miercuri, 4 martie 2020

FRUMOS ȘI CREȘTINEȘTE: UNGARIA A CHELTUIT 40 DE MILIOANE DE DOLARI, DIN 2017 PÂNĂ ACUM, PENTRU A-I AJUTA PE CREȘTINII PERSECUTAȚI LA NIVEL MONDIAL. ÎN CONSTITUȚIA UNGARIEI RATIFICATĂ ÎN 2011 SUNT AFIRMATE TEMELIILE CREȘTINE ALE UNGARIEI. UNGARIA A RECONSTRUIT ÎN LIBAN 33 DE BISERICI CARE FUSESERĂ DISTRUSE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 3 martie 2020)


Pr. prof. Ion Ciungu






„Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.” (Sfânta Evanghelie după Matei 5,7) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=5






În contextul lipsei de răspuns din partea comunității internaționale față de persecutarea severă și continuă a creștinilor din Orientul Mijlociu, mica națiune a Ungariei cheltuie milioane de dolari în această regiune pentru a ajuta să se reconstruiască biserici și comunități creștine.


Despre orașele, școlile și comunitățile creștine pe care Ungaria le-a reconstruit în Orientul Mijlociu, dar și despre cuvântarea de luna trecută a premierului Viktor Orban al Ungariei, care a spus că cultura și civilizația creștină sunt sub atac organizat, nu numai în Africa, nu numai în Orientul Mijlociu, dar și în Europa, putem afla mai multe din articolul Hungary rebuilding churches, Christian towns in Middle East to strengthen Christianity worldwide, publicat în data de 3 martie 2020, pe website-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Anugrah Kumar.


Confirm din România cele spuse de Viktor Orban:  



………………………………………………………………………………………………………
Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:








UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)












ÎMPOTRIVA BLASFEMIILOR LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS EXPRIMATE PRIN CARNAVALUL DIN RIO DE JANEIRO, ÎN ACESTE ZILE ÎNAINTE DE POSTUL PAȘTILOR DIN ANUL 2020, PROTESTEAZĂ CREȘTINII CATOLICI ȘI EVANGHELICI CONSERVATORI DIN BRAZILIA PRINTR-O PETIȚIE ON-LINE SEMNATĂ DE 100.000 DE OAMENI. IISUS, CU FAȚĂ NEAGRĂ ȘI CORP DE FEMEIE ESTE PREZENTAT CA FIIND FIUL UNUI „TÂMPLAR ȘOMER” ȘI AL „MARIEI DIN BRAZILIA DURERILOR”. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 23, 21, 17 şi 14 februarie 2020; și din 11 noiembrie 2019). NE AMINTIM CĂ PREȘEDINTELE BRAZILIEI, JAIR MESSIAS BOLSONARO, LUPTĂ PENTRU APĂRAREA VALORILE CREȘTINE, CONTRA COMUNIȘTILOR, PE CARE I-A ACUZAT DE DECADENȚA MORALĂ A TINERILOR ȘI DE FAPTUL CĂ VOR SĂ-I CONVERTEASCĂ PE COPII LA HOMOSEXUALITATE PRIN ORELE DE ORIENTARE SEXUALĂ ȘI PRIN IDEOLOGIA DE GEN. ... NE AMINTIM CĂ UN ROMÂN A FĂCUT FAȚA STATUII LUI IISUS DIN RIO DE JANEIRO. E VORBA DE SCULPTORUL GHEORGHE LEONIDA.




ÎN BURKINA FASO CREȘTINII SUNT ATACAȚI ȘI UCIȘI ÎN CONTINUARE, CHIAR ȘI ÎN TIMPUL SLUJBEI LA BISERICĂ: 24 DE OAMENI AU FOST UCIȘI ȘI 18 AU FOST RĂNIȚI DUMINICĂ, 16 FEBRUARIE 2020, CÂND 20 DE BĂRBAȚI ÎNARMAȚI CU PUȘTI AU SOSIT PE MOTOCICLETE ȘI AU ATACAT O BISERICĂ ÎN NORD-ESTUL ȚĂRII. ACEST ATAC A VENIT ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE 4000 AU FOST UCIȘI DE CĂTRE ISLAMIȘTI EXTREMIȘTI ÎN ANUL 2019 ÎN TREI ȚĂRI DIN AFRICA (BURKINA FASO, NIGER ȘI MALI), POTRIVIT DATELOR OFERITE DE TRIMISUL NAȚIUNILOR UNITE ÎN AFRICA DE VEST ȘI SAHEL. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 18 și 17 februarie 2020). ROMÂNII CARE SUFERĂ DE COMPLEX DE SUPERIORITATE FAȚĂ DE AFRICANI, PE CARE ÎI CONSIDERĂ ÎNAPOIAȚI, AR TREBUI SĂ-ȘI DEA SEAMA CĂ ÎN ROMÂNIA CRIMINALITATEA ESTE MULT MAI MARE, CĂCI 100.000 DE BEBELUȘI SE UCID AICI „LEGAL” ÎN FIECARE AN!!! SATANA ARE INFLUENȚĂ AICI MULT MAI MARE!!! ȘTIM CĂ NU PUTEM SCĂPA DE DRACI DECÂT PRIN RUGĂCIUNE ȘI POST, CU SERIOZITATE, DUPĂ CUM NE ÎNVAȚĂ MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS.





























CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA MARE, în SÂMBĂTA PAȘTILOR, adică SÂMBĂTĂ în A 7 – A SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, AZI FIIND ULTIMA ZI DIN ACEST POST. În Sfânta și Marea Zi Sâmbătă sărbătorim, conform îndrumărilor din cartea de cult numită Triod, “Îngroparea Dumnezeiască și Trupească a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și Pogorârea în iad, prin care neamul nostru, fiind chemat din stricăciune, a fost mutat spre viața veșnică.” Îngroparea Mântuitorului a avut loc vineri seara, înainte de apusul soarelui, adică înainte de a începe sâmbăta. Sâmbăta era și este ziua de odihnă săptămânală a evreilor religioși, pe care ei o respectă cu strictețe. Din punctul de vedere al evreilor religioși de azi și de atunci, sâmbăta începe vineri seara după apusul soarelui. În acel an, când a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos, sărbătoarea Paștilor a căzut chiar în acea sâmbătă. Deci, acea zi de sâmbătă avea o importanță dublă, așa că s-au silit să termine cu Înmormântarea Domnului înainte de apusul soarelui. La Înmormântare au participat, în mod deosebit, Iosif din Arimateea și Nicodim, care fuseseră ucenici în secret ai lui Iisus, dar erau și membri în Consiliul Suprem al Evreilor (adică în Sanhedrin, numit și Sinedriu). Corpul mort al lui Iisus a fost înfășurat în giulgiu curat de in, cu miresme de smirnă și aloe, apoi a fost pus în mormântul lui Iosif din Arimateea, mormânt săpat în stâncă și care era aproape de locul Răstignirii. Apoi, la ușa Mormântului au pus o piatră mare. La cererea elitei iudaice, piatra a fost sigilată și la Mormânt a fost pusă gardă de soldați, cu aprobarea guvernatorului roman Pilat, ca nu cumva corpul mort să fie furat de ucenicii lui Iisus cu scopul de a pretinde că a înviat. DECI SÂMBĂTA MARE NE AMINTEȘTE ȘI DE FAPTUL CĂ EVREII AU LUAT MĂSURI, ÎMPREUNĂ CU ROMANII, PENTRU A SE ASIGURA CĂ TRUPUL MORT AL LUI IISUS RĂMÂNE ÎN MORMÂNT. CULMEA ESTE CĂ IISUS A ÎNVIAT ȘI A IEȘIT DIN MORMÂNT, ÎN CIUDA TUTUROR MĂSURILOR LOR DE SIGURANȚĂ. APOSTOLII, CARE DEVENISERĂ FOARTE FRICOȘI DUPĂ ARESTAREA ȘI OMORÂREA LUI IISUS, AU CĂPĂTAT MARE CURAJ DUPĂ ÎNVIEREA LUI, DAR MAI ALES DUPĂ ÎNĂLȚAREA LUI LA CER ȘI TRIMITEREA DUHULUI SFÂNT PESTE EI. ASTFEL CĂ APOSTOLII, CU RISCUL VIEȚII, ÎNCEP SĂ PREDICE ÎN TOATĂ LUMEA MOARTEA ȘI ÎNVIEREA LUI IISUS, PRIN CARE OAMENII DOBÂNDESC IERTAREA PĂCATELOR ȘI VIAȚA VEȘNICĂ FERICITĂ. DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A ÎNVIAT ȘI ESTE VIU, ÎN VECII VECILOR! MULȚUMIM FRUMOS, DOAMNE IISUSE HRISTOASE, PENTRU CĂ, PRIN MOARTEA ȘI ÎNVIEREA TA, NE OFERI ȘI NOUĂ POSIBILITATEA DE A PARTICIPA LA O VIAȚĂ MEREU ÎNNOITĂ PRIN DUHUL TĂU CEL SFÂNT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! ADEVĂRAT!

Pr. prof. Ion Ciungu   „Pentru că şi Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepţi, ca să ne...