sâmbătă, 13 iulie 2019

ÎN IERUSALIM, PENTRU A APĂRA CARTIERUL CREȘTIN DE GRUPURILE RADICALE EVREIEȘTI, PATRIARHUL GREC ORTODOX AL IERUSALIMULUI, THEOPHILOS III, ÎMPREUNĂ CU REPREZNTANȚI AI ALTOR BISERICI DIN IERUSALIM, S-AU ADUNAT LA POARTA JAFFA PENTRU RUGĂCIUNE, ÎN 11 IULIE 2019. ZIARUL ISRAELIAN “THE TIMES OF ISRAEL” A SCRIS CĂ ACEA RUGĂCIUNE ESTE UN PROTEST CONTRA VÂNZĂRII PROPRIETĂȚILOR DE LA PATRIARHIA GREACĂ LA ORGANIZAȚIA EVREIASCĂ „ATERET COHANIM”. (articol în engleză din 12 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ ACELE VÂNZĂRI, DIN ANII 2004-2005, AU AVUT CA REZULTAT, PRINTRE ALTELE, DEMITEREA PATRIARHULUI IRINEU AL IERUSALIMULUI ȘI CHIAR RETROGRADAREA LUI LA STAREA DE SIMPLU CĂLUGĂR ...


Pr.prof. Ion Ciungu






Iisus plânge pentru Ierusalim, zicând: "Dacă cel puțin acum, în această zi a ta, ai fi cunoscut și tu cele ce sunt spre pacea ta! Dar acum s'au ascuns de ochii tăi. Că peste tine vor veni zile când dușmanii tăi vor săpa șanț în jurul tău și te vor împresura și din toate parțile te vor strâmtora și una cu pământul te vor face, pe tine și pe fiii tăi care sunt în tine, și nu vor lăsa în tine piatră pe piatră, pentru că nu ai cunoscut vremea cercetarii tale.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 19, versetele 42-44).https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-dupa-Luca/Zaheu-vamesul-Parabola-minelor-Intrarea-in-Ierusalim-Iisus-deplange-Ierusalimul-si-i-alunga-pe-vanzatorii-din-templu/
(Știm că Ierusalimul a fost cucerit de armatele romane conduse de Titus, în anul 70 d. Hr. . Templul a fost demolat, gloria evreilor a fost călcată în picioare ... Peste un milion de civili au fost omorâți, zeci de mii au fost luați robi, etc ... Evreii nu au mai avut o țară a lor până în 1948 când a fost înființat statul Israel. … Sfârșitul de atunci al Ierusalimului este o imagine a sfârșitului lumii. ... Vor apărea hristoși mincinoși care vor face minuni, după cum ne spune Mântuitorul și Judecătorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos.).
…………………………………………………………………………………………………………………………..




Despre rugăciunea comună de la Poarta Jaffa, din 11 iulie 2019, am aflat din articolul CHRISTIAN LEADERS IN JERUSALEM GATHER IN DEFENSE OF CITY’S CHRISTIAN QUARTER AGAINST RADICAL GROUPS, publicat în data de 12 iulie 2019, pe website-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY.






Traduc din cuvântarea Patriarhului Teofil III rostită cu ocazia Rugăciunii de la Poarta Jaffa din Ierusalim, din 11 iulie 2019:


Suntem aici la Poarta Jaffa, în inima cartierului creștin. Suntem aici ca să ne rugăm pentru cetatea noastră iubită. Suntem aici ca ucenici credincioși față de Hristos la locul pătimirii Sale. Suntem aici împreună cu milioanele de pelerini din fiecare trib și din fiecare limbă care vizitează și binecuvintează această Sfântă Cetate. Suntem împreună cu locatarii proprietăților noastre care de mult timp oferă o ușă deschisă vizitatorilor și credincioșilor veniți de departe și de aproape.”


„Și din adâncul inimii mulțumim colegilor noștri conducători de Biserici din Ierusalim pentru că ni s-au alăturat și stau în solidaritate cu noi.” ...


„Ca și comunitate a reconcilierii, noi refuzăm să permitem ca grupurile radicale să dilueze integritatea și caracterul Cartierului Creștin al Ierusalimului. Nu putem rămâne tăcuți atât timp cât accesul la locurile noastre sfinte este amenințat și speranța unei păci durabile este diminuată. Nu vom rămâne tăcuți.”


„Ca și comunitate a justiției, noi cerem ca autoritatea legii să fie susținută și stăm uniți împotriva oricărei încercări de a lua proprietățile Bisericii prin măsuri ilegale sau de a evacua locatari nevinovați. Noi avertizăm împotriva oricărei încercări de acest fel și nu ne va fi frică să folosim toate mijloacele legitime pentru a ne opune și a nu lăsa ca așa ceva să aibă loc. Rămânem păzitori pasionați ai statu-quoului și vom veghea ca oamenii de toate credințele să poată înflori și prospera în interiorul zidurilor acestei cetăți.”


