sâmbătă, 17 august 2019

FAPTELE ȘTIINȚIFICE MENȚIONATE ÎN BIBLIE (PLUTIREA LIBERĂ A PĂMÂNTULUI ÎN SPAȚIU; PĂMÂNTUL ESTE ROTUND; PRIMA LEGE A TERMODINAMICII ETC) ȘI PROFEȚIILE DIN BIBLIE EXACTE 100% (NAȘTEREA NAȚIUNII ISRAEL; ASCENSIUNEA ȘI CĂDEREA NAȚIUNILOR ȘI LIDERILOR; VENIREA LUI MESIA; ȘANSELE MATEMATICE UIMITOARE CĂ ÎN IISUS DIN NAZARET S-AU ÎMPLINIT PROFEȚIILE VECHIULUI TESTAMENT) IMPLICĂ ADEVĂRUL CU PRIVIRE LA DUMNEZEU CA AUTOR AL BIBLIEI PRIN INTERMEDIUL OAMENILOR, IMPLICĂ ADEVĂRUL CU PRIVIRE LA IAD ȘI RAI, CU PRIVIRE LA LEGEA MORALĂ DIVINĂ PE CARE CONȘTIINȚA NE POATE SPUNE CĂ AM ÎNCĂLCAT-O, CU PRIVIRE LA FAPTUL CĂ DUMNEZEU NE CHEAMĂ LA JUDECATĂ INDIFERENT DACĂ NOI CREDEM SAU NU ÎN EL, CU PRIVIRE LA IUBIREA ȘI MILA LUI DUMNEZEU FAȚĂ DE OAMENI, CU PRIVIRE LA IMPOSIBILITATEA NOASTRĂ DE A CÂȘTIGA RAIUL PRIN FAPTELE NOASTRE, DAR ȘI CU PRIVIRE LA POSIBILITATEA DE A-L CÂȘTIGA PRIN POCĂINȚĂ ȘI PRINTR-O NOUĂ VIAȚĂ ZILNICĂ CU IISUS. (articol în engleză din 13 august 2019; scurtă anunțare a articolului)



Pr. prof. Ion Ciungu





„16. Toată Scriptura este insuflată 11 de Dumnezeu și de folos spre dare de învătătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre deprinderea 12 cea întru dreptate,
Rm 15:42Tim 4:22Ptr 1:212Ptr 2:2
17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit 13 pentru tot lucrul bun.
Ef 4:122Tim 2:21”  (2 Timotei 3, 16-17)

Prima Biblie tipărită se numește Biblia Gutenberg și era o ediție în limba latină, cunoscută sub numele de Vulgata. A fost tipărită în orașul german Mainz, de Johann Gutenberg, probabil în anul 1455. E posibil să fi fost produse 180 de copii, din care mai există 48.
.........................................








Articolul Scientific facts in the Bible a fost publicat în data de 13 august 2019 pe website-ul american THE CHRISTIAN POST, de Ray Comfort.



Înainte de a începe să spicuiesc din acest articol, este necesar să explic, pentru cine nu este obișnuit cu Biblia, faptul că deși Biblia apare ca fiind o singură carte, totuși în realitate ea este o colecție de mai multe cărți, scrise de diferiți oameni aflați sub inspirația Duhului Sfânt. În Biblie sunt 66 de astfel de cărți scrise sub inspirația Duhului Sfânt, iar aceste cărți se numesc cărți canonice. Unele Biblii conțin și alte cărți în plus, cărți numite necanonice, sau deuterocanonice, sau bune de citit (acceptate în Biblia  Ortodoxă și în Biblia Catolică, dar neacceptate în Biblia Protestantă).



De asemenea, este necesar să clarific faptul că în cartea biblică numită Psalmii  numerotarea este adeseori diferită în Biblia Ortodoxă față de Biblia Catolică și față de Biblia Protestantă. Explicația constă în faptul că Biblia Ortodoxă a fost tradusă după un text grecesc, iar Biblia Catolică și Biblia Protestantă au fost traduse după un text ebraic. Numerotarea Psalmilor în textul grecesc este diferită de numerotarea Psalmilor din textul ebraic.





Spicuiesc câteva idei principale din articolul Scientific facts in the Bible, în care este vorba despre adevăruri uimitoare scrise cu mii de ani înainte ca omul să le fi descoperit:





Plutirea Liberă a Pământului în Spațiu


În cartea biblică numită Iov, carte scrisă în urmă cu 3.500 de ani, în capitolul 26, versetul 7, scrie astfel:



„El întinde miazănoaptea peste genune; El spânzură pământul pe nimic.





Pământul este rotund


În cartea biblică numită Isaia, carte scrisă în urmă cu 2.800 de ani, în capitolul 40, versetul 22, scrie astfel:

El şade deasupra cercului pământului  şi locuitorii lui sunt ca nişte lăcuste înaintea Lui; El întinde* cerurile ca o maramă subţire şi le lăţeşte ca un cort, ca să locuiască în el.”






Prima lege a termodinamicii


În cartea biblică numită Facerea (Geneza), în capitolul 2, versetul 1, (după creație), scrie astfel:

“Astfel au fost sfârşite cerurile şi pământul şi toată* oştirea lor.”



„Cuvântul ebraic folosit aici pentru verbul « sfârșite » (« făcute », « create », « terminate »; nota trad.) este la timpul trecut definit, indicând o acțiune încheiată în trecut, care nu se mai întâmplă niciodată. Creația a fost « terminată » – o dată și pentru totdeauna. Aceasta este exact ceea ce spune Prima Lege a Termodinamicii.


Această lege (care se mai numește și Legea Conservării Energiei și/sau a Masei) afirmă că nici materia, nici energia, nu pot fi nici create, nici distruse. Nu există « creație » în desfășurare astăzi. Ea este « terminată » exact cum afirmă Biblia.”





A doua lege a termodinamicii


În cartea biblică numită Psalmii, în Psalmul 102, versetele 25 și 26 (în Biblia Ortodoxă tradusă de Bartolomeu Anania este Psalmul 101, versetele 25-27) scrie astfel:

„Întru'nceput Tu, Doamne, pământul l-ai întemeiat, și cerurile sunt lucrul mâinilor Tale; ele vor pieri, dar Tu rămâi și toate ca o haină se vor învechi; ca pe o velință le vei împătura și se vor schimba, dar Tu același ești și anii Tăi nu se vor sfârși.”



Biblia ne spune de trei ori că pământul se va învechi ca o haină. Tocmai aceasta afirmă Legea a Doua a Termodinamicii (Legea Entropiei Crescânde), și anume că : în toate procesele fizice, fiecare sistem ordonat, de-a lungul timpului, tinde să devină mai dezordonat. Totul se deteriorează treptat și se uzează pe măsură ce energia devine din ce în ce mai puțin accesibilă pentru utilizare. Aceasta înseamnă că universul în cele din urmă se va « uza » - fapt ce n-a fost descoperit de știință decât destul de recent.






Ciclul hidrologic




„În cartea biblică numită Amos, scrisă cu 2.800 de ani în urmă, în capitolul 9, versetul 6, scrie astfel:

« El … cheamă apele mării şi le revarsă peste faţa a tot pământul. …»



„Râul Mississippi revarsă peste șase milioane de galoane de apă pe secundă în Golful Mexic. Unde merge toată apa aceea? Acesta este doar unul din miile de râuri.

Răspunsul este în ciclul hidrologic – care n-a fost pe deplin înțeles până în secolul XVII, dar care a fost așa de bine descris în Biblie.

Scripturile ne informează că: «
Toate* râurile se varsă în mare, şi marea tot nu se umple: ele aleargă necurmat spre locul de unde pornesc, ca iarăşi să pornească de acolo. » (Eclesiatul 1, 7). https://biblia.resursecrestine.ro/eclesiastul


Psalmul 135, 7 (în Biblia ortodoxă este Psalmul 134, 7) ne spune despre Dumnezeu astfel: « El face să se ridice vapori (nori ; nota trad.) de la marginea pământului; El face fulgerul pentru ploaie. » http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=134


În cartea biblică numită Eclesiastul, în capitolul 11, versetul 3 scrie astfel: « Când norii se umplu de ploaie, ei se deşartă pe pământ. » http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=18&cap=11





Știința oceanografiei



În cartea biblică numită Psalmii, în Psalmul 8, versetul 8, scrie astfel:
“... şi peştii mării, tot ce străbate cărările mărilor.”




„Marea este pur și simplu o masă uriașă de apă; cum ar putea avea « cărări »? Omul a descoperit existența curenților oceanici în anii 1850, dar Biblia a declarat știința oceanografiei cu 2.800 de ani înainte. Matthew Maury (1806-1873), considerat părintele oceanografiei, a observat expresia « cărările mării » în Psalmul 8. Maury s-a încrezut cu seriozitate în cuvântul lui Dumnezeu și a plecat să caute aceste cărări, iar cartea lui esențială pentru oceanografie încă și azi se tipărește.”






Originea vieții


În cartea biblică numită Facerea (Geneza), în capitolul 2, versetul 7, scrie astfel:

„Domnul Dumnezeu l-a plăsmuit pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă şi omul a devenit fiinţă vie.”





„În timp ce oamenii de știință ai secolului XXI recunosc faptul că au « multe teorii, [dar] puțină știință » despre originea vieții, Biblia ne spune în mod clar cum a început viața, bazată pe cuvântul Celui Care Singur era acolo la început.”

„ « Probabilitatea formării spontane a vieții din materie neînsuflețită este de 1 la un număr cu 40.000 de zerouri după el ... Acesta este destul de mare pentru a-l înmormânta pe Darwin și întreaga teorie a evoluției. Nu a existat nici o supă primordială, nici pe această planetă, nici pe alta, și dacă începuturile vieții nu au fost întâmplătoare, ele trebuie neapărat să fi fost produsul inteligenței intenționate. » – Sir Fred Hoyle, profesor de astronomie, Universitatea Cambridge.” 




Alte idei principale din articolul lui Ray Comfort se referă la faptul că în Biblie scrie că:

- Dumnezeu a creat sexe diferite;

- Dumnezeu a creat stele nenumărate, deși la momentul când a fost scrisă cartea biblică numită Ieremia (în care scrie că Dumnezeu a creat stele nenumărate) erau observabile mai puține de 1.100;



- Dumnezeu a spus că sângele este sursa vieții pentru trup, iar importanța sângelui nu era cunoscută acum 200 de ani când pentru a trata anumite boli era practica de a lua sânge, cauzând moartea multor oameni;



- Dumnezeu a dispus ca circumcizia băiețeilor să se facă în ziua a 8-a de la naștere, dar abia recent s-a descoperit faptul că factorii de coagulare a sângelui în ziua a 8-a de la nașterea unui copil sunt la niveluri optime, că vitamina K nu ajunge la cantitatea suficientă decât după ziua a 7-a, iar prothrombina este la cel mai înalt nivel în ziua a 8-a;



- Dumnezeu a dispus legi de igienă, legi de carantină, în urmă cu 3.500 de ani, dintre care pe unele medicii nu le-au descoperit decât prin anii 1.800 d. Hr. . Dacă oamenii ar fi respectat legile date de Dumnezeu, multe vieți ar fi putut fi salvate;





Despre Profețiile Bibliei exacte 100%, la care se referă Ray Comfort în articolul menționat, spicuiesc următoarele idei principale:

- Profeția din cartea biblică numită Isaia (anul 700 î. Hr.), din capitolul 66, versetele 7 și 8, referitoare la Palestina și Israel s-a împlinit în 14 mai 1948, când a fost născută națiunea Israel. Există peste 25 de profeții în Biblie cu privire la Palestina care s-au împlinit literal.


- Profețiile biblice din cărțile Vechiului Testament (Daniel, Isaia, Zaharia, Iezechiel) referitoare la ridicarea și căderea națiunilor și a liderilor (Imperiul Greciei, Imperiul Romei, cetățile Tir și Sidon) s-au împlinit întocmai.


- Profețiile Domnului nostru Iisus Hristos înregistrate în Noul Testament ( în Sfânta Evanghelie după Luca, cap 21, și în Sfânta Evanghelie după Matei, cap. 24) referitoare la distrugerea Ierusalimului și la distrugerea Templului din Ierusalim s-au împlinit întocmai.






- Profețiile din cartea profetului Daniel, din capitolul 9, referitoare la timpul venirii unicului și singurului Mesia (Hristos) s-au împlinit întocmai. Cu cinci secole înainte, Biblia dă o numărătoare inversă precisă și corectă, de la momentul când regele Artaxerxe va da decretul de a restaura Ierusalimul în anul 445 î. Hr., până la răstignirea lui Hristos în anul 33 d. Hr., culminând cu distrugerea Templului în anul 70 d. Hr. . Atât de exacte sunt aceste profeții încât unii oameni, care nu vor să creadă, au argumentat că probabil ele au fost scrise după ce s-au întâmplat evenimentele, apoi, pentru a da impresia că Biblia este supranaturală, s-a spus că ele au fost scrise înainte de evenimente. ... La această obiecție a lor poate răspunde orice istoric care cunoaște realitatea referitoare la Scripturile Ebraice care erau deja scrise și traduse în limba greacă, Septuaginta Greacă, și erau publicate pe scară largă înainte de nașterea lui Iisus. ... Chiar mai înainte de profetul Daniel, profetul Isaia (cu 700 de ani înainte de Iisus) a descris Patimile Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în aceste cuvinte:

Dar El era străpuns* pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, … dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor. Când a fost chinuit şi asuprit, n-a* deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci** la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. El a fost luat prin apăsare şi judecată, dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters* de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?(Isaia, cap. 53).


-     

Chiar numai și un caz real de profeție împlinită ar fi suficient pentru a stabili originea supranaturală a Bibliei. Dar în total, există peste 300 de profeții care spun despre strămoșii, nașterea, viața, slujirea, moartea, învierea și înălțarea lui Iisus din Nazaret. Toate s-au împlinit literal până în cel mai mic detaliu. Profeții Vechiului Testament au declarat printre alte lucruri că Mesia va fi născut în Betleem (Mica/Miheia 5,2) dintr-o fecioară (Isaia 7,14), va fi trădat pentru 30 de monede de argint (Zaharia 11, 12 și 13), va muri prin răstignire (Psalmul 22; în Biblia Ortodoxă este Psalmul 21), va fi înmormântat în mormântul unui om bogat (Isaia 53,9; despre înmormântarea lui Mesia în mormântul unui om bogat scrie numai în textul ebraic, și deci în Bibliile traduse după textul ebraic: Biblia Catolică și Biblia Protestantă; nota trad.). ... A existat numai o persoană care corespunde tuturor profețiilor mesianice din Vechiul Testament, care a săvârșit public nenumărate minuni, care i-a făcut pe infirmi să meargă și pe orbi să vadă, care a înviat din morți, care a predat cele mai profunde cuvinte rostite vreodată, și apoi a murit pentru păcatele oamenilor, toate acestea înainte de anul 70 d. Hr.: Iisus din Nazaret, Fiul Mariei. ... La întrebarea dacă nu cumva în Iisus s-au împlinit din întâmplare profețiile Vechiului Testament, adică mai clar spus, la întrebarea dacă nu cumva în oricine s-ar putea împlini acele profeții, specialiștii au calculat șansele ca numai 8 din acele profeții să se împlinească la întâmplare în oricine, iar rezultatul acestui calcul al probabilității exprimat pe înțelesul tuturor arată astfel: Dacă am lua acel număr de dolari din argint (100.000.000.000.000.000), și dacă am desena un X negru numai pe unul, și dacă i-am presăra peste statul Texas, ei ar acoperi întregul stat, făcându-se un strat cu o grosime de două picioare (aprox. 60 cm). Apoi, leagă-l la ochi pe un om și spune-i să umble cât vrea el și apoi să ia de jos numai un dolar de argint, iar acela trebuie să fie cel marcat. Ce șansă ar avea să-l ridice de jos pe cel corespunzător? Aceasta ar fi exact aceeași probabilitate ca doar 8 din profețiile mesianice să se împlinească în oricare persoană – totuși ele toate s-au împlinit în Hristos. (după Science Speaks, de Peter Stoner).


- Peste 25% din Biblie sunt profeții specifice care s-au împlinit literal. Așa ceva nu este valabil pentru nici o altă carte din lume. Iar acest lucru este un semn sigur despre originea ei divină.


- Implicația incredibilă este că Dumnezeu a scris Biblia prin intermediul oamenilor (2 Timotei 3, 16), că există în ea un avertisment teribil despre Iad și o promisiune incredibilă despre Rai, iar ele sunt adevărate. Prin urmare trebuie neapărat să acordăm atenția cuvenită acestor realități.

Articolul lui Ray Comfort, publicat în 13 august 2019 a fost extras din cărțulia  “Scientific Facts in the Bible.”



............................................................................................................

Aici am terminat de spicuit din articolul respectiv.
S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:


ÎN FIECARE ȘCOALĂ DIN UNELE STATE AMERICANE , “IN GOD WE TRUST” (ÎN DUMNEZEU NE ÎNCREDEM), MOTTOUL NATIUNII AMERICANE, VA FI PUS ÎNCEPÂND DIN ACEST AN ȘCOLAR 2019-2020: ÎN LOUISIANA, SOUTH DAKOTA, KENTUCKY, FLORIDA ... „AM VĂZUT DECADENȚA MORALĂ DIN ȘCOLILE NOASTRE ȘI DIN COMUNITATEA NOASTRĂ” ... (articol în engleză din 12 august 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA, NE AMINTIM CĂ PROFESORII DE RELIGIE SE CONFRUNTĂ CONSTANT CU JIGNIRI ÎNCÂT PATRIARHIA ROMÂNĂ A COMUNICAT, ÎN MARTIE 2017, CĂ ESTE INCORECTĂ ȘI INJUSTĂ JIGNIREA GENERALIZATĂ A PROFESOARELOR ȘI PROFESORILOR DE RELIGIE.






ÎN INDIA, CREȘTINILOR LI S-AU ARS BIBLIILE, DE CĂTRE HINDUȘII EXTREMIȘTI, ȘI AU FOST AMENINȚAȚI CU MOARTEA, DACĂ NU RENUNȚĂ LA CREDINȚA CREȘTINĂ, ÎN SATUL MASIYA MAHUWATOLI (STATUL JHARKHAND). 37 DE CREȘTINI AU REUȘIT SĂ FUGĂ ÎN SATELE VECINE... ALTE TREI FAMILII AU FOST CONVERTITE FORȚAT LA HINDUISM. (articol în engleză din 22 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii)


BIBLIA POATE DEVENI VICTIMĂ COLATERALĂ A RĂZBOIULUI COMERCIAL DINTRE CHINA ȘI SUA, CĂCI PREȘEDINTELE TRUMP A ANUNȚAT CĂ MII DE PRODUSE CHINEZEȘTI, INCLUSIV CĂRȚILE, VOR FI DE ACUM TAXATE CU 25%? CĂRȚILE SCRISE DE AUTORII CREȘTINI CEI MAI CITIȚI ȘI MAJORITATEA BIBLIILOR VÂNDUTE ÎN LUME SUNT IMPRIMATE ÎN CHINA. (articol în franceză din 12 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii)





5,6 MILIARDE DE PERSOANE AU ACUM ACCES LA BIBLIA INTEGRALĂ ÎN LIMBA LOR, ȘI TOTUȘI, MAI MULT DE JUMĂTATE DIN LIMBILE INVENTARIATE ÎN LUME ÎNCĂ NU AU MĂCAR UN SINGUR TEXT BIBLIC (articol în franceză publicat în 3 martie și în 19 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)


ÎN SUA, CITIREA BIBLIEI ÎN 90 DE ORE, NEÎNTRERUPT, ÎN PATRU ZILE, ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, CA PRELUDIU LA ZIUA NAȚIONALĂ DE RUGĂCIUNE, CARE ESTE JOI, 2 MAI 2019. (articol în engleză din 30 aprilie 2019 ; scurtă anunțare a știrii)



BIBLII ARSE, CRUCI ARSE, BISERICI ÎNCHISE, CREȘTINI FORȚAȚI SĂ-ȘI DENUNȚE CREDINȚA ACUM ÎN CHINA. CAMPANIA DE DESFIINȚARE A CREDINȚEI RELIGIOASE PENTRU A CÂȘTIGA LOIALITATEA OAMENILOR FAȚĂ DE PARTIDUL COMUNIST ATEU CONTINUĂ. N-AU MAI FOST ARSE BIBLII ÎN CHINA DE LA SFÂRȘITUL ANILOR 1960. TOTUȘI, EXPERȚII ÎN PROBLEME RELIGIOASE SPUN CĂ PESTE CÂTEVA DECENII ÎN CHINA VA FI CEL MAI MARE NUMĂR DE CREȘTINI DIN LUME (articol în engleză din 10 septembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)



CELE ZECE PORUNCI (DECALOGUL) NU SUNT ACCEPTATE DE TOȚI OAMENII. IATĂ CĂ PRIMA DIN CELE ZCE PORUNCI ÎI DERANJEAZĂ GROZAV PE OFICIALII COMUNIȘTI ATEI DIN CHINA, ÎNCÂT A FOST ELIMINATĂ, ȘTEARSĂ, DINTR-O BISERICĂ, DE CĂTRE ACEȘTIA, ÎN 1 NOIEMBRIE 2018 CĂCI NU O SUPORTĂ PREȘEDINTELE XI JINPING (articole în engleză din 6 ianuarie 2019, din 5 ianuarie 2019, și din 28 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)




Despre erezia de a micșora valoarea Bibliei putem afla și din articolul de la următorul link :PRINCIPALELE CINCI EREZII ALE ANULUI 2016; BA CHIAR ȘASE?


Despre puncte de vedere ale americanilor referitoare la Biblie putem afla și din articolul de la următorul link : Despre Dumnezeu și rai, americanii exprimă opinii foarte variate




                                   



BIOLOGIA EVOLUȚIONISTĂ OFERĂ DOVEZI EMPIRICE PENTRU TEODICEEA CREȘTINĂ. AȘA SUSȚINE DR. NIAMH MIDDLETON ÎN CARTEA EI RECENT PUBLICATĂ (10 ianuarie 2019): “Homo Lapsus: Sin, Evolution and the God who is Love” (Omul căzut: Păcat, Evoluție și Dumnezeu care este Iubire). [articole în engleză din 9 și 10 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii]




































ASTROFIZICIANA CREȘTINĂ AMERICANĂ SARAH SALVIANDER COMBATE MATEMATIC TEORIA ATEISTĂ „INFINITE MONKEY THEOREM”, TEORIE PREFERATĂ DE ATEUL ENGLEZ RICHARD DAWKINS PENTRU A SUSȚINE CĂ UNIVERSUL NOSTRU CARE ESTE INCREDIBIL DE FIN AJUSTAT AR FI PUTUT APĂREA LA ÎNTÂMPLARE, DIN NIMIC, SPONTAN, PRINTR-UN PROCES NEGHIDAT. POTRIVIT „INFINITE MONKEY THEOREM”, MAIMUȚELE CARE TASTEAZĂ ÎNTÂMPLĂTOR LA MAȘINA DE SCRIS UN TIMP INFINIT VOR REUȘI SĂ SCRIE O OPERĂ A LUI SHAKESPEARE ... ETC. (articol în engleză din 26 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). SARAH SALVIANDER A CRESCUT ÎNTR-O FAMILIE DE ATEI, DAR A AJUNS LA CREDINȚA ÎN DUMNEZEU ÎN TIMPUL STUDIILOR DE FIZICĂ ȘI MATEMATICĂ, ÎNTÂLNIND PROFESORI ȘI COLEGI CREȘTINI. S-A CĂSĂTORIT CU UN CREȘTIN.







UN FILOSOF AMERICAN A SCRIS RECENT CĂ AVEM NEVOIE DE RELIGIE, ȘI CĂ CHIAR DACĂ RELIGIA NU ESTE ADEVĂRATĂ, EA NE POATE SALVA VIAȚA. BINEÎNȚELES CĂ ACEASTA ESTE O FILOSOFIE VICLEANĂ, IAR NOI TREBUIE SĂ FIM VIGILENȚI, SĂ NU NE ÎNDEPĂRTĂM DE ADEVĂR, ADICĂ DE MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS (articol în engleză din 1 august 2018; scurtă anunțare a știrii)





ÎN CANADA, TEXTUL RUGĂCIUNII REFERITOARE LA CONVERTIREA EVREILOR A FOST SCHIMBAT, LUNA TRECUTĂ, DE BISERICA ANGLICANĂ DIN CANADA, ÎN URMA DIALOGULUI CU EVREII, CĂCI SE PARE CĂ AU CRESCUT ACTELE ANTISEMITE ANUL TRECUT CU 16,5%. (articol în engleză din 11 august 2019; scurtă anunțarea știrii). NE AMINTIM CĂ ÎN ROMÂNIA ANUL TRECUT, 2018, A FOST VOTATĂ RAPID LEGEA ANTISEMITISMULUI, IAR ÎN ACEST AN, 2019, LA SIBIU SE EVIDENȚIAU TEXTELE ANTISEMITE DIN SLUJBELE BIZANTINE.





În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:


IISUS A FOST CEEA CE EL A PRETINS CĂ ESTE, ADICĂ, IISUS A FOST DUMNEZEU. ACESTA ESTE REZULTATUL INVESTIGAȚIEI FĂCUTE RECENT DE DOI PSIHIATRI, UNUL SPANIOL, CELĂLALT ENGLEZ, CARE NU AU PUTUT RĂMÂNE TĂCUȚI CÂND UNII ATEI DIN ZILELE NOASTRE AU SPUS CĂ IISUS A FOST BOLNAV MENTAL ÎN MOD GRAV. REZULTATELE INVESTIGAȚIEI AU FOST PUBLICATE ÎN CARTEA „MAD OR GOD? JESUS: THE HEALTHIEST MIND OF ALL”(articol în engleză din 17 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)



Despre faptul că evreii, în 2018, au cerut ca textele antisemite din Biblie să fie schimbate, prin adnotări, căci se simt atacați, inclusiv în România, putem afla și din articolul de la următorul link:






ÎN IERUSALIM, PENTRU A APĂRA CARTIERUL CREȘTIN DE GRUPURILE RADICALE EVREIEȘTI, PATRIARHUL GREC ORTODOX AL IERUSALIMULUI, THEOPHILOS III, ÎMPREUNĂ CU REPREZNTANȚI AI ALTOR BISERICI DIN IERUSALIM, S-AU ADUNAT LA POARTA JAFFA PENTRU RUGĂCIUNE, ÎN 11 IULIE 2019. ZIARUL ISRAELIAN “THE TIMES OF ISRAEL” A SCRIS CĂ ACEA RUGĂCIUNE ESTE UN PROTEST CONTRA VÂNZĂRII PROPRIETĂȚILOR DE LA PATRIARHIA GREACĂ LA ORGANIZAȚIA EVREIASCĂ „ATERET COHANIM”. (articol în engleză din 12 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ ACELE VÂNZĂRI, DIN ANII 2004-2005, AU AVUT CA REZULTAT, PRINTRE ALTELE, DEMITEREA PATRIARHULUI IRINEU AL IERUSALIMULUI ȘI CHIAR RETROGRADAREA LUI LA STAREA DE SIMPLU CĂLUGĂR ...




ÎN SIRIA, PESTE 100 DE PERSOANE AU FOST UCISE ÎN ZILELE RECENTE, FĂRĂ SĂ MAI VORBIM DESPRE RĂNIȚI. PESTE 370 DE MII DE PERSOANE AU FOST UCISE ÎN ULTIMII OPT ANI DE RĂZBOI CIVIL ÎN SIRIA. (articol în engleză din 12 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). DAR ROMÂNII NU SUNT IMPRESIONAȚI DE UCIDEREA OAMENILOR ÎN SIRIA, CĂCI ÎN ROMÂNIA SE UCID 100 DE MII DE BEBELUȘI ÎN FIECARE AN ÎN PÂNTECELE MAMELOR LOR, DE CĂTRE MEDICII DAȚI DRACULUI, PE BAZA LEGILOR FĂCUTE DE PARLAMENTARII DAȚI DRACULUI!!! ÎN ROMÂNIA NU SUNT CREȘTINI DESTUI CARE SĂ STRICE LEGILE ȘI ACTIVITĂȚILE ANTICRIȘTILOR-ATEIȘTILOR-SATANIȘTILOR!!! OARE PEDEAPSA DE LA DUMNEZEU NU ȘI-O ADUC ROMÂNII PESTE EI DIN CAUZA PĂCATELOR STRIGĂTOARE LA CER ???!!! CU SUGURANȚĂ DA!!!




ÎN IRAK, CREŞTINISMUL ESTE APROAPE DE DISPARIŢIE. ÎN ANUL 2003 ERAU 1,5 MILIOANE DE CREŞTINI. ACUM MAI SUNT 250.000, IAR ACEŞTIA AU ÎN PERSPECTIVĂ MARTIRIUL. (articol în engleză din 24 mai 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM DE RĂZBOIUL DE AGRESIUNE AL LUI GEORGE W. BUSH, DIN 2003, CONTRA IRAKULUI, CÂND IRAKUL A FOST INVADAT DE ARMATELE “CREŞTINILOR”AMERICANI ETC, LA COMANDA PRIM MINISTRULUI ISRAELIAN NECREŞTIN NETANYAHU. NE AMINTIM DE APARIŢIA STATULUI ISLAMIC ŞI DE RĂSTIGNIREA CREŞTINILOR ÎN IRAK ŞI SIRIA. DAR ROMÂNILOR LE PASĂ DE AŞA CEVA? EI UCID ÎN FIECARE AN 100.000 DE BEBELUŞI!!!




Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 



Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)

 

















 

Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)



Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)







Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)






Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI








Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?








                              




Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare


Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. (Ce schizofrenie!!!) Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).










ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???







PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)

























Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)

















ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 


UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 










Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )













ÎN RUSIA, BISERICA ORTODOXĂ IA ÎN CONSIDERARE INTERZICEREA BINECUVÂNTĂRII ARMELOR DE DISTRUGERE ÎN MASĂ (articol în engleză din 9 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii).

 

 


CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!



 


CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ, 2018 – Anul Centenarului Unirii




De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis (interviu cu o săsoaică, partea I-a și a II-a; partea a II-a am realizat-o în octombrie 2016, însă, fiindcă n-am publicat-o pe blog în octombrie, am introdus-o ulterior aici)

 

 


 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre “TRAGEDIA LUI IUDA”, articol scris de Nicolae Steinhardt (+1989), se cuvine să ne amintim și azi, în MIERCUREA MARE, zi în care ne amintim că Iuda L-a vândut pe Domnul nostru Iisus Hristos, făcând târgul cu marii preoți evrei, care i-au dat 30 de arginți pentru serviciul pe care urma să li-l facă. ... DE ASEMENEA, despre “NU-I SINGUR IUDA VINOVAT”, poezie scrisă de Costache Ioanid (+1987), se cuvine să ne amintim azi, în MIERCUREA MARE. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/761652612777387 Din această poezie avem de învățat că trebuie să conștientizăm faptul că și noi, prin păcatele noastre, suntem vinovați de Moartea Domnului nostru Iisus Hristos. După ce conștientizăm aceasta, se cuvine să recunoaștem, să mărturisim și să Îi cerem iertare Mântuitorului lumii. Din “TRAGEDIA LUI IUDA” înțelegem că nu se cuvine să acceptăm punctul de vedere al celor care încearcă să-l dezvinovățească pe Iuda. Aceștia greșesc când spun că dacă Iuda nu L-ar fi vândut pe Iisus, atunci planul divin nu s-ar fi putut realiza și mântuirea nu ar fi avut loc. Eroarea lor este totală, căci pentru a realiza mântuirea lumii Dumnezeu nu depindea exclusiv de Iuda. ... Se cuvine să considerăm, într-adevăr, că IUDA ESTE VINOVAT DE VINDEREA LUI IISUS și, de asemenea, IUDA ESTE VINOVAT PENTRU CĂ NU ȘI-A CERUT IERTARE DE LA IISUS. ... ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim prin lecțiile pe care ni le dai în aceste zile, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu       Iuda primește banii de la marii preoți evrei. https://www.facebook.com/photo?fbid=2932416543565503&se...