duminică, 5 aprilie 2020

SPOVEDANIA PRIN TELEFON SAU SKYPE, ÎN TIMPUL CONDIȚIILOR STRICTE DE IZOLARE DIN CAUZA PANDEMIEI DE COVID-19, ESTE APROBATĂ DE BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ. PATRIARHUL KIRILL I-A ÎNDEMNAT PE PREOȚI SĂ CONTINUE SLUJBELE, ÎN SPECIAL SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE, CHIAR ȘI FĂRĂ CREDINCIOȘII CARE SUNT FORȚAȚI SĂ STEA ACASĂ. (scurtă anunțare a știrii ; articole în engleză din 3 aprilie 2020). NE AMINTIM CĂ LINGURIȚA PENTRU ÎMPĂRTĂȘANIE SE DEZINFECTEAZĂ DUPĂ FIECARE PERSOANĂ CARE SE ÎMPĂRTĂȘEȘTE, CONFORM INSTRUCȚIUNILOR BISERICII ORTODOXE RUSE DIN 17 MARTIE 2020. NE AMINTIM CĂ ÎN BULGARIA CREDINCIOȘII AU VOIE SĂ PARTICIPE LA SLUJBE ÎN EXTERIORUL BISERICILOR, RESPECTÂND MĂSURILE SANITARE IMPUSE ȘI FOFLOSINDU-SE LUNGURIȚE DIFERITE PENTRU ÎMPĂRTĂȘANIE. ÎN GEORGIA PATRIARHUL ILIA A SPUS CĂ HRANA SPIRITUALĂ ESTE TOT AȘA DE IMPORTANTĂ ȘI DE NECESARĂ CA ȘI HRANA TRUPEASCĂ, CREDINCIOȘII AVÂND VOIE SĂ PARTICIPE ȘI ÎN INTERIORUL CATEDRALELOR, DAR ȘI ÎN EXTERIORUL CATEDRALELOR/BISERICILOR, RESPECTÂND MĂSURILE SANITARE IMPUSE.



 Pr. prof. Ion Ciungu




„Mărturisiţi-vă deci unul altuia păcatele şi vă rugaţi unul pentru altul, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. ” (Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iacov, capitolul 5, versetul 16) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=30&cap=5


„De n-ar fi fost legea Ta gândirea mea, atunci aş fi pierit întru necazul meu.” (Psalmul 118, versetul 92 ; în Biblia Catolică este Psalmul 119 ; în Biblia Protestantă este Psalmul 119) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=118 …. https://bibliacatolica.ro/category/biblia/1-vechiul-testament/41-cartea-psalmilor/page/119/   https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/119




Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, cu ocazia sesiunii commune a Sfântului Sinod și a Consiliului Suprem Bisericesc ale Bisericii Ortodoxe Ruse, care a avut loc în Sala Roșie din Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, în 25 decembrie 2019. http://www.patriarchia.ru/en/db/text/5553920.html  https://en.wikipedia.org/wiki/Cathedral_of_Christ_the_Saviour





“Un mod nou de a administra unele Taine tradiționale, inclusiv Spovedania, a fost adoptat de către Biserica Ortodoxă Rusă, dat fiind faptul că țara ia măsuri de distanțare socială tot mai restrictive pentru a combate coronavirusul.


“Regulile stricte de izolare la domiciliu adoptate de autorități în majoritatea regiunilor rusești reprezintă o provocare pentru creștinii care doresc să continue cu viața lor spirituală în timp ce pandemia se răspândește rapid și necontrolat. Cu peste 3.500 de persoane infectate la nivel național, Patriarhul Bisericii, Kirill, a cerut credincioșilor să stea departe de capele deocamdată.


“În schimb, Biserica a venit prompt în ajutorul turmei sale și le-a oferit credincioșilor unele moduri mai degrabă neortodoxe de a participa la Tainele tradiționale. Foarte recent, Mitropolitul Hilarion, conducătorul Departamentului pentru Relații Bisericești Externe, le-a spus credincioșilor că pot să folosească tehnologia modernă.


“ « Cred că, într-o oarecare situație extraordinară, te poți spovedi prin telefon sau prin skype, » a zis el, adăugând că mai înainte credinciosul trebuie să facă o înțelegere cu preotul.



Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolele următoare :

Russian Orthodox Church allows believers to offer confession by phone or Skype during COVID-19 shutdown, publicat în data de 3 aprilie 2020, pe website-ul de știri creștine The Orthodox World.


Patriarch Kirill Urges Believers to Bravely Accept “Temporary Deprivation”, publicat în data de 3 aprilie 2020, pe website-ul creștin de știri creștine PRAVMIR.COM. http://www.pravmir.com/patriarch-kirill-urges-believers-to-bravely-accept-temporary-deprivation/


........

ACTUALIZARE, 6 APRILIE 2020, CU PRIVIRE LA TAINA SFINTEI SPOVEDANII PRIN TELEFON, DE LA COMITETUL EXECUTIV AL ADUNĂRII EPISCOPILOR ORTODOCȘI CANONICI DIN SUA:

Îndrumarea spirituală poate fi primită, ascultată, prin telefon, dar implementarea Tainei Spovedaniei și Rugăciunea de Dezlegare a Păcatelor rămâne la libertatea de decizie a episcopului local. Așa putem observa din articolul How religious services will be conducted during Holy Week in the USA, publicat în data de 6 aprilie 2020, pe website-ul de știri creștine Orthodox Times.



......................................................

Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎN BULGARIA SLUJBELE DE FLORII ȘI DE PAȘTI ÎN ACEST AN, 2020, SE ȚIN ÎN EXTERIORUL BISERICILOR, RESPECTÂNDU-SE MĂSURILE SANITARE CORESPUNZĂTOARE, CONFORM DECIZIEI DIN 30 MARTIE 2020, LUATĂ DE AUTORITĂȚILE STATULUI ȘI ALE BISERICII. GENERALUL MUTAFCHIYSKI A ANUNȚAT CĂ SE VOR FOLOSI DIFERITE LINGURIȚE PENTRU ÎMPĂRTĂȘANIE, IAR ICOANELE VOR FI DEZINFECTATE. MINISTERUL DE INTERNE VA FI RESPONSABIL CU MENȚINEREA ORDINII ÎN AFARA BISERICILOR. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 1 aprilie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN GEORGIA SLUJBELE DE PAȘTI DIN ACEST AN SE ȚIN ȘI ÎN BISERICI ȘI ÎN EXTERIORUL LOR, RESPECTÂNDU-SE MĂSURILE SANITARE CORESPUNZĂTOARE.









BIBLIA ESTE CITITĂ ACUM, ÎN TIMPUL PANDEMIEI, DE MAI MULȚI OAMENI, CAM 20% DINTRE NECREȘTINI DEVENIND INTERESAȚI DE ÎNVĂȚĂTURILE EI, CONFORM UNUI STUDIU AMERICAN DIN MARTIE 2020. OAMENII SE ROAGĂ ACUM MAI MULT, CONFORM ALTUI STUDIU AMERICAN DIN MARTIE 2020. ÎN SFÂRȘIT, UN STUDIU DIN IANUARIE 2020, PUBLICAT CU ÎNTÂRZIERE ÎN MARTIE DIN CAUZA PANDEMIEI, ARATĂ CĂ NUMAI 6% DIN AMERICANI AU O CONCEPȚIE BIBLICĂ DESPRE LUME, SPRE DEOSEBIRE DE 12% ÎN URMĂ CU UN SFERT DE SECOL, AVERTIZÂND CĂ DACĂ NU CREȘTE NUMĂRUL CELOR CU CONCEPȚIE BIBLICĂ, ATUNCI HAOSUL MORAL ȘI COMPORTAMENTAL VA CARACTERIZA AMERICA. (scurtă anunțare a știrilor; articole în engleză din 2 aprile și din 31 și 30 martie 2020). OARE ÎN ROMÂNIA, ÎN CARE SUA ADESEORI ESTE PREZENTATĂ CA MODEL DE URMAT, CARE ESTE PROCENTUL REAL AL CELOR CU CONCEPȚIE BIBLICĂ DESPRE LUME?


























































































BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).








BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).





DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).












































































GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ: 350 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2020 PÂNĂ ACUM ; 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DIN 2015 PÂNĂ ACUM ; 1000 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN ANUL 2019 ; PESTE 2000 DE BISERICI ȘI CENTRE DE RUGĂCIUNE CREȘTINE AU FOST ARSE DIN 2015 PÂNĂ ACUM. DE CĂTRE CINE ? DE CĂTRE STATUL ISLAMIC ȘI ALȚII. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 11 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU ARE INTERESUL SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC, DUPĂ CUM A DECLARAT ÎN 2016 PROFESORUL ISRAELIAN EFRAIM INBAR DE LA “BEGIN-SADAT CENTER FOR STRATEGIC STUDIES” CARE COLABOREAZĂ CU NATO ȘI CU GUVERNUL ISRAELIAN. ... DE ASEMENEA, CONTINUĂ GENOCIDUL ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA: 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI ÎN FIECARE AN!!! CINE ARE INTERESUL SĂ NU FIE OPRIT NICI ACEST GENOCID?

































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!



































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi, 21 mai, este SĂRBĂTOARE ÎN CINSTEA SFINȚILOR ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI mama sa ELENA. Este vorba de CONSTANTIN CEL MARE, PRIMUL ÎMPĂRAT ROMAN CARE S-A CONVERTIT LA CREȘTINISM. El a fost împărat din anul 306 până în anul 337. Constantin a trăit o mare parte a vieții sale ca păgân. El a început să favorizeze creștinismul din anul 312. A fost botezat pe patul de moarte, în anul 337, la vârsta de 65 de ani. Ca și împărații romani care au fost înaintea lui, Împăratul Constantin avea titlul de Pontifex Maximus, adică de Șeful Marilor Preoți ai religiei tradiționale păgâne romane. Să observăm câteva dintre faptele lui importante pentru creștini: în anul 313 a acordat libertate religioasă și creștinilor, căci creștinii fuseseră persecutați de-a lungul timpului în Imperiul Roman; în 317 a început să bată monedă cu monogramul creștin; în 321 a decretat ca Duminica să fie zi săptămânală de odihnă în Imperiul Roman; în 325 a convocat Primul Sinod Ecumenic, la acest sinod alcătuindu-se prima parte din Crez; Biserica Învierii din Ierusalim (Biserica Sfântului Mormânt) a fost construită la ordinele sale etc. ÎMPĂRĂTEASA ELENA A FOST SOȚIA ÎMPĂRATULUI ROMAN CONSTANȚIUS I (mort în anul 306), TATĂL LUI CONSTANTIN. EA S-A CONVERTIT LA CREȘTINISM DUPĂ CE FIUL EI A DEVENIT ÎMPĂRAT, ADICĂ DUPĂ ANUL 306. Cu câțiva ani înainte de a muri, ÎMPĂRĂTEASA ELENA A PLECAT ÎN PELERINAJ ÎN PALESTINA, în perioada dintre anii 326-328, cu scopul de a identifica LOCURILE SFINTE, adică LOCURILE CARE AU LEGĂTURĂ CU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Pe locul unde fusese mormântul Domnului nostru Iisus Hristos era un templu dedicat zeiței Venus. Elena a dat ordin să fie demolat templul, apoi să se facă săpături pentru a fi găsită Crucea Mântuitorului. Au fost găsite trei cruci, două fiind ale celor doi tâlhari. Pentru a identifica Crucea Mântuitorului, au atins pe rând crucile de o femeie care era pe moarte. Prin atingere de Crucea Mântuitorului s-a întâmplat minunea vindecării femeii respective. Astfel Împărăteasa Elena a declarat care este Adevărata Cruce. După alte relatări, au atins crucile pe rând de un om mort. Prin atingere de Crucea Mântuitorului s-a întâmplat minunea învierii omului mort. Din perioada Sfinților Împărați Constantin și Elena a început să se folosească mai mult pentru PALESTINA denumirea de ȚARA SFÂNTĂ. Acum, acolo sunt două țări, conduse de necreștini: ISRAEL și PALESTINA, aflate în război. SĂ NE RUGĂM SĂ PREDOMINE PACEA ADUSĂ ÎN LUME DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS! Să ne rugăm pentru necreștinii israelieni, adică evrei, unii aparținând de religia numită iudaism, dar mai mulți declarându-se a fi fără religie, sau aparținând de ateism! Să ne rugăm pentru necreștinii palestinieni, adică arabi, cei mai mulți aparținând de religia numită islam, islamism sau mahomedanism! ... Cu ocazia sărbătoririi Sfinților Împărați Constantin și Elena, Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate persoanele care poartă numele acestor sfinți, în România fiind aproape două milioane! ... SĂ NE AMINTIM: Duminică, 4 mai, 2025, MOAȘTELE SFINTEI ÎMPĂRĂTESE ELENA ERAU LA Mănăstirea Pantocrator, din localitatea Drăgănești-Vlașca (jud. Teleorman), unde au rămas câteva zile, până pe data de 8 mai. MOAȘTELE SFINTEI ÎMPĂRĂTESE ELENA, mama Sfântului Împărat Roman Constantin cel Mare AU FOST ADUSE DIN VENEȚIA (Italia) ÎN ROMÂNIA, pentru perioada 30 aprilie – 8 mai 2025. Pe 30 aprilie au fost la Catedrala Patriarhală din București, timp de câteva ore, apoi au fost duse la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca (jud. Teleorman). “ « Sfânta Împărăteasă Elena avea 75 de ani când a mers în Locurile Sfinte și a mai trăit cinci ani și a trecut la Domnul. În acei cinci ani a făcut trei sau patru biserici și a ajutat o mulțime de comunități creștine din Țara Sfântă », a amintit Părintele Patriarh Daniel.” ... “ « Prin pelerinajul ei la Locurile Sfinte pentru descoperirea Sfintei Cruci, ea este primul pelerin creștin în Țara Sfântă, care arată importanța căutării și venerării locurilor și obiectelor sfinte din viața Domnului Hristos și din viețile sfinților », a mai subliniat Patriarhul României.” ... "Patriarhul Daniel a mulțumit Episcopului Galaction al Alexandriei și Teleormanului pentru inițiativa pelerinajului, tuturor celor prezenți pentru participare, Jandarmeriei Române și tuturor celor implicați în organizare." ... Moaștele Sfintei Elena au fost însoțite în România de Don Gianmatteo Caputo, delegatul pentru bunurile culturale și construcțiile de cult al Patriarhiei Veneției.

Pr. prof. Ion Ciungu   Iisus a zis : “Eu sunt uşa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; şi va intra şi va ieşi şi păşune va afla....