duminică, 22 martie 2020

RĂSPUNSURI UIMITOARE LA RUGĂCIUNEA NAȚIONALĂ, DE DOUĂ ORI, ÎN REGATUL UNIT, ÎN TIMPUL CELOR DOUĂ RĂZBOAIE MONDIALE, CONFORM DECLARAȚIEI FĂCUTĂ DE ARHIEPISCOPUL DE LANCASTER, CU OCAZIA ZILEI DE RUGĂCIUNE NAȚIONALĂ DE AZI, 22 MARTIE 2020, ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. „ACUM IARĂȘI CEREM MIRACOLE,” A ZIS ARHIEPISCOPUL. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 22 martie 2020). NE AMINTIM CĂ DUMINICA TRECUTĂ, 15 MARTIE 2020, A FOST ZI NAȚIONALĂ DE RUGĂCIUNE ÎN SUA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI.


Pr. prof. Ion Ciungu







„Căutaţi pe Domnul cât Îl puteţi găsi, strigaţi către Dânsul cât El este aproape de voi. Cel rău să lase calea lui şi omul cel nelegiuit vicleniile lui şi să se întoarcă spre Domnul, căci El Se va milostivi de dânsul, şi către Dumnezeul nostru cel mult iertător. Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre şi căile Mele ca ale voastre, zice Domnul.” (Isaia, capitolul 55, versetele 6-8) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=55



Turnul Elisabeta sau Turnul cu Ceas, Big Ben, din partea de nord a Palatului Westminster, unde este Parlamentul, din Londra. https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Ben




Observăm că din ianuarie 2020 până în 22 martie 2020 (ora 20) au murit la nivel mondial 14.600  de persoane din cauza coronavirusului, conform website-ului Worldometer care calculează date referitoare la populația lumii.  https://www.worldometers.info/coronavirus/




Ne amintim că în urmă cu câteva zile toate Bisericile din Regatul Unit au fost invitate de către organizația Churches Together in England la o Zi Națională de Rugăciune și Acțiune din cauza pandemiei de coronavirus.




Arhiepiscopul de Lancaster, Jill Duff, i-a încurajat pe oameni să participe la această rugăciune, amintind că națiunea lor a văzut răspunsurile uimitoare la rugăciunile naționale făcute în timpul celor două războaie mondiale, după cum putem observa din articolul Churches unite in National Day of Prayer and Action for coronavirus pandemic, publicat în 22 martie 2020, pe website-ul londonez de știri creștine CHRISTIAN TODAY, de staff writer.



“În națiunea noastră, noi am văzut răspunsuri uimitoare la rugăciune în timpuri de criză națională,” a zis Jill.



“În 4 august 1918, George al V-lea, bunicul reginei, a cerut o Zi Națională de Rugăciune, iar după 100 de zile a fost semnat armistițiu pentru a se sfârși Primul Război Mondial.



“În 22 mai 1940, George al VI-lea a cerut o Zi Națională de Rugăciune, și mii de oameni stăteau la rând pe străzi, ocolind grupul de clădiri, pentru a participa la rugăciunea de la Mănăstirea Westminster.


Imediat au urmat două evenimente. În primul rând, o furtună violentă s-a ridicat asupra regiunii Dunkirk, punând la pământ forța aeriană germană Luftwaffe care continua să omoare mii de oameni pe plaje.


“Și apoi, în al doilea rând, o mare liniște s-a lăsat peste Canalul Mânecii, cum nu se mai văzuse timp de o generație, care a permis sutelor de bărci mici să traverseze.


Sperau să salveze 30.000 de soldați, însă au salvat 335.000. Această situație este cunoscută ca `miracolul de la Dunkirk`. Acum iarăși cerem miracole.”



