marți, 24 martie 2020

O CAUZĂ A RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI ESTE CĂSĂTORIA HOMOSEXUALĂ, DUPĂ CUM A DECLARAT RECENT PATRIARHUL UCRAINEAN FILARET DENISENKO. „O EPIDEMIE ESTE PEDEAPSA LUI DUMNEZEU PENTRU PĂCATELE OAMENILOR,” A DECLARAT EL. ȘI ALȚI LIDERI RELIGIOȘI VĂD ÎN CORONAVIRUS PEDEAPSA LUI DUMNEZEU. (scurtă anunțarea a știrii; articole în engleză din 23 și 17 martie 2020). NE AMINTIM CĂ HOMOSEXUALITATEA ESTE PĂCAT STRIGĂTOR LA CER, ÎMPREUNĂ CU AVORTUL ȘI CU ALTE PĂCATE, IAR DUMNEZEU RĂSPUNDE CELOR CARE STRIGĂ LA CER DUPĂ DREPTATE.

Pr. prof. Ion Ciungu









“Pentru aceea Dumnezeu i-a predat unor patimi de necinste; că și femeile lor au preschimbat legăturile firești cu acelea împotriva firii; asemenea și bărbații, părăsind fireasca legătură cu femeia, în pofta lor s'au aprins unii pentru alții, bărbati cu bărbați săvarșind rușinea și primind în ei înșiși răsplata cuvenită rătăcirii lor. Și așa cum ei n'au încercat să-L păstreze pe Dumnezeu în cugetele lor, tot așa și Dumnezeu i-a lasat la mintea lor cea fără judecată, să facă ceea ce nu se cade, plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de invidie, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de purtări rele; bârfitori, pârâtori, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeți, trufași, lăudaroși, născocitori de rele, nesupuși părinților, nesocotiți, călcători de cuvânt, lipsiți de iubire, lipsiți de milă; care, deși au cunoscut dreptatea lui Dumnezeu, că adică cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că le fac, dar le și încuviințeaza celor ce le fac.” (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 1, versetele 26-32). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Epistola-catre-Romani/Salutare-Dorinta-lui-Pavel-de-a-i-vizita-pe-crestinii-din-Roma-Puterea-Evangheliei-Vinovatia-oamenilor/


 "Patriarch" Filaret Denisenko. Photo: focus.ua




Despre recentele convingeri referitoare la faptul că pandemia de coronavirus este pedeapsă de la Dumnezeu pentru păcatele oamenilor putem afla amănunte și din articolele de mai jos, în care este vorba de lideri religioși creștini și necreștini:


Filaret claims homosexual marriage accounts for coronavirus, publicat în data de 23 martie 2020, pe website-ul de știri creștine UNION OF ORTHODOX JOURNALISTS, de Tatyana Chaika.


Religious leaders: Coronavirus is punishment, sign of the messiah's coming, publicat pe website-ul israelian de știri THE JERUSALEM POST, de Jeremy Sharon. https://www.jpost.com/International/Religious-leaders-Coronavirus-is-punishment-sign-of-the-messiahs-coming-621339

..............

ACTUALIZARE 24 MARTIE 2020: ONG-ul “Insight LGBTQ”, care apără drepturile comunității LGBTQ, a anunțat că intenționează să îl dea în judecată pe conducătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene – Patriarhia Kievului, Patriarh Onorific al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, căci el are mare influență asupra oamenilor, iar cuvintele lui sunt o incitare la discriminare. Așa putem observa din articolul LGBT organization intends to sue Filaret, publicat în data de 24 martie 2020, pe website-ul de știri creștine UNION OF ORTHODOX JOURNALISTS, de Olga Tsviliy.







……………………………................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:


SĂ NE ALĂTURĂM ÎN RUGĂCIUNEA INIMII PENTRU OPRIREA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS, CEL PUŢIN 15 MINUTE ÎN FIECARE SEARĂ DE LA ORA 9:00 LA 9 :15, SAU DE LA 10:00 LA 10 :15. (mesaj de la Gheronda Iosif, stareţul mănăstirii Sfântul Nectarie din statul New York; mesajul mi-a fost trimis pe Messenger şi l-am văzut azi, 24 martie 2020)










ȘTIINȚA ȘI CREDINȚA SUNT COMPATIBILE; ANECDOTĂ DIN VIAȚA LUI LOUIS PASTEUR, INVENTATOR AL VACCINULUI ANTIRABIC. (traducere din franceză, în contextul în care mulți pe Facebook au apreciat, acum în vremea pandemiei de coronavirus, postarea jurnalistului Lucian Mândruță din 20 martie 2020, în care scrie că Pasteur nu s-a rugat și că descoperirea leacului ar exclude rugăciunea ; eu am văzut postarea preluată și prețuită de Marius Necși, fost elev la Seminarul Teologic din Alba-Iulia pe când eu eram acolo profesor și duhovnic.)








CREDINȚA ISTORICĂ ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE FAC ACUM PARTE DIN CONSTITUȚIA RUSIEI, ÎN URMA APROBĂRII AMENDAMENTELOR CONSTITUȚIONALE DE CĂTRE DUMA DE STAT ȘI CONSILIUL FEDERAȚIEI ÎN 11 MARTIE 2020. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 martie 2020). NE AMINTIM CĂ PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI A CERUT ÎN FEBRUARIE CA ÎN CONSTITUȚIE SĂ SE FACĂ REFERIRE LA CREDINȚA RUȘILOR ÎN DUMNEZEU, APOI PREȘEDINTELE PUTIN A PROPUS PARLAMENTULUI SCHIMBĂRI CONSTITUȚIONALE.


















GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ: 350 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2020 PÂNĂ ACUM ; 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DIN 2015 PÂNĂ ACUM ; 1000 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN ANUL 2019 ; PESTE 2000 DE BISERICI ȘI CENTRE DE RUGĂCIUNE CREȘTINE AU FOST ARSE DIN 2015 PÂNĂ ACUM. DE CĂTRE CINE ? DE CĂTRE STATUL ISLAMIC ȘI ALȚII. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 11 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU ARE INTERESUL SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC, DUPĂ CUM A DECLARAT ÎN 2016 PROFESORUL ISRAELIAN EFRAIM INBAR DE LA “BEGIN-SADAT CENTER FOR STRATEGIC STUDIES” CARE COLABOREAZĂ CU NATO ȘI CU GUVERNUL ISRAELIAN. ... DE ASEMENEA, CONTINUĂ GENOCIDUL ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA: 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI ÎN FIECARE AN!!! CINE ARE INTERESUL SĂ NU FIE OPRIT NICI ACEST GENOCID?
































            

































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A DOUA ZI DE PAȘTI, în LUNEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre DUMNEZEU PE CARE NICIODATĂ NIMENI NU L-A VĂZUT, dar PE CARE PUTEM SĂ-L CUNOAȘTEM numai PRIN FIUL SĂU FĂCUT OM, adică PRIN DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Pe Dumnezeu nimeni nu-L poate cunoaște în esența Sa. Numai Fiul Cel Veșnic al lui Dumnezeu, Fiu Făcut Om pentru mântuirea oamenilor, numai El L-a făcut cunoscut oamenilor pe Veșnicul și Atotputernicul Dumnezeu Care este Atotsfânt și Iubitor de oameni, Care este Creatorul tuturor celor văzute și nevăzute. Fiul ne-a învățat să-L numim pe Dumnezeu Tată și să ne adresăm Lui astfel: "Tatăl nostru Care ești în Ceruri, sfințească-se numele Tău!" ... Numai Fiul lui Dumnezeu Făcut Om, adică NUMAI DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS NE LUMINEAZĂ CUNOAȘTEREA ȘI VIAȚA. Nici chiar oamenii sfinți, cum este Sfântul Ioan Botezătorul, nu au pretenția că Îl pot înlocui pe Fiul lui Dumnezeu. ... Haideți să încercăm să ne conștientizăm poziția noastră în relație cu Persoanele Sfinte, despre Care este vorba în textul evanghelic de azi! Haideți să încercăm să începem să ne luminăm astfel sufletele, sau să continuăm să ne luminăm astfel sufletele! ... În vechime, catehumenii nou botezați petreceau întreaga Săptămână Luminată în biserică, fiecare îmbrăcat în cămașa albă pe care a primit-o la botez. (The Bright Week, La Semaine Radieuse, Die Lichte Woche, Svétlaya Sedmítsa, Diakainísimos Εvdomáda ... )

Pr. prof. Ion Ciungu   “Pe Dumnezeu nimeni niciodată nu L-a văzut; Fiul Cel Unul-Născut, Care este în sânul Tatălui, El L-a făcut cunosc...