marți, 28 iulie 2020

BIBLIA CONȚINE O FORȚĂ ASEMĂNĂTOARE DINAMITEI, CĂCI POATE ARUNCA ÎN AER VECHI OBICEIURI RELE, POATE DISTRUGE CREDINȚE FALSE, POATE ELIBERA ATÂTA ENERGIE ÎNCÂT SĂ NE VINDECE VIEȚILE. BIBLIA NE-A FOST DATĂ DE CĂTRE DUMNEZEU ȘI NE ARATĂ CINE ESTE DUMNEZEU, CINE SUNTEM NOI ȘI CARE ESTE CALEA SPRE MÂNTUIRE. CÂND AM CITIT ULTIMA DATĂ DIN BIBLIE? [din fila de calendar creștin german “LEBEN IST MEHR” (VIAȚA ESTE MAI MULT), din ziua de 28 iulie 2020; scurtă invitație la citirea Bibliei]. NE AMINTIM CĂ BIBLIA ESTE CEA MAI TRADUSĂ, CEA MAI TIPĂRITĂ, CEA MAI VÂNDUTĂ ȘI CEA MAI CITITĂ CARTE DIN LUME. NE AMINTIM CĂ PÂNĂ ACUM BIBLIA ESTE TRADUSĂ ÎN APROAPE 700 DE LIMBI FOLOSITE DE APROX. 5,7 MILIARDE DE OAMENI.





Pr. prof. Ion Ciungu
              





"Căci cuvântul lui Dumnezeu este viu și eficient." (Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 4, versetul 12)  Hebräer 4,12 : "Denn das Wort Gottes ist lebendig und wirksam."  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=22&cap=4


Prima Biblie tipărită se numește Biblia Gutenberg și era o ediție în limba latină, cunoscută sub numele de Vulgata. A fost tipărită în orașul german Mainz, de Johann Gutenberg, probabil în anul 1455. E posibil să fi fost produse 180 de copii, din care mai există 48.

Noul Testament în limba română a apărut prima dată în anul 1648, la Alba Iulia. Biblia în limba română a apărut prima dată în 1688, la București.
.........................................





Despre importanța Bibliei ne aduce aminte azi articolul “Dynamit?”, publicat în data de 28 iulie 2020, pe website-ul calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, de Thomas Lange. https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html?datum=28.07.2020   ...   https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html


Traduc acest scurt articol care ar putea să ne stimuleze spre citirea Bibliei:


Se înșală enorm persoana care crede că Biblia este o carte desuetă și nu ar mai putea fi folosită astăzi decât ca un presspapier [adică un obiect greu de birou care se așază peste hârtii pentru ca acestea să nu se împrăștie; nota trad].


John Stott [preot englez pe care revista Time în 2005 l-a încadrat între cele mai influente 100 de persoane  din lume; nota trad.] povestește despre un predicator itinerant care a trecut prin poarta de securitate a unui aeroport. Această întâmplare a avut loc înainte de vremea scanării electronice, iar ofițerul de securitate scotocea în geanta predicatorului. Dădu peste o cutie neagră de carton în care era Biblia predicatorului, și fu curios să afle ce conținea. « Ce este în această cutie? », întrebă el cu neîncredere. Și primi surprinzătorul răspuns: « Dinamită ».


Ce descriere potrivită a Cuvântului lui Dumnezeu: o forță, o forță explozivă, care poate să facă să fie aruncate în aer vechile obiceiuri [rele], care spulberă credințele false, care aprinde o nouă loialitate și care poate elibera suficientă energie pentru a ne vindeca viața. Toate acestea vin din faptul că Biblia ne-a fost dată de Însuși Dumnezeu.


Biblia ne arată cine este Dumnezeu, cine suntem noi și ne îndrumă pe calea mântuirii. Ea este cartea istoriei umane. În ea găsim și gândurile lui Dumnezeu cu privire la ceea ce El intenționează să facă cu noi.


Persoana care citește Biblia cu inimă binevoitoare va recunoaște că această carte îi vorbește chiar ei în mod special.


