localitatea Kition, unde fugise de frica șefilor religioși ai iudeilor care voiau să-l omoare, invidioși că tot mai mulți oameni credeau în dumnezeirea lui Iisus. PE LAZĂR, CARE ERA MORT ȘI PUS ÎN MORMÂNT DE PATRU ZILE, L-A ÎNVIAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. ELITA IUDAICĂ, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, A DECIS, din invidie, SĂ-L OMOARE PE IISUS și SĂ-L OMOARE ȘI PE LAZĂR. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ. Actualmente, pe locul anticului sat BETANIA este orașul AL-EIZARIYA, numit și AL-AIZARIYA, care în limba arabă înseamnă (LOCUL) LUI LAZĂR. Acest oraș, cu o populație de peste 22.000 de locuitori, aparține de Palestina. Acolo este MORMÂNTUL LUI LAZĂR, loc de pelerinaj de-a lungul secolelor, până în ziua de azi. În apropiere sunt două biserici, o BISERICĂ ROMANO-CATOLICĂ și o BISERICĂ ORTODOXĂ GREACĂ. ... De asemenea, loc de pelerinaj este și MORMÂNTUL LUI LAZĂR în orașul LARNACA, din CIPRU, unde este BISERICA SFÂNTULUI LAZĂR. ... Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru Sfântul Tău Prieten Lazăr și pentru toate valorile culturale lăsate prin el moștenire spre mântuirea lumii! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2455754974625034

Pr. prof. Ion Ciungu  … Iisus a strigat cu glas mare: « Lazăre, vino afară! » Și a ieșit mortul, legat la picioare și la mâini cu fâșii ...