miercuri, 15 august 2018

ABUZURILE SEXUALE ALE PREOȚILOR ROMANO CATOLICI DIN PENNSYLVANIA DEZVĂLUITE ÎN DATA DE 14 AUGUST 2018, DE PROCURORUL GENERAL AL PENNSYLVANIEI, EVREUL JOSH SHAPIRO, SUNT PREA VECHI, APROAPE TOATE, PENTRU A MAI PUTEA FI URMĂRITE PENAL. TOTUȘI SUNT ȘI PREOȚI CARE SE CONFRUNTĂ ÎN PREZENT CU ACUZAȚII DE ABUZARE A COPIILOR, UNUL DINTRE PREOȚI A PLEDAT VINOVAT ÎN ACEST AN (articol în engleză din 14 august 2018 ; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



„Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. ... Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei cap. 18, versetele 6 și 10). 

………
………
…………….



Despre conferința de presă din 14 august 2018, la care Procurorul General al Pennsylvaniei, Josh Shapiro, a dezvăuit raportul de peste 1.300 de pagini al marelui juriu, care detaliază acuzații de abuzare sexuală generalizată a peste 1.000 de copii, de către preoți catolici, în Statul Pennsylvania, pe parcursul a 70 de ani, și despre faptul că oficialii bisericești de grad înalt au acoperit abuzurile, am aflat din articolul Report alleges decades of child sex abuse by Pennsylvania priests , publicat în data de 14 august 2018, pe site-ul american din Washington D.C., Religion News Service, de Jack Jenkins.


Înainte ca acest raport să fie publicat, Arhiepiscopul de Washington D.C., Cardinalul Donald Wuerl, care mai înainte a servit ca Episcop de Pittsburg (Pennsylvania), a trimis o scrisoare către cler în care spunea că el se așteaptă ca raportul să fie critic la adresa lui, dar, de asemenea, se așteaptă ca raportul să confirme că el a acționat cu conștiinciozitate.


“Raportul menționează că Wuerl a trimis o scrisoare la Vatican în 1989 argumentând că parohienii au dreptul să știe dacă un preot acuzat de abuzare sexuală asupra copiilor a fost transferat la parohia lor, dar că el de asemenea a aprobat o cerere doi ani mai târziu pentru a transfera un preot – Rev. Ernest Paone – acuzat de abuz sexual asupra copiilor.”


Conferința Episcopilor Catolici din SUA a dat publicității o declarație prin care răspunde la acest raport, exprimându-și rușinea și părerea de rău pentru păcatele și omisiunile preoților catolici și ale episcopilor catolici.



„Între timp, cele șase dioceze au promis că publică lista preoților acuzați de abuz sexual asupra copiilor în regiunea lor, iar unele, inclusiv Greensburg și Harrisburg, deja au publicat-o. Episcopul Ronald W. Gainer de Harrisburg a ordonat de asemenea ca numele tuturor episcopilor începând din 1947 – începutul investigației marelui juriu – să fie șterse stripped de pe clădirile bisericești din această dioceză.”

…………………….

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :











Despre abuzul de putere asupra femeilor, dezvăluit de mișcarea  #MeToo, aici:






Despre abuzul de putere în baza funcției sociale ne amintim și din acest articol, unde e vorba de doi judecători evrei :

Profetul Daniel (17 decembrie ), (aspecte: moral, istoric, mesianic, eshatologic)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu