sâmbătă, 16 mai 2020

PENTRU OPRIREA GENOCIDULUI ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA, DOMNULUI SĂ NE RUGĂM!!! PESTE 20 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN CASELE LOR, ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, CÂND VĂCARII MAHOMEDANI FULANI ÎNARMAȚI AU ATACAT DIFERITE SATE DIN STATUL KADUNA. ÎN TIMPUL PANDEMIEI, CÂND CREȘTINII RESPECTĂ STAREA DE IZOLARE ÎN CASE, ATACURILE S-AU ÎNMULȚIT. ... 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE STATUL ISLAMIC (BOKO HARAM) ȘI DE FULANII RADICALI DIN 2015 PÂNĂ ÎN MARTIE 2020. ÎN 2019 AU FOST UCIȘI ÎN NIGERIA 1000 DE CREȘTINI, IAR DIFERITE GRUPURI DE APĂRARE AU AVERTIZAT CĂ SUFERINȚA CREȘTINILOR A AJUNS LA STANDARDUL DE GENOCID. AUTORITĂȚILE DIN NIGERIA NU REZOLVĂ PROBLEMA. COMUNITATEA INTERNAȚIONALĂ NU INTERVINE. TRUMP AR TREBUI SĂ NUMEASCĂ UN TRIMIS SPECIAL AL SUA ÎN NIGERIA. (scurtă anunțare a știrilor; articole în engleză din 14 mai 2020). OARE ROMÂNILOR LE PASĂ? CAZUL CARACAL DIN 2019 CU AUTORITĂȚILE COMPLICE, LEGILE CRIMINALE, ANTICREȘTINE, SATANISTE, ÎN VIGOARE DE 30 DE ANI, CU 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI „LEGAL” ANUAL, SUNT DOVEZI CĂ ATEII CONDUC ROMÂNIA ȘI I-AU ÎNRĂIT ȘI I-AU ÎNSTRĂINAT PE ROMÂNI DE CONCEPȚIA ȘI SENTIMENTELE CREȘTINE!!! ... PENTRU OPRIREA GENOCIDULUI ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA, DOMNULUI SĂ NE RUGĂM!!!




Pr. prof. Ion Ciungu





“Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 10, versetul 28) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=10



Imagine de la ceremonii funerare din Nigeria, din aprilie 2019.







Marți, 12 mai 2020, au fost înmormântați 17 creștini,  care au fost uciși într-un atac asupra satului Gonan Rogo, în timpul nopții de luni spre marți.


Fulanii au atacat luni în jurul orei 11:30 p.m. În timpul atacului a fost nimicită o familie întreagă, iar membrii altor câtorva familii, de asemenea, au fost uciși.


„Au intrat prin efracție în casa lui Jonathan Yakubu, el având vârsta de 40 de ani, și l-au ucis cu sălbăticie,” a spus într-o declarație de presă Luka Binniyat, ofițerul SOKPU pentru Relații Publice Naționale. „Au ucis-o și pe soția lui, Sheba Yakubu, ea având vârsta de 32 de ani, și i-au omorât prin tăieturi și lovituri pe cei trei copii ai lor.”


Cei trei copii ai lor sunt (au fost) Patience, în vârstă de 13 ani, Revelation, în vârstă de 6 ani, și Rejoice, în vârstă de 4 ani.


„De la această incintă urme de sânge au dus la o altă scenă însângerată unde Kauna Magaji a fost ucisă, împreună cu fiica ei, Faith Magaji, care au murit de tăieturi groaznice la cap făcute cu cuțite de abordaj,” a adăugat Binniyat.


„Potrivit SOKPU, atacatorii apoi au lovit o altă incintă din sat unde au ucis o mamă care avea vârsta de 25 de ani numită Saraunia Lucky. Copilul ei în vârstă de 3 luni a reușit să supraviețuiască după ce un glonț l-a lovit în cap, dar l-au omorât prin tăieturi și lovituri pe un copil de 6 ani. Bebelușul și mătușa lui sunt acum îngrijiți de Biserica Baptistă Albarka, potrivit SOKPU.


