sâmbătă, 18 ianuarie 2020

SĂ NE RUGĂM, ÎN CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ, PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ÎN MULTE ȚĂRI! „GHIDUL GLOBAL DE RUGĂCIUNE PE ANUL 2020”, („2020 GLOBAL PAYER GUIDE”), NE OFERĂ DATE SPECIFICE PENTRU 59 DE ȚĂRI ÎN CARE CREȘTINII SUNT PERSECUTAȚI DIN CAUZA CREDINȚEI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 15 ianuarie 2020). SĂ VEDEM CE DATE SUNT DESPRE NIGERIA, ȚARĂ ÎN CARE ESTE GENOCID ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR! NE AMINTIM CĂ ÎN NIGERIA AU FOST UCIȘI 1.000 DE CREȘTINI ÎN ANUL 2019 DE CĂTRE ISLAMIȘTI EXTREMIȘTI! NE AMINTIM CĂ STATUL ROMÂN A FOST ÎN 2019 DE 100 DE ORI MAI RĂU DECÂT STATUL ISLAMIC DIN AFRICA DE VEST, CĂCI STATUL ROMÂN ESTE SATANIST ȘI UCIDE „LEGAL” 100.000 DE BEBELUȘI ÎN FIECARE AN!!! OARE EXISTĂ GHID DE RUGĂCIUNE PENTRU OPRIREA PERSECUTĂRII BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA, PENTRU DESFIINȚAREA LEGII CARE ÎI PEDEPSEȘTE CU MOARTEA??? DECI, SĂ NE RUGĂM ȘI PENTRU ÎNCETAREA PERSECUȚIEI CONTRA CREȘTINILOR DIN ALTE ȚĂRI, DAR SĂ NE RUGĂM ȘI SĂ LUCRĂM PENTRU DESFIINȚAREA LEGII CARE PEDEPSEȘTE CU MOARTEA PE CEI MAI NEVINOVAȚI DIN ROMÂNIA!!!


Pr. prof. Ion Ciungu









Atunci le-a zis: Întristat este sufletul Meu până la moarte. Rămâneţi aici şi privegheaţi împreună cu Mine. Şi mergând puţin mai înainte, a căzut cu faţa la pământ, rugându-Se şi zicând: Părintele Meu, de este cu putinţă, treacă de la Mine paharul acesta! Însă nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voieşti. … Iarăşi ducându-se, a doua oară, s-a rugat, zicând: Părintele Meu, dacă nu este cu putinţă să treacă acest pahar, ca să nu-l beau, facă-se voia Ta. Şi lăsându-i, S-a dus iarăşi şi a treia oară S-a rugat, acelaşi cuvânt zicând.” (Sfânta Evanghelie după Matei, cap. 26 versetele 38 - 44) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=26
………………………………………….



Despre „Ghidul Global de Rugăciune pe anul 2020”, alcătuit și publicat de organizația americană nonprofit de misiuni creștine „Vocea Martirilor”, am aflat din articolul Voice of the Martyrs releases prayer guide to help Christians pray for persecuted believers, publicat pe website-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Michael Gryboski.


Ne amintim că organizația americană nonprofit de misiuni creștine „Vocea Martirilor” a fost înființată în anul 1967 de către evreul creștin din România Richard Wurmbrand, fost ateu, care și-a predat inima lui Iisus în 1937, despre care există mărturie că a fost botezat și ortodox în închisoare la Târgu Ocna în 1952, și care a devenit vestit pentru suferința sa pentru credința creștină timp de 14 ani în închisorile din România în perioada anilor 1948 – 1956 și 1959 – 1964. Numele acestei organizații la început a fost „Iisus pentru lumea comunistă ”. Mai multe despre Wurmbrand putem (re)vedea și în articolul de la următorul link: DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI, partea II, continuare

  

Ghidul Global de Rugăciune pentru anul 2020 îl putem vedea dând click aici: 2020 Global Prayer Guide .


Despre Nigeria, cea mai populată țară din Africa, în care știm că persecuția contra creștinilor a ajuns la situația de genocid, găsim date specifice aici: Nigeria .


PREZENTARE GENERALĂ: Nigeria este împărțită clar din punct de vedere religios, nordul fiind dominat de mahomedani, iar sudul având populație majoritar creștină. Există peste 80 de milioane de creștini declarați în cea mai populată națiune a Africii, această roadă provenind atât din lucrarea misionară de pionierat cât și din întoarcerea sclavilor eliberați care au adus Evanghelia cu ei pe acest continent după abolirea sclaviei din Anglia în 1833. Activitatea misionară străină în nordul majoritar mahomedan a scăzut semnificativ în perioada ultimilor 10 ani, ca rezultat al apariției grupului militant islamic Boko Haram. Având sediul în nord, Boko Haram este afiliat la al-Qaida și de asemenea s-a afiliat la autoproclamatul Stat Islamic (ISIS). Deși Boko Haram se pare că a slăbit în nord-est, totuși se crede că el este sursa atacurilor în creștere asupra satelor creștine, atacuri efectuate de un grup de văcari militanți fulani, un trib cunoscut pentru aderența lui la islamul strict.  De mulți ani ei atacă sate creștine, iar în ultimii doi ani ei au comis mai multe acte de violență extremă decât orice alt grup la nivel global. Mahomedanii din nord vor să creeze o țară separată, guvernată de Șaria, sau Legea Islamică, iar cei din statele din mijloc, cum sunt Kaduna, Plateau, Benue și Abuja, au un rol strategic în această bătălie. Grupările teroriste vor să-i alunge pe creștini din aceste state mixte și să continue presiunea spre o națiune islamistă.



RELIGII PRINCIPALE : Națiunea este împărțită între creștini și mahomedani suniți, cu majoritatea creștinilor în sud și majoritatea mahomedanilor în nord.



PERSECUTORUL : Militanții Boko Haram și militanții fulani islamici lucrează împreună având ca țintă de distrus satele creștine.



CE ÎNSEAMNĂ SĂ-L URMEZI PE HRISTOS ÎN NIGERIA : Aproape toți creștinii din nord-estul Nigeriei și-au pierdut membrii familiei în atacurile efectuate de Boko Haram și de militanții fulani islamiști. Congregații întregi au fost alungate din locurile lor și mulți pastori au fost forțați să părăsească regiunea. Faptul de a fi activ în Biserică acum pare a fi mult diferit de ceea ce era în urmă cu 15 ani. Astăzi, îți trebuie mare curaj și mare credință pentru ca pe față să-L adori și să-L slujești pe Hristos. Mii de creștini rămân în lagărele interne destinate persoanelor alungate din locurile lor. Cu prea puține școli în stare să funcționeze din cauza violenței, familiile sunt îngrijorate de educația copiilor lor. Viața este o luptă neîncetată, iar în unele locuri este greu chiar și să găsești hrană. Foametea din nord este rezultatul activităților jihadiste neîntrerupte : agricultorii nu lucrează din cauza fricii de atacuri, transporturile de hrană sunt furate, iar creștinii fulani sunt adeseori reținuți pe perioade scurte în închisorile comunitare bazate pe Șaria Islamică.


ACCESUL LA BIBLII : În timp ce Bibliile sunt din abundență în sud, este mare nevoie de ele în nord. Multe Biblii au fost și sunt pierdute în atacuri și în timp ce oamenii sunt alungați de la locurile lor. Cei mai mulți oameni nu posedă Biblii, și chiar dacă ele erau disponibile, prea puțini din nord puteau să și le permită.
Donează Biblii  Give Bibles



LUCRAREA PE CARE O DESFĂȘOARĂ ORGANIZAȚIA VOCEA MARTIRILOR: Vocea Martirilor sprijină văduvele care și-au pierdut soții în atacuri islamiste și îi formează și îi înzestrează cu cele necesare pe pastorii din nord. Noi de asemenea furnizăm credincioșilor Biblii pentru studiu și exemplare de Noul Testament pentru studiu și altă literatură referitoare la formarea discipolilor creștini.  
Donează pentru Slujirea Globală pe care o desfășoară organizația Vocea Martirilor  Give to VOM’s Global Ministry




INVITAȚII LA RUGĂCIUNE:


·   Rugați-vă ca programele de alfabetizare să-i ajute pe creștini să învețe să citească Biblia.

·    Rugați-vă pentru însănătoșirea credincioșilor după atacurile din sudul statului Kaduna.

