luni, 27 august 2018

ATEUL ENGLEZ RICHARD DAWKINS, ÎN VÂRSTĂ DE 77 DE ANI, PREGĂTEȘTE O CARTE DE ATEISM PENTRU COPII ȘI ALTA PENTRU ADOLESCENȚI, DEȘI EL CONSIDERĂ CĂ CREȘTINISMUL AR PUTEA FI CEA MAI BUNĂ APĂRARE ÎMPOTRIVA FORMELOR EXTREMISTE DE RELIGIE, ȘI CĂ DACĂ AR DISPĂREA CREȘTINISMUL, ATUNCI S-AR PUTEA CA ÎN LOCUL LUI SĂ VINĂ CEVA MAI RĂU (PRIN MAI RĂU EL ÎNȚELEGÂND ISLAMUL), (articol în engleză din 24 august 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu





“Până când păcătoşii, Doamne, până când păcătoşii se vor făli? Până când vor spune şi vor grăi nedreptate; grăi-vor toţi cei ce lucrează fărădelegea? Pe văduvă şi pe sărac au ucis şi pe orfani i-au omorât. Şi au zis: « Nu va vedea Domnul, nici nu va pricepe Dumnezeul lui Iacob ». Înţelegeţi, dar, cei neînţelepţi din popor, şi cei nebuni, înţelepţiţi-vă odată! Cel ce a sădit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu priveşte? Cel ce pedepseşte neamurile, oare, nu va certa? Cel ce învaţă pe om cunoştinţa, Domnul, cunoaşte gândurile oamenilor, că sunt deşarte. Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, şi din legea Ta îl vei învăţa pe el, Ca să-l linişteşti pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului. Că nu va lepăda Domnul pe poporul Său şi moştenirea Sa nu o va părăsi,”… (Psalmul 93,3-14). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=93
În Biblia Catolică este Psalmul 94: https://www.bible.com/fr/bible/1467/PSA.94.VBRC2013
În Biblia Protestantă este Psalmul 94 : https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/94
…………………………………………




Despre modul în care Religia Creștină este văzută acum de Richard Dawkins, și anume ca o religie relativ benignă, am aflat din articolul  Richard Dawkins planning atheism books for children and teens to stop 'religious indoctrination' , (Richard Dawkins plănuiește acum cărți de ateism pentru copii și adolescenți pentru a opri `îndoctrinarea religioasă`), publicat în data de 24 august 2018 pe site-ul de știri creștine Christian Today din Londra, de staff writer.


Observăm că Dawkins vede partea bună a religiei creștine în contextul în care a auzit despre cazuri de islamiști sinucigași care ucid oameni sau distrug clădiri prin bombele pe care le detonează, și de asemenea a auzit despre cazuri în care apostazia a fost pedepsită cu moartea de către islamiști, ceea ce nu se întâmplă la creștini.

…………………………..


Interesant este faptul că un alt ateu englez celebru, Anthony Flew (1923-2010), a renunțat la ateism, iar unul dintre motive a fost chiar modul în care Dawkins argumenta originea vieții, și anume șansa norocului”. Flew a ajuns să găsească evidența despre Dumnezeu în legile naturii, în faptul că există viață, iar viața este organizată teleologic, și în faptul că există Universul. Mai multe pe această temă găsim în articolul de la următorul link : https://strangenotions.com/flew/

Dacă în ianuarie 2008 Dawkins publicase cartea The God Delusion , (Iluzia numită Dumnezeu), Flew a publicat cartea There is a God , (Există un Dumnezeu), în noiembrie 2008.

………………………………………………………………….

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


Ne amintim că tot pe fondul cazurilor de ucideri comise de islamiști extremiști în ianuarie 2015 la sediul revistei Charlie Hebdo din Paris, și la sala Bataclan din Paris în noiembrie 2015, un număr de rabini evrei au recunoscut pentru prima dată în 2.000 de ani valoarea creștinismului. Amănunte referitoare la acele evenimente putem (re)vedea și din următoarele articole :







..........................


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:









ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 



UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 



DESPRE FANATISMUL ATEIST (fanaticii atei au omorât mult mai mulți oameni decât Extremiștii Islamici și Inchiziția laolaltă). 



ÎNVĂȚĂMÂNTUL E ÎNCĂ CONSTRUIT PE O PLATFORMĂ ATEISTĂ (în Rusia, 2017), (tineretul și educația în Rusia, interviu cu rectorul Universității Ortodoxe din Moscova). 









Despre efectele bune în istoria umană aduse de creștini:
Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I   (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). 


Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II    (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 


Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III     (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 


Despre originea ateismului în Europa și în lumea de azi:
„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu