vineri, 12 iulie 2019

“TE ÎNDEMNĂM SĂ TE POCĂIEȘTI! NU UITA CĂ PE LÂNGĂ JUDECATA OMENEASCĂ MAI EXISTĂ ȘI JUDECATA LUI DUMNEZEU!” AȘA S-AU ADRESAT ENORIAȘII DE LA CATEDRALA SFÂNTUL VLADIMIR DIN KIEV, ȘI DE LA ALTE BISERICI DIN KIEV, CĂTRE ARHIEPISCOPUL UCRAINEAN EUSTRATIY ZORIA (DEPENDENT DE PATRIARHIA CONSTANTINOPOLULUI), CARE A SCRIS DESPRE BĂTRÂNUL “PATRIARH” FILARET CĂ BOALA I-A SCHIMBAT MINTEA ȘI A DEVENIT DE NERECUNOSCUT, DIN CAUZĂ CĂ FILARET A RESPINS, ÎN 20 IUNIE 2019, TOMOSUL DE AUTOCEFALIE DAT DE BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI, ȘI DIN CAUZĂ CĂ A DAT RECENT UN INTERVIU PENTRU RUȘII CARE, DE FAPT, VOR SĂ-L UMILEASCĂ ȘI SĂ-L DISTRUGĂ. (articol în engleză din 10 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii).




Pr.prof. Ion Ciungu





Iisus, Mântuitorul și Judecătorul lumii, ne avertizează astfel:

36.”Vă spun Eu vouă că pentru orice vorbă deșartă pe care o vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății.” 3
Sol 1:9Rm 14:12Iuda 1:15Iac 3:6
 "Plinitu-s'a vremea 2 și împaratia lui Dumnezeu s'a apropiat. Pocăiți-vă și credeți în Evanghelie!"
Mt 3:2Mt 4:12-13Mt 4:17Mt 4:23Lc 4:14-15Ga 4:4Ef 1:10

…………………………………….




 “ « Kievenii, enoriași ai Catedralei Patriarhale Sfântul Vladimir și ai altor Biserici din Kiev, ne adresăm ție cu mare durere în inimă și cu indignare de nedescris cauzate de articolele tale false de pe internet referitoare la starea de sănătate a Prea Sfântului nostru Patriarh Filaret al Kievului și a toată Rus-Ucraina, » zic credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Kievului) pe pagina de Facebook a organizației lor religioase. « În articolele tale, tu într-un mod lipsit de rușine pui diagnostice pentru Primatul nostru care nu sunt adevărate. Și faci acum acest lucru cu un scop – să pregătești comunitatea pentru ideea că Patriarhul, care are o vârstă așa de respectabilă, nu mai este în stare să conducă Biserica și merită să se retragă. » ”


Oamenii au dat asigurări că starea sănătății lui Filaret este bună și i-au reproșat lui Zoria minciuna sub forma Tomosului de autocefalie care, după opinia lor, a băgat Patriarhia Kievului într-un jug pe toată viața, iar acest jug are numele de Biserica Ortodoxă a Ucrainei dependentă de Patriarhia Constantinopolului.


„Mai înainte, Biserica Ortodoxă Ucraineană (Patriarhia Kievului) i-a cerut lui Zoria să-și ceară scuze de la Filaret pentru calomnie. În caz că el nu publică o negare oficială, el a fost amenințat cu acțiune în justiție.”

Așa am aflat din articolul UOC KP believers shame Zoria: Do not forget about the Judgment of God, publicat în data de 10 iulie 2019, pe website-ul UNION OF ORTHODOX JOURNALISTS, de Olga Tsviliy.
……

Ne amintim că Filaret pretinde că este independent în raport cu autoritățile omenești străine, adică Patriarhia Kievului nu depinde nici de Patriarhia Moscovei, nici de Patriarhia Constantinopolului.

……………………………..

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

DE LA BISERICA AUTOCEFALĂ A UCRAINEI, $ 28 DE MILIOANE PE LUNĂ AR VREA PATRIARHUL GREC BARTOLOMEU I AL CONSTANTINOPOLULUI PENTRU CĂ LE-A ACORDAT AUTOCEFALIA ÎN 6 IANUARIE 2019 ? $ 25 DE MILIOANE AR FI CHELTUIT AMERICANII PENTRU A DECLANȘA CRIZA BISERICEASCĂ ÎN UCRAINA ȘI PENTRU A-L DETERMINA PE BARTOLOMEU SĂ ACORDE AUTOCEFALIA ? (articol în engleză din 1 iulie 2019 ; scurtă anunțare a știrii).


ÎN UCRAINA, PESTE 200 DE PAROHII AU FOST FORȚATE ILEGAL SĂ TREACĂ DE LA MITROPOLITUL ONUFRIE (DEPENDENT DE MOSCOVA) LA MITROPOLITUL EPIFANIE (DEPENDENT DE CONSTANTINOPOL), ÎNCEPÂND DIN IANUARIE 2019. EPIFANIE A DECLARAT CĂ PAROHIILE AU TRECUT DE BUNĂ VOIE, DIN DRAGOSTE. BISERICA CIPRULUI CONSIDERĂ CĂ ORTODOCȘII DEPENDENȚI DE ONUFRIE SUNT PERSECUTAȚI ȘI AU NEVOIE SĂ FIE APĂRAȚI LA CURTEA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI. ÎN ACEST SCOP BISERICA CIPRULUI ADUNĂ SEMNĂTURI DIN TOATĂ EUROPA PENTRU A INTENTA UN PROCES LA CEDO. (articol în engleză din 26 iunie 2019 ; scurtă anunțare a știrii).


ÎN RUSIA, BISERICA ORTODOXĂ IA ÎN CONSIDERARE INTERZICEREA BINECUVÂNTĂRII ARMELOR DE DISTRUGERE ÎN MASĂ (articol în engleză din 9 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii).


ÎN UCRAINA, ORTODOXIA CREȘTINĂ ESTE DEZBINATĂ ÎN PATRU STRUCTURI: “PATRIARHUL” FILARET, MITROPOLITUL MAKARIE, MITROPOLITUL EPIFANIE (DEPENDENT DE PATRIARHIA CONSTANTINOPOLULUI) ȘI MITROPOLITUL ONUFRIE (DEPENDENT DE PATRIARHIA MOSCOVEI)! “PATRIARHUL” FILARET, NEMULȚUMIT DE SINODUL DE UNIFICARE DIN 15 DECEMBRIE 2018 ȘI DE TOMOSUL DE AUTOCEFALIE ACORDAT BISERICII UCRAINENE DE BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI ÎN 5 IANUARIE 2019, LE-A RESPINS ȘI A RESTAURAT PATRIARHIA KIEVULUI ÎNTR-UN SINOD DIN 20 IUNIE 2019. (articole în engleză din 20 și 18 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii)


 DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ESTE ȘEFUL “NOII BISERICI AUTOCEFALE A UCRAINEI”. DAR, SE PARE CĂ ACEASTĂ BISERICĂ NU VA AVEA RANGUL DE PATRIARHIE, CI VA FI CONDUSĂ DE UN MITROPOLIT, ȘI ESTE INSEPARABIL LEGATĂ DE BISERICA MAMĂ A CONSTANTINOPOLULUI, IAR PRIN ACEASTA, DE ORICE ALTĂ BISERICĂ ORTODOXĂ AUTOCEFALĂ. SINODUL DE UNIFICARE ESTE PROGRAMAT PENTRU 15 DECEMBRIE 2018. (articole în franceză și engleză din 5 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)


SĂRBĂTOAREA NAȘTERII DOMNULUI ÎN UCRAINA, PE STIL VECHI (7 IANUARIE). „AȚI FOST NĂSCUȚI PENTRU HRISTOS, DAR AȚI PRIMIT BOTEZUL DE LA CONSTANTINOPOL. DORESC CA MICUȚUL IISUS CARE A ADUS PACE PE PĂMÂNT SĂ ADUCĂ PACE ÎN UCRAINA. ... TOTDEAUNA MĂ VOI RUGA PENTRU UCRAINA.” AȘA S-A ADRESAT CĂTRE UCRAINENI PATRIARHUL BARTOLOMEU ÎN AJUNUL CRĂCIUNULUI. MITROPOLITUL PRIMAT AL UCRAINEI, EPIFANIE, LA PRIMA LITURGHIE DUPĂ OBȚINEREA TOMOSULUI DE AUTOCEFALIE DE LA PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI, L-A POMENIT LA RUGĂCIUNE ȘI PE PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI, PE CARE MAI ÎNAINTE REFUZASE SĂ-L POMENEASCĂ. PREȘEDINTELE POROȘENKO A FĂCUT APEL LA BISERICILE ORTODOXE DIN TOATĂ LUMEA SĂ RECUNOASCĂ NOUA BISERICĂ ORTODOXĂ AUTOCEFALĂ A UCRAINEI. (articole în engleză din 6 și 7 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrilor)


ÎN UCRAINA, COOPERARE SPRE UNITATEA CREȘTINILOR GRECO CATOLICI CU ORTODOCȘII SEPARAȚI DE MOSCOVA. DE CE MITROPOLITUL ORTODOX PRIMAT AL UCRAINEI, EPIFANIE, NU-L POMENEȘTE LA SLUJBE PE PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI? PREȘEDINTELE POROȘENKO AL UCRAINEI A DECLARAT DESPRE PREȘEDINTELE RUSIEI ASTFEL: PUTIN ÎNSUȘI A COMPARAT BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ CU ARSENALUL NUCLEAR. (articol în franceză din 3 ianuarie 2019; și trei articole în engleză: unul din 1 ianuarie 2019, altul din 2 ianuarie 2019 și altul din 30 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrilor)


EPIFANIE, MITROPOLITUL PRIMAT AL UCRAINEI, A PRIMIT DE LA PATRIARHUL ECUMENIC, BARTOLOMEU I, TOMOSUL DE AUTOCEFALIE, ÎN MOD OFICIAL ȘI PENTRU TOTDEAUNA, AZI, 6 IANUARIE 2019, ÎN BISERICA PATRIARHALĂ SFÂNTUL GHEORGHE DIN CARTIERUL FANAR DIN CONSTANTINOPOL, TURCIA. MÂINE, TOMOSUL VA FI EXPUS ÎN UCRAINA, ÎN BISERICA SFÂNTA SOFIA DIN KIEV. PE DE ALTĂ PARTE, CONSTANTINOPOLUL SE CONFRUNTĂ CU SARCINA DE A CONVINGE LUMEA ORTODOXĂ SĂ RECUNOASCĂ NOUA BISERICĂ ORTODOXĂ AUTOCEFALĂ A UCRAINEI SEPARATĂ DE RUSIA. RUSIA CONSIDERĂ CĂ ÎN UCRAINA NUMAI MITROPOLITUL ONUFRIE REPREZINTĂ ORTODOXIA CANONICĂ, IAR NOUA BISERICĂ ESTE SCHISMATICĂ. (articole în engleză din 6 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)


TOMOS DE AUTOCEFALIE ÎN CONSTANTINOPOL PENTRU UCRAINA, SEMNAT AZI, 5 IANUARIE 2019, DE PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU I. „RĂZBOIUL ÎN NUMELE RELIGIEI ESTE UN RĂZBOI ÎMPOTRIVA RELIGIEI”. AȘA A SCRIS PATRIARHUL BARTOLOMEU ÎN PREFAȚA CĂRȚII DIN CARE A CITAT PREȘEDINTELE UCRAINEI PETRO POROȘENKO. POROȘENKO LA LOC DE CINSTE ÎN ISTORIA UCRAINENILOR ALĂTURI DE PRINȚUL VLADIMIR, ÎNCREȘTINĂTORUL LOR ÎN ANUL 988. (articole în engleză din 5 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

 



“NU EXISTĂ BANI ÎN LUME CARE AR PUTEA CUMPĂRA ASTFEL DE OAMENI CUM ESTE SANCTITATEA SA BARTOLOMEU.” AȘA A DECLARAT PREȘEDINTELE UCRAINEI PETRO POROȘENKO, CA RĂSPUNS LA ACUZELE DIN PARTEA MOSCOVEI LA ADRESA PATRIARHULUI ECUMENIC CARE A ACORDAT AUTOCEFALIE UCRAINEI SPRE NEMULȚUMIREA PROFUNDĂ A RUSIEI. (articol în engleză din 6 ianurie 2019; scurtă anunțare a știrii)










„MARE VICTORIE ASUPRA DEMONILOR DE LA MOSCOVA” A ANUNȚAT PREȘEDINTELE UCRAINEI, PETRO POROȘENKO, REFERINDU-SE LA AUTOCEFALIA BISERICII UCRAINENE PE CARE O ACORDĂ PATRIARHIA ECUMENICĂ DIN CONSTANTINOPOL (articole din 11 și 12 octombrie 2018 în engleză și franceză; scurtă anunțare a știrii)



EPISCOPUL UCRAINEAN SEBASTIAN A FOST DESTITUIT DE CĂTRE SINODUL BISERICII ORTODOXE UCRAINENE A PATRIARHIEI KIEVULUI, DIN CAUZĂ CĂ ÎN 25 MAI 2018 A ÎNCERCAT SĂ-L UCIDĂ PE PATRIARHUL FILARET. S-AR PUTEA SĂ PRIMEASCĂ O PEDEAPSĂ CU ÎNCHISOAREA DE 3 PÂNĂ LA 7 ANI (articol în engleză din 16 august 2018; scurtă anunțare a știrii)








Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)







Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 

Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)

Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)





Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)






Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI






Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?






În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:











Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:









ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???

































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)













ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 

UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 














Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )



Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: 
Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

… “CARE, FĂRĂ STRICĂCIUNE [adică fără pierderea virginității], PE DUMNEZEU CUVÂNTUL L-AI NĂSCUT; PE TINE CEA CU ADEVĂRAT NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU, TE MĂRIM!” Acest fragment de text este din imnul CUVINE-SE CU ADEVĂRAT, imn adresat Sfintei Fecioare Maria, Mama Domnului nostru Iisus Hristos. Am observat că în unele variante de limbă engleză ale acestui imn în loc de “FĂRĂ STRICĂCIUNE” scrie “FĂRĂ PIERDEREA VIRGINITĂȚII”. În engleză “FĂRĂ STRICĂCIUNE” se spune “WITHOUT CORRUPTION”. Așa găsim în cele mai multe variante ale acestui imn. Adică, așa a fost tradus din limba greacă cuvântul “adiáfthoros”, care înseamnă “în mod incoruptibil, fără corupție, fără stricăciune”. Însă există și variante care în loc de “WITHOUT CORRUPTION” au tradus “WITHOUT LOSS OF VIRGINITY” sau “WITHOUT LOSING YOUR VIRGINITY”. Cred că este foarte binevenită această exprimare prin care se face referință la virginitatea perpetuă a Sfintei Fecioare Maria, adică virginitate înainte de Naștere, virginitate în Naștere și virginitate după Naștere. Altfel spus, această exprimare face referință clară la tainele mari ale credinței creștine, cum este și taina Zămislirii Supranaturale a lui Iisus, prin puterea veșnică a Duhului Sfânt și a Tatălui Ceresc Celui Preaînalt. În icoane, pururea fecioria sau virginitatea perpetuă a Maicii Domnului este exprimată prin cele trei stele (pe cap și pe umeri). Haideți să urmărim un videoclip de 1 minut și 23 de secunde cu acest imn cântat în limba engleză de creștini ortodocși din Scoția, cu varianta “WITHOUT LOSS OF VIRGINITY”! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/289092387573091 Bineînțeles că se cuvine, și noi, care citim aceste rânduri, să Îi cerem Maicii Domnului favoarea de a ne permite să Îi adresăm un frumos salut, folosind cuvintele din Acatistul Bunei Vestiri: “BUCURĂ-TE MIREASĂ, PURUREA FECIOARĂ!”

Pr. prof. Ion Ciungu   "Cuvine-se cu adevărat să te fericim Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și preanevinovată și Maica...