„Ne rugăm pentru pacea Ierusalimului. Astăzi, noi îi chemăm pe creștinii de pretutindeni să ni se alăture în rugăciune și invităm frații și surorile să se adune în septembrie 2019 pentru o Zi Internațională de Rugăciune pentru Comunitatea Creștină și Cartierul Creștin din Ierusalim.”


„Așteptăm cu nerăbdare să îi primim pe conducătorii și credincioșii creștini din toată lumea, în timp ce ne continuăm lupta pentru a păstra și proteja comunitatea creștină aici în Țara Sfântă.”

....................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :


ÎN ISRAEL, CURTEA SUPREMĂ A DECIS RECENT CONTRA BISERICII ORTODOXE GRECEŞTI ÎN CAZUL VÂNZĂRILOR DE PROPRIETĂŢI, CUNOSCUT SUB NUMELE DE „JAFFA GATE”. ACEASTĂ DECIZIE A DEZAMĂGIT BISERICA ORTODOXĂ GREACĂ, CĂCI CURTEA SUPREMĂ NU A ŢINUT CONT CĂ RECLAMANTUL ISRAELIAN A FOLOSIT MIJLOACE ILEGALE, DE MITUIRE. (articol în engleză din 13 şi 14 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirii).

 

 

ÎN ISRAEL, EVREII MESIANICI, ADICĂ EVREII CARE CRED CĂ IISUS ESTE MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU, SUNT ACUM CAM 30.000. EI SUNT CONSIDERAȚI TRĂDĂTORI DE CĂTRE EVREII ORTODOCȘI, ADICĂ DE EVREII CARE NU CRED CĂ IISUS ESTE MESIA. SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, LA UN CONCERT ORGANIZAT DE EVREII MESIANICI ÎN IERUSALIM, S-AU DUS ȘI EVREI ORTODOCȘI PENTRU A PROTESTA, PENTRU A-ȘI EXPRIMA URA. (articol în engleză din 11 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

 



CREȘTINII DIN ȚARA SFÂNTĂ SUNT DISCRIMINAȚI ȘI MARGINALIZAȚI ÎN MOD SISTEMATIC. AȘA S-A ANUNȚAT ÎN COMUNICATUL DIN 17 IANUARIE 2019 AL EPISCOPILOR CATOLICI CARE DE 20 DE ANI ÎI VIZITEAZĂ ANUAL PE CREȘTINII DIN ISRAEL ȘI PALESTINA, PENTRU A STA ÎN SOLIDARITATE CU EI. ACEST GRUP DE PELERINAJ ANUAL AL EPISCOPILOR CATOLICI SE NUMEȘTE “HOLY LAND COORDINATION”. (articole în engleză din 18 și 17 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




ÎN IERUSALIM, LA LOCURILE SFINTE SĂ SE MENȚINĂ ACELAȘI STATU-QUO ( așa a zis Președintele SUA Donald Trump în 6 decembrie 2017 când a anunțat că SUA recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului; însă, în 4 februarie 2018 primarul Ierusalimului deja a început schimbarea, amendând Bisericile Creștine și pretinzându-le impozit pe proprietăți).


BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).


BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).


DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).

.......................

Ne mai amintim, desigur, și de faptul că Regele Iordaniei, Abdullah II, este Protector și Custode al Locurilor Sfinte, potrivit Statu-Quoului de la Locurile Sfinte. El s-a oferit în anul 2016 să restaureze pe propria cheltuială Capela din Biserica Sfântului Mormânt. De asemenea, și Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a făcut donație pentru această restaurare :





CAPELA DIN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SFINȚITĂ DUPĂ RESTAURARE (în 22 martie 2017).


CHEIA BISERICII SFÂNTULUI MORMÂNT AL LUI IISUS O DEȚINE UN MUSULMAN PE NUME ADEEB JOUDEH. “ACEASTA ESTE O MARE ONOARE”, A SPUS EL RECENT. PE DE ALTĂ PARTE, EVREII VOR SĂ RECONSTRUIASCĂ AL TREILEA TEMPLU. (Articol publicat în 16 decembrie 2017).




APEL INTERNAȚIONAL FĂRĂ PRECEDENT PENTRU DREPTURILE, PACEA ȘI LIBERTATEA CREȘTINILOR ÎN ISRAEL (12 august, 2017)








ÎN IRAK, CREŞTINISMUL ESTE APROAPE DE DISPARIŢIE. ÎN ANUL 2003 ERAU 1,5 MILIOANE DE CREŞTINI. ACUM MAI SUNT 250.000, IAR ACEŞTIA AU ÎN PERSPECTIVĂ MARTIRIUL. (articol în engleză din 24 mai 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM DE RĂZBOIUL DE AGRESIUNE AL LUI GEORGE W. BUSH, DIN 2003, CONTRA IRAKULUI, CÂND IRAKUL A FOST INVADAT DE ARMATELE “CREŞTINILOR”AMERICANI ETC, LA COMANDA PRIM MINISTRULUI ISRAELIAN NECREŞTIN NETANYAHU. NE AMINTIM DE APARIŢIA STATULUI ISLAMIC ŞI DE RĂSTIGNIREA CREŞTINILOR ÎN IRAK ŞI SIRIA. DAR ROMÂNILOR LE PASĂ DE AŞA CEVA? EI UCID ÎN FIECARE AN 100.000 DE BEBELUŞI!!!



Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 


Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)


PERSECUTAREA SISTEMATICĂ A CREȘTINILOR ESTE O TRAGEDIE INTERNAȚIONALĂ, ADESEORI IGNORATĂ SAU ÎNCURAJATĂ DE GUVERNELE NAȚIONALE (articol în engleză din 21 mai 2018; traducere)




Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)

Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)



Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)




Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI




Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?





În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:








Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare


Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. (Ce schizofrenie!!!) Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).





Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:










ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???





























Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)





  

ÎN POLONIA, DUMNEZEU NU POATE FI CENZURAT CHIAR DACĂ AȘA AR VREA PATRONII GIGANTULUI SUEDEZ VÂNZĂTOR DE MOBILĂ “IKEA”. “IKEA” A REZILIAT CONTRACTUL ANGAJATULUI THOMASZ K., DIN CAUZĂ CĂ ACESTA A REFUZAT SĂ ȘTEARGĂ DE PE FORUMUL DE DISCUȚIE INTERN AL COMPANIEI DOUĂ CITATE BIBLICE CONTRA POLITICII COMPANIEI DE ÎNDOCTRINARE PRO GAY A ANGAJAȚILOR, POSTATE ÎN LUNA MAI 2019. ÎN 6 IULIE 2019 UN GRUP DE EPISCOPI POLONEZI A CRITICAT “IKEA” ȘI L-A LĂUDAT PE THOMASZ. THOMASZ A DAT SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ IKEA ÎN JUDECATĂ. (articol în engleză din 8 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii).


EVREII CRITICĂ SANCTIFICAREA CARDINALULUI POLONEZ AUGUST HLOND CARE A SCRIS ÎN 1936 DESPRE EI CĂ LUPTĂ CONTRA BISERICII ȘI SUNT AVANGARDA ATEISMULUI, BOLȘEVISMULUI ȘI SUBVERSIUNII (articol în engleză din 23 mai 2018; traducere)

 









ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 


UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 









Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )




Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )




ÎN BURKINA FASO, ÎNCĂ CEL PUȚIN 13 CREȘTINI AU FOST UCIȘI DUMINICĂ, 9 IUNIE 2019, DE CĂTRE JIHADIȘTI, ÎN DISTRICTUL ARBINDA, ÎN NORDUL ȚĂRII. (articole în engleză din 13 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii). CE RĂI SUNT ACEI JIHADIȘTI ÎNAPOIAȚI!!! CREDEM CĂ ROMÂNII SUNT OAMENI MAI EDUCAȚI ȘI MAI MILOȘI??? ÎN ROMÂNIA MEDICII DRACULUI UCID ÎN FIECARE ZI APROXIMATIV 277 DE BEBELUȘI, PE BAZA LEGILOR FĂCUTE DE PARLAMENTARII DAȚI DRACULUI. NU SUNT CREȘTINI SUFICIENȚI CARE SĂ STRICE LEGILE DRACULUI???!!!



REGATUL UNIT AR TREBUI SĂ FIE CAMPION AL LIBERTĂȚII RELIGIOASE LA NIVEL MONDIAL, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE PERSECUȚIA CONTRA CREȘTINILOR SE APROPIE DE GENOCID ÎN UNELE REGIUNI. AȘA RECOMANDĂ RAPORTUL INDEPENDENT REFERITOR LA PERSECUȚIA CONTRA CREȘTINILOR, COMANDAT ÎN DECEMBRIE 2018 DE SECRETARUL AFACERILOR EXTERNE JEREMY HUNT, DAT PUBLICITĂȚII LUNI, 8 IULIE 2019. (articol în engleză din 9 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii)



PENTRU IISUS, CREŞTINI DIN SUA ŞI AUSTRALIA, DISCRIMINAŢI DE AUTORITĂŢI, ÎŞI CAUTĂ CU GREU ÎN JUSTIŢIE DREPTURILE CREDINŢEI ATACATE DE HOMOSEXUALI. (BARRONELLE STUTZMAN; ISRAEL FOLAU). Articole în engleză din 7 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirilor.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VINERI, în SĂPTĂMÂNA A ȘASEA A POSTULUI SFINTELOR PAȘTI, adică în SĂPTĂMÂNA FLORIILOR, haideți să citim și noi măcar câteva texte comemorative și câteva rugăciuni scurte, programate pentru ziua de azi, din cartea de cult numită TRIOD! ... POTRIVIT CALENDARULUI CREȘTIN ORTODOX ȘI CALENDARULUI CREȘTIN GRECO-CATOLIC, acum ne aflăm ÎNTRE DUMINICA SFINTEI MARIA EGIPTEANCA ȘI SÂMBĂTA LUI LAZĂR. Pe Lazăr, care era mort și pus în mormânt de patru zile, l-a înviat Domnul nostru Iisus Hristos, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. Elita iudaică, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, a decis, din invidie, să-L omoare pe Iisus, și să-l omoare și pe Lazăr. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2928561470617677&set=a.711891222284724   “Adunatu-s-au astăzi mulț...