duminică, 1 martie 2020

O BINECUVÂNTĂM PE SFÂNTA FECIOARĂ MARIA, MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, PENTRU EXEMPLUL EI DE POSTIRE, DE STĂPÂNIRE DE SINE, DE JERTFIRE DE SINE ȘI DE IUBIRE FAȚĂ DE DUMNEZEU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Martie, anul 2020, editat de Oastea Domnului). CRUCEA REVELEAZĂ PLINĂTATEA IUBIRII LUI DUMNEZEU. (Mesajul din anul 2007 dat de Papa Benedict al XVI-lea pentru Postul Mare; din fila de calendar creștin greco-catolic pe luna Martie 2020). POSTUL PAȘTILOR ÎNCEPE LUNI, 2 MARTIE 2020. SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI ESTE PE DATA DE 19 APRILIE 2020, PENTRU CREȘTINII ORTODOCȘI ȘI GRECO-CATOLICI.


Pr. prof. Ion Ciungu




Iar în a șasea lună, trimis a fost de la Dumnezeu îngerul Gavriil într'o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret,
Mt 2:22-23
la o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.
Mt 1:16Mt 1:18Lc 2:5
Și intrând îngerul la dânsa, i-a zis: "Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei!"
Jd 6:12Lc 1:42Lc 11:27
Iar ea, văzându-l, s'a tulburat de cuvântul lui și cugeta: "Ce fel de închinare  poate fi aceasta?...".
Și îngerul i-a zis: "Nu te teme, Marie, fiindcă ai aflat har la Dumnezeu.
Și iată'n pântecele tău vei zamisli și vei naște Fiu și numele Lui îl vei chema Iisus.
Fc 16:11Jd 13:3Is 7:14Is 49:1Is 54:5Mt 1:21-23Mt 1:25Lc 2:21Ga 4:4
Acesta mare va fi și Fiul Celui-Preaînalt Se va chema și Domnul Dumnezeu Îi va da tronul lui David, părintele Său,
2Rg 7:121Par 17:14Ps 131:11Is 9:5Is 9:6Is 16:5Ir 23:5Mi 4:8Mc 5:7Mc 11:10,
și va împărăți peste casa lui Iacob în veci și împărăția Lui nu va avea sfârșit".
2Rg 7:163Rg 11:38-391Par 22:9-10Ps 44:6Ps 88:29Ps 88:36Is 9:7Ir 23:5Dn 2:44Dn 3:30Dn 6:27Dn 7:14Dn 7:27Mi 4:7Mc 11:10In 12:34Evr 1:8Evr 12:28
Și a zis Maria către înger: "Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu știu de bărbat?"
Și răspunzând îngerul, i-a zis: "Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine și puterea Celui-Preaînalt te va umbri 6; pentru aceea și Sfântul Care Se va naște din tine Fiul lui Dumnezeu Se va chema.
Jd 11:29Dn 9:24Mt 1:18Mt 1:20Evr 7:26
Și iată, Elisabeta, rudenia ta, a zămislit și ea fiu la bătrânețea ei, și aceasta este a șasea lună pentru ea, cea numită stearpă.
Că la Dumnezeu nimic nu este cu neputință".
Fc 18:14Iov 42:2Ir 32:17Ir 32:27Za 8:6Mt 19:26Mc 10:27Lc 18:27Rm 4:21
Iar Maria a zis: "Iată, roaba Domnului. Fie mie după cuvantul tău!" Și îngerul a plecat de la dansa.(Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 1, versetele 26-38). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-dupa-Luca/Adresare-introductiva-Vestirea-nasterii-lui-Ioan-Botezatorul-Bunavestire-Maria-la-Elisabeta-cantarea-Mariei-Nasterea-lui-Ioan-Botezatorul/
Pe data de 25 martie, în fiecare an, avem sărbătoarea Buna Vestire, când ne amintim despre Vestea Bună pe care Arhanghelul Gavriil (Gabriel) a adus-o Sfintei Fecioara Maria, și anume că ea Îl va naște ca Om pe Fiul lui Dumnezeu, în mod supranatural, prin puterea Duhului Sfânt și a Tatălui Ceresc Cel Prea Înalt.
............................................


ÎN IERUSALIM, LA SFÂNTUL MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS SE CONTINUĂ REVOVĂRILE ÎN VALOARE DE MULTE MILIOANE DE DOLARI. PRIMA RUNDĂ DE RENOVĂRI A AVUT LOC ÎN 2016-2017. URMEAZĂ A DOUA RUNDĂ. (articole în engleză din 28 și 29 mai 2019; scurtă anuţare a ştirii). NE AMINTIM CĂ MAJESTATEA SA ABDULLAH II AL IORDANIEI DEJA A FĂCUT DONAŢIE ŞI PENTRU ACEASTĂ A DOUA RUNDĂ DE RENOVĂRI.





