sâmbătă, 28 martie 2020

LIBER LA UCIDERI ÎN CLINICI DE AVORTURI, DAR INTERZIS LA RUGĂCIUNE ÎN BISERICI, CĂCI E TIMP DE PANDEMIE DE CORONAVIRUS, ȘI AȘA SUNT LEGILE FĂCUTE DE ATEI-DERBEDEI-SATANIȘTI-CRIMINALI-PE-FAȚĂ. OARE ÎL ÎNȚELEGEM PE MITROPOLITUL GREC NEKTARIOS DIN CORFU CARE MIERCURI, 25 MARTIE 2020, I-A CHEMAT TOTUȘI PE CREDINCIOȘI LA SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE ÎN BISERICI ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE GUVERNUL GRECIEI A INTERZIS DIN 16 MARTIE PÂNĂ ÎN 30 MARTIE 2020 SLUJBELE ÎN TOATE LOCAȘURILE DE CULT ? SĂ ÎNȚELEGEM SITUAȚIILE DIN SUA PÂNĂ ÎN GRECIA, CEL PUȚIN !!! SAU PÂNĂ ÎN SANKT PETERSBURG ȘI BACĂU, CĂCI A ÎNCEPUT LUPTA ÎN JUSTIȚIE CONTRA CELOR CARE AU DECIS ÎNCHIDEREA BISERICILOR !!! (chemare la meditație și acțiune, pe baza câtorva știri de ieri, 27 martie 2020, din Evenimentul Zilei, din Greek Reporter, de pe Orthodox Christianity și de pe Radio Europa Liberă România).



Pr. prof. Ion Ciungu




Iar Petru și apostolii, răspunzând, au zis: « Noi trebuie să-L ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni. Dumnezeul părinților nostri L-a înviat pe Iisus pe Care voi L-ați omorât spânzurându-L pe lemn. »” (Faptele Apostolilor, capitolul 5, versetele 29-30) https://www.crestinortodox.ro/biblia/Faptele-Apostolilor/Anania-si-Safira-Multe-semne-si-minuni-Apostolii-sunt-inchisi-dar-un-inger-ii-elibereaza-apoi-sunt-dusi-in-sinedriu-Sfatul-lui-Gamaliel/


Eminența Sa, Mitropolitul Nektarios de Corfu . Photo Credit: Wikipedia



Lupta pentru apărarea valorilor creștine, în această perioadă a pandemiei de coronavirus, când se fac multe abuzuri și discriminări la adresa creștinilor, o putem observa din câteva articole de ieri, 27 martie 2020.


Oare cum de crimele în clinicile de avorturi sunt permise în timp ce rugăciunile în biserici sunt interzise prin legi de Stat, pe motivul că este pandemie de coronavirus ?


Oare ce fel de oameni sunt aceia care permit crimele în clinici de avorturi în timp ce interzic rugăciunile în biserici ?


Oare cine sunt aceia care permit crimele în clinici de avorturi în timp ce interzic rugăciunile în biserici ?



Să observăm următoarele situații, să medităm și să alegem cum să acționăm :


Episcopul Nektarios din Corfu i-a chemat pe credincioși să primească Sfânta Împărtășanie în biserici, considerând că Statul greșește când le interzice participarea la Sfintele Slujbe în timp ce le permite să iasă din casă pentru a face exerciții de mișcare și pentru a-și duce la plimbare câinii.


Așa că, obțineți-vă învoirea să ieșiți pentru exercițiu și veniți la biserică să luați Sfânta Împărtășanie, să vă rugați, » i-a îndemnat Episcopul Nektarios de Corfu pe creștinii ortodocși.


Nu s-a observat nici o reacție oficială din partea Statului, dar unii se așteaptă ca Nektarios să pățească așa cum a pățit-o Episcopul Serafim de Kythira care a fost arestat în urmă cu o săptămână din cauză că a mers la biserică și a făcut slujbă încălcând interdicțiile guvernamentale în contextul pandemiei de coronavirus.



Mai multe aspecte referitoare la scest subiect, precum și la lupta creștinilor pro viață, anti avort, din SUA, în contextul în care clinicile de avorturi nu au fost închise deși bisericile au fost închise din cauza coronavirusului, precum și la lupta în justiție contra celor care au decis închiderea bisericilor pentru credincioși, putem afla din articolele de mai jos :


Bishop of Corfu Calls on People to Thwart Rules, Receive Communion in Churches, publicat în data de 27 martie 2020, pe website-ul agenției de știri grecești GREEK REPORTER, de Nick Kampouris. https://greece.greekreporter.com/2020/03/27/bishop-of-corfu-calls-on-people-to-thwart-rules-receive-communion-in-churches/



