joi, 1 august 2019

TAINA BOTEZULUI NU ESTE PRIMITĂ CU SCOPUL DE A NU FI BOLNAV, DE A AVEA SUCCES ÎN AFACERI, SAU DE A IEȘI DIN NECAZURI, CI DE A MOȘTENI VIAȚA ETERNĂ ÎN DUMNEZEU ȘI CU DUMNEZEU. AȘA A PREDICAT PREOTUL ORTODOX UCRAINEAN NIKOLAI MARUSCIAK, ÎN 28 IULIE 2019, CU OCAZIA BOTEZĂRII UNOR COPII, ADOLESCENȚI ȘI BĂTRÂNI LA SĂRBĂTOAREA “BOTEZUL RUSIEI KIEVENE” (BOTEZUL RUSIEI KIEVENE A AVUT LOC ÎN ANUL 988). PESTE 190 DE PERSOANE AU FOST ÎNCREȘTINATE CU OCAZIA ACESTEI SĂRBĂTORI, ÎN ACEST AN, 2019, PRIN BOTEZURI ÎN MASĂ, ÎN UCRAINA, BELARUS ȘI RUSIA. (articol în engleză din 1 august 2019 ; scurtă anunțare a știrii).



Pr. prof. Ion Ciungu

In convorbirea cu Nicodim, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, vorbește despre nașterea spirituală, de sus, a omului, ca și condiție absolut necesară pentru a putea intra în Împărăția lui Dumnezeu.


“1.
Şi era un om dintre farisei, care se numea Nicodim şi care era fruntaş al iudeilor.
2.
Acesta a venit noaptea la Iisus şi I-a zis: Rabi, ştim că de la Dumnezeu ai venit învăţător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.
3.
Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu.
4.
Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale şi să se nască?
5.
Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.
6.
Ce este născut din trup, trup este; şi ce este născut din Duh, duh este.
7.
Nu te mira că ţi-am zis: Trebuie să vă naşteţi de sus.
8.
Vântul suflă unde voieşte şi tu auzi glasul lui, dar nu ştii de unde vine, nici încotro se duce. Astfel este cu oricine e născut din Duhul.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 3, versetele 1-8). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=3
………………………………….




Despre botezurile în masă care au avut loc în acest an, 2019, în Ucraina, Belarus și Rusia, cu ocazia sărbătoririi a 1031 de ani de la Botezul Rusiei Kievene, precum și despre predica arhipreotului ucrainean Nikolai Marusciak, am aflat din articolul 190+ ENTER CHURCH IN MASS BAPTISMS IN UKRAINE, BELARUS, RUSSIA ON FEAST OF BAPTISM OF RUS’, publicat în data de 1 august 2019 pe website-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY.

……………..


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎN EKATERINBURG (RUSIA), 60.000 DE PERSOANE AU PARTICIPAT, ÎN NOAPTEA DE 16/17 IULIE 2019, LA PROCESIUNEA ÎN CINSTEA ȚARULUI NICOLAE II ȘI A FAMILIEI LUI. (articol în engleză din 17 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). EI AU FOST UCIȘI DE BOLȘEVICII ATEI EVREI ÎN 16/17 IULIE 1918. FAMILIA IMPERIALĂ A FOST CANONIZATĂ ÎN ANUL 1981, IAR ÎN ANUL 2000 CANONIZAREA ACEASTA A FOST GENERALIZATĂ ÎN TOATĂ BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ.

 













PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI A MEDIAT PENTRU ELIBERAREA PRIZONIERILOR DIN DONBAS [în 25 dec. 2017; iar în 27 dec. 2017 s-a început eliberarea; în 15 noiembrie 2017 politicianul ucrainean Viktor Medvedciuk, a cărui fiică este botezată de Putin (este finuța lui Putin), i-a cerut lui Putin să intervină la liderii separatiști cu ideea schimbului de prizonieri].






















