joi, 9 august 2018

CREȘTINII DIN CHINA SUFERĂ ACUM, DIN PARTEA PREȘEDINTELUI JINPING, CEA MAI SEVERĂ SUPRIMARE SISTEMATICĂ DE CÂND LIBERTATEA RELIGIOASĂ A FOST SCRISĂ ÎN CONSTITUȚIA CHINEZĂ ÎN ANUL 1982 (articol în engleză din 8 august 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu




Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune celor care Îl urmează astfel: „Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 15, versetele 18-20). https://biblia.resursecrestine.ro/ioan/15

…………………





În această fotografie, făcută în 2 iunie 2018, un cetățean băștinaș merge pe jos pe lângă un panou de afișaj guvernamental care citează valori fundamentale ale Partidului Comunist din apropierea unei biserici din orașul Pingdingshan,  provincia Henan, în partea centrală a Chinei. Sub președintele Xi Jinping, liderul cel mai puternic al Chinei de la Mao Zedong, credincioșii văd acum cum li se reduc libertățile în mod dramatic, chiar pe când țara trece printr-o renaștere religioasă.






“Un chinez, proprietar și administrator de magazin, a așteptat aproape toată viața lui de adult să-și vadă visul de a construi o biserică devenit realitate – o casă din cărămidă cu o curte însorită și sală spațioasă cu loc pentru 200 de credincioși.

Dar în martie, aproximativ o duzină de ofițeri de poliție și de oficialități locale brusc s-au prezentat la biserica de pe proprietate lui și i-au forțat pe membrii Bisericii să se disperseze. S-a ordonat să fie luate jos crucea, o pictură cu Cina cea de Taină și textele cu scriere de mână decorativă care conțin versete din Biblie. Și s-a cerut ca toate slujbele să înceteze până când sunt înregistrate la guvern fiecare persoană și biserica propriu-zisă, a zis proprietarul magazinului, Guo, care și-a dat numai numele de familie de frica represaliilor.”



Represiunea asupra Creștinătății este o parte dintr-un demers mai larg al lui Xi de a « chinezifica » toate religiile națiunii infuzându-le cu « caracteristici chinezești » ca de pildă loialitatea față de Partidul Comunist. Pe parcursul ultimelor câtorva luni, guvernele locale din întreaga țară au închis sute de biserici creștine private, numite « biserici organizate în casă .»



Xi, un maoist secret, foarte preocupat de controlarea gândirii oamenilor, nu vrea ca oamenii să fie membri credincioși ai Bisericii, căci atunci oamenii și-ar mărturisi loialitatea față de Biserică, nu față de Partidul Comunist, și nu față de el, de Xi Jinping.



În 2016, cu ocazia unei conferințe religioase, Xi a spus: „Trebuie neapărat să ne păzim în mod hotărât de infiltrările din străinătate prin intermediul mijloacelor religioase.”



Despre creștinul Guo, și despre alți creștini din zilele noastre persecutați în China, am aflat din articolul Christian heartland opens window into fight for China’s soul , (Zona centrală creștină deschide o fereastră spre lupta pentru sufletul Chinei), publicat în data de 8 august 2018, pe site-ul american din Washington D.C., Religion News Service, de Yanan Wang.

.................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:







 CHINA CREȘTINĂ - O STEA LA RĂSĂRIT, publicat în data de 2 noiembrie 2015.



 SUFLETELE CHINEI, REVENIREA RELIGIEI DUPĂ MAO, publicat în data de 19 mai 2017.













































PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017).









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VINERI, în SĂPTĂMÂNA A ȘASEA A POSTULUI SFINTELOR PAȘTI, adică în SĂPTĂMÂNA FLORIILOR, haideți să citim și noi măcar câteva texte comemorative și câteva rugăciuni scurte, programate pentru ziua de azi, din cartea de cult numită TRIOD! ... POTRIVIT CALENDARULUI CREȘTIN ORTODOX ȘI CALENDARULUI CREȘTIN GRECO-CATOLIC, acum ne aflăm ÎNTRE DUMINICA SFINTEI MARIA EGIPTEANCA ȘI SÂMBĂTA LUI LAZĂR. Pe Lazăr, care era mort și pus în mormânt de patru zile, l-a înviat Domnul nostru Iisus Hristos, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. Elita iudaică, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, a decis, din invidie, să-L omoare pe Iisus, și să-l omoare și pe Lazăr. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2928561470617677&set=a.711891222284724   “Adunatu-s-au astăzi mulț...