miercuri, 8 aprilie 2020

DUMNEZEU MAI PRESUS DE TOȚI: ZI NAȚIONALĂ DE RUGĂCIUNE ÎN BRAZILIA A FOST DUMINICĂ, 5 APRILIE 2020, DATORITĂ APELULUI FĂCUT DE PREȘEDINTELE ȚĂRII, JAIR MESSIAS BOLSONARO, PENTRU A ELIBERA BRAZILIA DE CORONAVIRUS. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 4 și 6 aprilie 2020). AM MAI OBSERVAT ZILE NAȚIONALE DE RUGĂCIUNE ÎN SUA (în 15 martie 2020) ȘI ÎN REGATUL UNIT (în 22 martie 2020) PENTRU CA DUMNEZEU SĂ OPREASCĂ PANDEMIA DE CORONAVIRUS.




Pr. prof. Ion Ciungu






Dumnezeu a promis iertare și vindecare dacă poporul credincios Îl caută și Îl cheamă în rugăciune, și dacă se smerește și se întoarce de la căile rele: ... „Dacă ...  voi trimite vreo boală molipsitoare asupra poporului Meu Şi se va smeri poporul Meu, care se numeşte cu numele Meu, şi se vor ruga şi vor căuta faţa Mea, şi se vor întoarce de la căile lor cele rele, atunci îi voi auzi din cer, le voi ierta păcatele lor şi le voi tămădui ţara.” [Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor), capitolul 7, versetele 12-14] http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=15&cap=7



Statuia Hristos Răscumpărătorul (Mântuitorul) din Rio de Janeiro. "« Cristo Redentor » este cea mai folosită icoană pentru a reprezenta orașul Rio (și uneori pentru a reprezenta întreaga Brazilie)". Peste 1,8 milioane de vizitatori vin aici în fiecare an. Statuia, construită între anii 1922 și 1931, împreună cu soclul, are înălțimea de 38 de metri. Structura este din beton armat, iar straturile exterioare sunt din steatit. Fața statuii a fost sculptată de românul Gheorghe Leonida, originar din Galați. https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/search?q=vladivostok
…………






Ne amintim faptul că în Brazilia Domnul nostru Iisus Hristos a fost batjocorit la Carnavalul de la Rio, din februarie, înainte de începutul Postului Paștilor din acest an, 2020. Ne amintim de petiția semnată de 100.000 de credincioși care își exprimau nemulțumirea față de faptul că Fiul lui Dumnezeu Întrupat este prezentat cu fața neagră și corp de femeie.


Ne amintim că tot în Brazilia, anul trecut, 2019, de Crăciun, iarăși a fost batjocorit Domnul nostru Iisus Hristos printr-o piesă umoristică, difuzată pe platforma Netflix, în care El era prezentat ca fiind homosexual, apostolii erau prezentați ca fiind indisciplinați și alcoolici, iar Fecioara Maria era prezentată ca având relații sexuale cu Dumnezeu. Cazul a ajuns până în Curtea Supremă, însă influențele ateilor sunt încă puternice acolo.


Ne amintim că în Brazilia este o luptă serioasă pentru susținerea valorilor creștine. Președintele țării, Jair Messias Bolsonaro, căpitan de armată în rezervă, este în al doilea an al mandatului său. El a  fost susținut în timpul campaniei de către Bisericile Evanghelice din Brazilia, al căror succes se datorează numărului redus de preoți catolici (numai 20.000, din necesarul de 90.000). Credința creștină a lui Bolsonaro s-a întărit în timpul campaniei prezidențiale din 2018, când el a fost ținta unui atentat de asasinare și a fost înjunghiat atât de grav încât medicii i-au spus că șansele de supraviețuire sunt numai de 1%. Având în vedere că a supraviețuit, Bolsonaro consideră că îi datorează viața lui Dumnezeu și luptă în continuare pentru susținerea credinței creștine.


Ne amintim că partidul Alianța Pentru Brazilia, pe care Bolsonaro l-a înființat în noiembrie 2019, între punctele principale are respectul față de Dumnezeu, de Religie, de familie, de viață din momentul zămislirii.


Ne amintim că în învățământul din Brazilia este promovată concepția design-ului inteligent, în locul concepției ateismului darwinist.


Încă din timpul campaniei prezidențiale, sloganul lui Jair este: Brazilia mai presus de orice, Dumnezeu mai presus de oricine (Brasilia acima de tudo, Deus acima de todos; Brazil above everything, God above everyone).



Despre Ziua Națională de Rugăciune din Brazilia, care a fost Duminică, 5 aprilie 2020,  la care Președintele Jair Bolsonaro i-a chemat pe brazilieni să se roage lui Dumnezeu pentru a scăpa de coronavirus putem afla mai multe aspecte din articolele următoare:

'God Above All': Brazil's President Calls for National Day of Prayer and Fasting to Fight Coronavirus, publicat în data de 4 aprilie 2020, pe website-ul creștin american de știri Christian Broadcasting Network, CBN News, de Andrea Morris. https://www1.cbn.com/cbnnews/world/2020/april/god-above-all-brazils-president-calls-for-national-day-of-prayer-and-fasting-to-fight-coronavirus


Brazil's President Calls for National Day of Prayer and Fasting to 'Free Brazil from This Evil' Coronavirus, publicat în data de 6 aprilie 2020, pe website-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Amanda Casanova.




 
Excelența Sa, Jair Messias Bolsonaro, Președintele Braziliei, din 1 ianuarie 2019. El este luptător pentru valorile creștine, fiind adversar pe față al căsătoriei între persoane de același sex și al homosexualității, al avortului, al secularismului, al liberalizării drogurilor, al discriminării pozitive etc. https://en.wikipedia.org/wiki/Jair_Bolsonaro



.....................................................

Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:












ÎMPOTRIVA BLASFEMIILOR LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS EXPRIMATE PRIN CARNAVALUL DIN RIO DE JANEIRO, ÎN ACESTE ZILE ÎNAINTE DE POSTUL PAȘTILOR DIN ANUL 2020, PROTESTEAZĂ CREȘTINII CATOLICI ȘI EVANGHELICI CONSERVATORI DIN BRAZILIA PRINTR-O PETIȚIE ON-LINE SEMNATĂ DE 100.000 DE OAMENI. IISUS, CU FAȚĂ NEAGRĂ ȘI CORP DE FEMEIE ESTE PREZENTAT CA FIIND FIUL UNUI „TÂMPLAR ȘOMER” ȘI AL „MARIEI DIN BRAZILIA DURERILOR”. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 23, 21, 17 şi 14 februarie 2020; și din 11 noiembrie 2019). NE AMINTIM CĂ PREȘEDINTELE BRAZILIEI, JAIR MESSIAS BOLSONARO, LUPTĂ PENTRU APĂRAREA VALORILE CREȘTINE, CONTRA COMUNIȘTILOR, PE CARE I-A ACUZAT DE DECADENȚA MORALĂ A TINERILOR ȘI DE FAPTUL CĂ VOR SĂ-I CONVERTEASCĂ PE COPII LA HOMOSEXUALITATE PRIN ORELE DE ORIENTARE SEXUALĂ ȘI PRIN IDEOLOGIA DE GEN. ... NE AMINTIM CĂ UN ROMÂN A FĂCUT FAȚA STATUII LUI IISUS DIN RIO DE JANEIRO. E VORBA DE SCULPTORUL GHEORGHE LEONIDA.









CREAȚIONISMUL BIBLIC, DESIGN-UL INTELIGENT, ESTE PROMOVAT ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DIN BRAZILIA, DIN 25 IANUARIE 2020. VIAȚA ESTE PREA COMPLEXĂ SĂ FI EVOLUAT AȘA CUM SUSȚINE EVOLUȚIA DARWINISTĂ. (scurtă anunțare a știrii ; articole în engleză din 29 și 26 ianuarie 2020). NE AMINTIM CĂ DARWINISMUL ESTE DE OBICEI SUSȚINUT DE ATEI, IAR ATEISMUL ESTE DE OBICEI SUSȚINUT DE EVREI, IAR EVREII ATEI SUNT DE OBICEI MINCINOȘI ȘI HOȚI (NE AMINTIM DE SITUAȚIA CU MUZEUL ATEISMULUI DIN RUSIA, 2017).















“ȘTIINȚA NU-L UCIDE PE DUMNEZEU”. „ATEISMUL ESTE INCONSECVENT CU METODA ȘTIINȚIFICĂ”... . AȘA A DECLARAT  RECENT, 19 MARTIE 2019, FIZICIANUL BRAZILIAN MARCELO GLEISER, CARE A CÂȘTIGAT ÎN ACEST AN „PREMIUL TEMPLETON”, CARE SE ACORDĂ PENTRU CONTRIBUȚII REMARCABILE LA AFIRMAREA DIMENSIUNII SPIRITUALE A VIEȚII. MARCELO GLEISER PREDĂ DIN 1991 ÎN SUA, LA „DARTMOUTH COLLEGE”, STATUL NEW HAMPSHIRE. (articol în engleză din 30 martie 2019; scurtă anunțare a știrii)






















































































































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI JOI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire în mod special despre PATRU EVENIMENTE din VIAȚA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, ba chiar despre CINCI EVENIMENTE: 1) IISUS SPALĂ PICIOARELE UCENICILOR SĂI ÎNAINTE DE CINA CEA DE TAINĂ, pentru a arăta că El, Domnul și Învățătorul, a venit în lume pentru a-i sluji pe oameni, nu pentru ca oamenii să-L slujească pe El. În același timp, El i-a îndemnat pe ucenicii Săi să slujească unii altora. El spusese, cu altă ocazie, astfel: ... “care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru. Şi care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă. Că şi Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi.” 2) CINA CEA DE TAINĂ; https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/752158577091096 3) RUGĂCIUNEA CEA MAI PRESUS DE FIRE FĂCUTĂ DE IISUS ÎN GRĂDINA GHETSIMANI, episod cunoscut și sub numele de AGONIA LUI IISUS ÎN GRĂDINA GHETSIMANI, când transpirația Lui era ca niște stropi mari de sânge care cădeau pe pământ; 4) PRIN SĂRUTARE VICLEANĂ, IUDA ÎL PREDĂ PE IISUS SOLDAȚILOR, CARE ÎL DUC LEGAT LA MARII PREOȚI ANA ȘI CAIAFA, PENTRU A FI JUDECAT; 5) IISUS ESTE INTEROGAT ȘI JUDECAT ÎN TIMPUL NOPȚII DE JOI SPRE VINERI, FIIND CONSIDERAT VINOVAT DE BLASFEMIE, pentru afirmația că El este Hristos, Fiul lui Dumnezeu. A FOST OSÂNDIT SĂ FIE PEDEPSIT CU MOARTEA. A fost legat la ochi, a fost scuipat și lovit peste față cu pumnii și cu palmele. ... REFERITOR LA CINA CEA DE TAINĂ, se cuvine să ne amintim că atunci Mântuitorul i-a provocat pe apostoli să-și analizeze fiecare conștiința cu privire la iubirea lor față de El și cu privire la vinderea Lui. Apoi, i-a împărtășit cu Trupul și Sângele Lui, sub forma pâinii și vinului, pentru iertarea păcatelor. Atunci a fost împărtășit și apostolul Iuda, însă spre osândă, căci iubirea lui de bani era mai puternică decât iubirea față de Iisus. ... Știm că CINA CEA DE TAINĂ A FOST, ESTE ȘI VA FI CENTRUL CULTULUI CREȘTIN TOT TIMPUL, PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUMII, căci numai prin ea pot oamenii obține adevărata viață veșnică fericită. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, ajută-ne ca iubirea noastră față de Tine să ne fie suficient de puternică încât nici o altă iubire și nici o frică să nu o poată întrerupe! Ajută-ne ca împărtășirea noastră să nu ne fie spre osândă, ci spre iertare și spre adevărata viață veșnică fericită! ... DUPĂ JOIA MARE urmează VINEREA MARE, când sărbătorim, prin post negru (cine poate), JERTFA DE BUNĂ VOIE, JERTFA UNICĂ ȘI SUPREMĂ, ADUSĂ DE IISUS VEȘNICULUI TATĂ CERESC, JERTFĂ ADUSĂ ÎN LOCUL OAMENILOR, ÎN BENEFICIUL OAMENILOR, JERTFĂ PRIN CARE MÂNTUITORUL NE-A RĂSCUMPĂRAT DIN PROPRIETATEA LUI SATAN, în care Eva cu Adam ne-au introdus. PRIN JERTFA SA RĂSCUMPĂRĂTOARE, IISUS NE-A ÎNFIAT LA VEȘNICUL TATĂ CERESC CEL ATOTSFÂNT ȘI ATOTPUTERNIC. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să avem respectul cuvenit pentru Opera Ta de Răscumpărare și pentru Opera Ta de Înfiere, ajută-ne să Te cunoaștem mai bine, să Te prețuim mai mult, să Te iubim mai mult și să-Ți mulțumim mai mult, spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie!

Pr. prof. Ion Ciungu   “Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi le-a dat ucenicilor, zicând:  « Luaţi, mâ...