joi, 26 martie 2020

ÎNCHIDEREA ÎN ISRAEL PENTRU CEL PUȚIN O SĂPTĂMÂNĂ A BISERICILOR, SINAGOGILOR ȘI MOSCHEILOR, A FOST ANUNȚATĂ IERI, 25 MARTIE 2020, DE CĂTRE PRIM-MINISTRUL NETANYAHU, ÎN CADRUL NOILOR MĂSURI ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI. LA BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT SLUJBELE VOR FI ȚINUTE, ÎNSĂ NUMĂRUL CREDINCIOȘILOR PARTICIPANȚI ESTE LIMITAT LA NUMAI CÂTEVA PERSOANE, BAZILICA FIIND ACCESIBILĂ NUMAI ÎN TIMPUL LITURGHIILOR. CREDINCIOȘII SE POT RUGA PE STRĂZI ÎN GRUPURI DE MAXIM 10 PERSOANE, PĂSTRÂND ÎNTRE EI DISTANȚA DE 1,8 METRI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 26 martie 2020)




Pr. Prof. Ion Ciungu






Şi Iisus i-a zis: Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veţi închina Tatălui. … Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte. Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 4, versetele 21-24) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=4



Biserica Învierii sau Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim are două cupole. Sub cupola mică se află Altarul Răstignirii, marcând locul unde a fost răstignit Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Sub cupola mare se află Capela Sfântului Mormânt, marcând locul unde El a fost înmormântat și de unde a înviat ca un Învingător Veșnic.



Despre situația în care se află Biserica Sfântului Mormânt în contextul noilor măsuri împotriva coronavirusului, anunțate ieri, 25 martie 2020, de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu putem afla mai multe aspecte din articolele următoare:

Biserica Sfântului Mormânt închisă pentru o săptămână. Slujbele nu se suspendă, publicat în data de 26 martie 2020, pe website-ul Patriarhiei Române BASILICA.RO, de Sorin Ionițe.

CHURCH OF HOLY SEPULCHRE CLOSED FOR AT LEAST ONE WEEK, publicat în data de 26 martie 2020, pe website-ul rus de știri creștine ORTHODOX CHRISTIANITY.

DECLARAȚIE REFERITOARE LA BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, publicat în data de 26 martie 2020, pe website-ul Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului.



...............................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

BISERICA SÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM RĂMÂNE DESCHISĂ PENTRU SLUJBE, IAR CREȘTINII CREDINCIOȘI POT VENI LA RUGĂCIUNI ÎN CONFORMITATE CU INSTRUCȚIUNILE PENTRU SĂNĂTATE PUBLICĂ, EVITÂND GRUPURI MAI MARI DE ZECE PERSOANE, PĂSTRÂND DISTANȚA DE DOI METRI ÎNTRE PERSOANE, FĂRĂ SĂ ATINGĂ ȘI FĂRĂ SĂ SĂRUTE PIETRE, ICOANE, VEȘMINTE SAU PERSONALUL DIN BAZILICĂ, RESPECTÂND INSTRUCȚIUNILE AUTORITĂȚILOR CIVILE COMPETENTE, ÎN CONDIȚIILE PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. AȘA AU DECIS ÎN 20 MARTIE CEI TREI LIDERI RELIGIOȘI CREȘTINI DE LA BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 24 și 22 martie 2020).













BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).


BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).



DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).


















































GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ: 350 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2020 PÂNĂ ACUM ; 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DIN 2015 PÂNĂ ACUM ; 1000 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN ANUL 2019 ; PESTE 2000 DE BISERICI ȘI CENTRE DE RUGĂCIUNE CREȘTINE AU FOST ARSE DIN 2015 PÂNĂ ACUM. DE CĂTRE CINE ? DE CĂTRE STATUL ISLAMIC ȘI ALȚII. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 11 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU ARE INTERESUL SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC, DUPĂ CUM A DECLARAT ÎN 2016 PROFESORUL ISRAELIAN EFRAIM INBAR DE LA “BEGIN-SADAT CENTER FOR STRATEGIC STUDIES” CARE COLABOREAZĂ CU NATO ȘI CU GUVERNUL ISRAELIAN. ... DE ASEMENEA, CONTINUĂ GENOCIDUL ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA: 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI ÎN FIECARE AN!!! CINE ARE INTERESUL SĂ NU FIE OPRIT NICI ACEST GENOCID?










































            






































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA MARE, în SÂMBĂTA PAȘTILOR, adică SÂMBĂTĂ în A 7 – A SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, AZI FIIND ULTIMA ZI DIN ACEST POST. În Sfânta și Marea Zi Sâmbătă sărbătorim, conform îndrumărilor din cartea de cult numită Triod, “Îngroparea Dumnezeiască și Trupească a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și Pogorârea în iad, prin care neamul nostru, fiind chemat din stricăciune, a fost mutat spre viața veșnică.” Îngroparea Mântuitorului a avut loc vineri seara, înainte de apusul soarelui, adică înainte de a începe sâmbăta. Sâmbăta era și este ziua de odihnă săptămânală a evreilor religioși, pe care ei o respectă cu strictețe. Din punctul de vedere al evreilor religioși de azi și de atunci, sâmbăta începe vineri seara după apusul soarelui. În acel an, când a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos, sărbătoarea Paștilor a căzut chiar în acea sâmbătă. Deci, acea zi de sâmbătă avea o importanță dublă, așa că s-au silit să termine cu Înmormântarea Domnului înainte de apusul soarelui. La Înmormântare au participat, în mod deosebit, Iosif din Arimateea și Nicodim, care fuseseră ucenici în secret ai lui Iisus, dar erau și membri în Consiliul Suprem al Evreilor (adică în Sanhedrin, numit și Sinedriu). Corpul mort al lui Iisus a fost înfășurat în giulgiu curat de in, cu miresme de smirnă și aloe, apoi a fost pus în mormântul lui Iosif din Arimateea, mormânt săpat în stâncă și care era aproape de locul Răstignirii. Apoi, la ușa Mormântului au pus o piatră mare. La cererea elitei iudaice, piatra a fost sigilată și la Mormânt a fost pusă gardă de soldați, cu aprobarea guvernatorului roman Pilat, ca nu cumva corpul mort să fie furat de ucenicii lui Iisus cu scopul de a pretinde că a înviat. DECI SÂMBĂTA MARE NE AMINTEȘTE ȘI DE FAPTUL CĂ EVREII AU LUAT MĂSURI, ÎMPREUNĂ CU ROMANII, PENTRU A SE ASIGURA CĂ TRUPUL MORT AL LUI IISUS RĂMÂNE ÎN MORMÂNT. CULMEA ESTE CĂ IISUS A ÎNVIAT ȘI A IEȘIT DIN MORMÂNT, ÎN CIUDA TUTUROR MĂSURILOR LOR DE SIGURANȚĂ. APOSTOLII, CARE DEVENISERĂ FOARTE FRICOȘI DUPĂ ARESTAREA ȘI OMORÂREA LUI IISUS, AU CĂPĂTAT MARE CURAJ DUPĂ ÎNVIEREA LUI, DAR MAI ALES DUPĂ ÎNĂLȚAREA LUI LA CER ȘI TRIMITEREA DUHULUI SFÂNT PESTE EI. ASTFEL CĂ APOSTOLII, CU RISCUL VIEȚII, ÎNCEP SĂ PREDICE ÎN TOATĂ LUMEA MOARTEA ȘI ÎNVIEREA LUI IISUS, PRIN CARE OAMENII DOBÂNDESC IERTAREA PĂCATELOR ȘI VIAȚA VEȘNICĂ FERICITĂ. DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A ÎNVIAT ȘI ESTE VIU, ÎN VECII VECILOR! MULȚUMIM FRUMOS, DOAMNE IISUSE HRISTOASE, PENTRU CĂ, PRIN MOARTEA ȘI ÎNVIEREA TA, NE OFERI ȘI NOUĂ POSIBILITATEA DE A PARTICIPA LA O VIAȚĂ MEREU ÎNNOITĂ PRIN DUHUL TĂU CEL SFÂNT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! ADEVĂRAT!

Pr. prof. Ion Ciungu   „Pentru că şi Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepţi, ca să ne...