vineri, 5 iulie 2019

LA PARIS, MITROPOLITUL EMMANUEL A APĂRAT ORTODOXIA GREACĂ ÎN FAȚA ACUZELOR DE ANTISEMITISM, ÎNTR-O ÎNTÂLNIRE CU COMITETUL EVREIESC INTERNAȚIONAL PENTRU CONSULTĂRI INTERRELIGIOASE, ÎN 26 IUNIE 2019. (articol în franceză din 28 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii).



Pr. prof. Ion Ciungu



Iisus, Fiul lui Dumnezeu, Mesia, a venit la ai Săi, adică la poporul evreu care fusese pregătit prin prooroci să-L aștepte pe Mesia. Dar, ai Săi nu L-au primit. Însă, toți cei care L-au primit și Îl vor primi obțin puterea de a deveni copii ai lui Dumnezeu. (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 1, versetele 11-13) : http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/35/Ioan
Faptul că proorociile din Vechiul Testament cu privire la Mesia s-au împlinit în Iisus din Nazaret, pe care L-au respins iudeii,  îl putem înțelege din mai multe texte profetice, dintre care acum amintesc doar unul care se referă la Sfintele Patimi, descrise de Profetul Isaia care a trăit în secolele VIII-VII înainte de Iisus: 

“Dispreţuit şi refuzat de oameni, om al durerii, cunoscător al suferinţei, de care îţi ascunzi faţa. Era dispreţuit şi noi nu l-am luat în seamă. Dar el a purtat suferinţele noastre şi durerile noastre le-a luat asupra lui. Noi l-am considerat lovit, bătut de Dumnezeu şi umilit. Dar el era străpuns pentru nelegiuirile noastre, lovit pentru păcatele noastre. Pedeapsa care ne aducea pacea era asupra lui. Prin rănile lui noi suntem vindecaţi. Noi toţi rătăceam ca oile, fiecare avea propriul drum în faţă. Domnul a făcut să cadă asupra lui păcatele noastre, ale tuturor. Chinuit şi umilit, el nu şi-a deschis gura; ca un miel dus la înjunghiere şi ca o oaie mută înaintea celor care o tund, nu şi-a deschis gura. A fost luat cu violenţă şi judecat; cât despre generaţia lui, cine se gândeşte? A fost şters de pe pământul celor vii, pentru nelegiuirea poporului meu a fost lovit. Mormântul lui a fost cu cei nelegiuiţi, cu cel bogat a fost în moartea lui, deşi nu făcuse nicio violenţă şi nu fusese înşelăciune în gura lui. Domnului i-a plăcut să-l zdrobească prin suferinţă; când sufletul şi-l va pune ca jertfă pentru vinovăţie, va vedea o descendenţă care-şi va lungi zilele şi dorinţa Domnului, prin mâna lui, va avea succes. Din truda sufletului său va vedea şi va fi satisfăcut în cunoaşterea lui; slujitorul meu cel drept îi va îndreptăţi pe mulţi şi va lua asupra sa păcatele lor. De aceea, îi voi face parte cu cei mari şi cu cei puternici va împărţi prada, pentru că şi-a dat sufletul la moarte şi a fost numărat împreună cu cei nelegiuiţi. Dar el purta păcatul multora şi mijlocea pentru cei nelegiuiţi.” (Cartea Profetului Isaia, capitolul 53, versetele 3-12). http://bibliacatolica.ro/category/biblia/1-vechiul-testament/22-cartea-profetului-isaia/page/53/
.....................





Mitropolitul Emmanuel al Franței a răspuns clar că Biserica Ortodoxă și poporul grec niciodată nu i-au disprețuit pe evrei, iar Statul modern grec a făcut în așa fel încât să înceteze fenomenul antisemitismului care este constatat în numeroase țări.


Emmanuel a amintit și evenimentele istorice și acțiunile eroice care au avut în vedere salvarea de evrei în Grecia, acțiuni conduse de mitropoliții de fericită amintire: Hrisostom la Zakynthos, Ghenadie la Tesalonic și Damaschin la Atena.  