·    Rugați-vă pentru credincioșii care sunt renegați de familiile lor mahomedane și ostracizați de comunitățile lor.

·      Rugați-vă pentru adolescenții care participă la o tabără de vară pentru copii ai căror părinți au fost uciși de Boko Haram.

·    Rugați-vă pentru evangheliștii fulani care duc Evanghelia la semenii din tribul lor cu mare risc.

·        Rugați-vă pentru văduvele creștine ai căror soți au fost uciși de Boko Haram.



………………………………………………………………………………….

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎN NIGERIA, ÎNCĂ 13 CREȘTINI AU FOST UCIȘI, ÎN 8 IANUARIE 2020, DE CĂTRE 20 DE VĂCARI MAHOMEDANI FULANI ÎNARMAȚI CU PUȘTI, CARE AU ATACAT SATUL KULBEN DIN STATUL PLATEAU, PE LA ORA 8 SEARA, FĂRĂ SĂ FI FOST PROVOCAȚI. ÎN ACEEAȘI ZI BANDIȚI ÎNARMAȚI CU PUȘTI AU RĂPIT 4 STUDENȚI DE LA UN SEMINAR CATOLIC DIN STATUL KADUNA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 10 ianuarie 2020). NE AMINTIM DE VIITOAREA MIREASĂ CREȘTINĂ DECAPITATĂ ÎMPREUNĂ CU ÎNSOȚITORII EI ÎN 26 DECEMBRIE 2019 DE CĂTRE STATUL ISLAMIC. NE AMINTIM DE ALȚI 11 CREȘTINI CARE AU FOST UCIȘI TOT ÎN 26 DECEMBRIE 2019 DE CĂTRE STATUL ISLAMIC, CA RĂZBUNARE PENTRU CĂ SUA A UCIS ÎN OCTOMBRIE 2019, ÎN SIRIA, DOI LIDERI ISIS. ... NE AMINTIM CĂ 1.000 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN NIGERIA ÎN ANUL 2019 DE CĂTRE ISLAMIȘTII EXTREMIȘTI. NE AMINTIM CĂ STATUL ISLAMIC N-AR EXISTA, ȘI NICI RĂZBOI CIVIL ÎN SIRIA N-AR EXISTA, DACĂ PREȘEDINTELE „CREȘTIN” AL SUA, GEORGE W BUSH, NU AR FI ATACAT IRAKUL ÎN 2003 LA COMANDA PRIM MINISTRULUI ISRAELIAN NECREȘTIN, NETANYAHU. NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU ARE INTERESUL SĂ DESFIINȚEZE ISIS. ... NE AMINTIM ȘI CĂ ROMÂNII „CREȘTINI” UCID ÎN FIECARE AN 100.000 DE BEBELUȘI PRIN AVORT ȘI NU ARATĂ INTERES SĂ DESFIINȚEZE LEGEA CARE PERMITE UCIDEREA COPILAȘILOR. STATUL ROMÂN ESTE NECREȘTIN ȘI ESTE MAI RĂU DE 100 DE ORI DECÂT STATUL ISLAMIC DIN NIGERIA, ȘI DE 400 DE ORI MAI RĂU DECÂT STATUL ISLAMIC ETC DIN BURKINA FASO!!!








































POSIBILE PROIECTE COMUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ ÎN ORIENTUL MIJLOCIU (Biserica Ortodoxă Rusă și Vaticanul, 22-23 august, 2017)

























































































































Ne mai amintim, desigur, și de faptul că Regele Iordaniei, Abdullah II, este Protector și Custode al Locurilor Sfinte, potrivit Statu-Quoului de la Locurile Sfinte. El s-a oferit în anul 2016 să restaureze pe propria cheltuială Capela din Biserica Sfântului Mormânt. De asemenea, și Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a făcut donație pentru această restaurare :




S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și articolele următoare:













CAPELA DIN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SFINȚITĂ DUPĂ RESTAURARE (în 22 martie 2017).


CHEIA BISERICII SFÂNTULUI MORMÂNT AL LUI IISUS O DEȚINE UN MUSULMAN PE NUME ADEEB JOUDEH. “ACEASTA ESTE O MARE ONOARE”, A SPUS EL RECENT. PE DE ALTĂ PARTE, EVREII VOR SĂ RECONSTRUIASCĂ AL TREILEA TEMPLU. (Articol publicat în 16 decembrie 2017).