„În atacul asupra acestei case au fost uciși/ucise și Asanalo Magaji, în vârstă de 32 de ani, și Yayo Magaji, în vârstă de 13 ani.” 


Într-o altă casă, a fost masacrat un cuplu creștin având vârsta între 20 și 30 de ani. Iar la alt domiciliu, Mailafia Dalhatu, în vârstă de 60 de ani, a fost ucisă pe când încerca să fugă. Fratele mai tânăr al ei, Yaro, a fost ucis la altă casă împreună cu soția lui, Saratu, și cu nepoata de 14 ani, Blessing.


Mai multe aspecte referitoare la acest subiect, inclusiv faptul că vecinii fulani care locuiau de 40 de ani acolo au plecat în noaptea de dinaintea atacului, putem afla din articolul Over 20 killed in spate of new Fulani massacres on Nigerian Christians, publicat în data de 14 mai 2020, pe website-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Samuel Smith.


De asemenea, din articolul Christian Families Slain in Their Homes in Kaduna State, Nigeria, publicat în data de 14 mai 2020, pe website-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Morning Star News Nigeria Correspondent.


.............

ACTUALIZARE, 17 mai 2020: Cel puțin 620 de creștini nigerieni au fost uciși în acest an până acum, conform articolului  At least 620 Nigerian Christians killed so far in 2020 by Boko Haram, Fulani: NGO reportpublicat în data de 17 mai 2020, pe website-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Samuel Smith.


.....................................................

Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ ȘI ÎN TIMPUL PANDEMIEI. CEL PUȚIN 50 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN MARTIE 2020 DE CĂTRE VĂCARII MAHOMEDANI FULANI. ÎN IANUARIE ȘI FEBRUARIE AU FOST UCIȘI 350 DE CREȘTINI. ZECE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN PRIMELE DOUĂ ZILE DIN APRILIE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 7 și 6 aprilie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN ANUL 2019 AU FOST UCIȘI 1.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA. DE ASEMENEA, NE AMINTIM CĂ RĂUTATEA ROMÂNILOR ESTE MULT MAI MARE DECÂT A VĂCARILOR MAHOMEDANI EXTREMIȘTI DIN NIGERIA, CĂCI ÎN ROMÂNIA S-AU UCIS ANUL TRECUT 100.000 DE BEBELUȘI ÎN PÂNTECELE MAMELOR!!! IAR ACUM, ÎN TIMPUL PANDEMIEI, UCIDERILE DE PRUNCI PRIN AVORT AU CONTINUAT ÎN ROMÂNIA, CĂCI SUNT CONSIDERATE URGENȚE (ne amintim știrea din 30 martie 2020)!!! ÎN SCHIMB, MERSUL OAMENILOR LA BISERICI ESTE INTERZIS PRIN LEGE, DIN 25 MARTIE 2020, CĂCI ESTE PANDEMIE, IAR STATUL POARTĂ DE GRIJĂ CETĂȚENILOR!!! CE LEGI SATANICE!!! CE LEGIUITORI CUMSECADE!!!






























































ÎN RUSIA LEGĂTURILE DINTRE BISERICĂ ȘI STAT PAR A SE SLĂBI PE FONDUL PANDEMIEI. DESCHIDEREA CATEDRALEI FORȚELOR ARMATE RUSE, PROGRAMATĂ PENTRU 9 MAI 2020, A FOST AMÂNATĂ. IMAGINILE ÎN MOZAIC REPREZENTÂNDU-I PE PUTIN, STALIN ETC, AU FOST ÎNLĂTURATE. MULȚI PREOȚI S-AU PLÂNS DE RESTRICȚIILE IMPUSE BISERICILOR DE CĂTRE AUTORITĂȚILE STATULUI, UNII FĂCÂND LEGĂTURA ÎNTRE CORONAVIRUS ȘI ÎNCORONAREA LUI ANTICRIST, ALȚII VĂZÂND ÎN ELE UN COMPLOT SATANIC AJUTAT DE EVREI. ÎN TIMPUL SĂRBĂTORILOR DE PAȘTI BISERICILE AU RĂMAS DESCHISE ÎN 43 DIN CELE 85 DE REGIUNI ALE ȚĂRII. (scurtă anunțare a știrilor ; articole în engleză din 6, 5 și 2 mai 2020). NE AMINTIM CĂ DIN MARTIE 2020 ÎN CONSTITUȚIA RUSIEI S-AU ADĂUGAT CREDINȚA ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE.

























ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???



































BISERICILE AMENINȚATE, DISCRIMINATE, NEDREPTĂȚITE, DE OFICIALI GUVERNAMENTALI DIN SUA, ÎN TIMPUL PANDEMIEI, SUNT APĂRATE DE PROCURORUL GENERAL AL SUA, WILLIAM BARR, CARE A ANUNȚAT MĂSURI ÎMPOTRIVA ACELOR OFICIALI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 aprilie 2020). MULȚI SOCIOLOGI ARGUMENTEAZĂ CĂ MERSUL LA BISERICĂ ESTE PUR ȘI SIMPLU UN OBICEI CARE ODATĂ ÎNTRERUPT, CUM ESTE ACUM, NU VA MAI PUTEA FI RELUAT. ÎNSĂ PUNCTUL DE VEDERE EXPRIMAT DE UN CREȘTIN, ÎN REVISTA NERELIGIOASĂ BRITANICĂ “THE SPECTATOR”, ESTE CĂ CHIAR DACĂ ACUM BISERICA TRECE PRINTR-O CRIZĂ DEVASTATOARE, TOTUȘI PE TERMEN LUNG NE PUTEM AȘTEPTA LA O BISERICĂ ÎNFLORITOARE. (articol în engleză din 11 aprilie 2020; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM DE DISCRIMINĂRILE GUVERNAMENTALILOR ROMÂNI LA ADRESA BISERICILOR, UNDE CREDINCIOȘII NU AU VOIE SĂ MEARGĂ ACUM, ÎN PANDEMIE, NICI MĂCAR ÎN EXTERIORUL LOR SĂ ASCULTE SLUJBELE, DAR ÎN AEROPORTURI A FOST ȘI ESTE VOIE SĂ SE ÎNGHESUIE MII DE ROMÂNI PENTRU A PLECA SLUGI AGRICOLE ÎN GERMANIA. NE AMINTIM DE ILEGALITATEA ÎNCHIDERII BISERICILOR ȘI DE LUPTA ÎN JUSTIȚIE A DOI ROMÂNI NECLERICI PENTRU DESCHIDEREA BISERICILOR (TEOLOGUL MIHAI-SLIVIU CHIRILĂ ȘI JUDECĂTORUL IOAN PETRESCU). (articole în română din 9 aprilie 2020). NE AMINTIM CE A SCRIS CEL MAI MARE CRISTOLOG ROMÂN (STERIE DIAMANDI) CU PRIVIRE LA CEI CARE ÎL ATACĂ , DE 2000 DE ANI, PENTRU A-L DISTRUGE DIN SUFLETELE CREDINCIOȘILOR, PE MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PE EL CARE ESTE PIATRA NESTEMATĂ DIN CAPUL UNGHIULUI. SPLENDOAREA LUI NU POATE FI NIMICITĂ.







































































































































































































































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!














VITEZDA (poezie-rugăciune scrisă de colegul meu, profesorul Ioan Motronea, în noaptea de 7 mai 2020; am publicat-o pe blog fără să mai aștept aprobarea lui; vindecarea slăbănogului de la Vitezda ne este amintită în fiecare an de către Biserică la trei săptămâni după Paști, în acest an în duminica următoare, 10 mai 2020)

















  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...