Alte aspecte referitoare la această întâlnire cu evreii respectivi am aflat din articolul Métropolite Emmanuel : les Grecs ne parlent jamais des Juifs avec mépris, publicat în data de 28 iunie 2019, pe site-ul ortodox de limbă franceză Orthodoxie.com, de Yannick Provost. https://orthodoxie.com/metropolite-emmanuel-les-grecs-ne-parlent-jamais-des-juifs-avec-mepris/


....................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :

Evreii care cred că Iisus este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, sunt puțini, la nivel mondial cam 350.000. În Israel, evreii mesianici sunt cam 30.000.

ÎN ISRAEL, EVREII MESIANICI, ADICĂ EVREII CARE CRED CĂ IISUS ESTE MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU, SUNT ACUM CAM 30.000. EI SUNT CONSIDERAȚI TRĂDĂTORI DE CĂTRE EVREII ORTODOCȘI, ADICĂ DE EVREII CARE NU CRED CĂ IISUS ESTE MESIA. SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, LA UN CONCERT ORGANIZAT DE EVREII MESIANICI ÎN IERUSALIM, S-AU DUS ȘI EVREI ORTODOCȘI PENTRU A PROTESTA, PENTRU A-ȘI EXPRIMA URA. (articol în engleză din 11 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii)


IISUS ESTE INTERZIS ACUM, ÎN ANUL 2018, CHIAR ȘI ÎN PROGRAMUL COLINDELOR DE CRĂCIUN ÎNTR-O ȘCOALĂ DIN STATUL VIRGINIA (SUA), PE MOTIV CĂ TREBUIE SUSȚINUTĂ POLITICA DE DIVERSITATE ȘI DE INCLUZIUNE ÎN ACEA ȘCOALĂ. ÎN EUROPA, VREO 2,5 MILIOANE DE EVREI NECREȘTINI SE SIMT DISPERAȚI ȘI PESIMIȘTI DIN CAUZA INSECURITĂȚII CAUZATĂ DE ANTISEMITISM, ȘI AR VREA CA BIBLIA ȘI CORANUL SĂ CONȚINĂ ADNOTĂRI CONTRA TEXTELOR ANTISEMITE, ADNOTĂRI FAVORABILE EVREILOR (articole în engleză din 1 decembrie și din 23 noiembrie 2018; articol în franceză din 28 noiembrie 2018; scurtă anunțare a știrilor)


„JESUS CHRIST SUPERSTAR” PRODUCȚIE LOCALĂ, LA ATENA, DIN 9 FEBRUARIE 2018. (Iisus este prezentat ca fiind un hippie păcătos, nesigur, narcisist, și ca și când a avut o relație cu Maria Magdalena.) MITROPOLIȚII GRECI SERAFIM DE PIREU ȘI SERAFIM DE CYTHIRA AU CERUT ÎN JUSTIȚIE OPRIREA SPECTACOLULUI. „JESUS CHRIST SUPERSTAR” A APĂRUT PRIMA DATĂ ÎN 1971 ÎN NEW YORK, IAR EVANGHELISTUL BILLY GRAHAM L-A PREDICAT ATUNCI CU FORȚĂ ȘI EFECT PE IISUS CA FIIND DUMNEZEU ȘI OM (Billy Graham va fi înmormântat pe data de 2 martie 2018; El L-a predicat pe Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, chiar și în România comunistă, în anul 1985, inclusiv în Catedrala Ortodoxă din Sibiu)


SECULARIZAREA GRECIEI!!? BISERICA ORTODOXĂ GREACĂ ESTE CEA MAI BOGATĂ INSTITUȚIE DIN GRECIA, IAR PRIM-MINISTRUL ATEU ALEXIS TSIPRAS A AJUNS LA UN ACORD ISTORIC CU ARHIEPISCOPUL IERONIM AL ATENEI CA 10.000 DE PREOȚI SĂ NU MAI FIE PLĂTIȚI DE GUVERN, SĂ NU MAI FIE CONSIDERAȚI FUNCȚIONARI AI STATULUI, IAR STATUL SĂ POATĂ ASIGURA NEUTRALITATEA RELIGIOASĂ, CĂCI A FOST ACUZAT CĂ NEDREPTĂȚEȘTE PE CEI CARE NU SUNT ORTODOCȘI (articol în franceză din 12 noiembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)


ÎN BAD BLANKENBURG (GERMANIA), EVREI PENTRU IISUS ȘI ARABI PENTRU IISUS, LA ADUNAREA GENERALĂ A ALIANȚEI EVANGHELICE EUROPENE (AEE), ÎN PERIOADA 11-14 IUNIE 2019. AEE REPREZINTĂ 23 DE MILIOANE DE CETĂȚENI DIN UE. IRINA VOLODRSKA (EVREICĂ DIN UCRAINA, DIN FAMILIE DE ATEI) ȘI ELIA DAOUD (DE LA ALIANȚA EVANGHELICĂ A VORBITORILOR DE ARABĂ DIN EUROPA) AU RĂSPUNS, LA UN MOMENT DAT, LA ÎNTREBAREA DESPRE PACEA PE CARE O DĂ IISUS. (articol în engleză din 1 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii).



EVREII CRITICĂ SANCTIFICAREA CARDINALULUI POLONEZ AUGUST HLOND CARE A SCRIS ÎN 1936 DESPRE EI CĂ LUPTĂ CONTRA BISERICII ȘI SUNT AVANGARDA ATEISMULUI, BOLȘEVISMULUI ȘI SUBVERSIUNII (articol în engleză din 23 mai 2018; traducere)










Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare

Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. (Ce schizofrenie!!!) Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).


CONTRA LUI IISUS ESTE PERMIS SĂ TE EXPRIMI ȘI EȘTI PLĂTIT BINE, DAR PENTRU IISUS NU ESTE PERMIS ȘI EȘTI CONCEDIAT: CEL MAI BUN JUCĂTOR DE RUGBY DIN AUSTRALIA, PE NUME ISRAEL FOLAU, A FOST DAT AFARĂ DIN ECHIPA NAȚIONALĂ PENTRU CĂ, ÎN 10 APRILIE 2019, A SCRIS PE INSTAGRAM ASTFEL: „ATENȚIE! ALCOOLICILOR, HOMOSEXUALILOR, ADULTERILOR, MINCINOȘILOR, CURVARILOR, HOȚILOR, ATEILOR, IDOLATRILOR, INFERNUL VĂ AȘTEAPTĂ. POCĂIȚI-VĂ! NUMAI IISUS VĂ SALVEAZĂ.” (articol în franceză din 11 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii)


PENTRU IISUS, CREŞTINI DIN SUA ŞI AUSTRALIA, DISCRIMINAŢI DE AUTORITĂŢI, ÎŞI CAUTĂ CU GREU ÎN JUSTIŢIE DREPTURILE CREDINŢEI ATACATE DE HOMOSEXUALI. (BARRONELLE STUTZMAN; ISRAEL FOLAU). Articole în engleză din 7 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirilor.





Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 

Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)

ÎN ISRAEL, CURTEA SUPREMĂ A DECIS RECENT CONTRA BISERICII ORTODOXE GRECEŞTI ÎN CAZUL VÂNZĂRILOR DE PROPRIETĂŢI, CUNOSCUT SUB NUMELE DE „JAFFA GATE”. ACEASTĂ DECIZIE A DEZAMĂGIT BISERICA ORTODOXĂ GREACĂ, CĂCI CURTEA SUPREMĂ NU A ŢINUT CONT CĂ RECLAMANTUL ISRAELIAN A FOLOSIT MIJLOACE ILEGALE, DE MITUIRE. (articol în engleză din 13 şi 14 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirii).





Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)

Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)




Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)





Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI




Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?





În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:



Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:












ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???

































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)













ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 

UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 





Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )




Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VINERI, în SĂPTĂMÂNA A ȘASEA A POSTULUI SFINTELOR PAȘTI, adică în SĂPTĂMÂNA FLORIILOR, haideți să citim și noi măcar câteva texte comemorative și câteva rugăciuni scurte, programate pentru ziua de azi, din cartea de cult numită TRIOD! ... POTRIVIT CALENDARULUI CREȘTIN ORTODOX ȘI CALENDARULUI CREȘTIN GRECO-CATOLIC, acum ne aflăm ÎNTRE DUMINICA SFINTEI MARIA EGIPTEANCA ȘI SÂMBĂTA LUI LAZĂR. Pe Lazăr, care era mort și pus în mormânt de patru zile, l-a înviat Domnul nostru Iisus Hristos, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. Elita iudaică, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, a decis, din invidie, să-L omoare pe Iisus, și să-l omoare și pe Lazăr. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2928561470617677&set=a.711891222284724   “Adunatu-s-au astăzi mulț...