sâmbătă, 10 august 2019

ÎN IERUSALIM, PATRIARHIA ORTODOXĂ GREACĂ ÎNCEPE O NOUĂ ACȚIUNE JURIDICĂ ÎMPOTRIVA ORGANIZAȚIEI ISRAELIENE “ATERET COHANIM”, PENTRU A-ȘI RECÂȘTIGA PROPRIETĂȚILE DE LA POARTA JAFFA, PE CARE ACEASTĂ ORGANIZAȚIE LE-A ACHIZIȚIONAT ÎN URMĂ CU 14 ANI PRIN METODE IMORALE, FOLOSINDU-SE DE UN ANGAJAT NECINSTIT AL PATRIARHIEI. (articol în engleză din 6 august 2019; scurtă anunțare a știrii).



Pr. prof. Ion Ciungu




Cineva din mulţime a zis către Iisus: “Învăţătorule, zi fratelui meu să împartă cu mine moştenirea. Iar El i-a zis: Omule, cine M-a pus pe Mine judecător sau împărţitor peste voi? Şi a zis către ei: Vedeţi şi păziţi-vă de toată lăcomia, căci viaţa cuiva nu stă în prisosul avuţiilor sale.” (Luca 12,13-15).  https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-dupa-Luca/Marturisirea-deschisa-si-fara-frica-a-Evangheliei-Pacatul-impotriva-Duhului-Sfant-Parabola-bogatului-nesabuit-Increderea-in-bunatatea-lui-Dumnezeu-Semnele-vremii-Slugile-veghetoare-Iisus-pricina-de-dezbinare/


Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim (Biserica Învierii, Anastasis).  Aici își are sediul Patriarhia Ortodoxă Greacă. Sub cupola mai mare (Rotunda) se află Capela Sfântului Mormânt (capelă numită și Edicula), restaurată în perioada mai 2016 – martie 2017. Sub cupola mai mică este altarul principlal al Bisericii, numit Catoliconul Ortodox Grec, locul Răstignirii Domnului nostru Iisus Hristos. Crucea din oțel aurit de pe Catolicon, ( în interiorul căreia se află o cruce din aragonit în care sunt 155 de cristale de munte), iluminată în timpul nopții, (5,4m înălțime; 3,3m brațul orizontal; 1.800 kg), a fost sfințită în 1996 de patriarhul Diodoros I. Această cruce este “vrednică de unicitatea locului” și este “un symbol al eforturilor de unitate în comunitatea credinței creștine”, căci a fost donată de creștinii din Germania. Inițiativa de a ridica o cruce nouă aici a avut-o profesorul Gustav Kühnel (1944 – 2009), născut în România, emigrat în Israel în anul 1966, profesor la Universitatea din Tel Aviv.

………………………………………






Ne amintim că în iunie 2019 am aflat decizia Curții Supreme din Israel contra Bisericii Ortodoxe Greceşti din Ierusalim, în privinţa unui caz vechi de 14 ani, cunoscut sub numele de Jaffa Gate, în care este vorba despre faptul că un angajat necinstit al Bisericii Ortodoxe Greceşti, pe nume Nicolas Papadimas, mituit de organizaţia israeliană Ateret Cohanim, a vândut acestei organizaţii, la preţul de 2,2 milioane dolari, proprietăţi ale Bisericii Ortodoxe Greceşti, care în realitate valorează 6,7 milioane dolari. Între timp, Papadimas a părăsit ţara.


Curtea Supremă din Israel nu a ţinut cont de dovezile de mituire şi corupţie aduse de Biserica Ortodoxă Greacă contra reclamantului Ateret Cohanim.


Despre faptul că acum Patriarhia Ortodoxă Greacă din Ierusalim începe o nouă acțiune juridică împotriva organizației israeliene Ateret Cohanim am aflat din articolul  Greek Orthodox Church launches new legal action to save Jerusalem's Christian Quarter, publicat în data de 6 august 2019 pe website-ul britanic de știri creștine Premier., de Marcus Jones.


Din acest articol mai putem afla și alte aspecte referitoare la acest subiect, inclusiv faptul că Patriarhia face apel la Șefii de State și la Șefii de Biserici din toată lumea, și la toți cei care se străduiesc pentru pace și justiție în Țara Sfântă, ca să protejeze doctrina istorică și juridică a Statu-Quoului cu privire la Locurile Sfinte și să le apere de orice tranzacții ipocrite și imorale.


…………………………………………………………………………………………………………..

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎN ERITREEA ȘI ÎN PALESTINA, FOȘTI PATRIARHI ORTODOCȘI, DESTITUIȚI, ÎN AREST LA DOMICILIU MULȚI ANI, SUNT BĂTRÂNI ȘI BOLNAVI. (articole în engleză din 25 și 21 iulie 2019; scurtă anunțare a știrilor).

 

 



































ÎN IERUSALIM, LA LOCURILE SFINTE SĂ SE MENȚINĂ ACELAȘI STATU-QUO ( așa a zis Președintele SUA Donald Trump în 6 decembrie 2017 când a anunțat că SUA recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului; însă, în 4 februarie 2018 primarul Ierusalimului deja a început schimbarea, amendând Bisericile Creștine și pretinzându-le impozit pe proprietăți).



