vineri, 26 iulie 2019

ÎN ERITREEA ȘI ÎN PALESTINA, FOȘTI PATRIARHI ORTODOCȘI, DESTITUIȚI, ÎN AREST LA DOMICILIU MULȚI ANI, SUNT BĂTRÂNI ȘI BOLNAVI. (articole în engleză din 25 și 21 iulie 2019; scurtă anunțare a știrilor).



Pr. prof Ion Ciungu




„Zilele anilor noștri, în durata lor, sunt șaptezeci de ani, iar de vor fi 'n putere, optzeci de ani; iar ce e mai mult decât aceștia, trudă și durere.” 

(Psalmul 89, versetul 10, O rugaciune a lui Moise, omul lui Dumnezeu. În Biblia Catolică și în Biblia Protestantă este Psalmul 90, versetul 10) https://www.crestinortodox.ro/biblia/Psalmii/PSALMUL-89-O-rugaciune-a-lui-Moise-omul-lui-Dumnezeu/ 
………………………………

De aceea nu pierdem din curaj; dimpotrivă, chiar dacă omul nostru cel din afară se trece, cel dinlăuntru se înnoieste din zi in zi.” 

(Epistola A Doua către Corinteni a Sântului Apostol Pavel, capitolul 4, versetul 16) https://www.crestinortodox.ro/biblia/Epistola-Doua-catre-Corinteni/Comoara-din-vasele-de-lut-A-trai-prin-credinta/
...............................

„25.Întru'nceput Tu, Doamne, pământul l-ai întemeiat, și cerurile sunt lucrul mâinilor Tale;
Is 48:13Za 12:1Lc 16:17Lc 21:33Evr 1:10-12
26.ele vor pieri, dar Tu rămâi și toate ca o haină se vor învechi;
Is 50:9Is 51:6Bar 3:3Mt 24:35Mc 13:31Lc 16:17Lc 21:33Evr 1:10-12Evr 12:272Ptr 3:7
27.ca pe o velință le vei împătura și se vor schimba, dar Tu același esti și anii Tăi nu se vor sfârși.
Iov 10:5Iov 36:26Ps 89:2Ps 91:8Mal 3:6Evr 1:10-12” 

(Psalmul 101, versetele 25-27; În Biblia Catolică și în Biblia Protestantă este Psalmul 102.) https://www.crestinortodox.ro/biblia/Psalmii/PSALMUL-101-Rugaciunea-unui-sarac-mahnit-care-si-revarsa-rugaciunea-inaintea-Domnului/#25
.................................................





În perioada 2001-2005, Irineu (Irenaios Skopelitis) a fost Patriarh al Ierusalimului. Din cauza unor controversate vânzări de proprietăți bisericești către dezvoltatori israelieni, Irineu a fost caterisit și redus la starea de simplu monah.  


Despre starea sănătății lui Irineu am aflat din articolul HEALTH FAILING FOR FORMER PATRIARCH OF JERUSALEM, APPEALS TO ENTER GERONTOLOGY CENTER IN ATHENS, publicat în data de 25 iulie 2019, pe website-ul ortodox rus de ORTHODOX CHRISTIANITY.


Spicuiesc câteva idei din acest articol:


În 9 iulie 2019 Irineu a fost externat dintr-un spital din Ierusalim, a fost dus la Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului, apoi a fost transferat la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan, la Ierihon, în Palestina.


Irineu a trimis o scrisoare la Consulatul Grec pentru a-și recupera pașaportul de la Patriarhie, cu scopul de a călători în Atena, la Centrul Sfântul Porphyrios pentru Gerontologie și Asistență Socială, recent inaugurat de Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și de Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului.


„Scrisoarea sa către consulat menționează că el este neplătit și neasigurat și că sora lui l-a găsit nu numai o dată zăcând pe podea după ce a încercat să se ridice la miezul nopții.”


Consulatul a refuzat să-i primească scrisoarea dat fiind faptul că Irineu a semnat ca Patriarhul Irenaios, și prin urmare ar fi o problemă pentru Patriarhie.


În schimb, Prea Fericitul Ieronim, Arhiepiscopul Atenei, a declarat presei că Irineu este binevenit la centrul respectiv, începând din 1 septembrie, unde poate sta atât timp cât este necesar pentru a-și redobândi pe deplin sănătatea.
......