SUA. Se închid biserici, școli, afaceri. Nu și industria avortului, publicat în data de 27 martie 2020, pe website-ul de știri al ziarului Evenimentul Zilei, de Tudor Borcea. https://evz.ro/sua-se-inchid-biserici-scoli-afaceri-nu-si-industria-avortului.html?fbclid=IwAR3rowT_o2eh2I9TWer4Qpa9EbSPJL7HUKDL1Oj9wn_b_gHbcQoJsI0ap0g



GREEK CHURCH PETITIONS TO BE ALLOWED TO SERVE LITURGY, LAWYERS SEEKING TO ANNUL ORDER TO BAN CHURCH SERVICES, publicat în data de 27 martie 2020, pe website-ul creștin de știri ORTHODOX CHRISTIANITY.


ST. PETERSBURG MAYOR’S ORDER TO CLOSE CHURCHES IS UNCONSTITUTIONAL, SERVICES WILL CONTINUE, SAYS RUSSIAN CHURCH, publicat în data de 27 martie 2020, pe website-ul creștin de știri ORTHODOX CHRISTIANITY.



Marcel Vela, dat în judecată pentru că a interzis participarea credincioșilor la slujbe, publicat în data de 27 martie 2020, pe website-ul de știri Radio Europa Liberă România. https://romania.europalibera.org/a/marcel-vela-dat-%C3%AEn-judecat%C4%83-pentru-c%C4%83-a-interzis-participarea-la-slujbele-religioase/30513583.html?fbclid=IwAR10YcoH3AY5bV7n9-d0Cx6LNmZgnkTvHD2jY-GCiWGnFvZajIYBGud6tZE


.......................................................

Aici am terminat de chemat la meditație și acțiune pe baza știrilor respective.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎNCHIDEREA ÎN ISRAEL PENTRU CEL PUȚIN O SĂPTĂMÂNĂ A BISERICILOR, SINAGOGILOR ȘI MOSCHEILOR, A FOST ANUNȚATĂ IERI, 25 MARTIE 2020, DE CĂTRE PRIM-MINISTRUL NETANYAHU, ÎN CADRUL NOILOR MĂSURI ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI. LA BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT SLUJBELE VOR FI ȚINUTE, ÎNSĂ NUMĂRUL CREDINCIOȘILOR PARTICIPANȚI ESTE LIMITAT LA NUMAI CÂTEVA PERSOANE, BAZILICA FIIND ACCESIBILĂ NUMAI ÎN TIMPUL LITURGHIILOR. CREDINCIOȘII SE POT RUGA PE STRĂZI ÎN GRUPURI DE MAXIM 10 PERSOANE, PĂSTRÂND ÎNTRE EI DISTANȚA DE 1,8 METRI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 26 martie 2020)



ÎN MISSISSIPPI LUPTA CREȘTINILOR PRO VIAȚĂ, ANTI AVORT, CONTINUĂ : CAMERA REPREZENTANȚILOR A APROBAT ÎN 12 MARTIE 2020 UN PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL PE BAZĂ DE RASĂ, SEX SAU ANORMALITĂȚI GENETICE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 17 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ANUL TRECUT PARLAMENTARII ȘI GUVERNATORUL DIN MISSISSIPPI AU APROBAT O LEGE CARE INTERZICE AVORTUL DIN MOMENT CE MEDICUL DETECTEAZĂ RITMUL CARDIAC AL BEBELUȘULUI, ÎNSĂ UN GRUP PRO AVORT A REUȘIT ÎN JUSTIȚIE SĂ BLOCHEZE LEGEA. NE AMINTIM CĂ AVORTURILE, HOMOSEXUALITATEA ȘI ALTE PĂCATE STRIGĂTOARE LA CER ATRAG PEDEAPSĂ GRAVĂ DE LA DUMNEZEU, IAR PANDEMIA DE CORONAVIRUS POATE FI O ASTFEL DE PEDEAPSĂ. 50 DE MILIOANE DE AVORTURI SE FAC ANUAL LA NIVEL MONDIAL; 100.000 ÎN ROMÂNIA !!! POCĂINȚĂ NAȚIONALĂ, OFICIALĂ, LA NOI NU SE VEDE PENTRU ACESTE PĂCATE !!! NICI DORINȚĂ DE ÎNDREPTARE !!! CE BINE SĂ AȘTEPTĂM ???