……………………………................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:










CREȘTINII DIN LONDRA SUNT PE PRIMUL LOC LA RUGĂCIUNE ÎN REGATUL UNIT, 38% DIN EI RUGÂNDU-SE ÎN MOD REGULAT, FAȚĂ DE CEILALȚI CREȘTINI DIN REGATUL UNIT CARE SE ROAGĂ ÎN MOD REGULAT, ADICĂ 23%. 57% DIN BRITANICI AU SPUS CĂ NU SE ROAGĂ NICIODATĂ. DATELE SUNT DINTR-UN STUDIU ONLINE EFECTUAT ÎN PERIOADA 17 – 20 IANUARIE 2020, PE 2.023 DE ADULȚI BRITANICI, STUDIU PUBLICAT ÎN 24 IANUARIE 2020. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 26, 25 și 24 ianuarie 2020). ÎN REGATUL UNIT SUNT MAI MULTE BISERICI DECÂT BARURI. PENTRU FIECARE BISERICĂ ANGLICANĂ DIN LONDRA CARE ȘI-A ÎNCUIAT UȘILE DIN 2010, MAI MULT DE TREI BISERICI PENTICOSTALE AU FOST DESCHISE. 49% DIN AMERICANI SE ROAGĂ ZILNIC. ROMÂNII CARE SE ROAGĂ ZILNIC SUNT 44%. SĂ NE RUGĂM ȘI PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ÎN MULTE ȚĂRI, PENTRU ÎNCETAREA PERSECUTĂRII LOR! ȘI PENTRU ÎNCETAREA PERSECUTĂRII BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA, PENTRU DESFIINȚAREA LEGII CARE ÎI PEDEPSEȘTE CU MOARTEA PE CEI MAI NEVINOVAȚI!













CREDINȚA ISTORICĂ ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE FAC ACUM PARTE DIN CONSTITUȚIA RUSIEI, ÎN URMA APROBĂRII AMENDAMENTELOR CONSTITUȚIONALE DE CĂTRE DUMA DE STAT ȘI CONSILIUL FEDERAȚIEI ÎN 11 MARTIE 2020. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 martie 2020). NE AMINTIM CĂ PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI A CERUT ÎN FEBRUARIE CA ÎN CONSTITUȚIE SĂ SE FACĂ REFERIRE LA CREDINȚA RUȘILOR ÎN DUMNEZEU, APOI PREȘEDINTELE PUTIN A PROPUS PARLAMENTULUI SCHIMBĂRI CONSTITUȚIONALE.


ȘTIINȚA ȘI CREDINȚA SUNT COMPATIBILE; ANECDOTĂ DIN VIAȚA LUI LOUIS PASTEUR, INVENTATOR AL VACCINULUI ANTIRABIC. (traducere din franceză, în contextul în care mulți pe Facebook au apreciat, acum în vremea pandemiei de coronavirus, postarea jurnalistului Lucian Mândruță din 20 martie 2020, în care scrie că Pasteur nu s-a rugat și că descoperirea leacului ar exclude rugăciunea ; eu am văzut postarea preluată și prețuită de Marius Necși, fost elev la Seminarul Teologic din Alba-Iulia pe când eu eram acolo profesor și duhovnic.)


















GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ: 350 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2020 PÂNĂ ACUM ; 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DIN 2015 PÂNĂ ACUM ; 1000 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN ANUL 2019 ; PESTE 2000 DE BISERICI ȘI CENTRE DE RUGĂCIUNE CREȘTINE AU FOST ARSE DIN 2015 PÂNĂ ACUM. DE CĂTRE CINE ? DE CĂTRE STATUL ISLAMIC ȘI ALȚII. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 11 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU ARE INTERESUL SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC, DUPĂ CUM A DECLARAT ÎN 2016 PROFESORUL ISRAELIAN EFRAIM INBAR DE LA “BEGIN-SADAT CENTER FOR STRATEGIC STUDIES” CARE COLABOREAZĂ CU NATO ȘI CU GUVERNUL ISRAELIAN. ... DE ASEMENEA, CONTINUĂ GENOCIDUL ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA: 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI ÎN FIECARE AN!!! CINE ARE INTERESUL SĂ NU FIE OPRIT NICI ACEST GENOCID?

































            


















































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!




































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu