marți, 2 iulie 2019

ÎN BAD BLANKENBURG (GERMANIA), EVREI PENTRU IISUS ȘI ARABI PENTRU IISUS, LA ADUNAREA GENERALĂ A ALIANȚEI EVANGHELICE EUROPENE (AEE), ÎN PERIOADA 11-14 IUNIE 2019. AEE REPREZINTĂ 23 DE MILIOANE DE CETĂȚENI DIN UE. IRINA VOLODRSKA (EVREICĂ DIN UCRAINA, DIN FAMILIE DE ATEI) ȘI ELIA DAOUD (DE LA ALIANȚA EVANGHELICĂ A VORBITORILOR DE ARABĂ DIN EUROPA) AU RĂSPUNS, LA UN MOMENT DAT, LA ÎNTREBAREA DESPRE PACEA PE CARE O DĂ IISUS. (articol în engleză din 1 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii).


Pr. prof. Ion Ciungu





Iisus, Mântuitorul lumii, ne spune astfel: “Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze. (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 14, versetul 27). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=14
.............................





Despre Adunarea Generală a Alianței Evanghelice Europene, la care au participat și evrei creștini, și arabi creștini, am aflat din articolul Jesus for the Jews and for the Arabs, publicat în data de 1 iulie 2019, pe website-ul EVANGELICAL FOCUS, de Manuel Suárez. http://evangelicalfocus.com/europe/4563/Jesus_for_the_Jews_and_for_the_Arabs_inerview_europe




Traduc ultima întrebare din acest articol:



Întrebare. Cum înțelegeți conceptul de „șalom” („șalom” înseamnă „pace”, în limba ebraică; nota trad.) în propria dumneavoastră experiență creștină?


Elia. Cuvântul „șalom” este foarte puternic, acesta îi poate face pe oameni fericiți. Dar nu există „șalom” fără Iisus Hristos. Orice încercăm să facem fără Iisus este nimic.


Irina. Numele meu, de fapt, înseamnă `pace`, în limba greacă, așa că atunci când vorbesc la Biserici, eu zic așa: „Eu vin la voi cu pace dublă, `șalom`”.


În rusă și ucraineană mai există încă un cuvânt cu care este tradus cuvântul „șalom”. Acel cuvânt este foarte apropiat de cuvântul englez  „rest” („rest” înseamnă odihnă, în limba engleză; nota trad.), dar acela exprimă odihnă și pace combinate. Acel cuvânt se folosește când nu mai ești nervos, când nu mai faci eforturi mari pentru a obține ceva și te simți calm, bine, în pace.


Dumnezeu aduce „șalom” în sufletele și mințile noastre. Pacea Lui depășește înțelegerea noastră așa de mult. În situațiile în care se întâmplă ceva drastic și teribil, El ne dă pace („șalom”), El ne calmează.


Îmi aduc aminte [cum a fost] prima dată când am ieșit pe străzi cu literatură din categoria `Evrei pentru Iisus`. Purtam un tricou pe care scrie`Evrei pentru Iisus`, în rusă și ucraineană.


Un domn foarte bătrân a venit brusc spre mine, cu expresie foarte mânioasă pe față și a zis: “Dacă aș fi bunicul tău, ți-aș plesni o palmă peste fund chiar acum.” Apoi, adăugă: „Cum ai putut să fii trădătoare față de poporul tău? Ce faci acum aici?” Avea un baston și a venit cu el spre mine, eu eram sigură că chiar mă va lovi.


La început mi-a fost frică, dar pe urmă mi-am dat seama că era doar un evreu bătrân care credea că eu atac poporul nostru. Am început să vorbesc foarte calm cu el despre dragostea lui Dumnezeu, despre faptul că Iisus este Mesia al evreilor. În Ucraina mulți sunt siguri că Iisus este ucrainean, în Rusia se spune că El este rus. Îi povesteam acestui om, într-un mod foarte liniștit, că Iisus îl iubește și pe el, că Iisus iubește poporul evreu, căci El a venit să-i mântuiască pe evrei. Treptat s-a calmat, și până la sfârșitul conversației, el mi-a dat informațiile lui ca să obțin mai multă literatură despre Iisus. Iisus dă pace, „șalom”.

....................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :


Evreii care cred că Iisus este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, sunt puțini, la nivel mondial cam 350.000. În Israel, evreii mesianici sunt cam 30.000.

ÎN ISRAEL, EVREII MESIANICI, ADICĂ EVREII CARE CRED CĂ IISUS ESTE MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU, SUNT ACUM CAM 30.000. EI SUNT CONSIDERAȚI TRĂDĂTORI DE CĂTRE EVREII ORTODOCȘI, ADICĂ DE EVREII CARE NU CRED CĂ IISUS ESTE MESIA. SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, LA UN CONCERT ORGANIZAT DE EVREII MESIANICI ÎN IERUSALIM, S-AU DUS ȘI EVREI ORTODOCȘI PENTRU A PROTESTA, PENTRU A-ȘI EXPRIMA URA. (articol în engleză din 11 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii)



Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare


Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).


Mulți dintre evrei sunt atei sau neafiliați religios. Despre aceasta ne putem aminti și din articolul de la următorul link:



Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)


Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)




Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)



Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI


Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?