Din Enciclopedia liberă, Wikipedia, am aflat că Irineu este născut în 17 aprilie 1939, deci are vârsta de 80 de ani. https://en.wikipedia.org/wiki/Patriarch_Irenaios



ACTUALIZARE, 26 IULIE 2019:  Ierom. Lavrentie, Patriarhul Irineu al Ierusalimului – reabilitat în treapta arhieriei, 26 iul. 2019, https://theodosie.ro/2019/07/26/patriarhul-irineu-reabilitat-arhiereu/                                                                                                 https://ortodoxinfo.ro/2019/07/26/fostul-patriarh-al-ierusalimului-irineu-a-fost-reabilitat-in-treapta-arhieriei/?fbclid=IwAR0s-aTKvHiYS2rFSxXqEjH8XUU-s5Kie7cotUzSUv5-CkRbDPHBw2gNGfw



………………………………




Spre deosebire de Bisericile Ortodoxe Răsăritene , Bizantine, care recunosc Șapte Sinoade Ecumenice și care au aprox. 300 de milioane de membri la nivel mondial (între care sunt și cei din Biserica Ortodoxă Română), Bisericile Ortodoxe Orientale recunosc numai Primele Trei Sinoade Ecumenice și au aprox. 80 de milioane de membri la nivel mondial (între care și cei din Biserica Ortodoxă Eritreeană Tewahedo). https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_denominations_by_number_of_members#Oriental_Orthodoxy_%E2%80%93_80_million




În Eritreea creștinii reprezintă cam 50% din populație, iar islamicii 48%. https://en.wikipedia.org/wiki/Eritrea#Religion



Eritreea a devenit independentă de Etiopia în 1993. Populația în 2012 era estimată la 6 milioane de locuitori. După independența țării, Biserica Ortodoxă Eritreeană Tewahedo a devenit autocefală în raport cu Biserica Ortodoxă Etiopiană Tewahedo , autocefalie recunoscută de Papa Șenuda III al Bisericii Ortodoxe Copte din Alexandria Egiptului.  https://en.wikipedia.org/wiki/Eritrean_Orthodox_Tewahedo_Church#Autocephaly_after_independence_of_Eritrea






Patriarhul Abune Antonios al Bisericii Ortodoxe Eriteene Tewahedo a fost depus în anul 2006 căci a obiectat în mod repetat față de amestecul guvernamental în afacerile biseriești și a refuzat să excludă 3.000 de membri din mișcarea școlară de duminica a Bisericii.


Săptămâna trecută, Patriarhul Abune Antonios a fost acuzat de erezie, de către cinci episcopi ortodocși eritreeni, și a fost exclus din Biserică.


Episcopii au declarat că Biserica Ortodoxă Eritreeană va continua să-i ofere mâncare și adăpost , deși a fost excomunicat.


Informațiile despre Patriarhul Abune Antonios le-am aflat din articolul Former Eritrean Orthodox leader excommunicated and accused of 'heresy', publicat în data de 21 iulie 2019, pe website-ul britanic de știri creștine Premier., de Cara Bentley.


Cazul lui a fost amintit săptămâna trecută Președintelui SUA, Trump. De asemenea, Vice Președintele SUA, Mike Pence, a evidențiat cazul acesta astfel : Abune Antonios continuă un arest la domiciliu deja de 12 ani din cauză că refuză să-i excomunice pe criticii guvernului din Biserica sa.


Din acest articol mai putem afla și alte aspecte referitoare la acest subiect, inclusiv faptul că înlăturarea Patriarhului Antonios în 2006 a cimentat controlul guvernului asupra Bisericii Ortodoxe Eritreene și a creat o schismă în Biserică.

……..

Din Enciclopedia liberă, Wikipedia, am aflat că Abune Antonios este născut în 12 iulie 1929, deci are vârsta de 90 de ani. Tot de aici am observat că în 2004 a fost numit ca Patriarh, deci numai doi ani a fost recunoscut oficial.



....................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :



CORPURILE A 34 DE CREȘTINI ETIOPIENI UCIȘI DE STATUL ISLAMIC ÎN LIBIA ÎN 2015 (ÎNTR-UN MOD ASEMĂNĂTOR CU UCIDEREA CELOR 21 DE CREȘTINI EGIPTENI TOT ÎN LIBIA, ÎN FEBRUARIE 2015, TOT DE ISIS) AU FOST EXHUMATE DINTR-UN MORMÂNT COMUN, DUMINICĂ 23 DECEMBRIE 2018. (articol în engleză din 24 decembrie 2018 ; scurtă anunțare a știrii)

 





ÎN IERUSALIM, PENTRU A APĂRA CARTIERUL CREȘTIN DE GRUPURILE RADICALE EVREIEȘTI, PATRIARHUL GREC ORTODOX AL IERUSALIMULUI, THEOPHILOS III, ÎMPREUNĂ CU REPREZNTANȚI AI ALTOR BISERICI DIN IERUSALIM, S-AU ADUNAT LA POARTA JAFFA PENTRU RUGĂCIUNE, ÎN 11 IULIE 2019. ZIARUL ISRAELIAN “THE TIMES OF ISRAEL” A SCRIS CĂ ACEA RUGĂCIUNE ESTE UN PROTEST CONTRA VÂNZĂRII PROPRIETĂȚILOR DE LA PATRIARHIA GREACĂ LA ORGANIZAȚIA EVREIASCĂ „ATERET COHANIM”. (articol în engleză din 12 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ ACELE VÂNZĂRI, DIN ANII 2004-2005, AU AVUT CA REZULTAT, PRINTRE ALTELE, DEMITEREA PATRIARHULUI IRINEU AL IERUSALIMULUI ȘI CHIAR RETROGRADAREA LUI LA STAREA DE SIMPLU CĂLUGĂR ...



LA PARIS, MITROPOLITUL EMMANUEL A APĂRAT ORTODOXIA GREACĂ ÎN FAȚA ACUZELOR DE ANTISEMITISM, ÎNTR-O ÎNTÂLNIRE CU COMITETUL EVREIESC INTERNAȚIONAL PENTRU CONSULTĂRI INTERRELIGIOASE, ÎN 26 IUNIE 2019. (articol în franceză din 28 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii).














Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)





















































Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)



Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)







Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)





Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI






Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?






În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:

Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare



Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. (Ce schizofrenie!!!) Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).














Evreii care cred că Iisus este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, sunt puțini, la nivel mondial cam 350.000. În Israel, evreii mesianici sunt cam 30.000.






























































































Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 





Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:









ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???







PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)

































Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)























ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 



UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 












Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )

















CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

În POSTUL SFINTELOR PAȘTI este recomandabil să ne amintim de PROFETUL IONA, cel care a fugit de misiunea la care Dumnezeu îl chemase, adică misiunea de a predica întoarcerea la Dumnezeu, prin POST și POCĂINȚĂ, a oamenilor din cetatea antică NINIVE. În loc să asculte de Dumnezeu, Iona a plecat în altă parte, într-o călătorie pe mare, mare pe care noi o cunoaștem cu numele de Marea Mediterană. Haideți să ne amintim, sau să aflăm acum, despre furtuna care s-a pornit, despre cum s-a întâmplat că IONA A FOST ARUNCAT DE MARINARI DIN CORABIE ÎN MARE ȘI ÎNGHIȚIT DE UN PEȘTE URIAȘ, pește numit uneori “chit”, adică balenă. Acolo Iona a rămas viu, deși era în strâmtorare, în suferință, într-o situație foarte grea, ca în locuința morților. Acolo el s-a rugat la Dumnezeu timp de TREI ZILE ȘI TREI NOPȚI, apoi A FOST ARUNCAT DE PEȘTE LA ȚĂRM. Atunci Dumnezeu l-a trimis a doua oară, cu aceeași misiune, către oamenii din cetatea NINIVE. Este foarte impresionant când citim cele 4 capitole din cartea biblică numită IONA și aflăm că ninivitenii s-au întors la Dumnezeu, au ținut post și s-au smerit, iar Dumnezeu i-a iertat. SE CUVINE să ne amintim, sau să aflăm acum, că DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, vorbind despre MOARTEA SA și despre ÎNVIEREA SA, a făcut referire la IONA și a profețit astfel: “DUPĂ CUM A FOST IONA ÎN PÂNTECELE CHITULUI TREI ZILE ȘI TREI NOPȚI, AȘA VA FI ȘI FIUL OMULUI ÎN INIMA PĂMÂNTULUI TREI ZILE ȘI TREI NOPȚI.” Se cuvine, de asemenea, să observăm că pe bărbații din Ninive Domnul nostru Iisus Hristos îi dă ca exemplu pozitiv, împotriva evreilor necredincioși, când zice astfel: "BĂRBAȚII DIN NINIVE SE VOR SCULA LA JUDECATĂ CU NEAMUL ACESTA ȘI-L VOR OSÂNDI, CĂ S-AU POCĂIT LA PROPOVĂDUIREA LUI IONA; IATĂ AICI ESTE MAI MULT DECÂT IONA." Să observăm că această profeție a făcut-o Domnul nostru Iisus Hristos pentru evreii care refuzau să creadă că El este Fiul lui Dumnezeu, deși vedeau multe vindecări miraculoase făcute de El. Ei erau atât de pervertiți încât ziceau că El lucrează cu Diavolul. Și totuși, ei Îi cereau Lui să le arate un semn, o minune, prin care să-i convingă de faptul că într-adevăr El este Fiul lui Dumnezeu. "Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean şi desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul. Că precum a fost Iona în pântecele chitului trei zile şi trei nopţi, aşa va fi şi Fiul Omului în inima pământului trei zile şi trei nopţi." CERCETĂTORII SPUN CĂ ÎN BIBLIE EXISTĂ PESTE 300 DE PROFEȚII CARE S-AU ÎMPLINIT ÎN PERSOANA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Ajută-ne, Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, să ne întoarcem tot mai mult de la fărădelegi către Tine, prin post și pocăință, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! (Profetul Iona a trăit în secolele IX și VIII înainte de Domnul nostru Iisus Hristos.) https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1010447857312063

Pr. prof. Ion Ciungu   “Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari şi farisei, zicând: Învăţătorule, voim să vedem de la Tine un semn. Ia...