ÎN IERUSALIM, LA LOCURILE SFINTE SĂ SE MENȚINĂ ACELAȘI STATU-QUO ( așa a zis Președintele SUA Donald Trump în 6 decembrie 2017 când a anunțat că SUA recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului; însă, în 4 februarie 2018 primarul Ierusalimului deja a început schimbarea, amendând Bisericile Creștine și pretinzându-le impozit pe proprietăți).


CREȘTINI EVANGHELICI AMERICANI UNIȚI PENTRU ISRAEL? REZULTATELE RECENTE ALE ACESTEI UNIRI A LOR: 58 DE PALESTINIENI DIN GAZA ÎNMORMÂNTAȚI ÎN 15 MAI 2018, CĂCI AU FOST ÎMPUȘCAȚI DE FORȚELE ISRAELIENE ÎN 14 MAI CÂND S-A DESCHIS AMBASADA AMERICANĂ LA IERUSALIM (articole din 14-15 mai 2018 în engleză; spicuire).





































































DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?










Despre caricaturile făcute de cei de la Charlie Hebdo, cu ocazia Crăciunului din 2014, putem afla și din articolul de la următorul link:









Despre opere postmoderne prin care se încearcă desacralizarea persoanei Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, (piesa Evangheliștii, de Alina Mungiu Pipidi, piesa Corpus Christi de Terrence McNally, romanul Codul lui Da Vinci de Dan Brown), putem afla și din articolul de la următorul link:



Despre încercările seculariștilor de desființare și păgânizare a sărbătorii Nașterii Domnului, putem afla și din articolul de la următorul link:












„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)















Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). 










Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 










Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor ).



























































































































































































































Despre design-ul inteligent  putem (re)vedea și următoarele articole:




























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)




Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)





















Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)



















Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI

















Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?





















În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:



Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare

















Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. (Ce schizofrenie!!!) Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).

















Evreii care cred că Iisus este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, sunt puțini, la nivel mondial cam 350.000. În Israel, evreii mesianici sunt cam 30.000.

































































































































































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)










































































































































































































































Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 





Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:


























ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???









































PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)


















































































































































Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)

















































































































































ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 




UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 
















































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )












































































































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre “TRAGEDIA LUI IUDA”, articol scris de Nicolae Steinhardt (+1989), se cuvine să ne amintim și azi, în MIERCUREA MARE, zi în care ne amintim că Iuda L-a vândut pe Domnul nostru Iisus Hristos, făcând târgul cu marii preoți evrei, care i-au dat 30 de arginți pentru serviciul pe care urma să li-l facă. ... DE ASEMENEA, despre “NU-I SINGUR IUDA VINOVAT”, poezie scrisă de Costache Ioanid (+1987), se cuvine să ne amintim azi, în MIERCUREA MARE. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/761652612777387 Din această poezie avem de învățat că trebuie să conștientizăm faptul că și noi, prin păcatele noastre, suntem vinovați de Moartea Domnului nostru Iisus Hristos. După ce conștientizăm aceasta, se cuvine să recunoaștem, să mărturisim și să Îi cerem iertare Mântuitorului lumii. Din “TRAGEDIA LUI IUDA” înțelegem că nu se cuvine să acceptăm punctul de vedere al celor care încearcă să-l dezvinovățească pe Iuda. Aceștia greșesc când spun că dacă Iuda nu L-ar fi vândut pe Iisus, atunci planul divin nu s-ar fi putut realiza și mântuirea nu ar fi avut loc. Eroarea lor este totală, căci pentru a realiza mântuirea lumii Dumnezeu nu depindea exclusiv de Iuda. ... Se cuvine să considerăm, într-adevăr, că IUDA ESTE VINOVAT DE VINDEREA LUI IISUS și, de asemenea, IUDA ESTE VINOVAT PENTRU CĂ NU ȘI-A CERUT IERTARE DE LA IISUS. ... ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim prin lecțiile pe care ni le dai în aceste zile, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu       Iuda primește banii de la marii preoți evrei. https://www.facebook.com/photo?fbid=2932416543565503&se...