marți, 21 aprilie 2020

BISERICI NEDREPTĂȚITE DE GUVERNATORUL DIN KANSAS (SUA), PRINTR-UN ORDIN EXTINS ÎN 8 APRILIE 2020, AU CÂȘTIGAT DREPTUL SĂ ȚINĂ SLUJBELE CU MAI MULT DE 10 PERSOANE, PRIN ORDINUL JUDECĂTORULUI FEDERAL, DAT ÎN 18 APRILIE 2020, ÎN CARE SE ARGUMENTEAZĂ, PE DE O PARTE, CĂ ORDINELE GUVERNATORULUI, PRIN CARE SE INTERZIC ÎN BISERICI ADUNĂRI DE MAI MULT DE 10 PERSOANE, ÎNCALCĂ LIBERTATEA RELIGIOASĂ, IAR PE DE ALTĂ PARTE, PERMIT ADUNĂRI MAI MARI PENTRU ACTIVITĂȚI NERELIGIOASE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 20 aprilie 2020). OBSERVĂM CE ASEMĂNARE IZBITOARE ESTE ÎNTRE GUVERNATORI: DE EX., ȘI ÎN ROMÂNIA, DUPĂ CUM ȘTIM, ÎN BAZA ORDONANȚELOR GUVERNAMENTALE, ÎN BISERICI SLUJBELE SE FAC FĂRĂ PARTICIPAREA CREDINCIOȘILOR, ÎNSĂ ÎN AEROPORTURI GUVERNUL PERMITE ADUNĂRI DE MII DE OAMENI PENTRU A PLECA SLUGI ÎN GERMANIA ETC!!! NE AMINTIM ȘI DE LUPTA ÎN JUSTIȚIE PENTRU DREPTURILE CONSTITUȚIONALE ALE CREDINCIOȘILOR ÎNCEPUTĂ DE DOI ROMÂNI: DE TEOLOGUL MIHAI-SILVIU CHIRILĂ (care a avut deja în 9 aprilie 2020 termen de judecată; cererea i-a fost considerată ca fiind nefondată; lupta continuă) ȘI DE JUDECĂTORUL IOAN PETRESCU (care a avut primul termen de judecată în 14 aprilie 2020; cererea i-a fost respinsă, cu drept de recurs în 15 zile).




Pr. prof. Ion Ciungu






Prezent la Templul din Ierusalim, de Sărbătoarea Corturilor, „Iisus a răspuns şi le-a zis: ... Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi judecată dreaptă.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 7, 24.) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=7






“Un judecător federal a decis că două biserici pot ține servicii de închinare, blocând temporar un ordin executiv care interzice adunări religioase de mai mult de 10 persoane.


“Pastorul Stephen Ormord de la First Baptist Church din Dodge City și Pastorul Aaron Harris de la Calvary Baptist Church din Junction City au depus plângere săptămâna trecută căutând scutire de la acel ordin. John W. Broomes, Judecător de Curte Districtuală a SUA, de la Districtul din Kansas, a emis un ordin sâmbătă în favoarea celor două biserici, acordându-le scutire temporară de la acel ordin.”


În săptămâna înainte de Duminica Paștilor, care la creștinii apuseni a fost în 12 aprilie 2020, Guvernatorul Statului Kansas, Laura Kelly, a emis un ordin executiv extinzând un ordin anterior care interzicea adunările de mai mult de 10 persoane, incluzând astfel și slujbele religioase, care fuseseră scutite până atunci. Kelly a argumentat că prin adunările bisericești crește riscul ca numărul de persoane infectate cu Covid – 19 să ajungă la vârf.


Însă, Consiliul de Coordonare Legislativă al Statului (CCLS) a anulat măsura luată de Kelly, argumentând că extinderea acelui ordin la slujbele religioase încalcă Primul Amendament la Constituția SUA, care nu permite guvernului să facă legi prin care se interzice exercitarea liberă a religiei.


Apoi, Curtea Supremă a Statului Kansas a decis împotriva acțiunii Consiliului de Coordonare Legislativă a Statului (CCLS), comunicând în ziua înainte de Paști că CCLS nu are autoritate să anuleze ordinul.


În schimb, controversa s-a încheiat prin decizia Judecătorului de Curte Districtuală a SUA, John W. Broomes. 


Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolul Federal judge says Kansas churches can hold gatherings despite state order, publicat în data de 20 aprilie 2020, pe website-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Michael Gryboski.



....................................................

Aici am terminat de anunțat știrile respective.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:


BISERICILE AMENINȚATE, DISCRIMINATE, NEDREPTĂȚITE, DE OFICIALI GUVERNAMENTALI DIN SUA, ÎN TIMPUL PANDEMIEI, SUNT APĂRATE DE PROCURORUL GENERAL AL SUA, WILLIAM BARR, CARE A ANUNȚAT MĂSURI ÎMPOTRIVA ACELOR OFICIALI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 aprilie 2020). MULȚI SOCIOLOGI ARGUMENTEAZĂ CĂ MERSUL LA BISERICĂ ESTE PUR ȘI SIMPLU UN OBICEI CARE ODATĂ ÎNTRERUPT, CUM ESTE ACUM, NU VA MAI PUTEA FI RELUAT. ÎNSĂ PUNCTUL DE VEDERE EXPRIMAT DE UN CREȘTIN, ÎN REVISTA NERELIGIOASĂ BRITANICĂ “THE SPECTATOR”, ESTE CĂ CHIAR DACĂ ACUM BISERICA TRECE PRINTR-O CRIZĂ DEVASTATOARE, TOTUȘI PE TERMEN LUNG NE PUTEM AȘTEPTA LA O BISERICĂ ÎNFLORITOARE. (articol în engleză din 11 aprilie 2020; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM DE DISCRIMINĂRILE GUVERNAMENTALILOR ROMÂNI LA ADRESA BISERICILOR, UNDE CREDINCIOȘII NU AU VOIE SĂ MEARGĂ ACUM, ÎN PANDEMIE, NICI MĂCAR ÎN EXTERIORUL LOR SĂ ASCULTE SLUJBELE, DAR ÎN AEROPORTURI A FOST ȘI ESTE VOIE SĂ SE ÎNGHESUIE MII DE ROMÂNI PENTRU A PLECA SLUGI AGRICOLE ÎN GERMANIA. NE AMINTIM DE ILEGALITATEA ÎNCHIDERII BISERICILOR ȘI DE LUPTA ÎN JUSTIȚIE A DOI ROMÂNI NECLERICI PENTRU DESCHIDEREA BISERICILOR (TEOLOGUL MIHAI-SLIVIU CHIRILĂ ȘI JUDECĂTORUL IOAN PETRESCU). (articole în română din 9 aprilie 2020). NE AMINTIM CE A SCRIS CEL MAI MARE CRISTOLOG ROMÂN (STERIE DIAMANDI) CU PRIVIRE LA CEI CARE ÎL ATACĂ , DE 2000 DE ANI, PENTRU A-L DISTRUGE DIN SUFLETELE CREDINCIOȘILOR, PE MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PE EL CARE ESTE PIATRA NESTEMATĂ DIN CAPUL UNGHIULUI. SPLENDOAREA LUI NU POATE FI NIMICITĂ.
















































































































































































































































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu