sâmbătă, 17 martie 2018

PROCESIUNE CREȘTINĂ PE O DISTANȚĂ DE 1.800 DE MILE, PE PARCURSUL A 4 LUNI, ÎN ONOAREA MARTIRILOR REGALI AI RUSIEI, ȚARUL NICOLAE AL II-LEA ȘI FAMILIA LUI, UCIȘI ÎN 1918 DE BOLȘEVICII ATEI (articol în engleză din 16 martie 2018 ; traducere)



de pr.prof. Ion Ciungu



“Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor. Şi-i voi număra pe ei, şi mai mult decât nisipul se vor înmulţi.” (Psalmul 138, versetele 17-18).[1]


Procesiune creștină în Rusia, în cinstea Martirilor Regali Ruși, Țarul Nicolae al II-lea cu familia lui. Procesiunea a început în 16 martie 2018 în Biserica Sfântului Alexandru Nevsky din Pskov și se va încheia la Ekaterinburg pe data de 14 iulie 2018, distanța de parcurs fiind de aproximativ 1.800 de mile.





Biserica-de-pe-Sânge din Ekaterinburg, din Rusia, construită pe locul Casei Ipatiev, unde au fost executați de boșevici Țarul Nicolae al II-lea și familia lui, în 4/17 iulie 1918. Biserica a fost sfințită în anul 2003. https://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_All_Saints,_Yekaterinburg




În data de 16 martie 2018, pe site-ul ortodox rus OTHODOX CHRISTIANITY, a fost publicat articolul 1,800-MILE, 4-MONTH PROCESSION IN HONOR OF ROYAL MARTYRS BEGINS TODAY, (PROCESIUNEA DE 1.800 DE MILE, PE PARCURSUL A 4 LUNI ÎN ONOAREA MARTIRILOR REGALI ÎNCEPE ASTĂZI). Traduc acest articol:



O procesiune cu cruci în amintirea uciderii Martirilor Regali, adică a Țarului Nicolae al II-lea și a familiei lui, a început astăzi în orașul Pskov din nord-vestul Rusiei. Această procesiune își va urma cursul sinuos prin diferite orașe și locuri sfinte rusești, sosind în Ekaterinburg pentru a sărbători centenarul martiriului acestei familii, care a avut loc pe data de 4/17 iulie 1918, anunță site-ul oficial al orașului Pskov city of Pskov.


Această procesiune a început în Biserica Sfântului Alexandru Nevsky și va trece prin Sankt Petersburg, Vologda, Tikhvin, Vyatka, Kungur, și prin orașele și satele Provinciilor Kostroma, Yaroslav și Kirov, și ale entității federale Perm Krai, și va ajunge în Ekaterinburg pe data de 14 iulie, după ce va fi parcurs o distanță de aproximativ 1.800 de mile în timp de 4 luni.


Acest eveniment se va încheia pe data de 17 iulie cu o Liturghie pe timpul nopții în Biserica-de-pe-Sânge, care a fost construită pe locul fostei Case Ipatiev, unde au fost uciși Martirii Regali.


Procesiunea a început în Pskov pentru că tocmai acolo, pe data de 2 martie, 1917, Martirul Regal Țarul Nicolae a semnat un manifest de abdicare pentru sine, și apoi în numele fiului său Martirul Regal Țareviciul Alexei, în favoarea fratelui mai tânăr Marele Duce Mihail Alexandrovici.


Pelerinii aflați pe drumul lor comemorativ vor putea vedea Biserica-de-pe-Sânge din Ekaterinburg, construită pe locul martiriului Romanovilor, vor putea vizita mănăstirea construită în onoarea Martirilor Regali în Ganina Yama, unde au fost aruncate corpurile lor, vor putea vizita casa pentru primirea oaspeților onorați din Verkhoturye care a fost construită pentru vizita plănuită a țarului, vor putea vizita Tobolskul unde Martirii Regali și-au petrecut ultimele luni ale vieților lor, și vor putea vizita satul Pokrov.

..............................................................................................................


Să ne amintim:

UCIDEREA DUPĂ RITUALUL EVREIESC A ȚARULUI NICOLAE AL II-LEA AL RUSIEI ȘI A FAMILIEI LUI (Biserica Ortodoxă Rusă investighează cazul, evreii reacționează cu furie, 29 noiembrie 2017).


EXPRESIA “UCIDERE RITUALĂ” ÎN CAZUL FAMILIEI ȚARULUI ESTE ÎNȚELEASĂ EXCLUSIV CA „RĂZBUNARE REVOLUȚIONARĂ, BOLȘEVICĂ” (Episcopul rus Tikhon Șevkunov a revenit cu precizări în 30 noiembrie 2017).




.............................................................

Hallelujah în sabat,

Hallelujah ne-ncetat,

Că Iisus a Înviat,

Și e Viu cu Adevărat!

Hallelujah neclintit,

Că Iisus a biruit!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem LA PATRU SĂPTĂMÂNI DUPĂ SĂRBĂTOAREA PAȘTILOR, în A CINCEA DUMINICĂ A PAȘTILOR (sau A Cincea Duminică după Paști). Textul evanghelic programat să fie citit azi la Sfânta Liturghie este despre CONVORBIREA DINTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI FEMEIA SAMARINEANCĂ. În regiunea Samaria din Țara Sfântă, la Fântâna lui Iacov, pe teritoriul cetății Sihar, Îl vedem pe Mântuitorul lumii, adică pe Domnul nostru Iisus Hristos, stând de vorbă cu o femeie care a venit după apă. Este foarte important să observăm modul în care Mântuitorul duce conversația cu această femeie, de la apa de băut, naturală, care ne este necesară zilnic pentru viața pământească, la apa cea vie, supranaturală, care ne este necesară zilnic pentru viața veșnică în comuniune cu Dumnezeu. Să urmărim, timp de 4 minute, cum este redată într-un film această convorbire: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/422857237282058 ... Iisus a schimbat viața acestei femei care avusese cinci bărbați, iar la vremea respectivă stătea cu al șaselea. Tradiția Bisericii ne spune că această femeie a fost ulterior botezată de Sfinții Apostoli și a adus la credința în Iisus pe cele cinci surori ale ei și pe cei doi fii ai ei. Ea a predicat Evanghelia în Africa, apoi, în timpul persecuției declanșată contra creștinilor de împăratul roman Nero, ea împreună cu surorile ei și cu fiii ei, și cu mulți alți creștini, au suferit moarte martirică. De-a lungul secolelor, sângele martirilor a fost (și este și va fi) sămânța creștinilor. Cercetătorii spun că de la Iisus până în anul 2000 sunt 70 de milioane de martiri creștini, din care 45 de milioane au fost în secolul al XX - lea. ... Actualmente, Biserica Fântânii lui Iacov se află în statul Palestina, în orașul Nablus, oraș cu o populație de peste 150.000 de locuitori. ... “DĂ-NE, DOAMNE, APA TA! DĂ-NE ÎMPĂRĂȚIA TA!” ... Să ne rugăm pentru oprirea genocidului pe care Israelul îl comite contra palestinienilor!

Pr. prof. Ion Ciungu   “Atunci a venit o femeie din Samaria să scoată apă. Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau.” https://www.facebook.com/photo...