vineri, 17 august 2018

UN CREȘTIN DEVINE CU ADEVĂRAT LIBER NUMAI CÂND RENUNȚĂ LA VIAȚA SA PĂCĂTOASĂ, CÂND SE CONCENTREAZĂ PE VIAȚA SPIRITUALĂ, PE MÂNTUIRE, PE POCĂINȚĂ, PE FAPTE, PE PĂSTRAREA PURITĂȚII CREDINȚEI, PE OBȚINEREA IERTĂRII DE LA DUMNEZEU, PE OBȚINEREA UNUI TOMOS DE LA DUMNEZEU, NU DE LA CONSTANTINOPOL CUM CRED PREȘEDINTELE UCRAINEI PETRO POROȘENKO ȘI CEI CARE ÎL SUSȚIN ȘI CRED CĂ VOR FI LIBERI DACĂ SE SEPARĂ DE BISERICA RUSIEI. AȘA A SPUS MITROPOLITUL ONUFRIE AL KIEVULUI, DEPENDENT DE PATRIARHIA MOSCOVEI (articol în engleză din 16 august 2018; scurtă anunțare a știrii)




de pr.prof. Ion Ciungu


Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Se roagă către Tatăl nostru Sfânt din Ceruri pentru unitatea persoanelor care cred în El, astfel: „Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17, versetele 20-21).
.........
........



 Mântuitorul îi învață pe cei care cred în El o ierarhie neobișnuită pentru conducătorii lumești:  “Regii neamurilor domnesc peste ele și sunt numiți binefăcători. Dar între voi să nu fie așa, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, și căpetenia ca acela care slujește.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 22, versetele 25-26).
........
........

..................



Despre îndemnul adresat recent, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, de Prea Fericirea Sa Onufrie, Mitropolitul Kievului și a Toată Ucraina, dependent de Patriarhia Moscovei, milioanelor de credincioși ortodocși ucraineni care aparțin de turma lui, am aflat din următorul articol publicat în data de 16 august 2018 pe site-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY:  “IF A MAN IS IN CAPTIVITY TO SIN, NO TOMOS WILL HELP HIM”—MET. ONUPHRY OF KIEV




Prea Fericirea Sa Onufrie, Mitropolitul Kievului și a Toată Ucraina, dependent de Patriarhia Moscovei
............


Știm că în Ucraina nu este unitate între creștinii ortodocși, adică pe lângă Mitropolitul Onufrie, recunoscut de alte Biserici Ortodoxe Naționale ca fiind un ierarh canonic, mai există Patriarhul Filaret (în fruntea  Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Kievene, care nu depinde de Moscova), și Mitropolitul Macarie (în fruntea Bisericii Ortodoxe Ucraineane Autocefale, care de asemenea nu depinde de Moscova). Atât Filaret cât și Macarie sunt considerați de către Patriarhia Moscovei ca fiind schismatici. Totuși, Președintele Ucrainei și Parlamentul Ucrainei, vrând independență bisericească față de Moscova, îi susțin pe cei considerați schismatici și necanonici, și au apelat la Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului în acest sens, cerând act (tomos) de autocefalie.


Amănunte despre fiecare Biserică Ortodoxă Ucraineană putem găsi în articolele de la următoarele link-uri: https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Orthodox_Church_(Moscow_Patriarchate)

......................



Sanctitatea Sa Filaret, Patriarhul Kievului și a Toată Rus`-Ucraina, nerecunoscut de Bisericile Ortodoxe Canonice



.............


Înalt Prea Sfințitul Macarie, Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Autocefale Ucrainene, nerecunoscut de Bisericile Ortodoxe Canonice, zicea în 2015 că este gata să se unească cu Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Kievului



................................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...