duminică, 5 aprilie 2020

SPOVEDANIA PRIN TELEFON SAU SKYPE, ÎN TIMPUL CONDIȚIILOR STRICTE DE IZOLARE DIN CAUZA PANDEMIEI DE COVID-19, ESTE APROBATĂ DE BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ. PATRIARHUL KIRILL I-A ÎNDEMNAT PE PREOȚI SĂ CONTINUE SLUJBELE, ÎN SPECIAL SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE, CHIAR ȘI FĂRĂ CREDINCIOȘII CARE SUNT FORȚAȚI SĂ STEA ACASĂ. (scurtă anunțare a știrii ; articole în engleză din 3 aprilie 2020). NE AMINTIM CĂ LINGURIȚA PENTRU ÎMPĂRTĂȘANIE SE DEZINFECTEAZĂ DUPĂ FIECARE PERSOANĂ CARE SE ÎMPĂRTĂȘEȘTE, CONFORM INSTRUCȚIUNILOR BISERICII ORTODOXE RUSE DIN 17 MARTIE 2020. NE AMINTIM CĂ ÎN BULGARIA CREDINCIOȘII AU VOIE SĂ PARTICIPE LA SLUJBE ÎN EXTERIORUL BISERICILOR, RESPECTÂND MĂSURILE SANITARE IMPUSE ȘI FOFLOSINDU-SE LUNGURIȚE DIFERITE PENTRU ÎMPĂRTĂȘANIE. ÎN GEORGIA PATRIARHUL ILIA A SPUS CĂ HRANA SPIRITUALĂ ESTE TOT AȘA DE IMPORTANTĂ ȘI DE NECESARĂ CA ȘI HRANA TRUPEASCĂ, CREDINCIOȘII AVÂND VOIE SĂ PARTICIPE ȘI ÎN INTERIORUL CATEDRALELOR, DAR ȘI ÎN EXTERIORUL CATEDRALELOR/BISERICILOR, RESPECTÂND MĂSURILE SANITARE IMPUSE.



 Pr. prof. Ion Ciungu




„Mărturisiţi-vă deci unul altuia păcatele şi vă rugaţi unul pentru altul, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. ” (Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iacov, capitolul 5, versetul 16) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=30&cap=5


„De n-ar fi fost legea Ta gândirea mea, atunci aş fi pierit întru necazul meu.” (Psalmul 118, versetul 92 ; în Biblia Catolică este Psalmul 119 ; în Biblia Protestantă este Psalmul 119) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=118 …. https://bibliacatolica.ro/category/biblia/1-vechiul-testament/41-cartea-psalmilor/page/119/   https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/119




Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, cu ocazia sesiunii commune a Sfântului Sinod și a Consiliului Suprem Bisericesc ale Bisericii Ortodoxe Ruse, care a avut loc în Sala Roșie din Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, în 25 decembrie 2019. http://www.patriarchia.ru/en/db/text/5553920.html  https://en.wikipedia.org/wiki/Cathedral_of_Christ_the_Saviour





“Un mod nou de a administra unele Taine tradiționale, inclusiv Spovedania, a fost adoptat de către Biserica Ortodoxă Rusă, dat fiind faptul că țara ia măsuri de distanțare socială tot mai restrictive pentru a combate coronavirusul.


“Regulile stricte de izolare la domiciliu adoptate de autorități în majoritatea regiunilor rusești reprezintă o provocare pentru creștinii care doresc să continue cu viața lor spirituală în timp ce pandemia se răspândește rapid și necontrolat. Cu peste 3.500 de persoane infectate la nivel național, Patriarhul Bisericii, Kirill, a cerut credincioșilor să stea departe de capele deocamdată.


“În schimb, Biserica a venit prompt în ajutorul turmei sale și le-a oferit credincioșilor unele moduri mai degrabă neortodoxe de a participa la Tainele tradiționale. Foarte recent, Mitropolitul Hilarion, conducătorul Departamentului pentru Relații Bisericești Externe, le-a spus credincioșilor că pot să folosească tehnologia modernă.


“ « Cred că, într-o oarecare situație extraordinară, te poți spovedi prin telefon sau prin skype, » a zis el, adăugând că mai înainte credinciosul trebuie să facă o înțelegere cu preotul.



Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolele următoare :

Russian Orthodox Church allows believers to offer confession by phone or Skype during COVID-19 shutdown, publicat în data de 3 aprilie 2020, pe website-ul de știri creștine The Orthodox World.


Patriarch Kirill Urges Believers to Bravely Accept “Temporary Deprivation”, publicat în data de 3 aprilie 2020, pe website-ul creștin de știri creștine PRAVMIR.COM. http://www.pravmir.com/patriarch-kirill-urges-believers-to-bravely-accept-temporary-deprivation/


........

ACTUALIZARE, 6 APRILIE 2020, CU PRIVIRE LA TAINA SFINTEI SPOVEDANII PRIN TELEFON, DE LA COMITETUL EXECUTIV AL ADUNĂRII EPISCOPILOR ORTODOCȘI CANONICI DIN SUA:

Îndrumarea spirituală poate fi primită, ascultată, prin telefon, dar implementarea Tainei Spovedaniei și Rugăciunea de Dezlegare a Păcatelor rămâne la libertatea de decizie a episcopului local. Așa putem observa din articolul How religious services will be conducted during Holy Week in the USA, publicat în data de 6 aprilie 2020, pe website-ul de știri creștine Orthodox Times.



......................................................

Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎN BULGARIA SLUJBELE DE FLORII ȘI DE PAȘTI ÎN ACEST AN, 2020, SE ȚIN ÎN EXTERIORUL BISERICILOR, RESPECTÂNDU-SE MĂSURILE SANITARE CORESPUNZĂTOARE, CONFORM DECIZIEI DIN 30 MARTIE 2020, LUATĂ DE AUTORITĂȚILE STATULUI ȘI ALE BISERICII. GENERALUL MUTAFCHIYSKI A ANUNȚAT CĂ SE VOR FOLOSI DIFERITE LINGURIȚE PENTRU ÎMPĂRTĂȘANIE, IAR ICOANELE VOR FI DEZINFECTATE. MINISTERUL DE INTERNE VA FI RESPONSABIL CU MENȚINEREA ORDINII ÎN AFARA BISERICILOR. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 1 aprilie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN GEORGIA SLUJBELE DE PAȘTI DIN ACEST AN SE ȚIN ȘI ÎN BISERICI ȘI ÎN EXTERIORUL LOR, RESPECTÂNDU-SE MĂSURILE SANITARE CORESPUNZĂTOARE.









BIBLIA ESTE CITITĂ ACUM, ÎN TIMPUL PANDEMIEI, DE MAI MULȚI OAMENI, CAM 20% DINTRE NECREȘTINI DEVENIND INTERESAȚI DE ÎNVĂȚĂTURILE EI, CONFORM UNUI STUDIU AMERICAN DIN MARTIE 2020. OAMENII SE ROAGĂ ACUM MAI MULT, CONFORM ALTUI STUDIU AMERICAN DIN MARTIE 2020. ÎN SFÂRȘIT, UN STUDIU DIN IANUARIE 2020, PUBLICAT CU ÎNTÂRZIERE ÎN MARTIE DIN CAUZA PANDEMIEI, ARATĂ CĂ NUMAI 6% DIN AMERICANI AU O CONCEPȚIE BIBLICĂ DESPRE LUME, SPRE DEOSEBIRE DE 12% ÎN URMĂ CU UN SFERT DE SECOL, AVERTIZÂND CĂ DACĂ NU CREȘTE NUMĂRUL CELOR CU CONCEPȚIE BIBLICĂ, ATUNCI HAOSUL MORAL ȘI COMPORTAMENTAL VA CARACTERIZA AMERICA. (scurtă anunțare a știrilor; articole în engleză din 2 aprile și din 31 și 30 martie 2020). OARE ÎN ROMÂNIA, ÎN CARE SUA ADESEORI ESTE PREZENTATĂ CA MODEL DE URMAT, CARE ESTE PROCENTUL REAL AL CELOR CU CONCEPȚIE BIBLICĂ DESPRE LUME?


























































































BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).








BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).





DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).












































































GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ: 350 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2020 PÂNĂ ACUM ; 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DIN 2015 PÂNĂ ACUM ; 1000 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN ANUL 2019 ; PESTE 2000 DE BISERICI ȘI CENTRE DE RUGĂCIUNE CREȘTINE AU FOST ARSE DIN 2015 PÂNĂ ACUM. DE CĂTRE CINE ? DE CĂTRE STATUL ISLAMIC ȘI ALȚII. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 11 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU ARE INTERESUL SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC, DUPĂ CUM A DECLARAT ÎN 2016 PROFESORUL ISRAELIAN EFRAIM INBAR DE LA “BEGIN-SADAT CENTER FOR STRATEGIC STUDIES” CARE COLABOREAZĂ CU NATO ȘI CU GUVERNUL ISRAELIAN. ... DE ASEMENEA, CONTINUĂ GENOCIDUL ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA: 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI ÎN FIECARE AN!!! CINE ARE INTERESUL SĂ NU FIE OPRIT NICI ACEST GENOCID?

































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!



































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ÎN MAREA ROȘIE, de demult, A FOST PREFIGURAT CHIPUL MIRESEI VIRGINE CARE L-A NĂSCUT CA OM PE FIUL LUI DUMNEZEU. DUPĂ TRECEREA LUI ISRAEL PRIN MAREA ROȘIE, MAREA A RĂMAS CA ȘI MAI ÎNAINTE, adică IMPOSIBIL SĂ O TRAVERSEZI PE JOS. DUPĂ NAȘTEREA FIULUI LUI DUMNEZEU DIN FECIOARĂ, FECIOARA A RĂMAS CA ȘI MAI ÎNAINTE, FECIOARĂ. Haideți să ne amintim și să înțelegem mai bine excelenta paralelă făcută de Sfântul Ioan Damaschinul, paralelă pe care o găsim în cartea numită Octoihul Mic, la glasul 5 ! Am observat că în engleză textul este mai clar decât în română. Să observăm textul ÎN ROMÂNĂ: "În Marea Roşie chipul Miresei celei neispitite de nuntă s-a scris de demult. Acolo Moisi despărţitor al apei, iar aici Gavriil slujitor al minunii. Atunci adâncul l-a trecut cu picioare neudate Israil, iar acum pe Hristos L-a născut fără de sămânţă Fecioara. Marea după trecerea lui Israil a rămas nestrăbătută, iar cea fără de prihană după naşterea lui Emanuil a rămas nevătămată [nestricată; în alte variante alte textului]. Cel ce eşti, şi mai înainte ai fost, şi Te-ai arătat ca un Om, Dumnezeule, miluieşte-ne pe noi!" ... Să observăm textul ÎN ENGLEZĂ, care în loc de cuvintele “a rămas nevătămată/nestricată” are cuvintele “a rămas Fecioară” (“remained a Virgin”): "In the Red Sea of old, a type of the Virgin Bride was prefigured. There Moses divided the waters; here Gabriel assisted in the miracle. There Israel crossed the sea without getting wet; here the Virgin gave birth to Christ without seed. After Israel`s passage the sea remained impassable; after Emmanuel`s birth, the Virgin remained a Virgin. O, Ever-existing God Who appeared as Man, O Lord, have mercy on us!" ... NE AMINTIM că în imnul CUVINE-SE CU ADEVĂRAT, dedicat Preacuratei Fecioare Maria, Preasfânta Mamă a Domnului nostru Iisus Hristos, apar în română cuvintele: “... care, fără stricăciune, pe Dumnezeu Cuvântul L-ai născut ...”, iar în unele variante ale textului în engleză apare așa: “... care, fără pierderea virginității, pe Dumnezeu Cuvântul L-ai născut ... ” (“... who without loss of virginity gave birth to God The Word ... ”. ... Iată că uneori limba engleză ne poate ajuta să înțelegem mai bine unele texte din română ... .

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=3130435373763618&set=a.711891222284724     "În Marea Roşi...