În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:



Despre batjocorirea lui Iisus la Muzeul din Haifa putem afla unele aspecte și din articolele de la următoarele link-uri :



IISUS A FOST PALESTINIAN. IISUS N-A FOST PALESTINIAN, CI EVREU. ZIARUL AMERICAN “THE NEW YORK TIMES” A CORECTAT ÎN 27 APRILIE 2019 CEEA CE A SPUS ÎN 19 APRILIE 2019 REFERITOR LA IISUS. (articol în engleză din 30 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii)







ÎN ISRAEL, CURTEA SUPREMĂ A DECIS RECENT CONTRA BISERICII ORTODOXE GRECEŞTI ÎN CAZUL VÂNZĂRILOR DE PROPRIETĂŢI, CUNOSCUT SUB NUMELE DE „JAFFA GATE”. ACEASTĂ DECIZIE A DEZAMĂGIT BISERICA ORTODOXĂ GREACĂ, CĂCI CURTEA SUPREMĂ NU A ŢINUT CONT CĂ RECLAMANTUL ISRAELIAN A FOLOSIT MIJLOACE ILEGALE, DE MITUIRE. (articol în engleză din 13 şi 14 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirii).




Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 


Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)



Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:

ÎN RUSIA, SFINȚENIA VIEȚII UMANE DIN MOMENTUL CONCEPȚIEI, DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE EMBRIONULUI UMAN CA PERSOANĂ UMANĂ, SĂ FIE GARANTATE PRIN LEGISLAȚIE. AȘA A PROPUS BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ ÎN PROIECTUL DE DOCUMENT PUBLICAT RECENT PE WEBSITE-UL EI, UNDE SE POT LĂSA COMENTARII REFERITOARE LA ACEST DOCUMENT PÂNĂ ÎN 30 SEPTEMBRIE 2019. (articol în engleză din 28 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA CÂND ÎNCEPE BISERICA ORTODOXĂ UN ASTFEL DE PROIECT DE DOCUMENT, CĂCI 100.000 DE BEBELUȘI SE UCID ÎN FIECARE AN PRIN AVORTURI EFECTUATE DE MEDICII DRACULUI, PE BAZA LEGILOR FĂCUTE DE PARLAMENTARII COMANDAȚI DE ATEI-DERBEDEI-ANTICRIȘTI-SATANIȘTI???!!!











PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)

















Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)









ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 


UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 




ÎN BRAZILIA, LA MARȘUL PENTRU IISUS, TREI MILIOANE DE CREȘTINI EVANGHELICI AU IEȘIT PE STRĂZI ÎN SAO PAULO, ÎN 20 IUNIE 2019. (articol în engleză din 24 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii).




ÎN SUA, CURTEA SUPREMĂ A ANULAT, ÎN 17 IUNIE 2019, DECIZIA CARE ÎI PEDEPSEA PE PATISERII AARON ŞI MELISSA KLEIN PENTRU CĂ AU REFUZAT ÎN 2013 SĂ FACĂ UN TORT DE NUNTĂ PENTRU UN CUPLU GAY. (articol în engleză din 17 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirii)



PENTRU IISUS, CREŞTINI DIN SUA ŞI AUSTRALIA, DISCRIMINAŢI DE AUTORITĂŢI, ÎŞI CAUTĂ CU GREU ÎN JUSTIŢIE DREPTURILE CREDINŢEI ATACATE DE HOMOSEXUALI. (BARRONELLE STUTZMAN; ISRAEL FOLAU). Articole în engleză din 7 iunie 2019; scurtă anunţare a ştirilor.


DUMNEZEU A CREAT CORPUL UMAN INCREDIBIL DE COMPLICAT, ÎNCÂT FUNCȚIONEAZĂ CA O UZINĂ CHIMICĂ, CU CENTRALĂ ELECTRICĂ, CU MAȘINI SPECIALIZATE PENTRU DIFERITE SERVICII REALIZATE CU PRECIZIE ... CINE MAI CREDE CĂ NOI AM APĂRUT LA ÎNTÂMPLARE? ȘANSA CA VIAȚA NOASTRĂ SĂ FIE O CREAȚIE A HAZARDULUI ESTE DE 1 LA UN NUMĂR EXPRIMAT PRIN 10 RIDICAT LA PUTEREA 40.000. (din fila de calendar creştin german LEBEN IST MEHR, pe luna iunie, ziua 28, 2019)


OMUL ESTE CREAT CU DEPLINĂ MĂIESTRIE CONFORM PROGRAMULUI LUI DUMNEZEU. ÎN A CINCEA SĂPTĂMÂNĂ DE SARCINĂ, ÎN SPROPULEȚUL CELULEI DE 2 MILIMETRI INIMA BEBELUȘULUI ÎNCEPE SĂ BATĂ … DUMNEZEU A PLĂNUIT PROGRAMUL CREAȚIEI NOASTRE, DAR ȘI AL MÂNTUIRII NOASTRE VEȘNICE PRIN IISUS. [Din fila de calendar creștin german LEBEN IST MEHR, pe anul 2019, luna mai, ziua a doua].. ÎNSĂ ÎN ROMÂNIA SE APLICĂ PROGRAMUL ATEISTO-SATANIST DE UCIDERE A COPIILOR ÎN PÂNTECELE MAMELOR LOR, ÎN FIECARE AN SE UCID 100.000 DE BEBELUȘI!!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...