sâmbătă, 18 august 2018

ÎN RWANDA AU FOST ÎNCHISE 8.000 DE BISERICI PE MOTIV CĂ NU SE CONFORMEAZĂ REGULAMENTELOR CU PRIVIRE LA SĂNĂTATE, SECURITATE ȘI ZGOMOT. NE AMINTIM CĂ CREȘTINII SUNT GRUPUL RELIGIOS CEL MAI PERSECUTAT DIN LUME. (articol în engleză din 17 august 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



În convorbirea cu femeia samarineancă, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune astfel: „Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veţi închina Tatălui. ... Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte. Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 4, versetele 21-24).  https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=4
………..
……….





 Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, și femeia samarineancă, la fântâna lui Iacov.

…………………




Despre faptul că în Rwanda au fost închise 8.000 de biserici în cadrul unui program de reforme, despre modul pro și contra în care privesc diferiți lideri religioși din Rwanda acest program, despre faptul că păstorii bisericești se îmbogățesc și duc un stil de viață care întrece cu mult posibilitățile credincioșilor care plătesc pentru ei, despre faptul că parlamentul a adoptat o lege care interzice liderilor bisericești să pretindă perioade lungi de postire, despre faptul că această lege cere păstorilor bisericești să aibă o diplomă de la o școală acreditată, iar bisericile să dezvăluie sursele lor de finanțare, am aflat din articolul Why has Rwanda closed 8,000 Christian churches? , publicat în data de 17 august 2018 pe site-ul de știri Christian Today din Londra, de Mark Woods.

……………………

Rwanda are o populație de peste 11 milioane de locuitori, din care 56,9% sunt romano-catolici, 26% protestanți, 11,1% adventiști de ziua a șaptea, 4,6% mahomedani (mai ales sunniți), 1,7% pretind că nu au nici o afiliere religioasă sau că au altă afiliere religioasă, iar 0,1% practică credințe indigene tradiționale. Aceste date le-am luat din Enciclopedia liberă, Wikipedia, varianta engleză, de la articolele Rwanda și Religion in Rwanda : https://en.wikipedia.org/wiki/Rwanda

..................................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :






„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?).
















UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta).

























PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017).







Invitaţie la fericire [Persecuţii:  Recompensa;  Balaurul şi Iisus;  Creştini prin secole ]







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...