CHEIA BISERICII SFÂNTULUI MORMÂNT AL LUI IISUS O DEȚINE UN MUSULMAN PE NUME ADEEB JOUDEH. “ACEASTA ESTE O MARE ONOARE”, A SPUS EL RECENT. PE DE ALTĂ PARTE, EVREII VOR SĂ RECONSTRUIASCĂ AL TREILEA TEMPLU. (Articol publicat în 16 decembrie 2017).







BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).



BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).




DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).














ÎN NIGERIA, CREȘTINII SUNT UCIȘI ÎN CONTINUARE DE BANDIȚI ÎNARMAȚI ȘI IEȘIȚI LA DRUMUL MARE. UN PASTOR A FOST UCIS DUMINICĂ, 4 AUGUST 2019, IAR SOȚIA LUI A FOST RĂPITĂ. UN PREOT CATOLIC A FOST UCIS JOI, 1 AUGUST 2019. (articole în engleză din 7 și 3 august 2019; scurtă anunțare a știrilor). ROMÂNII CE SĂ MAI ZICĂ, ȘI EI ? S-AU OBIȘNUIT CU EXISTENȚA BANDIȚILOR DE MULTE FELURI, MAI ALES BANDIȚI DOCTORI ȘI PARLAMENTARI CARE UCID ÎN FIECARE ZI 277 DE COPII ÎN PÂNTECELE MAMELOR LOR, 100.000 DE COPII UCIȘI ÎN FIECARE AN???!!! CREȘTINII SUNT FALIMENTARI CU PREDICILE DE DUMINICA DE MAXIM 20 DE MINUTE ADRESATE ÎN SPECIAL VÂRSTNICILOR!!! ESTE NEVOIE DE EVANGHELIZAREA ȘI ÎNCREȘTINAREA TOTALĂ A ROMÂNIEI, ZI DE ZI, DE DEMERSURI ȘI APROBĂRI LEGISLATIVE CREȘTINEȘTI ÎN PARLAMENT, CĂCI ATEII-DERBEDEII-ANTICRIȘTII-SATANIȘTII AU NĂPĂDIT PRIN LEGISLAȚIE SATANISTĂ INSTITUȚIILE DIN ROMÂNIA!!!



Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 



Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)









Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)



Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)





Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)




Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI






Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?





În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:






 Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare



Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. (Ce schizofrenie!!!) Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).


























Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:












ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???












































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)
































ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 



UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 









Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )






Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )


































































MINISTERUL EDUCAȚIEI DIN CHINA ELIMINĂ CUVINTELE „BIBLIE”, „DUMNEZEU” ȘI „HRISTOS” DIN OPERE CLASICE RECOMANDATE LA CLASA A V-A, CA „ROBINSON CRUSOE”, „FETIȚA CU CHIBRITURI”, „VANKA”. IAR LA NIVEL DE COLEGIU, PROFESORII CONDAMNĂ OPERELE CLASICE CARE CONȚIN CUVINTE RELIGIOASE, DE EX., „CONTELE DE MONTE-CRISTO”, SCRISĂ DE A. DUMAS; „ÎNVIEREA”, SCRISĂ DE LEV TOLSTOI; „NOTRE-DAME DE PARIS”, SCRISĂ DE VICTOR HUGO. (articol în engleză din 6 august 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA, NE AMINTIM CĂ PROFESORII DE RELIGIE SE CONFRUNTĂ CONSTANT CU JIGNIRI ÎNCÂT PATRIARHIA ROMÂNĂ A COMUNICAT, ÎN MARTIE 2017, CĂ ESTE INCORECTĂ ȘI INJUSTĂ JIGNIREA GENERALIZATĂ A PROFESOARELOR ȘI PROFESORILOR DE RELIGIE.

 

 

 





CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre “TRAGEDIA LUI IUDA”, articol scris de Nicolae Steinhardt (+1989), se cuvine să ne amintim și azi, în MIERCUREA MARE, zi în care ne amintim că Iuda L-a vândut pe Domnul nostru Iisus Hristos, făcând târgul cu marii preoți evrei, care i-au dat 30 de arginți pentru serviciul pe care urma să li-l facă. ... DE ASEMENEA, despre “NU-I SINGUR IUDA VINOVAT”, poezie scrisă de Costache Ioanid (+1987), se cuvine să ne amintim azi, în MIERCUREA MARE. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/761652612777387 Din această poezie avem de învățat că trebuie să conștientizăm faptul că și noi, prin păcatele noastre, suntem vinovați de Moartea Domnului nostru Iisus Hristos. După ce conștientizăm aceasta, se cuvine să recunoaștem, să mărturisim și să Îi cerem iertare Mântuitorului lumii. Din “TRAGEDIA LUI IUDA” înțelegem că nu se cuvine să acceptăm punctul de vedere al celor care încearcă să-l dezvinovățească pe Iuda. Aceștia greșesc când spun că dacă Iuda nu L-ar fi vândut pe Iisus, atunci planul divin nu s-ar fi putut realiza și mântuirea nu ar fi avut loc. Eroarea lor este totală, căci pentru a realiza mântuirea lumii Dumnezeu nu depindea exclusiv de Iuda. ... Se cuvine să considerăm, într-adevăr, că IUDA ESTE VINOVAT DE VINDEREA LUI IISUS și, de asemenea, IUDA ESTE VINOVAT PENTRU CĂ NU ȘI-A CERUT IERTARE DE LA IISUS. ... ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim prin lecțiile pe care ni le dai în aceste zile, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu       Iuda primește banii de la marii preoți evrei. https://www.facebook.com/photo?fbid=2932416543565503&se...