luni, 16 iulie 2018

O SUTĂ DE MII DE PERSOANE SUNT AȘTEPTATE ÎN 16 ȘI 17 IULIE 2018, LA „BISERICA-DE-PE-SÂNGE” DIN EKATERINBURG, LA COMEMORAREA CENTENARULUI ASASINĂRII DE CĂTRE BOȘEVICII ATEI A FAMILIEI IMPERIALE A RUSIEI (ȚARUL NICOLAE AL II-LEA CU FAMILIA), (articole în franceză din 15, 19 și 20 iulie 2018; și în română din 16 și 17 iulie 2018; și în engleză din 16 și 17 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



“Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor. Şi-i voi număra pe ei, şi mai mult decât nisipul se vor înmulţi.” (Psalmul 138, versetele 17-18). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=138&id=65




Țarul Nicolae al II-lea al Rusiei (1894-1917), executat cu familia, în Ekaterinburg, de către bolșevici, în 16/17 iulie 1918. Când au murit, Împăratul Nicolae avea vârsta de cincizeci de ani, Împărăteasa Alexandra avea patruzeci și șase de ani, Marea Ducesă Olga douăzeci și doi, Marea Ducesă Tatiana douăzeci și unu, Marea Ducesă Maria nouăsprezece, Marea Ducesă Anastasia șaptesprezece, Prințul moștenitor Alexei treisprezece. 

……………………



Biserica-de-pe-Sânge din Ekaterinburg, din Rusia, construită pe locul Casei Ipatiev, unde au fost executați de boșevici Țarul Nicolae al II-lea și familia lui, în 4/17 iulie 1918. Biserica a fost sfințită în anul 2003. https://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_All_Saints,_Yekaterinburg

....................



“În 16 iulie 2018, adică în ajunul datei pomenirii sfinților martiri imperiali, vor avea loc slujbe de priveghere în fața Catedralei din Ekaterinburg, numită Catedrala « De-Pe-Sânge », construită pe locul Casei Ipatiev, în care a fost asasinată Familia Imperială. Seara va începe Sfânta Liturghie, prezidată de Patriarhul Kirill, care se va prelungi până în primele ore ale dimineții. Apoi va avea loc procesiunea de la Catedrală până la Ganina Yama, unde se găsește mănăstirea dedicată sfinților neomartiri. Distanța este de aproximativ 20 de km, și va fi parcursă pe jos, de Patriarhul Kirill, de episcopi, de cler și de credincioși. Slujbele de priveghere, la ora 14 (ora Franței) și Liturghia la ora 20,30 (ora Franței) vor fi transmise în direct pe canalul ortodox TV din Ekaterinburg « Soyuz » pe acest link sur ce lien.”



“Familia Imperială Rusă a fost canonizată în anul 1981 de Biserica Ortodoxă Rusă Din Afara Frontierelor. În 1936 deja, o biserică ortodoxă rusă a fost ridicată în onoarea lor la Bruxelles érigée à Bruxelles. În anul 2000 această canonizare a fost generalizată în toată Biserica Ortodoxă Rusă”.



Așa am aflat din articolul "Commémoration à Ekaterinbourg du 100ème anniversaire de l’assassinat de la Famille impériale de Russie", publicat în data de 15 iulie 2018, pe site-ul ortodox de limbă franceză Orthodoxie.com, de Jivko Panev.



..................



Mănăstirea Ganina Yama a fost construită pentru a onora locul unde au fost aruncate corpurile arse ale ultimului țar rus și ale familiei lui după execuție.  Așa am aflat din articolul 100,000 Russians mark 100 years since murder of last tsar, publicat în data de 17 iulie 2018, de Agenția France-Presse.



Adresându-se pelerinilor, Patriarhul Kirill a zis că Rusia ar trebui să extragă lecții din această experiență dificilă și amară. “ « Noi ar trebui într-adevăr să avem o imunitate durabilă împotriva oricăror idei și oricăror lideri care fac apel la noi să îmbrățișăm un viitor necunoscut și fericit prin distrugerea vieții noastre, a tradițiilor noastre, a credinței noastre», a zis el într-o remarcă tăioasă și sarcastică, ușor voalată, la adresa opoziției față de Vladimir Putin.








„Statul nu a planificat comemorări oficiale.


Dar autoritățile regionale au spus că popularitatea acestui eveniment anual a crescut constant în perioada anilor trecuți, adăugând că numai 2.000 de persoane au participat la o procesiune similară în anul 2002.



Așa am aflat din articolul 100,000 Russians mark 100 years since murder of last tsar, publicat în data de 17 iulie 2018, pe Manila Bulletin, de Agenția France-Presse.



O înregistrare video a acestei comemorări putem găsi dacă accesăm următorul articol: 100 de ani de la asasinarea Țarului Nicolae al II-lea. Mitropolitul Vladimir, alături de Patriarhul Kiril la slujba de comemorare a familiei imperiale , publicat în 17 iulie 2018 pe site-ul Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, de unde am luat, de fapt, link-ul cu înregistrarea aceasta de 4 ore și un sfert:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15117&v=HeXJZq1j3sE


.........................................



În data de 19 iulie 2018, articolul Vidéo – Russie, Ekaterinbourg : la procession avec le patriarche Cyrille pour le centenaire de l’assassinat du tsar Nicolas II et de la famille impériale”, a fost publicat pe site-ul ortodox Orthodoxie.com, de Christophe Levalois. https://orthodoxie.com/video-russie-ekaterinbourg-la-procession-avec-le-patriarche-cyrille-pour-le-centenaire-de-lassassinat-du-tsar-nicolas-ii-et-de-la-famille-imperiale/


De acolo am luat link-ul spre un filmuleț de 9 minute și 35 de secunde, cu procesiunea condusă de Patriarhul Kirill de la Biserica-De-Pe-Sânge la Mănăstirea Ganina Yama:

Patriarhul Kirill, în omilia sa ținută la Ekaterinburg, a spus că, sub influența teoriilor filosofice și politice care nu aveau nimic în comun cu creștinismul, anumite schimbări în conștiința oamenilor s-au produs lent dar sigur pe parcursul a cel puțin 200 de ani înainte de tragedia din Casa Ipatiev, astfel încât această tragedie nu a fost întâmplătoare. Aceste schimbări străine de tradiția creștină și cultura națională rusă au fost adoptate de intelectualitatea, de aristocrația și de o parte a clerului care au pierdut legătura cu Biserica și cu Dumnezeu, și care susțineau că tocmai așa vor schimba cursul istoriei și vor ameliora viața poporului : prin vărsare de sânge, prin ucideri, prin distrugerea structurii existente, prin distrugerea locurilor sfinte. Însă istoria mărturisește că așa ceva este imposibil. Astfel că, prima și cea mai importantă lecție pe care o au rușii de învățat din tragedia care a avut loc în urmă cu un secol este aceea de a nu se lăsa tentați de nici o promisiune de viață fericită, de nici o speranță într-un ajutor exterior din partea persoanelor așa-zise mai instruite și avansate.

Așa am aflat din articolul “Homélie du patriarche de Moscou Cyrille à Ekaterinbourg”, publicat în data de 20 iulie 2018 pe site-ul Orthodoxie.com, de Christophe Levalois. https://orthodoxie.com/homelie-du-patriarche-de-moscou-cyrille-a-ekaterinbourg/

……………..


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


















Despre originea ateismului în Europa și în lumea de azi:
„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Într-adevăr, “NOUL TESTAMENT ESTE CHIAR CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME.” Aceste cuvinte ale scriitorului englez Charles Dickens se cuvine să le amintim de fiecare dată când ne referim la NOUL TESTAMENT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Azi, 24 aprilie, avem motiv să ne referim la PRIMA PUBLICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ A NOULUI TESTAMENT, în anul 1648, la Alba Iulia (Bălgrad), în timpul mitropolitului Simion Ștefan. Acest mitropolit este sărbătorit azi, 24 aprilie. ATUNCI, la 1648, NOUL TESTAMENT a fost tipărit în română, dar cu litere chirilice. În 1988, NOUL TESTAMENT DE LA BĂLGRAD a fost editat și cu litere latine, în timpul episcopului Emilian. ACUM se cuvine să observăm cel puțin titlul Noului Testament de la Bălgrad: “NOUL TESTAMENT SAU ÎNPĂCAREA, SAU LEGEA NOAO A LUI IISUS HRISTOS DOMNULUI NOSTRU”. Înțelegem că NOUL TESTAMENT este NOUA LEGE PE CARE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A ADUS-O LUMII. Respectând această Lege putem obține ÎMPĂCAREA (pacea, reconcilierea) CU DUMNEZEU, CU NOI ÎNȘINE și CU OAMENII. Cu alte cuvinte, NOUL TESTAMENT NE ESTE DAT NU NUMAI SĂ NE INFORMĂM, CI SĂ NE TRANSFORMĂM. Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru NOUL TESTAMENT și pentru oamenii Tăi care au făcut să ajungă la noi CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME!

Pr. prof. Ion Ciungu   https://www.facebook.com/photo/?fbid=2927397050734119&set=a.711891222284724   https://www.azquotes.com/quote/...