miercuri, 15 aprilie 2020

BIBLIA AR TREBUI SĂ INFLUENȚEZE LEGILE ÎN SUA, CONFORM OPINIEI EXPRIMATE DE APROAPE JUMĂTATE DIN AMERICANI, ÎNTR-UN SONDAJ EFECTUAT ÎN PERIOADA 4 FEBRUARIE – 15 FEBRUARIE 2020, DE CĂTRE CENTRUL AMERICAN DE CERCETARE “PEW RESEARCH CENTER” DIN WASHINGTON, ȘI PUBLICAT ÎN 13 APRILIE 2020. (scurtă anunțare a știrii ; articole în engleză din 13 și 14 aprilie 2020). OBSERVĂM CĂ, FIIND AMENINȚAȚI DE HAOSUL MORAL ȘI COMPORTAMENTAL, AMERICANII SE MAI TREZESC LA REALITATE, CĂCI DOAR 6% DINTRE EI AU CONCEPȚIE BIBLICĂ DESPRE LUME, FAȚĂ DE 12% CU O ASTFEL DE CONCEPȚIE ÎN URMĂ CU UN SFERT DE SECOL.



Pr. prof. Ion Ciungu
              




„16. Toată Scriptura este insuflată 11 de Dumnezeu și de folos spre dare de învătătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre deprinderea 12 cea întru dreptate,
Rm 15:42Tim 4:22Ptr 1:212Ptr 2:2
17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit 13 pentru tot lucrul bun.
Ef 4:122Tim 2:21”  (2 Timotei 3, 16-17)

Prima Biblie tipărită se numește Biblia Gutenberg și era o ediție în limba latină, cunoscută sub numele de Vulgata. A fost tipărită în orașul german Mainz, de Johann Gutenberg, probabil în anul 1455. E posibil să fi fost produse 180 de copii, din care mai există 48.
.........................................






Observăm că  49% din americanii adulți consideră că Biblia ar trebui să aibă influență asupra legilor. Din aceștia, 23% consideră că Biblia ar trebui să aibă foarte multă influență asupra legilor, iar 26% consideră că Biblia ar trebui să aibă o oarecare influență asupra legilor.  


Pe de cealaltă parte observăm că 50% dintre americanii adulți consideră că Biblia nu ar trebui să aibă influență asupra legilor. Dintre aceștia, 19% consideră că Biblia nu ar trebui să aibă multă influență asupra legilor, iar 31% consideră că Biblia nu ar trebui să aibă deloc influență asupra legilor.


Mai multe detalii referitoare la acest subiect putem afla din articolele de mai jos :

Nearly half of Americans believe the Bible should influence US laws, publicat în data de 14 aprilie 2020, pe website-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Michael Gryboski.


Half of Americans say Bible should influence U.S. laws, including 28% who favor it over the will of the people, publicat în data de 13 aprilie 2020, pe website-ul Pew Research Center, de Michael Lipka. https://www.pewresearch.org/fact-tank/2020/04/13/half-of-americans-say-bible-should-influence-u-s-laws-including-28-who-favor-it-over-the-will-of-the-people/?utm_content=buffer84208&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer



Observăm din tabelul de mai jos că cei care consideră că Biblia nu ar trebui să aibă influență asupra legilor sunt atei, agnostici, neafiliați religios, evrei etc, iar influența lor în societate este mare, deși procentul lor nu este mare în raport cu al celor care se declară creștini, după cum vedem din datele de sub tabel.



……………


Religion in the United States (2016)[1]

  Protestantism (48.9%)
  Catholicism (23.0%)
  Mormonism (1.8%)
  No religion (18.2%)
  Judaism (2.1%)
  Islam (0.8%)
  No response given/Unknown (2.7%)







......................................................

Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:





















































ARESTĂRI DE EPISCOPI ȘI DE PREOȚI NU SE VOR FACE UȘOR. EU VOI FI RĂSTIGNIT DE UNII CETĂȚENI, ORICE AȘ SPUNE. AȘA A DECLARAT IERI, MARȚI 14 APRILIE 2020, PREȘEDINTELE SERBIEI, ALEXANDRU VUCIC, DUPĂ CE GUVERNUL A HOTĂRÂT CĂ VA IMPUNE STARE DE URGENȚĂ , TIMP DE 84 DE ORE, DE VINERI, 17 APRILIE 2020, ORA 17, PÂNĂ MARȚI 21 APRILIE 2020, ORA 5. VUCIC AVUSESE ALT ACORD CU PATRIARHUL SERBIEI, CĂCI SFÂNTUL SINOD CERUSE GUVERNULUI SĂ RIDICE RESTRICȚIILE ÎN ZIUA DE PAȘTI DE LA ORA 5 LA ORA 10 DIMINEAȚA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 14 aprilie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN BULGARIA, ÎN GEORGIA ȘI ÎN BELARUS CREDINCIOȘII POT MERGE LA BISERICI DE PAȘTI. ÎN ROMÂNIA PATRIARHIA S-A DEZIS DE CEI CARE AU CERUT PERMISIUNEA DE A MERGE LA BISERICI ÎN ZIUA DE PAȘTI, DEȘI GUVERNUL PERMITE ROMÂNILOR SĂ SE AGLOMEREZE LA AEROPORTURI PENTRU A MERGE SLUGI ÎN GERMANIA. DE ASEMENEA, SUNT PERMISE AGLOMERĂRILE ÎN PIEȚE!!!















BISERICILE AMENINȚATE, DISCRIMINATE, NEDREPTĂȚITE, DE OFICIALI GUVERNAMENTALI DIN SUA, ÎN TIMPUL PANDEMIEI, SUNT APĂRATE DE PROCURORUL GENERAL AL SUA, WILLIAM BARR, CARE A ANUNȚAT MĂSURI ÎMPOTRIVA ACELOR OFICIALI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 aprilie 2020). MULȚI SOCIOLOGI ARGUMENTEAZĂ CĂ MERSUL LA BISERICĂ ESTE PUR ȘI SIMPLU UN OBICEI CARE ODATĂ ÎNTRERUPT, CUM ESTE ACUM, NU VA MAI PUTEA FI RELUAT. ÎNSĂ PUNCTUL DE VEDERE EXPRIMAT DE UN CREȘTIN, ÎN REVISTA NERELIGIOASĂ BRITANICĂ “THE SPECTATOR”, ESTE CĂ CHIAR DACĂ ACUM BISERICA TRECE PRINTR-O CRIZĂ DEVASTATOARE, TOTUȘI PE TERMEN LUNG NE PUTEM AȘTEPTA LA O BISERICĂ ÎNFLORITOARE. (articol în engleză din 11 aprilie 2020; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM DE DISCRIMINĂRILE GUVERNAMENTALILOR ROMÂNI LA ADRESA BISERICILOR, UNDE CREDINCIOȘII NU AU VOIE SĂ MEARGĂ ACUM, ÎN PANDEMIE, NICI MĂCAR ÎN EXTERIORUL LOR SĂ ASCULTE SLUJBELE, DAR ÎN AEROPORTURI A FOST ȘI ESTE VOIE SĂ SE ÎNGHESUIE MII DE ROMÂNI PENTRU A PLECA SLUGI AGRICOLE ÎN GERMANIA. NE AMINTIM DE ILEGALITATEA ÎNCHIDERII BISERICILOR ȘI DE LUPTA ÎN JUSTIȚIE A DOI ROMÂNI NECLERICI PENTRU DESCHIDEREA BISERICILOR (TEOLOGUL MIHAI-SLIVIU CHIRILĂ ȘI JUDECĂTORUL IOAN PETRESCU). (articole în română din 9 aprilie 2020). NE AMINTIM CE A SCRIS CEL MAI MARE CRISTOLOG ROMÂN (STERIE DIAMANDI) CU PRIVIRE LA CEI CARE ÎL ATACĂ , DE 2000 DE ANI, PENTRU A-L DISTRUGE DIN SUFLETELE CREDINCIOȘILOR, PE MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PE EL CARE ESTE PIATRA NESTEMATĂ DIN CAPUL UNGHIULUI. SPLENDOAREA LUI NU POATE FI NIMICITĂ.












































































































































































































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu