joi, 2 aprilie 2020

IMNUL „HRISTOS A ÎNVIAT!” VA FI CÂNTAT DE GRECII ADUNAȚI ÎN BISERICI ÎN NOAPTEA DE 26 SPRE 27 MAI 2020, DACĂ PERMIT CONDIȚIILE, CĂCI ÎN NOAPTEA DE 18 SPRE 19 APRILIE 2020 SLUJBA DE PAȘTI VA FI FĂCUTĂ CU UȘILE ÎNCHISE, FĂRĂ PARTICIPAREA CREDINCIOȘILOR, DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS, CONFORM HOTĂRÂRII PRIN TELECONFERINȚA DIN 1 APRILIE 2020 A SINODULUI PERMANENT AL BISERICII ORTODOXE A GRECIEI. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 2 și 1 aprilie 2020). ÎN GEORGIA SLUJBELE CONTINUĂ CU PARTICIPAREA CREDINCIOȘILOR, CARE SUNT ÎNDRUMAȚI SĂ PĂSTREZE DISTANȚA STABILITĂ ÎNTRE EI ÎN CATEDRALE ȘI ÎN CURȚILE CATEDRALELOR/BISERICILOR. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 2 aprilie 2020)



Pr. prof. Ion Ciungu






„Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le!”






Începând din Duminica Floriilor, 12 aprilie 2020, în Grecia slujbele vor fi ținute în spatele ușilor închise, fără participarea credincioșilor, dar trebuie să fie transmise în direct la TV, radio și pe internet, după cum a comunicat Arhiepiscopul Ieronymos al Atenei.


Această schimbare vine după ce Guvernul Greciei ordonase în 17 martie 2020 suspendarea tuturor serviciilor religioase și dăduse voie ca bisericile să rămână deschise numai pentru rugăciune individuală.  


De ce a fost aleasă noaptea de 26 spre 27 mai pentru ca atunci împreună grecii să sărbătorească în biserici Învierea Domnului, dacă permit condițiile? Pentru că atunci este ultima zi din perioada în care se cântă „Hristos a Înviat!”, înainte de sărbătoarea Înălțarea Domnului, care este pe 28 mai 2020. Şi pentru că se consideră că până atunci, cu ajutorul lui Dumnezeu, bisericile se vor fi deschis, adică pericolul pandemiei se va fi redus.


În Georgia Patriarhul Ilia al II-lea a declarat că hrana spirituală este tot așa de importantă și de necesară pentru credincioși ca și alimentele, și prin urmare nu este posibil să închizi ușile Bisericii. Patriarhul i-a îndemnat pe credincioși să păstreze distanța stabilită, să respecte îndrumările corespunzătoare situației actuale, iar persoanele care sunt expuse riscului din cauza vârstei sau fragilității, precum și cele care sunt deosebit de prudente cu privire la contractarea virusului, ar trebui să stea acasă.


Se pare că georgienii sunt mai bine organizați la biserici, după cum putem vedea din înregistrarea de la următorul link:
                    



Mai multe aspecte referitoare la aceste subiecte putem afla din articolele următoare:

Easter church services to be held behind closed doors in Greece, publicat în data de 2 aprilie 2020, pe wensite-ul grec de știri THE GREEK HERALD, de Adriana Simos.

Patriarch of Georgia: Spiritual nourishment necessary, we will not close churches, , publicat în data de 2 aprilie 2020, pe website-ul de știri creștine Orthodox Times.


Metropolitan of Dimitrias: We will persuade the faithful to do what they need to do, publicat în data de 2 aprilie 2020, pe website-ul de știri creștine Orthodox Times.

Metropolitan of Nafpaktos: To celebrate Easter on May 26 without more victims to mourn, publicat în data de 2 aprilie 2020, pe website-ul de știri creștine Orthodox Times.

Church of Greece: Request to Government for Holy Week services to be held in camera (upd), publicat în data de 1 aprilie 2020, pe website-ul de știri creștine Orthodox Times.


.......................................................

Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

SFÂNTA LUMINĂ DE LA SFÂNTUL MORMÂNT DIN IERUSALIM, ÎN SÂMBĂTA PAȘTILOR, 18 APRILIE 2020, ÎN CONDIȚIILE RESTRICȚIILOR CAUZATE DE PANDEMIA DE CORONAVIRUS, VA FI DISTRIBUITĂ DELEGAȚIILOR ȚĂRILOR ORTODOXE ÎN AEROPORTUL BEN-GURION DIN TEL AVIV FĂRĂ CA ACESTEA SĂ COBOARE DIN AVIOANE, CONFORM UNOR SURSE DIN MINISTERUL DE EXTERNE ISRAELIAN. PENTRU RUSIA, UCRAINA ȘI GRECIA DEJA SUNT ORGANIZATE ZBORURI SPECIALE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 31 și 30 martie 2020)


























































BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).





BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).



DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).

























































GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ: 350 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2020 PÂNĂ ACUM ; 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DIN 2015 PÂNĂ ACUM ; 1000 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN ANUL 2019 ; PESTE 2000 DE BISERICI ȘI CENTRE DE RUGĂCIUNE CREȘTINE AU FOST ARSE DIN 2015 PÂNĂ ACUM. DE CĂTRE CINE ? DE CĂTRE STATUL ISLAMIC ȘI ALȚII. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 11 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU ARE INTERESUL SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC, DUPĂ CUM A DECLARAT ÎN 2016 PROFESORUL ISRAELIAN EFRAIM INBAR DE LA “BEGIN-SADAT CENTER FOR STRATEGIC STUDIES” CARE COLABOREAZĂ CU NATO ȘI CU GUVERNUL ISRAELIAN. ... DE ASEMENEA, CONTINUĂ GENOCIDUL ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA: 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI ÎN FIECARE AN!!! CINE ARE INTERESUL SĂ NU FIE OPRIT NICI ACEST GENOCID?





















































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ZIUA MONDIALĂ A FILOSOFIEI (în a treia JOI din noiembrie), în acest an, 2024, TEMA propusă pentru meditație este “FILOSOFIA: CONSTRUIREA DE PODURI PESTE PRĂPĂSTIILE SOCIALE”, adică este vorba despre CONTRIBUȚIA FILOSOFIEI LA VINDECAREA DUȘMĂNIILOR ȘI DEZBINĂRILOR DINTRE OAMENI. Ne dăm seama că nu este ușor să vindeci dușmăniile și dezbinările dintre oameni, este chiar imposibil uneori, căci vedem chiar în zilele noastre cum din dezbinări și dușmănii s-a ajuns la înrăirea tot mai mult a oamenilor și la războaie. Dar știm că, din punct de vedere creștin, ceea ce este imposibil de realizat numai cu oamenii este, totuși, posibil de realizat dacă-L avem pe Dumnezeu cu noi. FILOSOFIA CREȘTINĂ, adică ÎNȚELEPCIUNEA CREȘTINĂ, NE ÎNVAȚĂ CĂ PENTRU A VINDECA DUȘMĂNIILE ȘI DEZBINĂRILE DINTRE OAMENI ESTE ABSOLUT NECESAR SĂ VINDECĂM MAI ÎNTÂI DUȘMĂNIA ȘI DEZBINAREA DINTRE OM ȘI DUMNEZEU, adică SĂ CONSTRUIM POD PESTE PRĂPĂSTIILE DINTRE OAMENI ȘI DUMNEZEU. De fapt, PODUL ESTE DEJA CONSTRUIT DE MÂNTUITORUL LUMII, DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PRIN CRUCEA IUBIRII LUI. Datoria noastră este SĂ Îi CEREM PERMISIUNEA SĂ TRECEM PRĂPĂSTIILE FOLOSIND CRUCEA LUI. Prăpăstiile dintre oameni și Dumnezeu, precum și prăpăstiile dintre oameni, sunt create de păcate. Dar mesajul iubirii divine transmis de-a lungul secolelor prin predicarea Evangheliei lui Iisus a creat și creează mereu poduri peste prăpăstiile sociale, a schimbat și schimbă mereu lumea în bine. Așa s-a ajuns la desființarea sclaviei, la grija față de bolnavi, la înființarea și dezvoltarea spitalelor, la ajutorarea săracilor, la înființarea și dezvoltarea școlilor, la îmbunătățirea societății în general. Toate influențele cu adevărat bune în societate sunt bazate pe Jertfa Mântuitorului pe Cruce. HAIDEȚI SĂ NE FOLOSIM DE FILOSOFIA CREȘTINĂ și SĂ Îi MULȚUMIM MÂNTUITORULUI PENTRU EFORTUL SACRIFICIULUI SĂU, PERMANENT VALABIL, DE A ȚINE CRUCEA CA POD PESTE PRĂPĂSTII! ... Din 2002 se sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei, fiind proclamată de UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Se afirmă astfel valoarea filosofiei pentru dezvoltarea gândirii umane, pentru o mai bună înțelegere a lumii, pentru promovarea toleranței și păcii.

  Pr. prof. Ion Ciungu https://www.facebook.com/photo/?fbid=3127634857377003&set=a.711891222284724 World Philosophy Day is an internatio...