marți, 24 iulie 2018

FEMEILE CREȘTINE DIN EGIPT SUNT NUMITE ÎN MOD OBIȘNUIT „CURVE” DE CĂTRE BĂRBAȚII MAHOMEDANI, DIN CAUZĂ CĂ ELE NU POARTĂ, ASEMENEA FEMEILOR MAHOMEDANE, HIJAB (VOAL PE CAP, CARE ACOPERĂ PĂRUL, URECHILE ȘI GÂTUL, ÎN PREZENȚA STRĂINILOR, CU SCOPUL DE A-ȘI PĂSTRA PUDOAREA), FĂCÂNDU-LE ASTFEL VIAȚA UN IAD VIU (articol în engleză din 20 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



Faptul că bărbații neconștientizați de propriile păcate sunt gata nu numai să insulte, dar chiar să omoare femeile, îl cunoaștem din întâmplarea cu femeia adusă de niște juriști evrei, și de niște farisei, la Iisus spre a fi judecată pentru că a fost surprinsă în adulter.


”Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei. Iarăşi plecându-Se, scria pe pământ. Iar ei auzind aceasta şi mustraţi fiind de cuget, ieşeau unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni şi până la cel din urmă, şi a rămas Iisus singur şi femeia, stând în mijloc. Şi ridicându-Se Iisus şi nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nu te-a osândit nici unul? Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Şi Iisus i-a zis: Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuieşti.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, cap. 8, versetele 7-11). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=8
..............



O jurnalistă creștină coptă din Egipt, Engy Magdy,  a spus recent că hărțuirea sexuală a femeilor din Egipt ar trebui să fie tratată ca o „epidemie” la nivel de țară, ea citând un studiu din 2013 al Națiunilor Unite din care rezultă că 99% din femeile egiptene au fost victime ale hărțuirii.



Toate femeile sunt tratate în Egipt ca cetățeni de clasa a doua, însă femeile creștine au o situație mult mai rea, ele putând fi identificate cu ușurință, pentru că ele nu poartă hijab, iar bărbatul egiptean crede că are dreptul să o hărțuiască pe femeia creștină "ca pe o curvă și necredincioasă". „El crede că va avea o recompensă religioasă dacă o poate manipula emoțional și dacă o poate convinge să se căsătorească cu el, sau dacă poate să o convertească la islam, un fenomen răspândit în Egiptul de Sus.



Realitatea dură și șocantă este că societatea îl apără pe hărțuitor, iar victima este descurajată de a-l denunța pe hărțuitor. Iar când victima este o femeie creștină, acesteia i se reproșează că nu și-a acoperit corpul și nu a fost decentă.



Un raport ONU din anul 2017 arată că 64% dintre bărbații din Egipt au recunoscut faptul că au hărțuit femei pe stradă și că umilirea victimei este ceva obișnuit în Egipt, chiar și în rândul femeilor.



De asemenea, raportul arată că 84% dintre femeile chestionate au fost de acord că femeile care se îmbracă provocator merită să fie hărțuite.



Femeilor creștine le este frică să depună rapoarte la poliție, căci polițiștii țin cu mahomedanii care comit astfel de hărțuiri.



În anul 2016, o femeie creștină coptă, în vârstă de 72 de ani, a fost dezbrăcată în pielea goală de către o adunătură de mahomedani și a fost dusă pentru a fi arătată prin satul ei în Egiptul de Sus. Însă, nici unul dintre vinovați nu a fost condamnat pentru agresarea ei.



Din nefericire, femeile joacă un mare rol în a se oprima una pe alta. Fanatismul religios și pretenția de virtute le fac pe femei să învinovățească  victima,” a zis jurnalista creștină Engy Magdy.




Toate aceste informații le-am aflat din articolul “Exposé: Life in Egypt Is ‘Hell’ for Christian Women”, publicat de Thomas D. Williams, în data de 20 iulie 2018, pe site-ul american de știri BREITBART, de unde a fost preluat, în 23 iulie 2018, de site-ul ortodox rus Pravmir.com: Exposé: Life in Egypt Is ‘Hell’ for Christian Women

…………………………….........................................................................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



Despre situația grea a femeilor creștine s-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:






…………………………


Despre persecutarea creștinilor în Egipt, aici:









Despre persecutarea creștinilor la nivel mondial, aici:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...