marți, 24 martie 2020

SĂ NE ALĂTURĂM ÎN RUGĂCIUNEA INIMII PENTRU OPRIREA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS, CEL PUŢIN 15 MINUTE ÎN FIECARE SEARĂ DE LA ORA 9:00 LA 9 :15, SAU DE LA 10:00 LA 10 :15. (mesaj de la Gheronda Iosif, stareţul mănăstirii Sfântul Nectarie din statul New York; mesajul mi-a fost trimis pe Messenger şi l-am văzut azi, 24 martie 2020)


Pr. prof. Ion Ciungu




… „rugaţi-vă neîncetat ”… (Epistola întâi către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 5, versetul 17) https://www.crestinortodox.ro/biblia/Epistola-Intai-catre-Tesaloniceni/Venirea-Domnului--Indemnuri-si-salutari/



Mănăstirea Sfântul Nectarie de lângă localitatea Roscoe, statul New York, SUA, este o mănăstire grecească, dependentă de Arhiepiscopia Greacă Ortodoxă din America, aceasta la rândul ei depinzând de Patriarhia Ecumenică din Constantinopol (Istanbul). Sfântul Nectarie a fost un episcop grec care a trăit în perioada dintre anii 1846-1920 şi este considerat vindecător de boli, de cancer. În România a devenit cunoscut prin anii 1990. https://www.goarch.org/-/st-nektarios-monastery    https://www.youtube.com/watch?v=p6MJZplXwSE





Am primit de la Paula acest mesaj şi încerc să îl fac cunoscut:

Mesaj de la Gheronda Iosif, staretul manastirii Sf. Nectarie din statul New York, ucenic al lui Gheronda Efrem din Arizona, ne-a transmis sa spunem Rugaciunea Inimii “Doamne Iisuse Hristoase, miluieste lumea Ta” cel putin 15 minute in fiecare seara de la ora 9:00 – 9:15 sau poate 10:00 – 10:15 in acest fel ne alaturam in rugaciune cu parintii din Muntele Athos, pentru ca sa stopeze epidemia. Daca suntem ignoranti, ne-a transmis Gheronda ca ar putea sa fie o durere foarte mare pentru toata omenirea, si ca aceasta situatie poate sa dureze pana in August, daca ne rugam fiecare, Dumnezeu ar putea sa inceteze raspandirea virusului si maine. Va rog sa faceti cunoscut acest mesaj tuturor. Doamne ajuta.


……………………………………………………………………………………………………….

Aici am terminat de anunțat mesajul respectiv.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole :








ȘTIINȚA ȘI CREDINȚA SUNT COMPATIBILE; ANECDOTĂ DIN VIAȚA LUI LOUIS PASTEUR, INVENTATOR AL VACCINULUI ANTIRABIC. (traducere din franceză, în contextul în care mulți pe Facebook au apreciat, acum în vremea pandemiei de coronavirus, postarea jurnalistului Lucian Mândruță din 20 martie 2020, în care scrie că Pasteur nu s-a rugat și că descoperirea leacului ar exclude rugăciunea ; eu am văzut postarea preluată și prețuită de Marius Necși, fost elev la Seminarul Teologic din Alba-Iulia pe când eu eram acolo profesor și duhovnic.)











CREDINȚA ISTORICĂ ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE FAC ACUM PARTE DIN CONSTITUȚIA RUSIEI, ÎN URMA APROBĂRII AMENDAMENTELOR CONSTITUȚIONALE DE CĂTRE DUMA DE STAT ȘI CONSILIUL FEDERAȚIEI ÎN 11 MARTIE 2020. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 martie 2020). NE AMINTIM CĂ PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI A CERUT ÎN FEBRUARIE CA ÎN CONSTITUȚIE SĂ SE FACĂ REFERIRE LA CREDINȚA RUȘILOR ÎN DUMNEZEU, APOI PREȘEDINTELE PUTIN A PROPUS PARLAMENTULUI SCHIMBĂRI CONSTITUȚIONALE.


















GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ: 350 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2020 PÂNĂ ACUM ; 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DIN 2015 PÂNĂ ACUM ; 1000 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN ANUL 2019 ; PESTE 2000 DE BISERICI ȘI CENTRE DE RUGĂCIUNE CREȘTINE AU FOST ARSE DIN 2015 PÂNĂ ACUM. DE CĂTRE CINE ? DE CĂTRE STATUL ISLAMIC ȘI ALȚII. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 11 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU ARE INTERESUL SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC, DUPĂ CUM A DECLARAT ÎN 2016 PROFESORUL ISRAELIAN EFRAIM INBAR DE LA “BEGIN-SADAT CENTER FOR STRATEGIC STUDIES” CARE COLABOREAZĂ CU NATO ȘI CU GUVERNUL ISRAELIAN. ... DE ASEMENEA, CONTINUĂ GENOCIDUL ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA: 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI ÎN FIECARE AN!!! CINE ARE INTERESUL SĂ NU FIE OPRIT NICI ACEST GENOCID?


































            

























































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!









































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu