luni, 7 octombrie 2019

CERERE CĂTRE DIRECŢIUNEA LICEULUI TEHNOLOGIC "JOHANNES LEBEL" DIN TĂLMACIU, REFERITOARE LA ZIUA EDUCAŢIEI ŞI LA DATORIA DE A SCOATE MATERIA RELIGIE DIN SITUAŢIA DE DISCRIMINARE






Către
-         Direcțiunea Liceului tehnologic Johannes Lebel” din Tălmaciu
-         (spre știință către: consiliera pentru activități educative, psiholoaga școlii, învățătoare, diriginte, diriginți, alte cadre didactice etc)


Subsemnatul profesor de Religie, Ciungu Ion, vă aduc la cunoștință și vă solicit următoarele:

În urma discuției pe care am avut-o cu dumneavoastră, doamnă directoare, vineri, 4 octombrie 2019, în cancelaria din clădirea B, într-un fragment din timpul orei a 3-a (10,40 – 11,30), referitoare la semnăturile mele care lipsesc în acest an școlar, 2019/2020, din rubricile de la sfârșitul cataloagelor, și pe care mi le-ați solicitat, vă răspund și în scris acum, pentru a da importanță și a marca discuția pe care o consider ca piatră de hotar, dat fiind faptul că în 4 octombrie s-au organizat în această școală unele activități în cinstea Zilei Educației, care în acest an a fost sâmbătă, 5 octombrie.

Unii știm că Educatorul prin excelență este Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Făcut Om din Sfânta Fecioară Maria, prin puterea Duhului Sfânt și prin puterea Tatălui nostru Sfânt din Ceruri Cel Prea Înalt. Prin învățătura și lucrarea Lui de-a lungul istoriei lumii, Domnul nostru Iisus Hristos a influențat în bine, influențează în bine și va influența în bine societatea umană, mai mult decât oricine altcineva. Această influență în bine s-a făcut, se face și se va face numai prin intermediul persoanelor care se asociază cu El.

Având în vedere schimbarea în bine a lumii, de-a lungul istoriei, pe care au adus-o învățătura și lucrarea Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, și ținând cont de acest orizont istoric, avem datoria religios-morală de a apăra valorile creștine pe care ni le-au transmis părinții, bunicii, moșii și strămoșii noștri.

Refuzul meu de a-mi pune semnăturile în rubricile respective de la sfârșitul cataloagelor, în acest an școlar, 2019/2020, aș dori să fie înțeles ca un protest față de faptul că materia Religie este discriminată negativ între celelalte materii, de ani de zile, în această școală, cum este de fapt discriminată și la nivel național, încât în anul 2017 Patriarhia Română a publicat un comunicat în care se afirmă că “este incorectă și injustă jignirea generalizată a unei categorii didactice profesionale, și anume totalitatea profesoarelor și profesorilor de religie. Aceste persoane realizează educarea religioasă a copiilor în școli din încredințarea a peste 2.000.000 de părinți care și-au înscris copiii la ora de religie (peste 90% dintre copii).”[1]

Solicitarea pe care v-o adresez acum este următoarea: vă rog să faceți influența pe care v-o conferă poziția socială în care sunteți, în așa fel încât să scoateți materia Religie din discriminarea negativă în care se află în această școală și să fie considerată la standardul la care i se cuvine, căci altfel se face o pedagogie schizofrenică, cultivându-se în elevi o dublă personalitate maladivă, de care vedem că suferă deja de mult timp societatea românească aflată în disoluție. Exemplul cel mai recent de disoluție a autorităților Statului Român îl vedem în cazul de la Caracal, în care polițiști și procurori au protejat infractori ca Dincă Gheorghe, susținând răutățile rețelelor de proxeneți și crimă organizată, fără a ține cont de durerea fetelor răpite, abuzate și omorâte sau traficate!!! Dacă mai este nevoie de alt exemplu din care să vedem disoluția societății românești, este suficient să amintim că în fiecare an în România se ucid de către „medici” 100.000 de bebeluși în pântecele mamelor lor, căci legile din țara noastră sunt foarte viclene, anticreștine, ateiste, sataniste, permițând pedepsirea cu moartea a celor care sunt foarte lipsiți de apărare, deși în legislația românească nu există pedeapsa cu moartea!!!

Am încredere că veți continua cu fermitate lucrarea de slăvire a Numelui Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, inclusiv prin faptul de a evita organizarea în perioadele și în zilele de Post (ziua de vineri fiind Post prin excelență, căci ne amintește de Jertfa Supremă a Mântuitorului lumii pentru noi, oamenii, și pentru mântuirea noastră) a balurilor, carnavalurilor, banchetelor și altor activități similare.


Tălmaciu, 07. 10. 2019.         

                                                         Prof. Religie, Ciungu Ion



-         Slăvit să fie Domnul nostru Iisus Hristos!
-         În fiecare moment, în vecii vecilor!



Domniei Sale,
Doamnei Maria Livia Tătărășanu
Directoarea Liceului tehnologic “Johannes Lebel” din Tălmaciu


……………………………………………………………………………………..

Aici se termină cererea pe care tocmai am înregistrat-o la Secretariatul Liceului Tehnologic „Johannes Lebel” din Tălmaciu şi am început să o distribui la colegele şi colegii din şcoală.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:






Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )



Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )






[1] Andrei PauPrecizări privind prezența orelor de religie în școli, BASILICA.RO, 10.03.2017, http://basilica.ro/precizari-privind-prezenta-orelor-de-religie-in-scoli/  vezi și http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2017/07/avem-nevoie-si-de-iisus_8.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA LUI LAZĂR, în A ȘASEA SÂMBĂTĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, iar mâine este DUMINICA FLORIILOR. Ne amintim, sau aflăm acum, că LAZĂR ERA PRIETEN AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS și LOCUIA ÎN localitatea BETANIA, împreună cu surorile lui, MARTA și MARIA. Betania era un sat din Iudeea, la două mile romane distanță de Ierusalim. Potrivit unei tradiții vechi, se spune că Lazăr era de 30 de ani când Domnul l-a înviat. Apoi, Lazăr a mai trăit încă 30 de ani, în Cipru, în localitatea Kition, unde fugise de frica șefilor religioși ai iudeilor care voiau să-l omoare, invidioși că tot mai mulți oameni credeau în dumnezeirea lui Iisus. PE LAZĂR, CARE ERA MORT ȘI PUS ÎN MORMÂNT DE PATRU ZILE, L-A ÎNVIAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. ELITA IUDAICĂ, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, A DECIS, din invidie, SĂ-L OMOARE PE IISUS și SĂ-L OMOARE ȘI PE LAZĂR. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ. Actualmente, pe locul anticului sat BETANIA este orașul AL-EIZARIYA, numit și AL-AIZARIYA, care în limba arabă înseamnă (LOCUL) LUI LAZĂR. Acest oraș, cu o populație de peste 22.000 de locuitori, aparține de Palestina. Acolo este MORMÂNTUL LUI LAZĂR, loc de pelerinaj de-a lungul secolelor, până în ziua de azi. În apropiere sunt două biserici, o BISERICĂ ROMANO-CATOLICĂ și o BISERICĂ ORTODOXĂ GREACĂ. ... De asemenea, loc de pelerinaj este și MORMÂNTUL LUI LAZĂR în orașul LARNACA, din CIPRU, unde este BISERICA SFÂNTULUI LAZĂR. ... Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru Sfântul Tău Prieten Lazăr și pentru toate valorile culturale lăsate prin el moștenire spre mântuirea lumii! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2455754974625034

Pr. prof. Ion Ciungu  … Iisus a strigat cu glas mare: « Lazăre, vino afară! » Și a ieșit mortul, legat la picioare și la mâini cu fâșii ...