………………………………………………………………..
………………………………………………………………..





BINECUVÂNTATĂ MAICĂ


Binecuvântată Maica Celui Care-L adorăm,
pentru-a ta chemare sfântă, noi te binecuvântăm.
Preacinstită fii tu, Maica Celui Ce ne-a mântuit,
nimeni pe pământ, ca tine, pe Iisus n-a mai iubit.


Mulți au mai crezut în Fiul după ce L-au cunoscut,
dar tu ai crezut `nainte, până nici nu L-ai născut.
Mulți L-au mai slăvit pe Domnul, marile-i minuni văzând,
Dar tu L-ai slăvit când încă El era copil plăpând.


Mulți L-au mai slujit în urmă, când El ca Stăpân cerea,
dar tu L-ai slujit când încă El neputincios părea.
Mulți și-au mai jertfit o parte din viață pentru El,
dar tu ți-ai jertfit-o toată, într-un sfânt și unic fel.


Mulți vor fi pe veci în slavă lângă El, ce-L adorăm,
însă nimenea ca tine. ... Noi te binecuvântăm.


 (din volumul Minune și taină, de Traian Dorz)


Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis pentru credință peste 17 ani.
……………………………………………………………………………………………




Postul e vechi și începe odată cu omul. E prima poruncă de stăpânire de sine.
« Cine nu se leapădă de sine, nu poate să vie după Mine. » (Luca 9,23). Cine nu poate să întrebe și nu se poate pleca sfatului unui părinte duhovnicesc, sau nici măcar nu-l caută, nu găsește pe Iisus.




…………………………………………………………………






Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.



Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.


Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.


………………………………………………………………………………………………………………….





CRUCEA REVELEAZĂ PLINĂTATEA IUBIRII LUI DUMNEZEU



În misterul Crucii se revelează în mod deplin puterea irezistibilă a milostivirii Tatălui Ceresc. Pentru a recuceri iubirea creaturii Sale, El a acceptat să plătească un preț foarte mare : Sângele Unicului său Fiu. Moartea, care pentru primul Adam era semn extrem de singurătate și de neputință, s-a transformat astfel în actul suprem de iubire și de libertate al noului Adam. Așadar, se poate afirma pe bună dreptate, împreună cu Sfântul Maxim Mărturisitorul, că Isus Cristos « a murit, dacă se poate spune așa, în mod divin, pentru că a murit în mod liber » (Ambigua). În Cruce se manifestă erosul lui Dumnezeu față de noi. De fapt eros este – așa cum se exprimă Pseudo-Dionisie – acea forță « care nu permite celui care iubește să rămână în sine însuși, ci-l face să se unească cu cel iubit » (De divinis nominibus). Ce « eros mai nebun » (N. Cabasilas, Viața în Cristos) este decât Cel care L-a făcut pe Fiul lui Dumnezeu să se unească cu noi până într-acolo încât să sufere, ca pe ale Sale, urmările delictelor noastre?

(Mesajul pentru Postul Mare, 2007, al Papei Benedict al XVI-lea)

Benedict al XVI-lea, Papă Emerit. Născut în 1927. A fost conducător al Bisericii Catolice și suveran al statului Vatican în perioada 2005 -2013.


IISUS ESTE PRIMUL MARTOR REAL PENTRU DUMNEZEU ÎMPOTRIVA DIAVOLULUI. NUMAI SUPUNEREA NOASTRĂ FAȚĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI NUMAI DRAGOSTEA NOASTRĂ PENTRU EL NE POT ARĂTA CALEA SPRE ÎNNOIREA BISERICII, CARE A AJUNS SĂ FIE CONSIDERATĂ A FI NUMAI UN APARAT POLITIC. ÎNCERCAREA DE A CREA O ALTĂ BISERICĂ, FĂRĂ DUMNEZEU, ÎN CARE CONCEPTUL DE  MORALITATE CREȘTINĂ A INTRAT ÎN DISOLUȚIE, A EȘUAT. CRIZA ABUZURILOR SEXUALE DIN PARTEA PREOȚILOR CATOLICI NU POATE FI ÎNȚELEASĂ DEPLIN FĂRĂ A OBSERVA COLAPSUL STANDARDELOR NORMATIVE CU PRIVIRE LA SEXUALITATE, SUSȚINUT PE LINIE GUVERNAMENTALĂ ÎN GERMANIA ȘI AUSTRIA, ÎN PERIOADA ANILOR 1960-1980 ; ȘI FĂRĂ A OBSERVA COLAPSUL TEOLOGIEI MORALE CATOLICE, CARE ELIMINASE LA UN MOMENT DAT CATEGORIILE DE BINE ABSOLUT ȘI RĂU ABSOLUT ; ȘI FĂRĂ A OBSERVA RESPINGEREA TRADIȚIEI BISERICII DE CĂTRE UNII EPISCOPI CATOLICI DUPĂ CONCILIUL VATICAN II (1962-1965).  (Din eseul Papei emerit Benedict XVI, „Biserica și scandalul abuzului sexual”, din data de 10 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii)  


.......

Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor!

Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

.............................................................................................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:

DISCIPLINA IZVORÂTĂ DIN CREDINȚA CREȘTINĂ MOȘTENITĂ DIRECT DIN FAMILIE, PE LINIA BISERICII STRĂBUNE, NE AJUTĂ SĂ-L CUNOAȘTEM PE DUMNEZEU ȘI SĂ-L CINSTIM, SĂ NE RENAȘTEM LA O VIAȚĂ NOUĂ ȘI NEPRIHĂNITĂ, CU MINTEA TREAZĂ ȘI CU INIMA CURATĂ, ÎN IUBIREA NESCHIMBATĂ A MÂNTUITORULUI, ÎNTR-O PĂRTĂȘIE FRĂȚEASCĂ NEPREFĂCUTĂ, AVÂND ASTFEL POSIBILITATEA SĂ FIM CU TOȚII FERICIȚI PENTRU VEȘNICIE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Februarie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)



PRINS ÎN CAPCANELE DURERILOR SAU ALE PLĂCERILOR, OMUL NU POATE IEȘI DIN ACEASTĂ CAPTIVITATE LIPSITĂ DE PERSPECTIVA ADEVĂRATULUI VIITOR DECÂT PRIN CREDINȚA SMERITĂ ÎN DUMNEZEU, CREDINȚĂ CARE LUMINEAZĂ RAȚIUNEA OMULUI SPRE LINIȘTEA DEPLINĂ. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Ianuarie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)



„RELATAREA EVANGHELICĂ A BOTEZULUI LUI ISUS ARATĂ CALEA DE ÎNJOSIRE ȘI DE UMILINȚĂ PE CARE FIUL LUI DUMNEZEU A ALES-O ÎN MOD LIBER, PENTRU A ÎNDEPLINI PLANUL TATĂLUI, PENTRU A FI ASCULTĂTOR FAȚĂ DE VOINȚA LUI DE IUBIRE FAȚĂ DE OM ÎN TOATE, PÂNĂ LA JERTFA PE CRUCE.” (Din fila de calendar pe luna ianuarie , 2020, editat de Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, citat din Predica din 2013 a Papei Benedict al XVI-lea la Solemnitatea Botezului Domnului)




„RELATAREA EVANGHELICĂ A BOTEZULUI LUI ISUS ARATĂ CALEA DE ÎNJOSIRE ȘI DE UMILINȚĂ PE CARE FIUL LUI DUMNEZEU A ALES-O ÎN MOD LIBER, PENTRU A ÎNDEPLINI PLANUL TATĂLUI, PENTRU A FI ASCULTĂTOR FAȚĂ DE VOINȚA LUI DE IUBIRE FAȚĂ DE OM ÎN TOATE, PÂNĂ LA JERTFA PE CRUCE.” (Din fila de calendar pe luna ianuarie , 2020, editat de Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, citat din Predica din 2013 a Papei Benedict al XVI-lea la Solemnitatea Botezului Domnului)





ÎN LUMEA PĂCĂTOASĂ ȘI AUTOSUFICIENTĂ DE AZI, CARE NU ARE VREME SĂ-L PRIMEASCĂ ȘI SĂ-L ASCULTE PE IISUS, NOI SĂ NU RATĂM OCAZIA DE A-L PRIMI, DE A-L ASCULTA ȘI DE A NE LĂSA ÎMBOGĂȚIȚI ASTFEL DE DUMNEZEU, CUGETÂND LA EL, IUBINDU-L, ÎMPĂRTĂȘINDU-NE CU EL, SILINDU-NE A GÂNDI ȘI A IUBI CA EL, ÎN TOATE ÎMPREJURĂRILE VIEȚII. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Decembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)



SĂ FACEM, FIECARE PE ALTARUL SUFLETULUI SĂU, UN NOU LEGĂMÂNT DE URCUȘ CU IISUS, ÎN PLÂNS AMAR, CONȘTIENȚI DE INSUFICIENȚA URCUȘULUI REALIZAT PÂNĂ ACUM! SĂ DĂM JOS DE PE ARIPILE SUFLETULUI PLUMBUL MATERIEI! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Noiembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)



