duminică, 19 august 2018

EPISCOPUL UCRAINEAN SEBASTIAN A FOST DESTITUIT DE CĂTRE SINODUL BISERICII ORTODOXE UCRAINENE A PATRIARHIEI KIEVULUI, DIN CAUZĂ CĂ ÎN 25 MAI 2018 A ÎNCERCAT SĂ-L UCIDĂ PE PATRIARHUL FILARET. S-AR PUTEA SĂ PRIMEASCĂ O PEDEAPSĂ CU ÎNCHISOAREA DE 3 PÂNĂ LA 7 ANI (articol în engleză din 16 august 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne îndeamnă astfel: "Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi judecată dreaptă." (Ioan 7,24)

Referindu-se la modul în care e posibil ca omul să se spurce, Iisus  explică astfel: "Căci dinăuntru, din inima omului, ies cugetele cele rele, desfrânările, hoţiile, uciderile, Adulterul, lăcomiile, vicleniile, înşelăciunea, neruşinarea, ochiul pizmaş, hula, trufia, uşurătatea." (Marcu 7,21-22).

În spatele gândurilor rele sunt duhurile necurate. Mântuitorul ne spune că un duh necurat, după ce a ieșit dintr-un om, e posibil să se întoarcă cu alte șapte duhuri necurate mai rele decât el, și să intre iarăși în acel om, iar starea lui să devină mult mai rea decât a fost prima dată: “Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieşit. Şi, venind, o află măturată şi împodobită. Atunci merge şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, locuieşte acolo; şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi.” (Luca 11,24-26).

Iarăși, Iisus zice: “Iar dacă Eu cu Duhul lui Dumnezeu îi scot pe demoni, iată a ajuns la voi împărăţia lui Dumnezeu.” (Matei 12,28).

Iisus a zis: "Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieşi, decât numai cu rugăciune şi cu post." (Marcu 9, 29; Matei 17,21).

……………………….



Despre faptul că fostul episcop Sebastian (pe numele de laic Mykhailo Wozniak) a încercat în data de 25 mai 2018 să intre, împreună cu fiul său, în camerele personale ale Patriarhului Filaret, însă a fost oprit de călugărița Varvara, menajera patriarhului, pe care a atacat-o cu un spray lacrimogen, și despre faptul că Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Kievului l-a destituit pe Sebastian pentru încercarea de a-l ucide pe patriarch, am aflat din articolul Bishop who allegedly planned to kill Patriarch Filaret may receive a prison sentence of three to seven years , publicat în data de 16 august 2018 pe site-ul ucrainean Religious Information Service of Ukraine.


Doctorii au diagnosticat o arsură chimică de gradul întâi a conjunctivei la ambii ochi ai victimei, iar cartușul de spray a fost confiscat de Curtea Districtuală Șevcenkivsky din Kiev. Sebastian este acuzat de huliganism și e posibil să primească o pedeapsă cu închisoarea de 3 până la 7 ani.





Sanctitatea Sa Filaret, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Kievului



Fostul episcop Sebastian despre care se spune că a încercat să-l ucidă pe Patriarhul Filaret în 25 mai 2018



.................................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.




Ne amintim că la 9 ani de închisoare a fost condamnat în 5 septembrie 2017 arhipreotul georgian George Mamaladze,  de către Tribunalul din orașul Tbilisi, fiind considerat vinovat de tentativă de ucidere premeditată (cu cianură) a secretarei Shorena Tetruashvili a patriarhului Georgiei, ILIA. http://orthochristian.com/106188.html
..........
http://agenda.ge/en/news/2017/1903



Sanctitatea Sa Ilya II, Patriarhul-Catholicos al Georgiei




Șorena Tetruașvili, secretara Patriarhului Ilya II




Arhipreotul George Mamaladze despre care se spune că a încercat să o ucidă cu cianură pe secretara Șorena Tetruașvili. El a fost arestat în 17 februarie 2017 pe Aeroportul Internațional din Tbilisi, căci i s-a găsit cianură în bagaj, pe când încerca să călătorească spre Berlin, unde Shorena îl îngrijea pe patriarh după operație. A fost condamnat la 9 ani de închisoare.


.......................................................................................................
.................................................................................................................................................




Sunt foarte grave încercările de ucidere făcute de acești doi clerici. Dar oare, uciderile bebelușilor în pântecele mamelor lor de către medicii care ar trebui să apere viețile, nu să le distrugă, cum de sunt considerate niște drepturi ale femeii ???!!!

În România, în fiecare zi se ucid de către medici 236 de bebeluși prin avort !!! Nu doar se încearcă să se ucidă !!! Chiar se ucid !!! Aici este ceva normal ??? A Dracului logica asta !!!



Să ne amintim :


PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA). (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România), publicat în data de 22 ianuarie 2017.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA LUI LAZĂR, în A ȘASEA SÂMBĂTĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, iar mâine este DUMINICA FLORIILOR. Ne amintim, sau aflăm acum, că LAZĂR ERA PRIETEN AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS și LOCUIA ÎN localitatea BETANIA, împreună cu surorile lui, MARTA și MARIA. Betania era un sat din Iudeea, la două mile romane distanță de Ierusalim. Potrivit unei tradiții vechi, se spune că Lazăr era de 30 de ani când Domnul l-a înviat. Apoi, Lazăr a mai trăit încă 30 de ani, în Cipru, în localitatea Kition, unde fugise de frica șefilor religioși ai iudeilor care voiau să-l omoare, invidioși că tot mai mulți oameni credeau în dumnezeirea lui Iisus. PE LAZĂR, CARE ERA MORT ȘI PUS ÎN MORMÂNT DE PATRU ZILE, L-A ÎNVIAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. ELITA IUDAICĂ, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, A DECIS, din invidie, SĂ-L OMOARE PE IISUS și SĂ-L OMOARE ȘI PE LAZĂR. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ. Actualmente, pe locul anticului sat BETANIA este orașul AL-EIZARIYA, numit și AL-AIZARIYA, care în limba arabă înseamnă (LOCUL) LUI LAZĂR. Acest oraș, cu o populație de peste 22.000 de locuitori, aparține de Palestina. Acolo este MORMÂNTUL LUI LAZĂR, loc de pelerinaj de-a lungul secolelor, până în ziua de azi. În apropiere sunt două biserici, o BISERICĂ ROMANO-CATOLICĂ și o BISERICĂ ORTODOXĂ GREACĂ. ... De asemenea, loc de pelerinaj este și MORMÂNTUL LUI LAZĂR în orașul LARNACA, din CIPRU, unde este BISERICA SFÂNTULUI LAZĂR. ... Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru Sfântul Tău Prieten Lazăr și pentru toate valorile culturale lăsate prin el moștenire spre mântuirea lumii! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2455754974625034

Pr. prof. Ion Ciungu  … Iisus a strigat cu glas mare: « Lazăre, vino afară! » Și a ieșit mortul, legat la picioare și la mâini cu fâșii ...