HAGIA SOFIA, CEA MAI MARE CATEDRALĂ A CREȘTINĂTĂȚII TIMP DE APROAPE UN MILENIU, TRANSFORMATĂ ÎN MOSCHEE ÎN 1453, APOI ÎN MUZEU ÎN 1931, S-AR PUTEA SĂ DEVINĂ IARĂȘI MOSCHEE, POTRIVIT INTENȚIEI PREȘEDINTELUI TURCIEI RECEP TAYYIP ERDOGAN. ÎN 23 MARTIE 2020 HAGIA SOFIA A FOST FOLOSITĂ CA MOSCHEE, PUNÂND ACUM, ÎN AL TREILEA AN CONSECUTIV, SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII STATUTUL EI DE MUZEU. (scurtă anunțare a știrii ; articole în engleză din 25 și 24 martie 2020). NE AMINTIM CĂ DECADENȚA RELIGIOASĂ ȘI MORALĂ A CREȘTINILOR A DUS LA CUCERIREA CONSTANTINOPOLULUI DE CĂTRE TURCI ÎN 1453.




BISERICA SÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM RĂMÂNE DESCHISĂ PENTRU SLUJBE, IAR CREȘTINII CREDINCIOȘI POT VENI LA RUGĂCIUNI ÎN CONFORMITATE CU INSTRUCȚIUNILE PENTRU SĂNĂTATE PUBLICĂ, EVITÂND GRUPURI MAI MARI DE ZECE PERSOANE, PĂSTRÂND DISTANȚA DE DOI METRI ÎNTRE PERSOANE, FĂRĂ SĂ ATINGĂ ȘI FĂRĂ SĂ SĂRUTE PIETRE, ICOANE, VEȘMINTE SAU PERSONALUL DIN BAZILICĂ, RESPECTÂND INSTRUCȚIUNILE AUTORITĂȚILOR CIVILE COMPETENTE, ÎN CONDIȚIILE PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. AȘA AU DECIS ÎN 20 MARTIE CEI TREI LIDERI RELIGIOȘI CREȘTINI DE LA BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 24 și 22 martie 2020).






















BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).



BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).



DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).




















































GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ: 350 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2020 PÂNĂ ACUM ; 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DIN 2015 PÂNĂ ACUM ; 1000 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN ANUL 2019 ; PESTE 2000 DE BISERICI ȘI CENTRE DE RUGĂCIUNE CREȘTINE AU FOST ARSE DIN 2015 PÂNĂ ACUM. DE CĂTRE CINE ? DE CĂTRE STATUL ISLAMIC ȘI ALȚII. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 11 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU ARE INTERESUL SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC, DUPĂ CUM A DECLARAT ÎN 2016 PROFESORUL ISRAELIAN EFRAIM INBAR DE LA “BEGIN-SADAT CENTER FOR STRATEGIC STUDIES” CARE COLABOREAZĂ CU NATO ȘI CU GUVERNUL ISRAELIAN. ... DE ASEMENEA, CONTINUĂ GENOCIDUL ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA: 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI ÎN FIECARE AN!!! CINE ARE INTERESUL SĂ NU FIE OPRIT NICI ACEST GENOCID?











































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre “TRAGEDIA LUI IUDA”, articol scris de Nicolae Steinhardt (+1989), se cuvine să ne amintim și azi, în MIERCUREA MARE, zi în care ne amintim că Iuda L-a vândut pe Domnul nostru Iisus Hristos, făcând târgul cu marii preoți evrei, care i-au dat 30 de arginți pentru serviciul pe care urma să li-l facă. ... DE ASEMENEA, despre “NU-I SINGUR IUDA VINOVAT”, poezie scrisă de Costache Ioanid (+1987), se cuvine să ne amintim azi, în MIERCUREA MARE. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/761652612777387 Din această poezie avem de învățat că trebuie să conștientizăm faptul că și noi, prin păcatele noastre, suntem vinovați de Moartea Domnului nostru Iisus Hristos. După ce conștientizăm aceasta, se cuvine să recunoaștem, să mărturisim și să Îi cerem iertare Mântuitorului lumii. Din “TRAGEDIA LUI IUDA” înțelegem că nu se cuvine să acceptăm punctul de vedere al celor care încearcă să-l dezvinovățească pe Iuda. Aceștia greșesc când spun că dacă Iuda nu L-ar fi vândut pe Iisus, atunci planul divin nu s-ar fi putut realiza și mântuirea nu ar fi avut loc. Eroarea lor este totală, căci pentru a realiza mântuirea lumii Dumnezeu nu depindea exclusiv de Iuda. ... Se cuvine să considerăm, într-adevăr, că IUDA ESTE VINOVAT DE VINDEREA LUI IISUS și, de asemenea, IUDA ESTE VINOVAT PENTRU CĂ NU ȘI-A CERUT IERTARE DE LA IISUS. ... ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim prin lecțiile pe care ni le dai în aceste zile, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu       Iuda primește banii de la marii preoți evrei. https://www.facebook.com/photo?fbid=2932416543565503&se...