SECERIȘUL ESTE MULT, DAR LUCRĂTORII SUNT PUȚINI (număr record la pregătirea pentru preoție, în Rusia, 2017)




SINUCIDEREA IDENTITĂȚII CREȘTINE ÎN EUROPA TREBUIE CONTRACARATĂ (monopolul secularismului discriminează viziunea religioasă în sfera socială; discurs la Londra, în 22 septembrie 2017, al mitropolitului rus Hilarion)




Despre originea ateismului în Europa și în lumea de azi:
„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)





























LIBERTATEA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU, NU DE LA GUVERN (Președintele  SUA, Donald Trump, Ordinul Executiv de Libertate Religioasă, 4 mai 2017)



























UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta).




POSIBILE PROIECTE COMUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ ÎN ORIENTUL MIJLOCIU (Biserica Ortodoxă Rusă și Vaticanul, 22-23 august, 2017).








PROTEST NAȚIONAL AL CREȘTINILOR ÎN NIGERIA, AZI DUMINICĂ, 29 APRILIE 2018, ÎMPOTRIVA UCIDERII CREȘTINILOR DE CĂTRE VĂCARII MAHOMEDANI FULANI ÎNARMAȚI. CEL PUȚIN ÎNCĂ 39 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN 24 ȘI 25 APRILIE 2018 (articol în engleză din 27 aprilie 2018; scurtă anunțare a știrii).



IARĂȘI DESPRE CRIMELE DIN NIGERIA, ȘI IARĂȘI DESPRE CELE DIN ROMÂNIA! (Episcopii catolici din Nigeria au cerut ajutor Președintelui Nigeriei, Muhammadu Buhari, în 8 februarie 2018; articol în engleză din 10 februarie 2018; traducere).



COPII UCIȘI, FEMEI UCISE, IAR PĂRȚILE LOR INTIME AU FOST ELIMINATE [Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viețile de Anul Nou (2018) în statul Benue, Nigeria, din cauza atacurilor contra creștinilor. Poate că am vrea să zicem că ucigașii aceia nigerieni sunt înapoiați și sălbatici; dar înaintații și cultivații medici români ucid mult mai mulți copii prin avort], publicat în data de 7 ianuarie 2018.



MORMÂNTUL COMUN AL CELOR 21 DE CREȘTINI COPȚI DECAPITAȚI A FOST GĂSIT ÎN LIBIA (vineri 6 octombrie 2017)



LA DOI ANI DUPĂ DECAPITAREA CELOR 21 DE CREȘTINI DIN EGIPT, ÎN 2015, DE ISIS, ÎN LIBIA (… COPIII LOR RĂMAȘI …).









ÎN CHINA, MEGA BISERICĂ EVANGHELICĂ DIN ANUL 2009, NEAPROBATĂ DE STATUL ATEU, A FOST DEMOLATĂ ; ÎN GERMANIA, BISERICĂ DIN SEC. XIX, CATOLICĂ, A FOST DEMOLATĂ CU SCOPUL DE A SE PUTEA EXTRAGE CĂRBUNE ; (Ambele demolări au avut loc marți, 9 ian. 2018).










Invitaţie la fericire [Persecuţii:  Recompensa;  Balaurul şi Iisus;  Creştini prin secole ]





















Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 



Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)









Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)



Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)






Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)






Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI









Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?







În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:








Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare


Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. (Ce schizofrenie!!!) Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).







ASTROFIZICIANA CREȘTINĂ AMERICANĂ SARAH SALVIANDER COMBATE MATEMATIC TEORIA ATEISTĂ „INFINITE MONKEY THEOREM”, TEORIE PREFERATĂ DE ATEUL ENGLEZ RICHARD DAWKINS PENTRU A SUSȚINE CĂ UNIVERSUL NOSTRU CARE ESTE INCREDIBIL DE FIN AJUSTAT AR FI PUTUT APĂREA LA ÎNTÂMPLARE, DIN NIMIC, SPONTAN, PRINTR-UN PROCES NEGHIDAT. POTRIVIT „INFINITE MONKEY THEOREM”, MAIMUȚELE CARE TASTEAZĂ ÎNTÂMPLĂTOR LA MAȘINA DE SCRIS UN TIMP INFINIT VOR REUȘI SĂ SCRIE O OPERĂ A LUI SHAKESPEARE ... ETC. (articol în engleză din 26 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). SARAH SALVIANDER A CRESCUT ÎNTR-O FAMILIE DE ATEI, DAR A AJUNS LA CREDINȚA ÎN DUMNEZEU ÎN TIMPUL STUDIILOR DE FIZICĂ ȘI MATEMATICĂ, ÎNTÂLNIND PROFESORI ȘI COLEGI CREȘTINI. S-A CĂSĂTORIT CU UN CREȘTIN.
















































               



Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:













ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???







































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)
















ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 


UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 








Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )




Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )

















„NICIODATĂ NU L-AI CUNOSCUT, DE FAPT, PE IISUS.” “POVESTEA TA NU INVALIDEAZĂ MESAJUL LUI HRISTOS, CĂCI EL A PREZIS CĂ OAMENII VOR FACE EXACT CEEA CE AI FĂCUT TU.” “IISUS NE-A SPUS CĂ VOR FI PROFEȚI FALȘI PRINTRE NOI.” ... DIN SCRISOAREA CĂTRE FOSTUL PASTOR AMERICAN JOSHUA HARRIS, CARE A ANUNȚAT SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ CĂ EL NU MAI ESTE CREȘTIN, SCRISOARE SCRISĂ ȘI PUBLICATĂ ÎN 28 IULIE 2019, DE MICHAEL FARRIS. JOSHUA DIVORȚEAZĂ DE SOȚIE, DUPĂ 21 DE ANI DE CĂSĂTORIE, DAR RĂMÂN PRIETENI PENTRU A-ȘI CREȘTE CEI TREI COPII. EL REGRETĂ ÎNVĂȚĂTURILE REFERITOARE LA PURITATEA ÎNAINTE DE CĂSĂTORIE, TRANSMISE PRIN CĂRȚILE LUI ȘI ÎȘI CERE IERTARE DE LA PERSOANELE PE CARE LE-A DEZAMĂGIT, ÎN MOD SPECIFIC DE LA LGBT+. JOSHUA HARRIS A FOST PASTOR LA O MEGABISERICĂ ÎN ORAȘUL GAITHERSBURG (MARYLAND, SUA), ÎN PERIOADA 2004 - 2015. (articole în engleză din 28 și 27 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM DE FOSTUL PREOT ORTODOX ROMÂN ILIE TOADER, DE LA BUZĂU, CARE DUPĂ 11 ANI DE PREOȚIE S-A DECLARAT ATEU, ÎN ANUL 2017.




CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre “TRAGEDIA LUI IUDA”, articol scris de Nicolae Steinhardt (+1989), se cuvine să ne amintim și azi, în MIERCUREA MARE, zi în care ne amintim că Iuda L-a vândut pe Domnul nostru Iisus Hristos, făcând târgul cu marii preoți evrei, care i-au dat 30 de arginți pentru serviciul pe care urma să li-l facă. ... DE ASEMENEA, despre “NU-I SINGUR IUDA VINOVAT”, poezie scrisă de Costache Ioanid (+1987), se cuvine să ne amintim azi, în MIERCUREA MARE. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/761652612777387 Din această poezie avem de învățat că trebuie să conștientizăm faptul că și noi, prin păcatele noastre, suntem vinovați de Moartea Domnului nostru Iisus Hristos. După ce conștientizăm aceasta, se cuvine să recunoaștem, să mărturisim și să Îi cerem iertare Mântuitorului lumii. Din “TRAGEDIA LUI IUDA” înțelegem că nu se cuvine să acceptăm punctul de vedere al celor care încearcă să-l dezvinovățească pe Iuda. Aceștia greșesc când spun că dacă Iuda nu L-ar fi vândut pe Iisus, atunci planul divin nu s-ar fi putut realiza și mântuirea nu ar fi avut loc. Eroarea lor este totală, căci pentru a realiza mântuirea lumii Dumnezeu nu depindea exclusiv de Iuda. ... Se cuvine să considerăm, într-adevăr, că IUDA ESTE VINOVAT DE VINDEREA LUI IISUS și, de asemenea, IUDA ESTE VINOVAT PENTRU CĂ NU ȘI-A CERUT IERTARE DE LA IISUS. ... ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim prin lecțiile pe care ni le dai în aceste zile, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu       Iuda primește banii de la marii preoți evrei. https://www.facebook.com/photo?fbid=2932416543565503&se...