SĂ NE ÎNCREDINȚĂM SOARTA ÎN MÂNA LUI HRISTOS, CĂCI NU ESTE ALTĂ MÂNĂ CARE SĂ NE POARTE MAI FRUMOS DE GRIJĂ SPRE BINE, ADICĂ SPRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI! SĂ APĂRĂM ICOANA LUI IISUS ÎN SUFLETUL NOSTRU ȘI SĂ O CULTIVĂM! DUMNEZEU NU UITĂ DE OM CUM UITĂ OMUL DE DUMNEZEU! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Octombrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)



ÎNGENUNCHEAȚI DE ÎNGRIJORĂRI ȘI AJUNȘI SUB CRUCEA MÂNTUITORULUI LUMII, SĂ NE ÎNĂLȚĂM PRIVIREA SUFLETULUI SPRE IISUS CEL RĂSTIGNIT, CARE ESTE GATA SĂ NE PRIMEASCĂ CU TOATĂ POVARA PĂCATULUI, PENTRU A NE DESPOVĂRA, DACĂ NE ÎNCREDEM ÎN EL ȘI NE LEPĂDĂM TOTAL DE RĂUTĂȚILE LUMII ȘI DE ASEMĂNAREA NOASTRĂ CU LUMEA PĂCATELOR. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Septembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)



FIECARE BOALĂ ÎȘI ARE ÎNCEPUTUL ÎNTR-UN PĂCAT. VINDECAREA SUFLETULUI ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT VINDECAREA TRUPULUI. LEGEA NESTRĂMUTATĂ A DREPTĂȚII LUI DUMNEZEU ADUCE PESTE CAPUL TĂU CE AI ADUS ȘI TU PESTE CAPUL APROAPELUI TĂU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iulie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)



SPIRITUL SFÂNT LĂSAT DE IISUS OAMENILOR, DE LA TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, AR PUTEA LUCRA LA NIVELUL SPIRITUAL AL OAMENILOR ÎN AȘA FEL ÎNCÂT ÎN FIECARE DIN NOI SĂ AIBĂ LOC O NAȘTERE DIN NOU, DE SUS, PERFECȚIONÂNDU-NE DESTINUL SAU ROSTUL NOSTRU ÎNTRE OAMENI, PE CARE DUMNEZEU L-A PUS ÎN NOI, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE NE SILIM SĂ FRECVENTĂM LOCURI SFINTE ȘI DUHOVNICI ISCUSIȚI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iunie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)


STILUL DE VIAȚĂ CREȘTINĂ CARE DUCE LA MÂNTUIRE SE EXPRIMĂ PRINTR-O ÎNCHINARE DE FIECARE ZI, PLINĂ DE CREDINȚĂ ÎN IISUS, CREDINȚĂ CARE RODEȘTE FAPTE CREȘTINEȘTI, PRINTR-UN ECHILIBRU SĂNĂTOS ÎNTRE ADEVĂR ȘI IUBIRE, ÎNTRE VORBĂ ȘI TRĂIRE, TOATĂ VIAȚA. ACEST STIL DE VIAȚĂ NAȘTE FII, FIICE, LUI DUMNEZEU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna mai, anul 2019, editat de Oastea Domnului)  



CHIPUL ÎNNOIT, DIVIN, AL FIINȚELOR NOASTRE, AL PERSOANELOR NOASTRE UMANE, ÎL PUTEM EXPRIMA NUMAI CU AJUTORUL MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, EL ÎNSUȘI FIIND PAȘTELE CARE NE DĂ ÎN DAR, PRIN SÂNGELE LUI, DACĂ VREM SĂ PRIMIM, ADEVĂRATA NOASTRĂ VALOARE, ADEVĂRATA NOASTRĂ ÎNVIERE PERSONALĂ, ADEVĂRATA VIAȚĂ UMANĂ CU IUBIRE, IERTARE ȘI SFINȚENIE SPRE ALȚII, BAZATĂ PE VICTORIA PRIN RUGĂCIUNE SMERITĂ ȘI POST ASUPRA ISPITITORULUI, ASUPRA PATIMILOR DIN SÂNGELE NOSTRU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna aprilie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

































……………………………………………………….

Slăvit să fie, și de noi, în fiecare moment, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în vecii vecilor!

Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic Iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să fie slăvit, și de noi, în fiecare moment, prin Duhul Curat și Sfânt, adică, prin Spiritul Adevărului Mângâietor și Dătător de Viață al lui Iisus, în vecii vecilor!

Maica Preacurată, Pururea Fecioara Maria, care de la Duhul Sfânt L-a născut pe Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, să fie slăvită, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie lăudați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

“IISUSE, CEL CE AI ÎNVIAT DIN MORȚI, ÎNVIAZĂ ȘI SUFLETELE NOASTRE!” (din Acatistul Sfintei Învieri a Domnului nostru Iisus Hristos) https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/786224906804127

  Pr. prof. Ion Ciungu       https://www.facebook.com/photo/?fbid=2935037073303450&set=a.711891222284724     https://www.faceb...