Biblia are potențialul de a ne schimba complet și chiar de a dirija într-o manieră ordonată o viață ce părea întru totul scăpată de sub control. Ea face aceasta, însă nu prin psiho-trucuri viclene, ci prin faptul că ne relatează despre Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care pe cruce a plătit pentru păcatele noastre. Tocmai pentru aceasta este Biblia o carte așa de minunată și de unică.


Oare n-ar fi acesta un motiv convingător să citești Biblia pentru a te schimba?

...

Când ați citit ultima dată în Biblie?


Faceți-vă obiceiul să cercetați în ea cu adevărat! Efectul pozitiv nu va întârzia să apară.

...

Lectura biblică pentru azi:


Epistola către Coloseni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 3, versetele 12 – 17. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=10&cap=3

..............................................................................................................

Aici am terminat de transmis invitația la citirea Bibliei.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

BIBLIA AR TREBUI SĂ INFLUENȚEZE LEGILE ÎN SUA, CONFORM OPINIEI EXPRIMATE DE APROAPE JUMĂTATE DIN AMERICANI, ÎNTR-UN SONDAJ EFECTUAT ÎN PERIOADA 4 FEBRUARIE – 15 FEBRUARIE 2020, DE CĂTRE CENTRUL AMERICAN DE CERCETARE “PEW RESEARCH CENTER” DIN WASHINGTON, ȘI PUBLICAT ÎN 13 APRILIE 2020. (scurtă anunțare a știrii ; articole în engleză din 13 și 14 aprilie 2020). OBSERVĂM CĂ, FIIND AMENINȚAȚI DE HAOSUL MORAL ȘI COMPORTAMENTAL, AMERICANII SE MAI TREZESC LA REALITATE, CĂCI DOAR 6% DINTRE EI AU CONCEPȚIE BIBLICĂ DESPRE LUME, FAȚĂ DE 12% CU O ASTFEL DE CONCEPȚIE ÎN URMĂ CU UN SFERT DE SECOL.



































































DE LA REZERVA MONDIALĂ DE SEMINȚE DIN NORVEGIA, LA PILDA SEMĂNĂTORULUI SPUSĂ DE MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. (am observat că în calendarul creștin german LEBEN IST MEHR la fila pentru 13 octombrie 2019 este vorba despre Rezerva mondială de semințe din Norvegia și despre eternitate, iar în CALENDARELE CREȘTINE ORTODOX ȘI GRECO-CATOLIC pe data de 13 octombrie 2019 este vorba despre PILDA SEMĂNĂTORULUI)


DUMNEZEU A CREAT CORPUL UMAN INCREDIBIL DE COMPLICAT, ÎNCÂT FUNCȚIONEAZĂ CA O UZINĂ CHIMICĂ, CU CENTRALĂ ELECTRICĂ, CU MAȘINI SPECIALIZATE PENTRU DIFERITE SERVICII REALIZATE CU PRECIZIE ... CINE MAI CREDE CĂ NOI AM APĂRUT LA ÎNTÂMPLARE? ȘANSA CA VIAȚA NOASTRĂ SĂ FIE O CREAȚIE A HAZARDULUI ESTE DE 1 LA UN NUMĂR EXPRIMAT PRIN 10 RIDICAT LA PUTEREA 40.000. (din fila de calendar creştin german LEBEN IST MEHR, pe luna iunie, ziua 28, 2019)

















PAGINĂ DINTR-UN CALENDAR CREȘTIN GERMAN (Capriciile vremii), publicat în data de 3 februarie 2017.



De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis... interviu cu o săsoaică, la 450 de ani de la moartea pastorului sas Johannes Lebel), publicat în data de 24 martie 2016.



Încă o pagină dintr-un Calendar creștin german (Nu, nu eu am fost acela ! Nu, nu eu am făcut așa ceva), publicat în data de 3 februarie 2016.



Pagină dintr-un calendar german (Totdeauna la vedere, fidelitatea câinelui față de stăpân în comparație cu fidelitatea omului față de Dumnezeu), publicat în data de 3 martie 2013.



IARĂȘI DESPRE GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA : PESTE 20 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DUMINICĂ SEARA LA O NUNTĂ, IAR LUNI, ÎN ALTĂ PARTE, AU FOST UCIȘI CEL PUȚIN 10 CREȘTINI, DE CĂTRE FULANII RADICALI. ADMINISTRAȚIEI TRUMP I SE CERE SĂ TAIE AJUTOARELE PENTRU NIGERIA DIN CAUZA INCAPACITĂȚII GUVERNULUI DE A OPRI UCIDEREA CREȘTINILOR. PENTRU ANUL 2020 SUA A PREVĂZUT APROAPE O JUMĂTATE DE MILIARD DE DOLARI CA AJUTOR PENTRU NIGERIA, CU SCOPUL DE A REDUCE SĂRĂCIA ȘI DE A ÎMBUNĂTĂȚI GUVERNAREA LA NIVEL FEDERAL, STATAL ȘI LOCAL. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 22 și 21 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ ANUL TRECUT AU FOST UCIȘI 1.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA, IAR ANUL ACESTA ÎN PRIMELE ȘASE LUNI AU FOST UCIȘI DEJA 1.200 DE CREȘTINI. DIN 2012 PÂNĂ ACUM AU FOST UCIȘI 27.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA. NE AMINTIM CĂ FULANII RADICALI SUNT ÎNARMAȚI ȘI ORGANIZAȚI, AVÂND LEGĂTURI CU STATUL ISLAMIC. NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU VREA SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC. NE AMINTIM CĂ ÎN ROMÂNIA MEDICII ÎNARMAȚI CU USTENSILE SPECIFICE UCID “LEGAL” ÎN FIECARE AN 100.000 DE BEBELUȘI PRIN AVORT, IAR PARLAMENTUL NU VREA SĂ DESFIINȚEZE LEGEA ANTICRISTĂ, SATANISTĂ. ... SĂ NE RUGĂM ȘI SĂ LUCRĂM PENTRU CA DUMNEZEU SĂ-I OPREASCĂ PE OAMENII UCIGAȘI, PE OAMENII CARE SUSȚIN GENOCIDURILE!!!




ÎN ROMÂNIA ZIUA DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR LA NIVEL MONDIAL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR VA FI RESPECTATĂ, CONFORM LEGII, PE DATA DE 16 AUGUST, ADICĂ PE DATA ÎN CARE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ ÎI COMEMOREAZĂ PE SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI. NE AMINTIM CĂ ÎN 24 IUNIE 2020 A FOST VOTATĂ LEGEA CARE STABILEȘTE CA ZIUA DE 16 AUGUST SĂ FIE “ZIUA NAȚIONALĂ PENTRU COMEMORAREA MARTIRILOR BRÂNCOVENI ȘI DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR”. ACEASTĂ LEGE A FOST DEPUSĂ LA SENAT ANUL TRECUT DE CĂTRE DEPUTATUL DANIEL GHEORGHE ȘI A FOST ADOPTATĂ ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR MIERCURI, 24 IUNIE 2020, CÂND 258 DE DEPUTAȚI AU VOTAT PENTRU EA, IAR 40 S-AU ABȚINUT. (scurtă reamintire a știrii; articol în engleză din 26 iunie 2020 etc). ȘTIM CĂ PENTRU CREȘTINI PRIMUL MARTIR ESTE ÎNSUȘI ÎNTEMEIETORUL BISERICII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. DE LA EL PÂNĂ ACUM SUNT PESTE 70 DE MILIOANE DE MARTIRI CREȘTINI. ... ÎN TOATĂ ISTORIA ROMÂNILOR NU EXISTĂ CINEVA ASEMENEA LUI CONSTANTIN BRÂNCOVEANU CARE ÎN 1714 A PREFERAT SĂ FIE DECAPITAT CU CEI PATRU FII AI SĂI DECÂT SĂ RENUNȚE LA MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. ÎN CONTEXTUL ACTUAL AL PERSECUTĂRII CREȘTINILOR LA NIVEL MONDIAL, ȘTIM CĂ UNGARIA ESTE PRIMA ȚARĂ CARE ÎNCĂ DIN 2017 A ÎNCEPUT ACȚIUNI CONCRETE PENTRU APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI, LUCRÂND ȘI PENTRU REALIZAREA UNEI COALIȚII INTERNAȚIONALE ÎN ACEST SCOP.

















Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )

























CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...